Forumun kurucusunun tekrar dönmesi ne güzel, hoşgeldiniz. Biz siz yokken rahat rahat takıldık biraz ortalığı dağıttık sattım kurtuldum diyenler oldu aldım geldim diyenlerde. Sohbet bir şekilde devam etti.
Almera sahiplerine birşey soracağım 2005 almeralarda isofix bağlantısı varmı yada ben nasıl olup olmadığını kontrol edebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yoğun yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler. Bir haftadır forumda in cin top oynuyor herhalde
Eskişehir'li Nissancılara müjde. Nissan Güven Bursa yolu üzerinde açılıyor. Hazırlıklar devam ediyor ama tabela asılmış bile (hatta akşamları ışıkları bile yakılıyor ) . Eşe dosta Nissan tavsiye ederken bir artımız daha var artık...
@cev_ned
Keşke her dağınıklık böyle olsa Hatta dağınıklıktan öte fazla düzenliyiz gibi ya da fırtına öncesi sessizlik hakim başlığımıza
Hemen ufak bir dip not düşeyim;
80.000 km bakımını, yarım iş günü süren uğraşla, başarıyla yaptırtma fırsatım oldu. Yanımda götürdüğüm WD40'la aracın altına girip makasları ve gözüme takılan vidaları yağlamayı da unutmadım
Ne kadar yardımcı olur bilemiyorum ama yapılanların kabaca listesini içeren evrağın taranmış hali huzurlarınızda:
Ağır bakımın faturasıysa:
552.20 TL, Bonus'a 6 taksitle ödedim.
Artı bir masraf çıkmadı. 2 adet polen filtresi de işlem gördü ayrıca.
Tek can sıkan nokta; önceki mesajda bahsi geçen, masum tavan lamba butonunun, tek olarak değiştirilememesi. Komple parçanın fiyatı 300 TL olunca, servis "iyi niyet garantisiyle" değişime gitmeye çalışacak. Yoksa, karanlık araç iç kabiniyle gezmeye razıyım
90.000 km bakımıysa, 118 TL gibi aklımda kalmış. 10.000 km kadar nefes almış olduk
merhaba nissan kullanıcıları. nissanımı alırken bir iki post yazmıştım buraya alalı girmek nasip olmadı. 3ayı aşkın bir süredir 2001 primera ile beraberliğimiz sürmekte bu süreçte yaklaşık 4bin km yol katettik ve araçtan oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. Ne yazık ki türkiyemizde sabit fikirli insanların çokluğu nedeniyle tutulmadığı söylenen araçlarmızın kıymetini bilelim gerçekten evladiyelik bu arabalar. Daha önce kullandığım japon ve alman araçlarının yanında pek eksisi olmamakla beraber almanlardan çok daha masrafsız bir araç olduğu da aşikardır. Araçla ilgili sorusu olanlara elimden geldiğince bilgim yettiğince yardım etmeye çalışırım. Araçla ilgili genel bir yorum daha yapacağım en kısa zamanda. İyi akşamlar iyi forumlar..
NISSAN ve daha çevreci araçlarla ilgili dört kısa başlık
1) Nissan ve Infiniti markalarının ortak çalışması sonucu “sıfır emisyon” aracı YAPRAK
2) Melez araçlar için yeni lithium-ion batarya
3) Nissan Eco-Pedal
Not: Konuyu açıklayan sayfalardan, örnek görselleri aktarırken “google” çevirisine muhtaç kaldık (malum zaman). Genel fikir vermesi açısından faydası olabilir. Bu ‘muhteşem’ otomatik çeviriden kaynaklanan, cümle düşüklüklerinin kusuruna bakmayın. Linkteki videoysa aslında eco-pedal konusunu özetliyor.
4) Yokohama şehrinde, “Mavi Vatandaşlık” kavramı
**Elektrikli araçlarla şehrin entegrasyonu, gerekli istasyonlara kolay erişimle ilgili
meraba arkadaşlar 2gün önce 2008 model 1.4 benzinli düz vites nissan note aldık.size sorum şu olucaktır bu araçta katalizör iptali mümkün mü acaba ?
Selam Sayın Nissan kullanıcıları bende bir nissan maxıma 2,0 qx buldum temiz ve 160bin km de düz vites motor yeni elden geçti diyor sahibi (ustaymışta kendileri) kaza ve boya yok diyor ben bu araçları hiç bilmiyorum aranızda bilen ve gören varsa bana söyleyebilirmi araba nasıldır yakıtı nasıldır bu arada lpg li araba tamamen bakımdan çıkmış gidip göstermedim biyere alttakım amortisörler debriyaj seti lastikler yenilenmiş ne dersiniz bu konuda.
Eskişehir, Afyon Kütahya ve Bilecik illerindeki değerli NISSAN kullanıcıları; 12.11.2009 tarihi itibariyle Eskişehir NISSAN yetkili bayii ve servis hizmete açılmış olup, NISSAN internet sitesinde de servis bilgileri yer almaktadır. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.
GÜVEN Zincirlikuyu Mah. No: 596 Eskişehir- Bursa Karayolu Üzeri 2. Km. 26200
iyi akşamlar nissan kullanıcıları geçenlerde araç hakkında yorum yapacağım demiştim gelelim primeramız hakkındaki yorum ve görüşlerime; konfor konusunda iç mekan oldukça rahat ve geniş. motor 1250 tona yakın bir araçı gayet güzel kaldırıyor. yakıtı da bu ağırlığa göre oldukça şaşırtıcı; şöyle ki uzun yolda tam yüklü 1600 kg halde ort. 100km/h hızla 6.3lt/100km ye kadar düşüyor. bu rakamı yakalamak için uğraşmadığımı da belirtmek isterim. tabi otobanda tüketim artıyor, keza şehir içinde de öyle ancak şehir içinde hesap yapmadım hiç. ama benzinciye önceki araçlarıma göre daha seyrek uğradığımı belirtmek isterim
şu anda tek bir küçük sorunumuz var soğuk günlerde motoru çalıştırdımmı ıslık sesi gibi bir ses geliyo direksiyonu çevirince azalıp artıyor, amortisörle alakalı olabilir gibi geldi bana ama ısınınca ses kesiliyor.
son olarak sorunsuz bir araç isteyen herkese tavsiye edebileceğim bir araç. sakın ola klasik türk zihniyetiyle düşünerek araç almayın, alın ve 3-4 sene kullanın bu aracı. Yağına suyuna bakmaktan başka başınıza kolay kolay sorun çıkarmayacaktır istisnalar haricinde. Benim nacizane tavsiyem budur herkese tekrar iyi forumlar.
Sayın "sandiego" Biraz geç kaldım gruba katılmaya, Lütfen beni de listeye eklermisiniz... Almera Tekna HB ,2005 Selamlar,
Üye listesine beni de ekleyebilirsiniz. 1996 Infiniti i30 İstanbul
herkese merhaba arkadaşlar. bende de 98 model maxima var. şu an fotoğraf koyamıyorum maalesef. görüşmek dileğiyle...
quote:
Orijinalden alıntı: fimarea
Selam Sayın Nissan kullanıcıları bende bir nissan maxıma 2,0 qx buldum temiz ve 160bin km de düz vites motor yeni elden geçti diyor sahibi (ustaymışta kendileri) kaza ve boya yok diyor ben bu araçları hiç bilmiyorum aranızda bilen ve gören varsa bana söyleyebilirmi araba nasıldır yakıtı nasıldır bu arada lpg li araba tamamen bakımdan çıkmış gidip göstermedim biyere alttakım amortisörler debriyaj seti lastikler yenilenmiş ne dersiniz bu konuda.
hocam az önce yazdım daha. 98 model bir tanesini kullanıyorum. ben de alalı çok olmadı. araba temizse kaçırma derim. bendeki 155 beygir ve şehir içi yakıtı 200 bin lira km.ye. 155 beygir altıysa aynı yekıt değerlerine ulaşabilir misin bilemiyorum. ama benim araba şehir içi 200 bin, şehirler arası -tam hesaplamadım ama- 140-150 civarı yakıyor, eğer acımayıp gaza basarsan. benim satın aldığım kişinin bana verdiği yakıt değerlerini yazayım. bana demişti ki hocam şehir içi 180 bin liraya kadar düştük. şehirlerarası yolda 90 geçmeyerek hesapladık ve çıkan rakam 117 bin lira demişti. tabii bu değerler özellikle belirtiyorum 155 beygirlik modeli için geçerli. görüşmek üzere...
Durmadan değişen akaryakıt fiyatları döneminde, tüketim kıyaslaması için 100km.'de Litre cinsinden ifade etmek daha anlaşılır olacaktır. Ödemeyi de lira / kuruş olarak yapıyoruz yakıt alırken, "bin lira" devri kapandı biliyorsunuz. Saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: fimarea
hhuguler'e istinaden:
hocam az önce yazdım daha. 98 model bir tanesini kullanıyorum. ben de alalı çok olmadı. araba temizse kaçırma derim. bendeki 155 beygir ve şehir içi yakıtı 200 bin lira km.ye. 155 beygir altıysa aynı yekıt değerlerine ulaşabilir misin bilemiyorum. ama benim araba şehir içi 200 bin, şehirler arası -tam hesaplamadım ama- 140-150 civarı yakıyor, eğer acımayıp gaza basarsan. benim satın aldığım kişinin bana verdiği yakıt değerlerini yazayım. bana demişti ki hocam şehir içi 180 bin liraya kadar düştük. şehirlerarası yolda 90 geçmeyerek hesapladık ve çıkan rakam 117 bin lira demişti. tabii bu değerler özellikle belirtiyorum 155 beygirlik modeli için geçerli. görüşmek üzere...
Merhaba arkadaşlar, 35.000 km deki 2006 model Nissan Almera Visia Plus aracımın benzin tüketimi yol bilgisayarında aldığım günden beri şehir içi ve dışında da her zaman 8.8/100 km yazıyor. Acaba yol bilgisayarında mı bir arıza var, yoksa gerçekten benzin tüketiminde mi bir fazlalık var. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
bende almera kullanıcısıyım. yol bilgisayarının cok hassas olmadıgını soylemek yanlıs olmaz. tavsıyem: sehır dısı tuketımı gormek ıstıyorsanız yola cıktıgınızda ınfo dugmesıne uzun sure basılı tutarak bılgısayarı sıfırlayın( ekranda bılgısayar verısının altında 2 tane nokta ısaretı arasında ok cıkana kadar basılı tutmanız gerek aksı halde sadece o an ıcınde bulundugunuz verıyı sıfırlar) bu sayede net tuketım degerlerını gorebılırsınız. aynısını sehır ıcı kullanımda da yaparak gorebılırsınız. en buyuk eksı anlık tuketımı goremıyor olmamız.
Selamlar;
Bende 2006 model nissan almera tekna kullanıcısıyım benide üye listesine alrısanız memnun olurum.
Yakıt tüketimi için bendeki verilerde hemen hemen aynı.Şehir içi 8,4-8,8 arasında değişiyor.Fakat şehir dışında bu 5,2 ye kadar düştüğü oldu.Uzun yolda arkadaşlarında dediği gibi bilgi ekranı sıfırlanarak deneme yapılırsa daha net sonuç alınabilir.