Şimdi Ara

Arkadaşlar rami ekran kartına aktarma yada paylaştırma lütfen yardım :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
42.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu rami ekran kartına nasıl aktarcaz 1 aydır bunu araştırıyorum.
    Bilgisayar Samsung R-538 Laptop .

6 Gb Ram
    1 GB Ekran kartı

Ekran kartını aktarmak oyunlardan daha iyi grafik performası almak istiyorum.

Yardım eden yorum atan herkese teşekkürler gerçekten çok lazım 1 aydır arıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartına RAM Aktarımı veya Paylaştırımı

Ekran kartının performansını artırmak için RAM'inizi ekran kartına aktarabilir veya paylaştırabilirsiniz. İşte bu işlemi gerçekleştirmek için uygulayabileceğiniz adımlar:

• Kontrol Edin: Bilgisayarınızın anakartının RAM'den ekran kartına aktarmayı veya paylaştırmayı destekleyip desteklemediğini kontrol edin.
    • BIOS Ayarlarını Yapılandırın: BIOS'a girin ve "Gelişmiş" veya "Bellek" ayarları bölümünü bulun. RAM'den ekran kartına aktarma veya paylaştırma seçeneğini etkinleştirin.
    • Aktarılacak Miktarı Belirleyin: Ekran kartına aktarmak veya paylaştırmak istediğiniz RAM miktarını seçin. Daha fazla RAM, daha iyi performans sağlar, ancak sisteminizin genel performansını da etkileyebilir.
    • İşlemi Tamamlayın: Ayarları kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Notlar:

• Bu işlem tüm bilgisayarlarda çalışmayabilir.
    • Aktarılan veya paylaşılan RAM miktarı, ekran kartının desteklediği maksimum miktara kadar sınırlıdır.
    • Sisteminizin kararlılığını sağlamak için, aktarılıp paylaşılacak RAM miktarını dikkatlice seçin.
    • İşlem sırasında bir sorunla karşılaşırsanız, BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin veya bir teknisyene başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • öyle bi dünya yok ne yazıkki. ayrıca ekran kartı rami performans artırmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utku1315

Windows tuşuna basılı tutup R'ye(veya çalıştıra girip) basın dxdiag yazın enter yapın.Çıkan uyarıya hayır diyerek devam edin ve üstten ekran kısmına gidin.Ekran görüntüsünü buraya ekler misiniz?
  • Neye aktarıyorsun arkadaşım ? daha ram ne ekran kartı ne biliyormusun ?

Ram farklı birşeydir ekran kartı farklı birşeydir ekran kartının gb si fiziksel olarak ekran kartının üstündedir ram ise anakartın üzerindeki slotlara takılır 2 sininde işlevleri farklı.

Ekran kartınına gb eklesen ne olacak önemli olan model!!

dxdiag dan ss eklede bakalım.
  • Bu Sistem

Buda ekran

Arkadaşlar rami ekran kartına aktarma yada paylaştırma lütfen yardım :(( Arkadaşlar rami ekran kartına aktarma yada paylaştırma lütfen yardım :((

• evet arkadaşlar yardımcı olcak yok mu ?
  • sanırım sen rami ekran kartına paylaşmak istiyosun anakartta(biosta) onun ayarı var ekran kartı ram paylaşımı ile alakalı ama malesef bunun için sistemin özellikle anakart uyumlu olmalı eski pcmde 1gb 4850 x2 vardı gpu gücü cok yuksekti ram yetmiyodu onda yaptım baya hızlandı ama senin durumda pek bir fark olmaz çünkü gpu eşleniği ramin var
    kısaca ram paylaşsan da aman aman fark olmayacak bilmiyosan biosu hıç kurcalama derim
    başlat>bilgisayarım>sistem özellikleri>windows deneyim dizini>ayrıntılı performans ve sistem bilgilerini goruntule ve yazdır>grafikler > Paylaşılan sistem belleği de bişey yazıyosa zaten paylaşmış demektir bunu kontrol ettin mi?

resimde tamamı yok ama bunu buldum toplam 1Gb yerine ram paylaştığım için 8 Gb den fazla gozukuyor boyleyse zaten paylaşmışsın demektir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef öyle birşey mümkün değil olsa bile hiçbir şekilde ekran kartının performansı artmaz oyunlar için kartın vram'i değil gpu mimarı, çekirdek hızları, saat hızları, bellek cinsi(ddr3-ddr5), bit değeri vs.. gibi unsurlar önemlidir. Zaten senin ekran kartın, ram'inin bir kısmını kullanıyor ''kullanılan bellek 5.85''.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.