Arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi bilgisayarım da 2gb ram var ancak sadece 1gb kullanılabilir yazıyor başka başlıklara da baktım ancak çoğunda 64 bit işletim sistemi yükleyin yazıyor ve 64 bit de 4 gb ve üstü ram ler için olduğundan dolayı... Yardımlarınızı bekliyorum.
BIOS ta girmediğm yer kalmadı yok ki böyle bir şey her yerine baktım ama yok Ve eklemem gereken birşey daha sorun 1-2gün önce başladı ram im yanmış olabilir mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: 101mami
BIOS ta girmediğm yer kalmadı yok ki böyle bir şey her yerine baktım ama yok Ve eklemem gereken birşey daha sorun 1-2gün önce başladı ram im yanmış olabilir mi ?
Muhammet, masa üstünde iken, bilgisayarıma sağ tıklayıp, özellikler dediğin de, orada görünen ram miktarı nedir? Belki de dediğin gibi ram'in biri arızalanmış olabilir. Bir de, arkadaşların dediği gibi ram'in bir kısmı ekran kartına ayrılır. Bunun ayarlarını sanki windows için de yapılabiliyor diye anımsıyorum fakat tam olarak hatırlayamıyorum şu anda.
Sen en iyisi, anakartın kitapçığını veya kullanım kitapçığı elinde yoksa ilgili firmanın web sitesine girerek pdf dosyasını indirip bir araştır. En azından bios'tan kontrol ediliyor olabilir.
Buyrun
Buda
Anakartiniz neydi? windows7 nin baslatina gidin arama yerine msconfig yazip msconfigi acin. burada önyükleme kismindan gelismis seceneklere girin. bellek ust sinirinda tik varsa kaldirin yada 4096 yapin.
Sorunu çözdüm arkadaşlar gittim 25 tl ye yeni ram aldım takdım 3gb 2 si kullanılabilir yazcak sanıyordum. Şuan tam ve net olarak 3 gb yazıyor cevap verenlere teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme