Şimdi Ara

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <-- (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
7
Favori
423.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağolun , bişey daha merak ettim , havalandırma açıkkan diyelim 30 dereceye ayarladık , 30 dereceye kendi otamatik geldiğinde duruyormu ısıtma işlemi
  • evet verilen ısıya ulaşınca kapanır.
  • ymantalya cevaplar için çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saykan

bende almera kullanıcısıyım. yol bilgisayarının cok hassas olmadıgını soylemek yanlıs olmaz. tavsıyem: sehır dısı tuketımı gormek ıstıyorsanız yola cıktıgınızda ınfo dugmesıne uzun sure basılı tutarak bılgısayarı sıfırlayın( ekranda bılgısayar verısının altında 2 tane nokta ısaretı arasında ok cıkana kadar basılı tutmanız gerek aksı halde sadece o an ıcınde bulundugunuz verıyı sıfırlar) bu sayede net tuketım degerlerını gorebılırsınız. aynısını sehır ıcı kullanımda da yaparak gorebılırsınız. en buyuk eksı anlık tuketımı goremıyor olmamız.

selamlar, bende 2006 almera 1.5 tekna sahibiyim. sorun yol bilgisayarındaki değerleri birtürlü çözemedim.
    şehir içi değer 8.8 iken 2 3 ay sonra bu değer 10 11 litrenin altına düşmez oldu.
    bakımları serviste 1 hafta önce yaptırdım. fakat bu değer yinede değişmedi. dahada artacağa benziyor.
    yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum. tşk.ler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natres_ -- 22 Aralık 2009; 21:51:23 >

• Servis bakımında yol bilgisayarı'nın kontrolu için özel bir cihaz bağlanarak yapıldıysa/ ayarlandıysa bir sorun olmaması gerekir.
    "Saykan" rumuzlu arkadaşın yazdıklarına katılıyorum.
    2005 Almera Tekna HB ile sakin kullanım şartlarında (en çok 2500devir) ve gerektiğinde boşa atarak, 56 litre benzin yaklaşık 900+ Km(şehir içi+dışı) gidiyor.
    Kış/Yaz tüketimi fark ediyor, bu aralar Ankara fazla soğuk değil, tüketim 6.2 gösteriyor, yazın 5.8 oluyordu.
    Geçen sene soğuklarda en fazla 7.8 (6.8 değil) görmüştüm.
    Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhuguler -- 27 Aralık 2009; 10:52:06 >
  • MERHABA NİSSANCI DOSTLARIM aydında yaşıyorum ve 2003 primera tekna kullanıcısıyım 156000 de aracım ve yaklasık 7 aydır bende araçtan genel olarak çok memnunum aldığımda aracın ön amortisörlerinden ses geliodu meğer bitmiş bende değiştirdim,balataları değiştirdim,brc tüp taktırdım,motorsilk koydurdum ama daha yağ değiştirmedim 145000 de değişmiş yetkili serviste bende 160000 i bekliorum değiştirmek için uygunmudur sizce? ve bundan çok daha önemlisi geçenlerde sabah kullanıp kapattığım sunrof akşamına çalışmaz oldu sigorta ve elektirik giriş çıkışlarına baktırdım sorun yok yani sorun motorda gibi duruyor ne yapacağımı bilemiyorum ne yapmalıyım sizce özellikle bu konuda yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim iyi günler...
  • iyi sürüşer arkadaşım.
    öncelikle aracın yağ değişimi yağların çeşidine göre değişir 10-40 yada 0-40 yağların kulanım ömürleri ortalama 15000 km dir.
    benim de yağım 10-40 15bin değişimi..
    sanroof için ise öncelikle motor kısmına iyice vd40 kullan birde kablo soktlerine bak ayrıcada sigorta panelinede bak eğer hala olmaz ise mecbur motor alırsın.
    saygılarımla
    Mehmet
  • arkadaslar 80 bin olan almera 2005 tekna aracımda tekrarlayan bir problem paylasmak istedim. yaklasık 2 ay önce hava yastıgı arıza ısığı yandı ve servıste hatayı sıfırlattım. gecen hafta sorun tekrarlayınca ufak bır arastırma yaptım. sızlerınde yorumunu almak ısterım.

arıza ısıgı hata belırlendıgı anda yanıyor ve sıfırlanıncaya kadar sonmuyor. yanı koltuk altında hava yastıgı kablo soketını cıkarttınız ısık yandı taktıgınızda yanmaya devam edıyor. bır sanayı ustasına sordum abı gel kabloları lehımleyelım bıdaha yanmaz dedı ki ben buna karsıyım. oncelıkle servıse sıfırlatmaya gıtmeden once soketlerı cıkartıp oksıtlenme durumuna karsı temızlıgını yapıcam ve hıc cıkmadı ama plastık kelepce ıle sarıp cıkmasını engelıycem.

sızlerın boyle bır sıkıntısı oldumu? nasıl cozumledınız
    tesekkurler selamlar
  • evet doğrudur arkadaşım benim arkadaşımında başına geldi soketleri temizleyim tekrar taktık ve birdaha sıkıntı yapmadı.
    saygılarımla
  • Aynı şey benim başımada geldi. Kontak açıkken koltukları ileri geri alınca lamba yanıyor ve kesinlikle servisten başka biryer söndüremiyor.(Servis 60 TL alıp söndürüyor. Birde servis 60 km uzakta). Servis benim araçta kabloyu kelepçe ile soket yanındaki demire sabitlemiş ama ben yıkamaya veririken adamları uyarıyorum sakın kontak açıkken koltukları oynatmayın diye..
  • Arkadaşlar hava yastığı arıza lambası ıle ılgılı. sorun arkadaslarında dedıgı gıbı koltuk altı soketlerde. zamanla rutubet ve korozyon oksıtlenmeye neden oluyor. servıse goturdum ucret talep etmeden ısıgı sondurduler. onerılerı de kabloları soket ıptalı yaparak dırek lehımleyelım oldu. bılgılerınıze sunulur. onlem olarak aracın kontagı ılk acıldıgında 2 sn sureyle check calısıyor o esnayı ısık yatmadan atlattınızmı sıkıntı yok sahsen ben tam kontagı acarken kapıyı kapatınca o sarsıntıdan ısık yanmıstı.
  • Lehimleyelim diye servis söyledi demek. Acaba bir sorun olmuyormuymuş. Kesin çözüm ise yaptırmak lazım. Her seferinde gene yanacak diye düşünmeyiz en azından.
  • merhaba arkadaşlar

ben nissan navara 2.el olarak almak istiyorum bana bazı konularda yardımcı olursanız sevinirim

1-4x2 almayı düşünüyorum ve otomatik vites hem işimde hem şehirde kullanmak için yeterlimidir
    2-bazı ilanlarda hp olarak 120 yazan da var 170 yazanda 150 de ...gerçek nedir
    3-se ile le paketler var le paket gerçekten lazım olurmu yoksa teferruatmıdır
    4-neredeyse mitsubishi l200 otomatik ile navaranın 2.eli aynı para sizce hangisi
    5-yakıtı nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUETAMALA -- 31 Aralık 2009; 20:30:45 >
  • Mutlu yıllar arkadaşlar.bende toyota yarisi refuje vurup pert ettim , sigortadan paramı alıp Nissan Primera almayı düşünüyorum. Nissanı arkadaşım tavsiye etti içi full donanım,geniş ve şık araca benziyor. 2. elleride çok pahalı değil , 22 yada 23 bin verebilirim ,bu ayarda hangi modele yönlenmeliyim ? yakıt tüketimi ve servis ve yedek parça ağı nasıldır? İçindeki kamera ve ön konsol çok etkileyici ama bunun içinde araba alınmaz tabi bende sizlerin tavsiyelerine göre hareket edicem.Saygılar sevgiler.

Not:1.6 motor olsun istiyorum .
  • Merhaba arkadaşlar,
    Benim de bir Nissan NX Coupe aracım var. Askere gidecegimden oturu satmak istiyorum ama araca oncesinde baktirmak istiyorum. İstanbul Avrupa tarafından ozellikle Maslak - Dolapdere civarında bana onerebileceğiniz bir usta varsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Mutlu yıllar arkadaşlar.bende toyota yarisi refuje vurup pert ettim , sigortadan paramı alıp Nissan Primera almayı düşünüyorum. Nissanı arkadaşım tavsiye etti içi full donanım,geniş ve şık araca benziyor. 2. elleride çok pahalı değil , 22 yada 23 bin verebilirim ,bu ayarda hangi modele yönlenmeliyim ? yakıt tüketimi ve servis ve yedek parça ağı nasıldır? İçindeki kamera ve ön konsol çok etkileyici ama bunun içinde araba alınmaz tabi bende sizlerin tavsiyelerine göre hareket edicem.Saygılar sevgiler.

Öncelikle tekna modelini tercih et. Birde 2005 ve sonrasının içi makyajlı. Yedek parça sorun değil zaten nissan servisi yaygın sitesinden araştırabilirsin. Ayrıca yan sanayi muadil parçada (tabii daha çok lazım olan parçalar tampon vb.)bulunabiliyor. Diğer bütün parçalar ise serviste mevcut.

• Selam Arkadaşlar, Ben de Nissan Almera Tekna HB aldım, Bal köpügü renginde. 18.000 KM de ve 17.000 TL'ye aldım.
    Bu fiyata alınabilecek en iyi özelliklere sahip. Toyotta Corolladan Nissan Almeraya geçtim. Kullanması çok kolay, iç donanım mükemmel.
    KLendimce eksiler ve artıları belirtirsem eğer:

+Donanımsal Özellikler
    +Digital Klima
    +Direksiyondan Kontol CD Radyo
    +Yumuşak Direksiyon
    +Elektronik Ayna Kontolörü
    +Geniş bagaj hacmi
    +Devrini aldıktan sonra sürüşü güzel
    +Ses olarak beklediğimden az bir iç iletim vardı. (Uzun yol deneyimim olmadı henüz)

-Düşük devirlerde vites geçişlerinde sarsıntı
    -Manevra yeteneği zayıf,
    -CD MP3 Çalmaması
    -El freni yanındaki ve öndeki ceplerin tasarım olarak pratik olmaması, cep telefonu koyayım sarsılmadan çizilmeden kalsın diyebilceğiniz bir yer yok.
    -Yan cebe küçük su şişesi girebilecek kadar bir boşluk bırakılabilirdi.
    -Gögüs tasarımı çok parçalı ve çok köşeli. Tek parça ve kıvrımları yumuşatılmış gögüs daha estetik olurdu.
    -Şöför Koltuk Yüksekliği ayarları iyi değil.
    -Kapıların kapanması kötü, kapanmıyor daha sert çekmek gerekiyor.
    -Dikiz aynası hem tasarm hem ebat olarak kötü
    -Arka koltuk emniyet kemeri tavandan çıkıyor, azda olsa görüşü engelliyor.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoldaolmak -- 3 Ocak 2010; 2:06:43 >

• Hayırlı olsun arkadaşım.yalnız yazarken fazla tuşa basmışsın.tam olarak araç kaç model, kaç km, kaça aldığını ve lpg si var mı yazarsan alacak olan arkadaşlar fikir sahibi olabilir.
    birde arkadaşlara sormak istediğim 1.5 teknalar lpgye uyumlumu.yılda 10 bin km yapılıyorsa taktırmak mantıklı mı
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sade100

quote:

Mutlu yıllar arkadaşlar.bende toyota yarisi refuje vurup pert ettim , sigortadan paramı alıp Nissan Primera almayı düşünüyorum. Nissanı arkadaşım tavsiye etti içi full donanım,geniş ve şık araca benziyor. 2. elleride çok pahalı değil , 22 yada 23 bin verebilirim ,bu ayarda hangi modele yönlenmeliyim ? yakıt tüketimi ve servis ve yedek parça ağı nasıldır? İçindeki kamera ve ön konsol çok etkileyici ama bunun içinde araba alınmaz tabi bende sizlerin tavsiyelerine göre hareket edicem.Saygılar sevgiler.

Öncelikle tekna modelini tercih et. Birde 2005 ve sonrasının içi makyajlı. Yedek parça sorun değil zaten nissan servisi yaygın sitesinden araştırabilirsin. Ayrıca yan sanayi muadil parçada (tabii daha çok lazım olan parçalar tampon vb.)bulunabiliyor. Diğer bütün parçalar ise serviste mevcut.

Arkadaşım sağol daha detay bilgi verbilirmisin , yakıt ? Bu tekna primera içinmi söyledin ? Toyota corolla dan dahamı iyi hissediyorsun kendini ???
    Tşk. 22 bin e hangisini tavsiye edersiniz.

• quote:

Arkadaşım sağol daha detay bilgi verbilirmisin , yakıt ? Bu tekna primera içinmi söyledin ? Toyota corolla dan dahamı iyi hissediyorsun kendini ???
    Tşk. 22 bin e hangisini tavsiye edersiniz.

Yakıt arabanın ağırlığına göre gayet iyi .Bende daha önce 1.3 accent vardı emin ol primera kadar yakıyordu. Şehir dışı 6 litre şehir içi 8-9 litre civarı yakıyor. Benim genellikle ortalma 8-8,5 litre oluyor. (% 30 şehir dışı). Toyota corollo ile karşılaştırılmaz her yönü ile o arabadan üstün.
    Primeranın tekna modelinde yok yok desem yeridir. Aşağıda linkte primeranın bröşürü var oradan daha ayrıntılı bakabilirsin. http://rapidshare.de/files/48943278/Primera_Leaflet.pdf.html

***** yerine malum en çok indirme yapılan site yazılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sade100 -- 7 Ocak 2010; 22:10:45 >

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.