Merhaba arkadaşlar 2 Türkcel hatta ve Samsung galaxy m31cihaza sahibim. Cihazı Bir gün şarj edip ertesin gün şarj etmiyorum. İş yerinde kullandığım için sıkça sim 1 ile görüşme yapıyorum. Sim 1 Volte açık diğeri kapalı kullanıyordum. Sim 2 den arama geldiğinde mobil beri kapanıyor geçiş yapmıyordu aramalarda mobil beri kullan ayarını açınca çözüme ulaştı. Görüşmelerde 4g + veri olsun diye iki hattında Volte özelliğini açık olarak kullansam şarjı olumsuz etkiler mi. Testini yapamıyorum sürekli konum değişiyor, bir gün fazla diğer gün az telefonla görüşüyorum uzun süre şarjda beklediği için bir gün ayrı diğeri gün ayrı şarj değerinde eve dönüyorım. Fikirler nedir? Sim1 4g+ volte sim2 3g yapınca İnternet kopuyor. İki hattı 4g de kullanmak durumundayım yol esnasında sim2 devre dışı bırakıyorum yoksa İnternete zor çıkıyor |
Volte Özelliği Şarjınızı Tüketir mi?
Volte (Ses üzerinden LTE), sesli aramaların LTE ağları üzerinden yapılmasına olanak tanıyan bir teknolojidir. Bu özellik sayesinde daha net sesli aramalar yapmak ve veri hızının daha yüksek olduğu durumlarda bile bağlantı kalitesini korumak mümkündür.
Ancak, bazı kullanıcılar Volte özelliğini etkinleştirmenin cihazlarının şarjını daha hızlı tükettiği konusunda endişe duymaktadır. İşte Volte'nin şarj tüketimiyle ilgili bilinmesi gerekenler:
- Volte, 3G ve 2G ağlarına göre daha fazla veri kullanır. Bu nedenle, Volte açıkken veri kullanımınız artarsa şarj tüketiminiz de artabilir.
- Volte özelliği etkinleştirildiğinde, cihazınız sürekli olarak LTE ağlarına bağlı kalır. Bu da arka planda çalışan uygulamalar ve özellikler için daha fazla güç tüketimine neden olabilir.
- Ancak, Volte'nin şarj tüketimi üzerindeki etkisi kullanılan cihaza ve ağ koşullarına bağlı olarak değişebilir. Bazı cihazlarda Volte özelliğini etkinleştirmenin şarj tüketimi üzerinde önemli bir etkisi olmayabilirken, diğer cihazlarda daha belirgin bir fark görülebilir.
Genel olarak, Volte özelliğinin etkinleştirilmesi cihazınızın şarjını biraz daha hızlı tüketebilir. Ancak, daha net sesli aramalar ve daha yüksek veri hızları gibi avantajlar, bu küçük ek şarj tüketimine değebilir.
Şarj tüketiminizi en aza indirmek istiyorsanız, Volte özelliğini yalnızca gerçekten ihtiyaç duyduğunuzda etkinleştirmeyi düşünebilirsiniz. Cihazınızın ayarlarından Volte özelliğini kolayca açıp kapatabilirsiniz.