Hep aklıma takılan bir sorudur şuan çok zengin biri gelse galatasarayı (veya türkiyeden herhangi bir kulübü) satın almak istese bunu yapabilirmi yani bu mümkünmü ?
Mümkün değil diye biliyorum ama istanbulspor olayı falan olabilir ama gs satılamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: raunk
Mümkün değil diye biliyorum ama istanbulspor olayı falan olabilir ama gs satılamaz.
acaba bunun sebebi nedir? başka ülkelerde satılıyor ? (bknz: Malaga)
Galatasaray SK eğer eğitim vakfına bağlıysa(tam bir bilgim yok bu konuda) almaları imkansız gibi birşey Fenerbahçe ve Beşiktaşı almaları içinde sağlam para dökmeleri lazım
bildiğim kadarıyla Galatasarayımız bir halk takımı.halkındı yani bu yüzden satılmıyordu.satılmasın zaten bizim kalsın hep
quote:
Orijinalden alıntı: Blake Griffin
quote:
Orijinalden alıntı: raunk
acaba bunun sebebi nedir? başka ülkelerde satılıyor ? (bknz: Malaga)
galatasaray spor kulübü derneği.. yani öyle malaga gibi, man city gibi sadece spor kulübü değil. o yüzden öyle bir durum söz konusu olamaz.. diğer kulüpler için bir şey diyemiyorum çünkü teorik olarak satın alınmamış olsalar bile, bjk gibi başkanlarına yüklü borcu olan kulüpler uzun zaman onların ipoteği altında yaşamak zorunda...
Diğer kulüpler sanırım holding olarak geçiyor ama Galatasaray Fenerbahçe gibi kulüpler dernektirler ve sadece başkanları oalbilir diye biliyorum, yanlış biliyor olabilirim.
Diğer kulüpler sanırım holding olarak geçiyor ama Galatasaray Fenerbahçe gibi kulüpler dernektirler ve sadece başkanları oalbilir diye biliyorum, yanlış biliyor olabilirim.
evet 4 büyüklerin hepsi dernek tüzüklerine göre yönetiliyorlar. ama dediğim gibi direk satış olmasa da başkanlar kulüpleri kendilerine aşırı derecede borçlandırıp, satın almış gibi davranabiliyorlar.. tabi o başkanı seçen de genel kurul.. kısır bir döngü var yani herkes birbirine bağımlı :)
Satılmıyor. Ama nedenini bilmiyorum.
Kulüplerin satılmasına gerek yok yada resmi olarak alınmasına gerek yok kulüpler üzerinden rant sağlamak için. Başkanı olman ve yönetime sana muhalefet etmeyck seni eleştirmeyck kişileri getirmen yeterli. Futbol kulüpleri rant sağlamak ve gücüne güç katmak için gerçekten önemli bir imkan.
Özel uçağınla Avrupa da gezmedik ülke bırakmazsın futbolcu transfer edeceğiz diye,transfer bahanedir,kendi ticari işlerini de yaparsın,mesela ispanyaya gidersin,Türkiye de kurlacak bir rüzgar enrjisi yatırımı için İspanyadaki önemli firmalarla görüşmeler yaparsın ama futbolcu transfer etmey gittiğin için özel uçağın yakıt ücreti kulübe yazılır.Mehmet Helvacı gibiler bunu belgeleriyle kanıtlarlarsa da " Galatasaray'ın kavgaya değil birliğe barışa ihtiyacı var " dersin gürültüyü bitirirsin.
Sadece bir örnek büyük iş adamlarının futbol kulüplerini kendi kişisel işleri için nasıl çok iyi kullandıkları.Zaten bu yüzden kulüp başkanı olmak çok önemli.
Zamanında Rusyaya iki de bir transfer için giden başkanlarımız olmuştu,özellikle silah ticaretinin çoğunu Rusya dan yaptığı bilinir bu büyük başkanın.Ali Şen'in Rusyadaki pazarını elinden kapmıştı.Kulübün başkanı olamasaydı başarabilirmiydi,bence başaramazdı.
quote:
Orijinalden alıntı: joedumars
quote:
Orijinalden alıntı: dogancan-gs-
evet 4 büyüklerin hepsi dernek tüzüklerine göre yönetiliyorlar. ama dediğim gibi direk satış olmasa da başkanlar kulüpleri kendilerine aşırı derecede borçlandırıp, satın almış gibi davranabiliyorlar.. tabi o başkanı seçen de genel kurul.. kısır bir döngü var yani herkes birbirine bağımlı :)
Ahçı bahçıvana , Bahçıvan şöföre , şöför uşağa , sonra hepsi uşağa
deyvidey kardeşim aman. sonra konuyu kapatırlar fln (!)
diyelim borsadan hisse senetlerinin yizde 60 aldı biri nasıl oalcak ??bilen varsa açıklık getirebilirmi?
quote:
Orijinalden alıntı: AssassinsWorld
diyelim borsadan hisse senetlerinin yizde 60 aldı biri nasıl oalcak ??bilen varsa açıklık getirebilirmi?
evet bende bunu merak ediyorum ?
quote:
DEDEM YOKDA DAYIM ORDA SİZ İSTEYİN BEN ALAYIM FUTBOLCU
Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Eğitim Vakfı'na bağlı değildir. Galatasaray Eğitim Vakfı, Galatasaray Lisesi'nin maddi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur. Daha sonra Galatasaray ilkokulu ve üniversitesi ortaya çıktı, Galatasaray Eğitim Vakfı onlar ile de ilgileniyor.
Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Lisesi çatısı altında kurulmuş bir dernektir. Bildiğim kadarıyla dernekler kanununa göre, satılma olayları çok zor. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü'nün içindeki hiç kimse, Galatasaray'ı satmaya razı olmaz, olmayacaktır.
Galatasaray Spor Kulübü dağılırsa, kulübü tekrar kurma yetkisi Galatasaray Lisesi'ne aittir.
quote:
Orijinalden alıntı: Noir Désir
Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Eğitim Vakfı'na bağlı değildir. Galatasaray Eğitim Vakfı, Galatasaray Lisesi'nin maddi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur. Daha sonra Galatasaray ilkokulu ve üniversitesi ortaya çıktı, Galatasaray Eğitim Vakfı onlar ile de ilgileniyor.
Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Lisesi çatısı altında kurulmuş bir dernektir. Bildiğim kadarıyla dernekler kanununa göre, satılma olayları çok zor. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü'nün içindeki hiç kimse, Galatasaray'ı satmaya razı olmaz, olmayacaktır.
Galatasaray Spor Kulübü dağılırsa, kulübü tekrar kurma yetkisi Galatasaray Lisesi'ne aittir.
borsadaki hisse senetlerini alan olursa nasıl oalcak renkdaş ?
quote:
mantıken; %60 demek salt çoğunluk demek.. bırakın %60'ı, %51 bile alsa ve geriye kalan %49 luk hisse birden fazla kişi yada kuruluşlara ait ise, %51 lik hisse sahibi kişi yada kuruluş, hisselerden en büyüğünü elinde bulundurduğu için o kurum yada kuruluşta büyük bir söz sahibi olur, kesin tek patron olur demiyorum. paylaştığım bilgiler yaptığım iş gereği konuşulan mevzular çünkü kesin doğrudur diye bir iddam yok bunu belirteyim
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Noir Désir
borsadaki hisse senetlerini alan olursa nasıl oalcak renkdaş ?
Hisselerin bir kısmı halka açık, geri kalan büyük bir kısmı Galatasaray Spor Kulübü derneğinin elinde. Bildiğim kadarıyla hisselerin seviyeleri var, a sınıfı b sınıfı gibi. Bu hisselerin bazılarına sahip olduğunuz zaman, yönetime katılma yetkisini elinizde bulundurabiliyorsunuz. Geçmişte AİG bankası, sahip olduğu hisselerle yönetime katımak istemişti.