Şimdi Ara

Kumdan silikona: Bir işlemcinin üretim hikayesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
10
Favori
13.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet mikrodenetleyiciler gerçekten bu işleri anlamanın en kolay ve zevkli yolu. Mimari çok sade herşey apaçık ortada. 35 asm komutu, 1kb flash rom ve 68 byte ram. Harca harca bitmez.
  • çok komik adamlar bi avucu doldurmayacak kumu dünya paraya tüm insanlara kakalıyo,bir ülke ürüne değil ürünün teknolojisine para verirse argesi oluşur!!!Yoksa hergeçengün alınan kum miktarıda düşüyo e mimari küçülüyo :D

• Şöyle güzel güzel şeyler paylaşsanız, şu forumda bir nebze olsun konu dışını azaltsanız, ne çok sevinirim. Şu başlığı hazırlayan akla kurban arkadaş oh be...
  • çok teşekkür ederim forum adına şu ana kadar yapılmış olan en güzel paylaşımlardan biri
  • Çok zor işmiş
  • Adamlarda ki otomasyon sistemi fena
  • Up

• İnsanoğlu nereden nereye geldi hayret etmemek mümkün değil
  • işlemci nasıl üretilir? bu sorunun cevabını bulan adamdaki zekaysa bizdeki nedir bilemiyorum:(

çip üretmenin önemini ve ne kadar karlı bir iş olduğunun kanıtı:

http://www.businessht.com.tr/teknoloji/haber/1074786-samsungdan-tarihi-yatirim

http://fortune.com/2015/05/28/avago-buys-broadcom-for-37b/

• Son test aşamasında, hazırlanan işlemciler, anahtar karakterlerini ortaya çıkartacak (ısıl güç tasarımı ve en yüksek frekans değerleri) teste alınırlar ve elde edilen test sonuçlarına göre modellendirme yapılarak aynı kapasitedeki işlemciler aynı taşıma rafına dizilirler. Üretimi bitmiş ve test süreci tamamlanmış işlemciler, sistem üreticilerine raflar içerisinde, teknoloji mağazalarına ise orijinal kutuları içerisinde gönderilir ve tüketicilerle ilk buluşma gerçekleşmiş olur

Ben üstte alıntıladığım kısmı pek anlayamadım. Yani işlemciler şans işi mi üretiliyor? Atalım ortaya üç beş milyon transistör, bakalım ortaya ne çıkacak gibi bir üretim teknikleri varmış gibi anladım. Bilen aydınlatırsa sevinirim.
  • Bunları yapan insansa biz baya hayvanız ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Çip'te seri üretimin ilk adımını Ermaksan attı

http://rewreward.blogspot.com/2015/06/cipte-seri-uretimin-ilk-admn-ermaksan.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: habedon

Son test aşamasında, hazırlanan işlemciler, anahtar karakterlerini ortaya çıkartacak (ısıl güç tasarımı ve en yüksek frekans değerleri) teste alınırlar ve elde edilen test sonuçlarına göre modellendirme yapılarak aynı kapasitedeki işlemciler aynı taşıma rafına dizilirler. Üretimi bitmiş ve test süreci tamamlanmış işlemciler, sistem üreticilerine raflar içerisinde, teknoloji mağazalarına ise orijinal kutuları içerisinde gönderilir ve tüketicilerle ilk buluşma gerçekleşmiş olur

Ben üstte alıntıladığım kısmı pek anlayamadım. Yani işlemciler şans işi mi üretiliyor? Atalım ortaya üç beş milyon transistör, bakalım ortaya ne çıkacak gibi bir üretim teknikleri varmış gibi anladım. Bilen aydınlatırsa sevinirim.

Evet işin içinde şans faktörü de var.

Kullanılan malzeme ne kadar saf ise ve üretim esnasında da ne kadar düzgün üretilmişse o derecede mikroçip daha hızlı çalışabiliyor. Çünkü takdir edersiniz ki santimetrekareye milyarlarca transistörün sığdırıldığı birşeyden bahsediyoruz. Bu durumda malzemeyi yüzde 100 saflıkta elde edebilmek ve onu yüzde 100 oranında hatasız işlemek demek ki mümkün olmuyor. Çünkü nanometreden, atomik boyutlardan bahsediliniyor...

Atıyorum 100 tane yeni üretilmiş "Soket 1366 i7" çiplerinin hepsini çeşitli testlere tabi tutuyorlar. Bazı çipler aynı işi daha az ısınarak kotarıyor. Bu durumda diyorlarki şu çipler 2.8GHz hızı şu sıcaklık değerlerinde verebiliyor onun adına kabaca tabirle "i7 930" diyelim diyorlar. En son mikroçipin ideal çalışma frekansını ve modelini çipin içine kodlayıp çipin üstündeki kapağa da "INTEL i7 930" yazıp satışa sunuyorlar... Aynı şekilde daha iyi performans veren aynı üretim partisinden çıkmış mikroçipe "i7 950" diyor mesela onun da çalışma frekansını "3.06 Ghz" olarak çipin içersine kodluyor falan... Bozuk, hatalı çipler çıkıyor mudur ? çıkıyorsa ne oranda üretimde fire veriliyor o kadarını bilmiyorum.

• Mühendisliğin geldiği seviye inanılır gibi değil . muazzam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzz Lightyear

quote:

Orijinalden alıntı: habedon

Son test aşamasında, hazırlanan işlemciler, anahtar karakterlerini ortaya çıkartacak (ısıl güç tasarımı ve en yüksek frekans değerleri) teste alınırlar ve elde edilen test sonuçlarına göre modellendirme yapılarak aynı kapasitedeki işlemciler aynı taşıma rafına dizilirler. Üretimi bitmiş ve test süreci tamamlanmış işlemciler, sistem üreticilerine raflar içerisinde, teknoloji mağazalarına ise orijinal kutuları içerisinde gönderilir ve tüketicilerle ilk buluşma gerçekleşmiş olur

Evet işin içinde şans faktörü de var.

Kullanılan malzeme ne kadar saf ise ve üretim esnasında da ne kadar düzgün üretilmişse o derecede mikroçip daha hızlı çalışabiliyor. Çünkü takdir edersiniz ki santimetrekareye milyarlarca transistörün sığdırıldığı birşeyden bahsediyoruz. Bu durumda malzemeyi yüzde 100 saflıkta elde edebilmek ve onu yüzde 100 oranında hatasız işlemek demek ki mümkün olmuyor. Çünkü nanometreden, atomik boyutlardan bahsediliniyor...

Atıyorum 100 tane yeni üretilmiş "Soket 1366 i7" çiplerinin hepsini çeşitli testlere tabi tutuyorlar. Bazı çipler aynı işi daha az ısınarak kotarıyor. Bu durumda diyorlarki şu çipler 2.8GHz hızı şu sıcaklık değerlerinde verebiliyor onun adına kabaca tabirle "i7 930" diyelim diyorlar. En son mikroçipin ideal çalışma frekansını ve modelini çipin içine kodlayıp çipin üstündeki kapağa da "INTEL i7 930" yazıp satışa sunuyorlar... Aynı şekilde daha iyi performans veren aynı üretim partisinden çıkmış mikroçipe "i7 950" diyor mesela onun da çalışma frekansını "3.06 Ghz" olarak çipin içersine kodluyor falan... Bozuk, hatalı çipler çıkıyor mudur ? çıkıyorsa ne oranda üretimde fire veriliyor o kadarını bilmiyorum.

Anladım, cevabın için teşekkür ederim.

• 5 yıl önce bu başlığa post attığımda acaba 5 yıl sonra da aynı şekilde "vay bee adamlar yapmış abi" psikolojisinde mi olacağız yoksa devlet sonunda teknoloji adına yatırımlara girişecek mi diyordum ki..

şimdi bakıyorum maşşallah 5 yılda 20.000 yeni müteahhitimiz olmuş, yurdumun her dağı her taşı evle dolmuş.
  • kanka gelecekten yazıyorum 100 dolar 800 tl :(

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.