Şimdi Ara

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <-- (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
7
Favori
423.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok kısa bir sorum olacak 2005 model Nissan ALmera aracım var. Yedek anahtarının pili bittiğinden yensini taktım yalnız Immobilizer ayarını yapamıyorum yedek anahtarla aracı calıştıramıyorum.. Konuyla ilgili bilgisi olan arkdaşım yardımcı olabilirmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoptrik

bir ay önce 91"mazda 626 2.0glx arabamızı satıp 98"nissan primera 1.6gx almamızla ben de aranıza katılmış bulunuyorum. araba yakıt konusunda mükemmel ve bildiğim kadarıyla bu arabalarda trigel kayışı yok zincir var motor da 90bindeydi aldığımızda yani motor bakımından bi problem yok ama aldığımız sıralar ön düzenden ses geliyordu rot balansçı sadece amartisörlerin patlak olduğunu başka sıkıntı olmadığını söyledi gittim MONROE marka bi çift amartisör taktırdım ama nedense arabanın ön düzeninden hala bazı sesler duyuyorum acaba bu sesler normal mi taktırdığımız amartisör mü kalitesiz bilen arkadaşlar bi yorum yaparsa sevinirim
    iyi forumlar...

arkadaşlar sorunu sonunda buldum primeraların bu kasalarında amartisörün üzerinde küçük bi tablaya benzeyen bir parça var usta bi şeyler dedi ama anlamadım sanırım virajda arabanın dengesini sağlıyor o parçanın burçları ölmüş ondan dolayı ses yapıyormuş amartisörleri de BOŞUNA DEĞİŞTİRMİŞİZ bu bilgi forumda kalsın belki aynı olay birinin başına gelir de boşuna amartisör parası vermesin usta bu bu arabaların tek hastalığı ve çok önemsiz bir şey dedi bu arabaların ön düzeni bunun dışında mükemmel sağlam dedi ki başka ustalardan da çok duydum bunu olay bu forumda bilgi olarak kalsın diye yazdım
    iyi forumlar...

• arkadaşlar nissan 2005 nissan almera aracım var ve xenon far taktırmak istiyorum...bircok yorumu okudum...xenon ampuller uzun geldıgı ıçın farın arkasındakı kapaklar deliniyormuş ve bu delikler bantla kapalıyormuş bu kapagı deldirmeden araca uyan xenon far varmıdır.taktıran arkadaşlar lütfen yardımcı olsun.uzun yola cıkacam cok acil cevp lütfen....
  • arkadaşlar 91 nissin sunny için 4 amortisör ve 4 yay toplam 2000 tl tuttu ama orjinal parçalar

şuan aks kafasında boşluk var 24 dişli sol aks kafası(aks lalesi) bulabileceğim orjnal yada çıkma sını bulubileceğim bir yer varmıdır genelde 25 dişli varda benndeki 24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 16 Eylül 2009; 14:06:54 >
  • mrhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum . 2000 model bir almera hoşuma gitti. 14.000 e kadar çıkabilecek bütcem var. ilanı inceleyip bana yardım edbilirseniz sevinirim. saygılar. birde bu araca LPG taktırdığımızda bi sıkıntı oluşurmu.

http://www.sahibinden.com/nissan_almera_1_5_luxury-46WQQaXQQ16727903WQQpXQQdisplayitem&keyword=nissan%20almera%20bursa

diğer tercihlerim ise 2004 model 1.4 Sx C3 benzinli
    2000 model 1.4 Wv polo trendline

yardımlarınzı bekliyorum.

• nissan cılar suskun sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferman55

mrhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum . 2000 model bir almera hoşuma gitti. 14.000 e kadar çıkabilecek bütcem var. ilanı inceleyip bana yardım edbilirseniz sevinirim. saygılar. birde bu araca LPG taktırdığımızda bi sıkıntı oluşurmu.

http://www.sahibinden.com/nissan_almera_1_5_luxury-46WQQaXQQ16727903WQQpXQQdisplayitem&keyword=nissan%20almera%20bursa

diğer tercihlerim ise 2004 model 1.4 Sx C3 benzinli
    2000 model 1.4 Wv polo trendline

yardımlarınzı bekliyorum.

Suskunluğu ben bozayım diğer markalar hakkında bilgi sahibi değilim ama forum sayfalarını takip ettiyseniz Almera bir iki kronik sorunu dışında kullanıcılarını tatmin eden bir araba. İçi ferah ve rahat hem sürücü hem yolcu için. Bagaj beklentinizi haliyle düşük tutmalısınız. Hackback için iyi bir bagajı var ama geniş bir aile için yetersiz kalıyor. Kronik sorunlardan biri süspansiyon sesi ki bende sadece kış aylarında geliyor. LPG konusunda da bir önceki sayfada bir başka kullanıcı ile görüşmemiz vardı, hiç bir sorun yaşamadığını belirtmişti. Eğer araba ile aynı yerdeyseniz bir ustaya hatta yapabiliyorsanız yetkili servise de gösterin. Rakam da fena değil gibi ama yinede biraz araştırın bence. Kararınız ne olursa olsun kazasız belasız kullanımlar dilerim.

• Tüm forum üyelerinin bayramını kutlar, bayram seyehatlerini kazasız belasız geçirmelerini dilerim. İyi bayramlar, iyi yolculuklar..
  • unuttuklarını anımsa,
    kaybettiysen ara,
    özlediysen git bul,
    kırdıysan af dile, kırıldıysan affet,
    seviyorsan söyle çünkü Bugün Bayram!
    Hayırlı Bayramlar Dileğiyle
  • ferman55 arkadaşım

bu arabalarda büyük bir kronik sorun yok aksine gayet güzel bir araç sadece bakımlarını düzgün yapın sizi yolda bırakmaz,sevimli bir araç hatta sizin istedğiniz modelde kullanan arakaşım var tüplü bana söylediği cümle ben arabmı motorsiklet gibi kullanıyorum dedi(yakıt konusunda) bende sedaan araç var hatcbak araba da sadece bagaj derim fakat sedan derseniz daha iyi derim.
    parça ve servis konusunda ise motorda sroun çıkarmaz bakımları uzun kilometrede parça ise birazcık pahalı fakat orj parça yan sanayi yok
    gerisi size kalmış eger forumları taratırsanız daha da detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
  • evet arkadaşım bende takacaktım kapaklar delineceğini söylediler vazgeçtim
    fakat ampuller uzun olmasa sorun yokda sorun uzun olması fakat yeni çeşitler çıkmış ise bilmiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar bende 99 model primera special var, bagaj üstü spoyler taktırmak istiyorum nereden bulabilirim..
  • Merhaba arkadaşlar,

Forumun tamamını okudum ve 2004 ve üzeri model HB Almera Tekna alma düşüncem var..Siz tecrübeli forum üyelerine birkaç sorum olacak..

İncelediğim ilanların bazı Tekna modellerde ESP var yazıyor. Bildiğim kadarıyla Almeraların hiçbirinde ESP yok. Yanılıyormuyum?

Diğer sorum LPG ile ilgili, aracın biraz çok yakmasından dolayı LPG'li mi almanın yoksa aldıktan sonra 1.5 - 2 bin YTL masrafla taktırılmasının mı daha mantıklı oluşu? Sanırım LPG dönüşümünde marka kadar montajı yapan usta da önemli..

Şimdiden teşekkürler..
  • Tekrar iyi bayramlar herkese Sayın Arkadaşım Türkiyedeki hiçbir almerada (tekna-mood ve diğeri) ESP özelliği yok sadece yurtdişı modellerinde var.Ben aslen tüpe karşıyım Arça zaten yakıt olarak makul değerlerde tabiki illada taktırmak isterseniz Öncelikle araçın lpg li olmasına bakma öncelik benzinli olsun siz daha sonra taktırın yada LPG var ise kaç kilometre takıldı onu sorun. benim önerim sadece..
    saygılarımla
  • MERHABA ARKADAŞLAR ARACIMA DÜN YAĞINI DEĞİŞTİRDİM.
    4LİTRE MOTOR YAĞI USTAMIN TAVSİYESİ ÜZERİNE 10w50 MOTOR YAĞI SUNOCA FATURA HİGH PERFORMANCE SEMİ SYNETİC + HAVA FİLİTRESİ+YAĞ FİLİTRESİ +4 TEKER ROTBALANS 135 TL
    DİĞER YAĞLARIN KALİTESİ VE SALAMLIĞINA GÜVENMİYORUM DİYİNCE BENDE USTAMA GÜVENİP(arkadaşımın babası)BANA DEDİĞİ SÖZ ŞU
    BU YAĞLARI BEN BMW,SUBARU GİBİ ÜST GRUP ARAŞLARA KOYUYORUM SENDE MEMNUN KALACKSIN DEDİ.
    BAKALIM GÖRECEĞİZ.
  • Selam,
    Bende QASHQAI 1.5 DCI TEKNA 4X2 M/T 17" AL. JANT + CAM TAVAN sahibiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymantalya

MERHABA ARKADAŞLAR ARACIMA DÜN YAĞINI DEĞİŞTİRDİM.
    4LİTRE MOTOR YAĞI USTAMIN TAVSİYESİ ÜZERİNE 10w50 MOTOR YAĞI SUNOCA FATURA HİGH PERFORMANCE SEMİ SYNETİC + HAVA FİLİTRESİ+YAĞ FİLİTRESİ +4 TEKER ROTBALANS 135 TL
    DİĞER YAĞLARIN KALİTESİ VE SALAMLIĞINA GÜVENMİYORUM DİYİNCE BENDE USTAMA GÜVENİP(arkadaşımın babası)BANA DEDİĞİ SÖZ ŞU
    BU YAĞLARI BEN BMW,SUBARU GİBİ ÜST GRUP ARAŞLARA KOYUYORUM SENDE MEMNUN KALACKSIN DEDİ.
    BAKALIM GÖRECEĞİZ.

Sanırım aracınız Almera idi!

QG15DE motor kodlu aracınız için, önerilen yağlar;

Motor yağları,
    Mobil Super S 10W40, Shell Helix Plus 10w40, Castrol Magnetec 10w40, Total Competition 10w40, Opet Formula 10w40, PO Maxima 10w40, Texaco Extra Havoline 10w40

Şanzıman yağı,
    Nissan XZ Şanzıman yağı API GL4

Fren Hidroliği,
    Dot 4

Direksiyon Yağı,
    Dextron III

Son olarak size önerim, bu araçlar hava filitresine çok duyarlıdır.. Orjinalinde yağlı tip filitre kullanılır.. Yan sanayi kuru tip hava filitreleri, Hava akışdebimetresi olarak bilinen, MASS AIR FLOW Sensörünü bozabilir..

• Bu araçlar hava filitresine çok duyarlıdır.. Orjinalinde yağlı tip filitre kullanılır.. Yan sanayi kuru tip hava filitreleri, Hava akışdebimetresi olarak bilinen, MASS AIR FLOW Sensörünü bozabilir..

Evet hava filtresi gerçekten önemli, mutlaka yağlı orjinal filitre kullanın, manager79 çok önemli bir konuyu vurgulanış. Ayrıca yağ filtresini de orjinal kullanmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEFO -- 10 Ekim 2009; 20:50:22 >
  • teşekkür ederim arkadaşlar evet aracıma kullanmış olduğum hava filitresi orj kullandım sadece yağ filitresini kore malı aldım orj ile aynı kalitede dedi bakalım ilerliyen günlerde göreceğim..
  • Uzunca aradan sonra merhaba;

manager79 Bey bana kabin konusunda çok yardımcı olmuştu, tekrar mesajını görünce mutlu oldum :)

Üye listesi biraz kontrolden çıktı. Bazı üyelerin araçları değişti, kimi benim gibi sessiz kaldı vs... Umarım sizlerle yeniden güncelleyebiliriz. Arada pek çok yenilik, fuar, etkinlik ve teknolojik gelişmeler oldu. Yine az-öz foruma katılmayı umuyorum. Aracımla ilgiliyse;

- 80.000 km ye çok az kaldı ve maalesef bu bakımın ağır ve pahalı olduğu aklımda kalmıştı :(
    - Nissan'ımla yola devam ediyorum. Aracı öznel olarak değerlendirecek olursam, ilk gün heyecanımı halen paylaşıyorum. Nesnel olarak, motor homurtusu, benim açımdan olumsuz bir özellik olarak değerlendirilmese de devam ediyor. Arkada uzun yolculuk yapmak da pek istemem açıkçası; ama onun dışında mekanik olarak beklentilerimin üzerinde bir araç olduğunu belirtmeliyim. Markaya güvenim özellikle İZMİR-Artkıy servisiyle pekişti. Hasan Bey'e ilgisinden ötürü ayrıca teşekkür etmek isterim. 4. seneme aynı Navara'yla gireceğim.

- 4 yıla 4 ay kala özetle:
    a) Garantiden değişen, daha önce bahsettiğim turbo
    b) Yeniden programlanan hava yastıkları
    c) Servisinde jestiyle, yakıt tüketimini az da olsa düşüren yeni programlama (9,6 lt karma, yaklaşık yol bilgisayarının değeri -- hızlı otoban kullanımı ağırlıklı)
    ç) 2009'da vedalaştığım akü (A.B.D.'deyken 6 ay araç garajda yatmıştı) ve yenilenmesi
    d) Araç tavan lamba ayar butonunun arızalanması "on/off ve kapılar açık diye ayarlamaya yarayan 3 kademeli basit tuşun yalama olması"... daha yeni olduğu için ne kadar tutacağını bilmiyorum :(
    e) Ön Nissan logosundaki siyah yazının hafif aşınması (rötuş kalemiyle bence problem bile değil)
    f) Arka tampon bakalitini rahatça çalmaları (park sensörü üzerinde olunca İstanbul'da tümüyle götürmüşler)

Bunun dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım ve yolda kalmadım. Yeni kasası çıkana kadar da Nissan Navara'yla devam etmeyi umuyorum. Durum böyle olunca lastiklerini dün değiştirdim. Bilgi vermesi açısından; iki marka arasında kararsızdım:

- BF Goodrich A/T
    - Yokohama Geolander A/T-S

İzmir, Batı Lastik Bornova Şubesinden bilgi aldıktan sonra modelleri yakından inceledim. Takılacak setlerde BF Goodrich 2008 üretimiydi; Yokohama'ysa 2009 Haziran. Bu tabloda, emektar Continental fabrika çıkışı lastiklerle vedalaşıp, Yokohama Geolander A/T-S, 109 S lastiklerle Japon ambiyansını tamamlamaya yaklaştım. Peşin 300 TL, kredi kartıyla ödenecek olursa 320 TL, adet fiyatıydı. Ben, metal setli siboplar, rot ayarıyla birlikte 1400 TL ödedim (10 taksit olarak)
    Sonuçta, eski lastiklerin diş kalınlığı durumu kurtarsa bile artık ömrünü tamamlamış ve fazlasıyla görevlerini yerine getirmişlerdi. Yokohamaları henüz asfalt dışında deneyemedim ancak aracın yola daha sağlam tutunduğunu ve patinaja düşmeden daha stabil gittiğini söyleyebilirim (piranha çenesi gibi açılıp-tutunmaya hazır sırt desenleriyle). Gerçi eski Continentallerle kıyaslamak ciddi hata olacaktır çünkü hem özellikleri farklı hem de emektarlar kaç kez ikinci baharını yaşamış yorgun savaşçılardı. Genç samuraylara karşı şansları yoktu :)

Ek Görseller:
    Son haliyle, 2006 Nissan Navara SE 5 AT ve Japon ayakkabıları, Yokohama GEOLANDER A/T-S 109 S 255-70-R16 ölçüleriyle,

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--

Keyifli forumlar,

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.