Şimdi Ara

Kullanılabilir Ram #Yardım#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://store.donanimhaber.com/92/c9/e9/92c9e9afd08a07e47aaedee4f8bccf54.png
    İntelin sitesinde Max Ram 32 gb yazıyor ama laptopumda kullanılabilir ram olarak 15.9 GB görünüyor bunun sebebi nedir? Aynı bilgisayarın i7 olanında 20 gb ram kullanılabilir görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atar1993 -- 4 Şubat 2016; 17:28:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atar1993

https://store.donanimhaber.com/92/c9/e9/92c9e9afd08a07e47aaedee4f8bccf54.png
    İntelin sitesinde Max Ram 32 gb yazıyor ama laptopumda kullanılabilir ram olarak 15.9 GB görünüyor bunun sebebi nedir? Aynı bilgisayarın i7 olanında 20 gb ram kullanılabilir görünüyor.

quote:

Orijinalden alinti: atar1993

https://store.donanimhaber.com/92/c9/e9/92c9e9afd08a07e47aaedee4f8bccf54.png
    Intelin sitesinde Max Ram 32 gb yaziyor ama laptopumda kullanilabilir ram olarak 15.9 GB görünüyor bunun sebebi nedir?

Max 32 Gb senin bilgisayarynyn Anakartynyn destekledi?i üst synyr.Sen o karta en fazla 32 GB Ram takabilirsin demek isteniyor. Senin bilgisayarynda ise 16 GB RAM var e?er istiyorsan bir 16 GB daha ram alyr takarsyn.

• biostan ram lerini kontrol et 64 bit seöeneği varsa onu seç yoksa formatla gitsin ha bide sanal belleğe bak otomatik olması lazım.
  • İ7 İşlemci kullanılan bilgisayar var yanımda bu problem onda yok. Bios ayarlarına kadar anakarta kadar herşey aynı Tek fark benim elimdeki bilgisayar i5 işlemcili.i7de 20 GB ram'in tamamı kullanılabilir görünüyor ama i5de 16gb kullanılabilir görünüyor.
  • Hortlatayım konuyu basit ve bilindik bir durumsa yaziverin windows 10 kullaniyorum 8+4 12gb cpuz da dual olarak calistigi gozleniyordu...ustune 8+8 koydum 28 oldu ama kullanilabilir 15.9 varsa bir puf noktasi yazarmisiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Hortlatayım konuyu basit ve bilindik bir durumsa yaziverin windows 10 kullaniyorum 8+4 12gb cpuz da dual olarak calistigi gozleniyordu...ustune 8+8 koydum 28 oldu ama kullanilabilir 15.9 varsa bir puf noktasi yazarmisiniz...
    Bios dan dual ram özelliğini kapatıp denermisiniz. Dual çalışması için ramlerin aynı miktar olması gerek diye biliyorum yani hepsini 4 gb görüyor şu an. Yada 4 lüğü sökün ama bu sefer dual çalışmaz tüm ramlar single çalışır lakin 24 gb olarak görür. 4 lüğü sökmezde duali kapatırsanız o zaman 28 görmesi lazım. Bilgisayar işini 4-5 sene önce bıraktım ama son hatırladığım bilgiler bu yönde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çözülmüştür. i5 işlemcide 15.9 gbye kadar destek veriyor. i7 işlemcide(4700MQ ile denendi) 31.9 GBye kadar destek veriyor. işlemciyi değiştirmeniz gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.