Bildirim
Kullanmadığım hattı uykuda tutmak için tarife önerisi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
Vodafone a taşı hattı telefona takma.Bu şekilde aylarca masrafsız durur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vodafone standart tarifeyi sec aylik vergisi yok
eger hatti kullanmayacaksiniz vodafone faturasiza tasiyin hatti hic acmayin bu sekilde hic yukleme yapmadan suresiz bekletebilirsiniz hatti...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Süresiz olsa bile 6 ayda bir kontör attırması gerekmiyor mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: Yandex
Süresiz olsa bile 6 ayda bir kontör attırması gerekmiyor mu ?
hayir hic acmazsaniz 6aylik sure islemiyor... Bunu btk baskani kendisi soylemisti internette arastirirsaniz bulabilirsiniz...
Yanıtlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Bu durumda aklıma ek sorular takıldı.
1-) Eğer hattı hiç açmazsam, hattın Vodafon'a geçtiğinden nasıl emin olabilirim? Bayi tutup standart tarife yerine (kendi teşvik primleri nedeniyle) başka tarifeye geçirse haberim olur mu? Ve sonradan numarayı kaybetmek gibi bir sonuçla karşılaşma riskim olmaz mı hiç?
2-) Numarayı aramalara açık tutmak istesem yıl sonuna kadar telsiz kullanım vergisi olmaz mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: Mobidik
1-) Eğer hattı hiç açmazsam, hattın Vodafon'a geçtiğinden nasıl emin olabilirim? Bayi tutup standart tarife yerine (kendi teşvik primleri nedeniyle) başka tarifeye geçirse haberim olur mu? Ve sonradan numarayı kaybetmek gibi bir sonuçla karşılaşma riskim olmaz mı hiç?
2-) Numarayı aramalara açık tutmak istesem yıl sonuna kadar telsiz kullanım vergisi olmaz mı?
oncelikle numaranizi tasirsaniz bu yilin sonuna kadar telsiz kullanim ucreti odemezsiniz... (Tarifeniz ne olursa olsun)...
Numaranizin tasinip tasinmadigini btk nin sitesinde numara tasima sorgulama sayfasindan kontrol edebilirsiniz...
Hattinizi faturali yapmadigi surece ki merdiven alti bayii olmadigi surece boyle bir sikinti olacagini sanmiyorum...Bundan emin olmak icin de sozlesmede tarife kismina ne yazdiklarini kontrol edebilirsiniz... Onun haricinde hatti acmadiginiz icin lira yuklemeyeceginiz icin hangi faturasiz tarifeden acarsa acsin hic sorun olmaz... Icinizin rahat etmesi icin musteri hizmetlerini arayip sorabilirsiniz ama hat aktif olmadigi icin bilgi veremeyebilirler...
Eger isimi saglama alirim diyorsaniz hatti standart tarifeden actirin 6 ay acik kalir, 3 ay da servis disi olur 9 ayda bir 10lira yuklersiniz, daha sonra numaranizi tasir bakiyeyi geri alirsiniz...
Yok bunlarla ugrasmam takip edemem diyorsaniz dedigim gibi numarayi tasiyin hic acmayin istediginiz kadar bekletin ;)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bimcell.
quote:
Orijinalden alıntı: yasin613
quote:
2-) Numarayı aramalara açık tutmak istesem yıl sonuna kadar telsiz kullanım vergisi olmaz mı?
oncelikle numaranizi tasirsaniz bu yilin sonuna kadar telsiz kullanim ucreti odemezsiniz... (Tarifeniz ne olursa olsun)...
Numaranizin tasinip tasinmadigini btk nin sitesinde numara tasima sorgulama sayfasindan kontrol edebilirsiniz...
Hattinizi faturali yapmadigi surece ki merdiven alti bayii olmadigi surece boyle bir sikinti olacagini sanmiyorum...Bundan emin olmak icin de sozlesmede tarife kismina ne yazdiklarini kontrol edebilirsiniz... Onun haricinde hatti acmadiginiz icin lira yuklemeyeceginiz icin hangi faturasiz tarifeden acarsa acsin hic sorun olmaz... Icinizin rahat etmesi icin musteri hizmetlerini arayip sorabilirsiniz ama hat aktif olmadigi icin bilgi veremeyebilirler...
Eger isimi saglama alirim diyorsaniz hatti standart tarifeden actirin 6 ay acik kalir, 3 ay da servis disi olur 9 ayda bir 10lira yuklersiniz, daha sonra numaranizi tasir bakiyeyi geri alirsiniz...
Yok bunlarla ugrasmam takip edemem diyorsaniz dedigim gibi numarayi tasiyin hic acmayin istediginiz kadar bekletin ;)
Faturalı olduğu için taşımam gereken bir hattım vardı ve sim kartı telefona hiç takmazsam istediğim kadar bekletirim bilgisi olunca boşta bekleyen birkaç hattımı birden Vodafone ve Avea'ya taşıdım bugün. İki operatörde de standart tarifeyi seçtim ve sözleşmelerin üzerine o şekilde yazıldığı için umarım öyle açarlar.
Yalnız hattı telefona takma konusunu işlemlerimi yapan operatörlerin elemanlarına sorunca şöyle dediler. Vodafone elemanı, eğer 6 ay ve devamındaki 3 aylık sürede hattı hiç telefonda açmamış olsam bile hattın iptal olacağını söyledi. Avea elemanı da hattı bir kere telefona takın ve aktif görünsün yoksa (adını hatırlayamadığım bir yabancı sözcük söyledi ve) şüpheli hat kapsamında sayılıp iptal edilebilir dedi.
Ben her ne kadar o elemanların verdiği bilgilere güvenmesem de aklıma kurt düşürüyorlar ya doğruysa diye ve kararsız kaldım bu konuda. Mesela bu sim kartı takmamak ya sadece telsiz kullanım vergisinin işlemesine engel oluyorsa ve ama bunun 270 gün sonra da hattın kapatılmayacağı şeklinde yanlış yorumlanmışsa falan diye düşünüyorum. Eğer ola ki 270 gün sonra hatları iptal ederlerse belki iptalden sonra bir yıl içinde esas operatörlerinden geri alabilirim ama epeyce pahalıya mal olur bu defa ve numaralar da güzel. Dönem dönem yine işime yarayan şekilde taşıyabilir ve kullanabilirim.
Yani sim kartları telefona hiç takmazsam başlarına bir şey gelmeyeceği konusunda biraz daha ikna edilmeye ihtiyacım var. :D Mesela aktif dönem başlangıç günü, sim kartın telefonda açılması ile birlikte mi başlıyor bilgisi de bu konuda fikir verebilir ama kesin bilgiden nasıl emin olabilirim? Acaba sizin bilginiz nasıl bir deneyimden kaynaklı diye yazsanız da işe yarayabilir.
-
Hat kapanma olayına btk bir çözüm getirse çok iyi olur. Sonuçta vergisiyle birlikte hattın parasını ödüyoruz geçici servis dışı yani tek taraflı aramalara kapatsalar eyvallah ama tamamen iptal etmeleri operatörlerin işine yarıyor nasıl olsa lira yükleyip hattı açtıracak diyorlar.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: yasin613
quote:
Faturalı olduğu için taşımam gereken bir hattım vardı ve sim kartı telefona hiç takmazsam istediğim kadar bekletirim bilgisi olunca boşta bekleyen birkaç hattımı birden Vodafone ve Avea'ya taşıdım bugün. İki operatörde de standart tarifeyi seçtim ve sözleşmelerin üzerine o şekilde yazıldığı için umarım öyle açarlar.
Yalnız hattı telefona takma konusunu işlemlerimi yapan operatörlerin elemanlarına sorunca şöyle dediler. Vodafone elemanı, eğer 6 ay ve devamındaki 3 aylık sürede hattı hiç telefonda açmamış olsam bile hattın iptal olacağını söyledi. Avea elemanı da hattı bir kere telefona takın ve aktif görünsün yoksa (adını hatırlayamadığım bir yabancı sözcük söyledi ve) şüpheli hat kapsamında sayılıp iptal edilebilir dedi.
Ben her ne kadar o elemanların verdiği bilgilere güvenmesem de aklıma kurt düşürüyorlar ya doğruysa diye ve kararsız kaldım bu konuda. Mesela bu sim kartı takmamak ya sadece telsiz kullanım vergisinin işlemesine engel oluyorsa ve ama bunun 270 gün sonra da hattın kapatılmayacağı şeklinde yanlış yorumlanmışsa falan diye düşünüyorum. Eğer ola ki 270 gün sonra hatları iptal ederlerse belki iptalden sonra bir yıl içinde esas operatörlerinden geri alabilirim ama epeyce pahalıya mal olur bu defa ve numaralar da güzel. Dönem dönem yine işime yarayan şekilde taşıyabilir ve kullanabilirim.
Yani sim kartları telefona hiç takmazsam başlarına bir şey gelmeyeceği konusunda biraz daha ikna edilmeye ihtiyacım var. :D Mesela aktif dönem başlangıç günü, sim kartın telefonda açılması ile birlikte mi başlıyor bilgisi de bu konuda fikir verebilir ama kesin bilgiden nasıl emin olabilirim? Acaba sizin bilginiz nasıl bir deneyimden kaynaklı diye yazsanız da işe yarayabilir.
gecen sene hattimi turkcell den vodafone a tasidim 4 5 ay hic acmadim... Daha sonra avea ya gecmek icin basvurdum ve hatti actim... Hattin aktif olma tarihi numaranin tasindigi tarih degil, hatti actigim tarihti... Kendim denedim sorun olmadi ama tam olarak kac ay beklettigimi hatirlamiyorum... Subat agustos arasi hic acmadim diye hatirliyorum... Btk baskani kendisi soylemisti bu konuyu... Internette bir arastir direk btk baskaninin aciklamasini bul bence en ikna edici o olur ;)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Vodafone konturlude cebine göre tarifesi var. 3 ayda bir kontur yukleme yapmak gerekiyor.
Turkcell faturalıda Tarife saniye ve AVEA faturalıda Saniyeli Hepsi Bir Tarifessi var.. -
vodafone da hattın aktif kalma süresi degişmiş
ben kullanmadıgım hatta en son 6ay önce lira yüklemiştim, yarın hat iptal oluyormuş
MH aradım ve onlarda 6ay akitf + 3ay pasif sürenin degiştigini söylediler -
Numara mı hoşunuza gidiyor hocam neden böyle bir şey yapıyorsunuz?
şirket hattı kullanıyorum, kendi kişisel hattım kapanmasın diye böyle yapıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: MoNstRuM
şirket hattı kullanıyorum, kendi kişisel hattım kapanmasın diye böyle yapıyorum
Anladım.
quote:
Orijinalden alıntı: MoNstRuM
şirket hattı kullanıyorum, kendi kişisel hattım kapanmasın diye böyle yapıyorum
AVEA'da Saniyeli hepsi Bir tarifesini tavsiye edeceğim.
Kardeşim senede bir kere Türkiye'ye geldiğinde kullanıyor
Ben ise kullanmadığım Turkcell hattımı bu tarifeye taşıdım. -
Baktım nasılmış tarife diye ve aylık 8.95 TL sabit ücreti varmış. Bu haliyle cazip değil, kullanılmayan hattın orada tutulması. Telsiz kullanım vergisiyle birlikte yıllık 120 küsur lira boşuna ödeme.
http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Tarifeler/saniyeli-hepsibir
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- vodafone yanımda 4 haneli kod gelmiyor
- telefonda 3 kere dıt dıt dıt sesi gelip kapanması
- 44" lü numara mesaj engelleme türk telekom
- cepinfo nedir
- vodafone şebeke güçlendirme kodu
- kapanan hat nasıl açılır
- yanımda premium nedir
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
- ağda kayıtlı değil samsung
- türk telekom internet çekmiyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X