Şimdi Ara

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <-- (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
7
Favori
423.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bitirgic

Selamlar;

Bende 2006 model nissan almera tekna kullanıcısıyım benide üye listesine alrısanız memnun olurum.

Yakıt tüketimi için bendeki verilerde hemen hemen aynı.Şehir içi 8,4-8,8 arasında değişiyor.Fakat şehir dışında bu 5,2 ye kadar düştüğü oldu.Uzun yolda arkadaşlarında dediği gibi bilgi ekranı sıfırlanarak deneme yapılırsa daha net sonuç alınabilir.

Aynen katılıyorum. Klima açıkken ve yüksek devirli kullanırsanız bu veriler artabilir ama genelleme bu rakamlar arası yapılabilir.
  • arkadaslar 2005 almera hb tekna kullanıcısıyım daha öncedende söylediğim gibi. fırsat buldukça sizlerle paylaşımda bulunmaya çalısıyorum. aracım 52 lt yakıt ile özenilmeden şehir içi -şehir dışı karma olarak 650-680 km civarı yapıyor. aynı ortamda ekonomı dıye yırtındıgımda 750 km cıvarı yapabılıyor. bu yırtınmayı sehır dısı kullanım gıbıde yorumlayabılırsıznız.
  • bu arada aracıma bir donem cesıtlı uygulamalar yapmıstım modıfıye demek dogru olmaz bırkac ufak detay bunlardanda hafıf bahsedecek olursak
    1) canada dan xenon far (philips slim balast 4300 K)
    2) Gövde altına 2 kat ziebart + 1 kat würth ses yalıtımı
    araç ıç döşemeleri altı kauçuk membran uygulaması
    3) arac tavan ve kapı sacları kaucuk membran + ses sungerlerı
    4) motor - kabın arasına würth ses izolasyon boyası 3 kat
    5) ziebart cam filmi
    6) egzost sıstemı 650 dereceye dayanıklı sıyah teflon boya
    7) on arka 8 lı mesafe olcerlı park sensoru

sımdılık aklıma gelenler bunlar.

bakıma yonelık aracımın orjınal parcalarını aldım kendı bakımımı kendım yapıyorum. fakat agır bakım ıhtıyacını servıste karsılıyorum.
    80 bınde debrıyaj setını degıstırdım yetkılı servıs 650 orjınalıne, 450 de muadıl tavsıye ettıgıne fıyat verdı muadılı sectım.

cd calar ıcıne cd almıyordu cd yı algılıyor fakat dıslıler bosa donup ıcerı cekemıyordu. ıstanbulda bır elektronık servısıne gonderdıler 100 lıra dıslı bakım malıyetı cıkınca bende yenısını alıyım dedım. saka gıbı ama 2 bın lıra almeranın sadace cd calarına ıstedıler:S

• quote:

bakıma yonelık aracımın orjınal parcalarını aldım kendı bakımımı kendım yapıyorum

parçaları nereden temin ediyorsunuz?Yetkili servis mi?Yoksa sanayiden mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitirgic -- 27 Kasım 2009; 1:01:11 >
  • merhaba arkadaşlar;
    ben de 2000almerayla aranıza katılmak istiyorum..
  • yaklaşık 1.5 ay önce almera aldım.ilk arabam.bi kaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz;
    1.araç şehiriçi rampayı 2.viteste çıkmakta zorlanıyor.hatta bazen 1e alıyorum..şehirlerarasıda 5le girdiğim rampayı 3le tamamlıyorum çoğu zaman..
    2.hızı artırdığımda çın çındiye ses geliyor.ne olabilir.
    3.motor rölantide durduk yere stop ediyordu.nissandan ayrılmabi ustaya götürdüm.hava akış debimetresi değişecek dedi.150 civarıdır fiyatı orjinal alalım dedi.gittik nissan servisine 850+kdv dediler.ustada şaşırdı.3 senece önce nissanda çalışırken 125e takıyoduk biz dedi.bunun üzerine internette biraz araştırdım.çeşitli fiyatlar çıktı karşıma.mesela orjinal bosch marka parçayı sağlayan firma(adını unuttum) sitesinde fiyatı142euro olarak gösteriyor.neyse usta bi hortum gibi bişey çıkardı.idare edersin böyle kışı geçir dedi..benimde baya bi kafam karıştı.
    4.ön far ve arka stop komple değişmesi gerekiyor.yan sanayi parça ucuza nerden bulabilirim.

bukonularda yardımcı olabilirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: master111

yaklaşık 1.5 ay önce almera aldım.ilk arabam.bi kaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz;
    1.araç şehiriçi rampayı 2.viteste çıkmakta zorlanıyor.hatta bazen 1e alıyorum..şehirlerarasıda 5le girdiğim rampayı 3le tamamlıyorum çoğu zaman..
    3.motor rölantide durduk yere stop ediyordu.nissandan ayrılmabi ustaya götürdüm.hava akış debimetresi değişecek dedi.150 civarıdır fiyatı orjinal alalım dedi.gittik nissan servisine 850+kdv dediler.ustada şaşırdı.3 senece önce nissanda çalışırken 125e takıyoduk biz dedi.bunun üzerine internette biraz araştırdım.çeşitli fiyatlar çıktı karşıma.mesela orjinal bosch marka parçayı sağlayan firma(adını unuttum) sitesinde fiyatı142euro olarak gösteriyor.neyse usta bi hortum gibi bişey çıkardı.idare edersin böyle kışı geçir dedi..benimde baya bi kafam karıştı.
    4.ön far ve arka stop komple değişmesi gerekiyor.yan sanayi parça ucuza nerden bulabilirim.

Bosch service lerde 450 TL gibi bir fiyata geliyor o MAF Sensörü , servis 1000 küsür TL istiyor fırsatçılık yaparak.

• quote:

Orijinalden alıntı: bitirgic

quote:

bakıma yonelık aracımın orjınal parcalarını aldım kendı bakımımı kendım yapıyorum

parçaları nereden temin ediyorsunuz?Yetkili servis mi?Yoksa sanayiden mi?

hepsini yetkili servisten aldım. bujiler, yağ, hava, polen filtreler. bilindiği gibi nissan kutulu yabancı menseili ürünler. yağ filtresi ve buji için sanayidende temin mümkün fakat yan sanayi polen ve hava filtresi kullanan bir araç gördüm. hava filtresi daha geçirgen olan yağsız tipteydi ve deforme olmustu ki geçirgenlik değişikliği hava akış debimetresini bozabilir. polen filtreside deforme olmuş, işlev görmez derece bombeliydi. dolayısı için 2 hava işlevli filtreyide orjınal öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: master111

yaklaşık 1.5 ay önce almera aldım.ilk arabam.bi kaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz;

Almera modellerinde 3 çeşit MASS AIR FLOW (Hava akış debimetresi diye bilinen parça) kullanılır, Aracınızın donanım ve modeline göre parça farklılık gösterebilir.

Fiyatları 1.121 TL , 1.044 TL, 345 TL olarak değişir. Genelde 345 TL olan ürün bir çok modele uyarlanabilmektedir.

1 ve 3 numaralı şikayetleriniz birbiri ile bağlantılı görünüyor.

2 numaralı şikayetiniz, bir usta ile test neticesinde çözülebilir.

Özellikle far grubunu yan sanayi kullanmanızı tavsiye etmem.

Saygılar

• Merhabalar
    2006 1.6 Note tekna için LPG taktırmak istiyorum
    yorum ve önerisi olanlkar yazarsa sevinirim
    selamlar
  • arkadaşlar merhaba.bir konu hakkında size danışacam.
    2006 model 1.5 almera tekna 40.ooo km 21.000 tl istiyor lpg li.fiyat fazlamı veya kaça alsak iyi almışız deriz kendimize
  • manager79
    yan sanayi far kullanma demişsin.ne gibi sorunlar çıkabilir.orjinaller baya pahalıda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: surkent021

arkadaşlar merhaba.bir konu hakkında size danışacam.
    2006 model 1.5 almera tekna 40.ooo km 21.000 tl istiyor lpg li.fiyat fazlamı veya kaça alsak iyi almışız deriz kendimize

Bana pahalı geldi ama gerçi nette de fiyatlar o aralıkta. Lpg oluşu sanırım fiyatı arttırıyor. İyice araştırın servisine mutlaka gösterin, pazarlık edin. şimdiden hayırlı olsun...
  • Nissan Türkiye internet sitesine elektrikli otomobili Leaf de yer alıyor. Fiyat bilgisi yok ama sitede araçla ilgili tanıtım var. Hybrid değil %100 elektrikli bir otomobil, 0 emisyon sloganı ve "Nissan mühendisleri ve tasarımcıları Nissan Leaf'i yaratırken onun rekabetçi bir fiyat çerçevesinde tüm dünyanın kullanabileceği elektrikli otomobili olması için çalıştılar" söylemiyle yer almış.

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--

• Merhaba arkadaşlar,
    Bende bir nissan micra sahibi olmak istiyorum, siz micra sahipleri bana seçim konusunda yardımcı olabilir diye düşündüm.
    2 sorum olacak bununla ilgili;

1. max 17.000 TL ya kadar hangi micra'yı önerirsiniz ?
    2. Mood - tekna - passion arasında ne fark var ?
    3. alırken dikkat et bu konuya diğeceğiniz birşey var mı ?
    4. çok yol gideceğim bu sebeple dizel almayı düşünüyorum ama dizeller pahalı, 1.2 benzinli motor mu alsam acaba ne dersiniz ?

yardımcı olabilirseniz sevinirim..

şimdiden teşekkürler...
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Biz 2005 almere tekna aldık sorularım var cevaplarsanız çok teşekkür ederim.( Sorularım forumda mevcut ise çok özür dilerim )

1-Dış ortam sıcaklığı mevcut tamam ama anlamadığım olay iç orta sıcaklığı kendisi otomatik gösteriyor ben mesela butonu çevirince istediğim konuma geliyo ben böyle istemiyorum iç ortam sıcaklığını kendi otamatik bulsun istiyorum

2-Mesela düz arabalarda havalandırmayı açardık işte ayarını yapardık verirdi , bunda havalandırmayı açınca sağ taraftaki dereceye göre değişiyo , ben dereceden bağımsız istediğim kademede hava vermek istiyorum

3-Camları buğulandırmayı çalıştırdığımda ise ac klima ışığı yanıyor bu durumuda çözemedim ben klimaya açmadan kendi istediğim konumda hava versin istiyorum

4-Birde bu km işte 9 -10 yakıyo , diğer arkadaşlarının durumu nedir ?
  • evet arkadaşım micralar 3 tip modeli vardır.
    Mood - tekna - passion arasındaki farkları donanım özellikleridir. en ful olanı tekna modelidir.
    öncelikle alacak olduğunuz aracın ön taraftan almış kazası olmasın ufak tefek değişimlerde sorun olmaz fakat bildiğim karakteristik hata direksiyon simidinin soyulması vede ön farlarının çabuk kararması olduğunu duymuştum.
    ama şu bir gerçekki araç orj olmasına dikkat edin hatta almadan önce gidin tanımadığız bir kaportacıya ve motorcuya aracı gösterin ve karar verin.

saygılarımla MEHMET
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat_67

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Biz 2005 almere tekna aldık sorularım var cevaplarsanız çok teşekkür ederim.( Sorularım forumda mevcut ise çok özür dilerim )

1-Dış ortam sıcaklığı mevcut tamam ama anlamadığım olay iç orta sıcaklığı kendisi otomatik gösteriyor ben mesela butonu çevirince istediğim konuma geliyo ben böyle istemiyorum iç ortam sıcaklığını kendi otamatik bulsun istiyorum

2-Mesela düz arabalarda havalandırmayı açardık işte ayarını yapardık verirdi , bunda havalandırmayı açınca sağ taraftaki dereceye göre değişiyo , ben dereceden bağımsız istediğim kademede hava vermek istiyorum

3-Camları buğulandırmayı çalıştırdığımda ise ac klima ışığı yanıyor bu durumuda çözemedim ben klimaya açmadan kendi istediğim konumda hava versin istiyorum

4-Birde bu km işte 9 -10 yakıyo , diğer arkadaşlarının durumu nedir ?

evet arkadaşım galiba aracının kullanım klavuzu yok
    ilk olarak sağ taraftaki buton araçın içine verecek olduğunuz ısıyı ayarlamak ta kullanılır. gelelim ayarlamaya..
    sağ taraftaki değeri verin ısıyı sonra rakamla yazan yer varya
    1 2 3
    4 5 6

şimdi 1 ile 4 düğmesi araçtaki fanın değerini manuel ayarlar 1 fanı yükseltir 4 ise fanın değerini düşürür.
    2 numara ise araçtaki ön kısma - aşağıya - hem aşağı hem sürücüye hava ayarını yarlar..
    5 aracın üfleme yi kapatır yada açar.
    6 numara ise araçtaki fanın değerini otomatik yapar.

diğer taraftan ise cam a yani ön cam buğu çözmek istediğiniz zaman ac çalışır onu manuel olarak tekrar ac düğmesine basınız. klima devredışı kalır sadece fan çlışmış olur.
    yakıt konusuna gelince ise kendi aracım 2005 model sedan tekna modeli.
    60 litre benzin ile şehir dışı+şehir içi 900 km
    sadece şehir içi ise ortalama 8,5 9 litre yakıt harcamakta.
    tabiki sürüş değerlerine göre değişmekte.
    ben genel de 3000 deviri pek geçmem aracı dasakin kullanmayı seviyorum.
    saygılarımla

• cevaplar için çok teşekkür ederim , peki hiç ayarlamadan iç ortamın ısısını gösterme özelliği varmı , birde mesela hava şuanda soğuk sadace havalandırmayı açıcam sıcak olsun istiyorum dereceyi misal 30 derecemi yapıcam ?
  • evet doğru
    sağdaki değeri yükselt sonra fanın hızını ister yüksek ister düşük yap
    1 ile yükselt 4 ile düşür seviyeyi..
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.