Şimdi Ara

kültür, kadınların hipergamisini durdurmak için uydurulmuş ritüeller bütünüdür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

- kadınların eşlerini seçememesi(görücü usülü),
    - "adı çıkan" kadının toplumdan dışlanması, ayıplanması,
    - "çok kişi ile cinsel ilişkiye giren kadın sıfatlarının" küfür sayılması vs.

aslında günümüz kadını erkeğin yarattığı medeniyetin yani erkeğin yarattığı üründür.

• @eşom21,,

ceketimi üzerine atsam islam karşıtı argüman sanarsın nerede islam karşıtı argüman? toplumdaki var olan ritüelleri yazdım islamla alakam yok şu an olsun da istemiyorum konu farklı yerlere gidiyor ayrıca her islam karşıtı bir şeye battal gazi gibi "atlaman" da hoş değil onu geçtim, sen mi islamı kurtaracan koca forumda ki yeterli qualificationa sahip değilsin. şimdilik bu kadar diyorum.

not: islamla alakası olmayan konuyu bile dine çekiyorusunuz bu ne iş dh forum ahalisi... azcık islamdan kafanızı kaldırın anasını satayım. yat kalk islam nereye kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 28 Ocak 2019; 10:35:57 >
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    ]
    Burada anonim profillerle kimin çok bilgili kimin az bilgili ve hangi yeterlilikte olduğunu nasıl biliyorsun? Anonim kimliği bırak gerçek kimliklerle bile bilgi düzeyi ölçmek çok zor,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaratıcı inancıyla ilgili olarak söylenebilecek tek şey kadının cinsel veya sair açıdan istismar edilmesinin mümkün olmadığı kadın denen şeyin eril denen şeyi kullandığı ve bunun sonuçları ile baş edemediği görülecektir.

ben kişisel olarak kadına karşı korumacıyımdır. yalnız bu amaç tamamen kişisel nedenlerden belki de bencillikten dolayıdır. zira bir şey kadına el uzatabilirse bana da uzatabilir.

.................................

aynı korumacılığım şunu da gösterdi ki kadın mevcut dünya düzeninde kendi zevkleri uğruna acı çeken ve buna bizatihi sebeb olan varlık konumundadır.

kendisine karşı takınılan tavırların tamamı yaratıcı(ilah değil) anlayışı içinde kadının kendi hatasıdır hatta kadın sırf kişisel zevkleri uğruna bu acılara katlanmaktadır.

...................................

işin felsefesi dışında sosyal ekonomik dünyevi düşünüşleri açısından düşünürsek bu düşünüş bencilce olacak olsa dahi kadın korunmalıdır. zira kadın esasen elde edilebilir bir nesne iken eril denen şey elde edilemez bir nesne olarak kalmalı idi.

...................................

dnanın yani bizim dinimiz var. bu din kitabı yazabiliyor. ancak yaratıcı denen varlığa kadar bu durum var. yaratıcı meryem kıssası ile insana kendi dinini okuyup kendi varlığından bahsedebiliyordu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.