merhaba arkadaşlar başkasının adına nasıl alan adı ve hosting alabiliriz? örneğin biri bana kendisine forum sitesi kumamı istedi. Ben alan adı ve hostingi kendi adıma alıp o kişiye yeni bir kullanıcı adı ve şifresi mi vermem gerekir yoksa en başından alan adı ve hostingi onun adına alıp siteyi kurmam mı gerekir.
Alan adinin whois kayitlari degistirilebilir.Domaini tescil ederken kendi adinizi kullanin cunku host firmalari tc no istiyor.Sonra whois kaydindan arkadasinizin ismini kaydettirebilirsiniz.
bir ay sonra ve bir yıl sonra değiştirmem birşeyi değiştirmez demi . anladığım kadarıyla whois kaydı aynı zamanda web sitemizi satarkenden de kullanılabiliyor. cevap için teşekkür ederim
alan adını aldığınız şirketin alan adı yönetim sayfasında whois güncelle diye bişey varmış alan adını ona göre istediğiniz birine devredebilirsiniz.bunuda öğrenmiş olduk.
Merhaba;
Sorunuzu yanıtlamışsınız ancak ben de katkıda bulunmak istemekteyim.
Alan adınızı öncelikle kendi adınıza açıp, sonra, aldığınız firmanın izin verdiği ölçüde farklı birisine devredebilirsiniz. Farklı birisi dediğim kişinin de bir hesabı mutlaka olmalıdır elbette...
Hosting için de böyle birşey gerekebilmektedir. Firmadan rica edersiniz ve hosting paketinizi o kişinin hesabına aktarırlar... Yani, aktarma işlemleri herzaman yapılabilir.
Fakat, anlaşmış olduğunuz firmanın hizmet sözleşmesini okumanızı ve hosting ve domainler için aktarma yapılıp yapılamadığını öğrenmenizi tavsiye etmekteyim. Sonuç olarak, bazı firmalar gerçekleştirmemekte. Bu gibi durumlarda mahcup olmamanızı istemekteyim...
5 6 tane site açtım ama hizmet sözleşmesini okumak biraz türk usulü oldu okumadan onayladım. ilk fırsatta satırı satırına okuyacağım.
Merhaba;
Evet, genelde Türk'ler olarak hizmet sözleşmesi okuma gibi bir alışkanlığımız bulunmamakta. Ancak, oradaki prosedürleri okumadığımız zaman ileride yaşayabileceğimiz sorunları bilmemekte ve sonra hosting firması sitemizi kapattığında firmayı suçlamaktayız :)
Bu tip durumları 8 yıl içerisinde onlara kez yaşadığımı söylemeliyim... Hizmet sözleşmesi hem sizi hem de firma sunucusunu güvenliğe alan bir sözleşmedir ve mutlaka okunmalıdır...