Şimdi Ara

İsim Hakkı Satın Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim profesyonel bir internet sitem var ve giderek popülerleşiyor. İleride ismi ile ilgili bir problem yaşamamak için sitenin ismini tescilletmek istiyorum. Bununla ilgili birkaç araştırma yaptım, marka tescili olayına baktım sanırım büyük şirketler için gerekli bu marka tescil işlemi çünkü 500 TL 1000 TL arası rakamlar geçiyor. Benim istediğim sadece sitemin adını başkası internette kullanamasın.

Bu konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• Nasıl yani internette başkası kullanamasın? Sitenizle ilgili domain ismini satın almaktan başka bir şey yapamazsınız bu konuda? Zaten tescil bile yaptırsanız, tescil işlemlerinde alanınızla alakalı bölümleri seçmeniz gerekir, çünkü bir çok bölüm bulunmakta ve her bölüm işin tescil + maliyet getirir.
  • Yani internet sektöründe sitemin adında başka bir marka çıkmasın istiyorum. Yasal olarak "İşte bu benim sitemin adıdır, internet sektöründe benden başkası kullanamaz." diyebilmek istiyorum kısaca. Domain tescili yaptım zaten o apayrı birşey. Ben Türkiye Cumhuriyeti yasalarıyla korunan bir site adım olsun istiyorum.
  • Özelden siteyi verir mısın merak ettin
  • Gönderdim özelden.

Sadece bilgi istiyorum yani bu işlemi Noterden yapabiliyor muyuz yoksa Patent Enstitüsü üzerinden işlem mi gerekiyor?
  • siten nasıl bişey ki
  • arkadaşım patent enstitüsüne başvurcaksın logonla birlikte ortalama 8 ayda çıkar patentten o saatten sonra o isiim senindir yanlız mahkemelerde uğraşmamak için domain işlerini sıkı tutcaksın ayrıca com.tr uzantısıda sadece tescil belgesiyle veriliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alan adı almak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

arkadaşım patent enstitüsüne başvurcaksın logonla birlikte ortalama 8 ayda çıkar patentten o saatten sonra o isiim senindir yanlız mahkemelerde uğraşmamak için domain işlerini sıkı tutcaksın ayrıca com.tr uzantısıda sadece tescil belgesiyle veriliyor.

Bir de şöyle bir durum var, araştırdığım kadarıyla marka tescili için bir şirket olmak da gerekiyor. Noterden bu işlemi yapamaz mıyım?
  • siteyi pm atarmısın merak ettim bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Runarch

quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

arkadaşım patent enstitüsüne başvurcaksın logonla birlikte ortalama 8 ayda çıkar patentten o saatten sonra o isiim senindir yanlız mahkemelerde uğraşmamak için domain işlerini sıkı tutcaksın ayrıca com.tr uzantısıda sadece tescil belgesiyle veriliyor.

Bir de şöyle bir durum var, araştırdığım kadarıyla marka tescili için bir şirket olmak da gerekiyor. Noterden bu işlemi yapamaz mıyım?

marka tescili için şirket olmak gerekmiyor gerçek kişi olmak yeter noterden tescil olmaz üstad birde şurda yanlışın var marka anlamında tescilde illa faliyet göstermen bile gerekmiyor mesela diyosunki ilerde kuruyemiş işine gircem soyadımı kullancam işte soyadım yılmaz gidip başvuruyorsun yılmazkuruyemiş diye 8 aya yakın bir sürede eğer senden önce tescil yapılmamışsa sana 10 yıllığına tescil yapıyorlar ama faliyette başlaman şart değil istediğin zaman başla. Hatta bu işi bu olan adamlar var bazı pisyasalrı takip edip aynı domain alır gibi parlaycak işlerin isimlerini alıyorlar sonra belli bir meblağ karşılığı satıyorlar. Yanlız mesele şu tescil ömür boyu yapılmaz 10 yıllık preiodlarla yapılır.

• sitenin adıyla birlikte bütün uzantıları kirala 1 yıllık olmazmı? (com,gov,net,biz....)
  • karasimsek06, teşekkürler bilgi için. Sanırım bu iş için biraz daha zaman gerekiyor.

HjojoT, en son onu yapacağım zaten. Çünkü marka tescili için baya yüksek bir miktar gerekiyor.

Birkaç oyuncu var tanıdığım, oyunlarda isim yapmış insanlar falan. Bu gibi insanlar nicklerini noterde tasdikletiyorlar. Site adı için de aynı şey olur diye düşünmüştüm ben...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Runarch

Gönderdim özelden.

Sadece bilgi istiyorum yani bu işlemi Noterden yapabiliyor muyuz yoksa Patent Enstitüsü üzerinden işlem mi gerekiyor?

Ben de merak ettim siteyi bana da gönderebilir misin özelden

Marka tescili maalesef kolay bir işlem değil, 1 ila 45 arası sınıf bulunmakta. Diyelim ki siz Runarch emlak adını 10 adet sınıfta tescil ettirdiniz. Ancak eğer ki sizin tescil ettirdiğiniz 10 sınıf kimya sınıfını kapsamıyorsa bir başkası gidip Runarch Kimya diye bir şirket kurabilir veya bu ismi kullanabilir. Markanızı her türlü faaliyetten korumak için tüm sınıflarda tescil almanız gerekir, her sınıf ek maaliyet getirir. Örneğin ben şirketim için yalnızca kendi alanımla ilgili başvurada bulundum, benim alanımla ilgili hiç kimse bu ismi kullanamaz ama gidip de bir oto yıkama şirketi kurabilir bu isimle, maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 1 Mayıs 2012; 12:44:05 >

• il veya ilçe adı geçen bir domain için isim hakkı patent alınabilinir mi? bilginiz varmı
  • Kardeşim marka tescili alacaksın 500 600 e mal oluyor sınıına göre değişir. Skype eklersrn detaylı konuşalım.www.baskentmedya.net

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesaj atarmısın siteyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Best Twisted Fate -- 11 Aralık 2014; 14:54:44 >
  • bende merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

bende merak ettim.

Kanka aradan 9 yıl geçmiş, sitenin adını ben bile unuttum. Sen birazcık geç kaldın sanki be :/

• quote:

Orijinalden alıntı: insertinto

Kanka aradan 9 yıl geçmiş, sitenin adını ben bile unuttum. Sen birazcık geç kaldın sanki be :/

Alıntıları Göster

:( Sonunda aldın mı ne oldu diye merak etmiştim. O dönemde görmemişim konuyu :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

:( Sonunda aldın mı ne oldu diye merak etmiştim. O dönemde görmemişim konuyu :d

Alıntıları Göster

Valla o iş yattı herhalde ya, net bi sonuç alamayınca patates olmuştur herhalde. Zaten soruları sorduğum şekle baksana, olayla hiç alakam yokmuş yani.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.