Şimdi Ara

İki hattın Volte özelliği açmak çok şarj yer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 Türkcel hatta ve Samsung galaxy m31cihaza sahibim. Cihazı Bir gün şarj edip ertesin gün şarj etmiyorum. İş yerinde kullandığım için sıkça sim 1 ile görüşme yapıyorum.

Sim 1 Volte açık diğeri kapalı kullanıyordum. Sim 2 den arama geldiğinde mobil beri kapanıyor geçiş yapmıyordu aramalarda mobil beri kullan ayarını açınca çözüme ulaştı.

Görüşmelerde 4g + veri olsun diye iki hattında Volte özelliğini açık olarak kullansam şarjı olumsuz etkiler mi.

Testini yapamıyorum sürekli konum değişiyor, bir gün fazla diğer gün az telefonla görüşüyorum uzun süre şarjda beklediği için bir gün ayrı diğeri gün ayrı şarj değerinde eve dönüyorım.

Fikirler nedir?

Sim1 4g+ volte sim2 3g yapınca İnternet kopuyor. İki hattı 4g de kullanmak durumundayım yol esnasında sim2 devre dışı bırakıyorum yoksa İnternete zor çıkıyor İki hattın Volte özelliği açmak çok şarj yer mi? 

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volte Özelliği Şarjınızı Tüketir mi?

Volte (Ses üzerinden LTE), sesli aramaların LTE ağları üzerinden yapılmasına olanak tanıyan bir teknolojidir. Bu özellik sayesinde daha net sesli aramalar yapmak ve veri hızının daha yüksek olduğu durumlarda bile bağlantı kalitesini korumak mümkündür.

Ancak, bazı kullanıcılar Volte özelliğini etkinleştirmenin cihazlarının şarjını daha hızlı tükettiği konusunda endişe duymaktadır. İşte Volte'nin şarj tüketimiyle ilgili bilinmesi gerekenler:

• Volte, 3G ve 2G ağlarına göre daha fazla veri kullanır. Bu nedenle, Volte açıkken veri kullanımınız artarsa şarj tüketiminiz de artabilir.
    • Volte özelliği etkinleştirildiğinde, cihazınız sürekli olarak LTE ağlarına bağlı kalır. Bu da arka planda çalışan uygulamalar ve özellikler için daha fazla güç tüketimine neden olabilir.
    • Ancak, Volte'nin şarj tüketimi üzerindeki etkisi kullanılan cihaza ve ağ koşullarına bağlı olarak değişebilir. Bazı cihazlarda Volte özelliğini etkinleştirmenin şarj tüketimi üzerinde önemli bir etkisi olmayabilirken, diğer cihazlarda daha belirgin bir fark görülebilir.

Genel olarak, Volte özelliğinin etkinleştirilmesi cihazınızın şarjını biraz daha hızlı tüketebilir. Ancak, daha net sesli aramalar ve daha yüksek veri hızları gibi avantajlar, bu küçük ek şarj tüketimine değebilir.

Şarj tüketiminizi en aza indirmek istiyorsanız, Volte özelliğini yalnızca gerçekten ihtiyaç duyduğunuzda etkinleştirmeyi düşünebilirsiniz. Cihazınızın ayarlarından Volte özelliğini kolayca açıp kapatabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • VoLTE'nin şarja olumsuz bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Hatta arama-aranma durumunda 4G-3G şebeke geçişi olmayacağı için olumlu bir etkisi de olabilir pile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CB01A2BC7

VoLTE'nin şarja olumsuz bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Hatta arama-aranma durumunda 4G-3G şebeke geçişi olmayacağı için olumlu bir etkisi de olabilir pile.

Ekleme yapmayı unutmuşum. Yeni cihaza geçince sim kart yeniledim bozukmuş. Eski cihazımda volte ile görüşmek çok şarj yiyordu  

Yorumun için teşekkür ediyorum

• Hocam bu m31 cat kaç?

Epey bakındım da bilgi bulamadım.
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    LTE CAT10

450down
    100up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 2 Ocak 2021; 14:1:54 >
  • Wooow, güzelmiş.

Eyvallah hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AAD4AAA61

LTE CAT10

450down
    100up

M21'de yanlış hatırlamıyorsam Cat 4 vardi ve CA ozelliği yoktu(birden fazla band birleştirme).

Hatta internette Samsung'un M serisinde OneUi yerine OneUi'ın biraz daha lite versiyonu olan OneUi Core kullandığını, cihazların islemcisinin CA desteklemesine rağmen yazılımsal olarak bunun kapatıldığını okumuştum.

M21 bir üstü olan M31'de CAT10 modem olması garip olmuş. Cat4-Cat10. Arada devasa bir fark var. Ama Samsung M serisinde CA özelliğini kapattıysa M31'deki CAT10 modemin çok fazla bir artısı olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğrudur hocam. Ancak ben VoLTE'den ziyade 4G yerine sadece 3G veya 2G kullanmanın pile bir etkisini gördüm. VoLTE'nin pili etkilediğini çok görmedim. Ki zaten 4G IP bazlı bir teknoloji. Siz bi nevi sürekli baz istasyonu ile iletişim halindesiniz. Mesela 3G'de interneti aç-kapa yapınca IP adresi değişir ama 4G'de değişmez. Ayrıca 4G'de interneti sanki bir telefon ayarını aç-kapa yapıyormus gibi açar kapatırsınız. O nedenle VoLTE hakkında bu şekilde bir yorum yaptım. Tabii bazı cihazlarda dediğiniz gibi daha çok şarj yiyor olabilir. 

• Mi 8 kullancısı olarak , voltenin şarja etkisi olduğunu gözlemledim ama öyle büyük bir şarj götürüsü olmadı. %2-7 arası tahminlerime göre.
    Bir elektronikçi ile konuştum o da diyor ki sen yanlış gözlemlemişsin , telefonla volte konuşma miktarın etkiler , normalde etkilemez dedi.
    Tam bilen yok yani :)
  • M21'de Cat 6 var

300down
    50up

Dediğiniz gibi One UI Core olduğu için CA yok. Android 11'e bakacağız. Ocak-Subat arası gelecekmiş. Yükler deneyimlerim.

(Bende m21 var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 2 Ocak 2021; 14:17:33 >
  • Volte1 kullanıyordum Volte2 yi açtım bir hafta deneme yaparım. Şarj ettiğim saatler sabit şarj süreleri üç aşağı beş yukarı basit.

Söylediklerin mantıklı geldi teşekkür ederim.

• CAT modem konusunda tam emin değildim. Ama CA özelliği kisitliysa, yani tek band üzerinden cihaz sinyal alabiliyorsa isterlerse CAT20 koysunlar. Çok bir mantığı yok.

Bi ara M21 ile Mi A2 Lite'ı test edebilme imkanım oldu. M21 45-50mbps, maksimum 80mbps hız alırken aynı lokasyonda Mi A2 Lite 110-120mbps hız verdi. Her iki cihazda da Cat6 modem olmasına rağmen M21 tek band üzerinden bağlantı kurduğu için daha düşük hız verdi. Her ikisinde de TT hat mevcuttu. CA olayı bence önemli o nedenleİki hattın Volte özelliği açmak çok şarj yer mi? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB01A2BC7 -- 2 Ocak 2021; 14:27:31 >
  • Rica ederim hocamİki hattın Volte özelliği açmak çok şarj yer mi? 

• jervis kullanıcısına yanıt

A7 2017 den m31 e geçiş yaptım hocam. Volte açınca İnternete girmeme volte açıkken şarjın çabuk bitmesi gibi durumlar vardı. Sim bozukmuş yeni telefonda fark ettiim.

Sim1 volte +veri sim2 den arama gelince karşı taraf açınca mobil veri öyle açılıyor. Sim2 de aldığı ip den mi veri açıyor acaba.

İki hattın Volte özelliği açmak çok şarj yer mi?
  • Hocam şimdi yanlış anlamıyorum değil mi ?
    İkisinde de volte açık ama sadece 1 hattan mı mobil veri açık?
    Böyleyse eğer , ayarlarda iki simden de veriyi aç gibi bir ayar olması gerekiyor. Xiaomilerde öyle

Bende de Turktelekom varken volteyi açınca mesaj gitmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jervis -- 2 Ocak 2021; 14:43:2 >
  • Tüm ayarlar Sim1 de sim2 den arama gelince mobil veri geçiş yapmıyor İnternete çıkmıyordu. Aramalarda mobil veri kullan ayarını açınca Sim 2 de arama esnasında mobil veri 2 açıyor. Görüşme bitince tekrar Sim1 geçiyor. Görüşmeye bağlanana kadar geçiş aşaması oluyor.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt

Arakdaşta var, benim cihazımın 3 taşıyıcı birleştirip 75 Mbit hız aldığı yerde, M31 tek bir L2100 taşıyıcıdan 25 Mbit hız alıyordu.

Cat önemli değil bu tür cihazlarda, alınan toptan deneyim önemli.

• işlemcilerin çift 4g ve volte desteklediğinden bu yana her iki hatta volte kullanıyorum, şarja hiçbir etkisi yok hatta tr de volte ve wifi arama özelliği desteklemeyen cihaz almıyorum

• Teşekkür ederim aradığım net cevap

• Arkadaşlar konuyu açtğımdan beri şarj çabuk bitiyor. Arka planda uygulama hiç açık tutmam. Bulunduğum yerin bas istasyonu ile alakalı olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.