Şimdi Ara

Kural dışı başlık. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    raid 0 deyince Hdd geldi aklıma pardon :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinasi0112

Hayırlısıysa alıyoruz herkeze allah böyle sistem nasip etsin.
     Kural dışı başlık.

Bunun yarısına yine iyi bir sistem toplayabilirdin gtx 780 yerine titan bile alabilirdin ve hard disk 2 gb olmalıydı en az

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tamamen israf intel işelmciye 1000 tl yatıracağınıza AMD 8350 alın çok daha iyi

HDD seçimi komedi olmuş 1 TB +256 GB SSD ben olsam 2 TB Segate barracuda + ocz revodriver PCI SSD HDD alırdım.

ayrıca işletim sistemine vereceğin 450 tl yı 5+1 ses sistemine versen çok daha mantıklı olur.

27 inch monitör seçimide yanlış en iyi görüntü 22" ve 24 " lerde var 24" den sonrası görüntü bozuluyor (bizzat test ettim)

power o sisteme çok fazla gelir SLI VE CROSSFIRE yapmayacaksanız tabiki de

size tavsiyem bir daha sistem toplayıp doların 1.70 tl 1,60 tl ya gerilemesini bekleyip daha ucuza sistem toplamanız yönünde olacaktır.

• Yav herkez diyo işletim sistemine 450 tl verme.Ben bu sistemi alsam ne kuracam ayrıca vazgeçtim bunun parasına:laptop telefon ve atv alcam.
    KONU KİLİT LÜTFEN.
  • sinasi0112 S kullanıcısına yanıt
    Adamın amacı fantazi ya lütfen ban atın şu adama
  • quote:

Kural dışı başlık.

Sen o paraya sistem alip oyunları korsan indireceksin ya ben ona üzülüyorum

• jin_paci kullanıcısına yanıt
    Hocam bakın o sistem indirimsiz fiyatı 10bin.Alıcak arkadaş ya 10bin verip alıcak yada bizi kandırıyor alıyorum diye. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesis

raid 0 deyince Hdd geldi aklıma pardon :D

önemli değil eskiden normal disklerden raid 0 kullanıyordum ssd çıkınca ssd raid 0 yaptım performans tatmin edici
  • Arkadaşlar duydunuzmu mars'ta yaşam bulunmuş.Arkadaş bu sistemle marsa gitmeyi planlıyor.
  • Beyler az yorumları okumaktan bu kadar acizmisiniz? adamı trollden başka bişey değil hala ciddiye alıp cevap veriyorsunuz. Az okuyun lütfen !
  • alialtin A kullanıcısına yanıt
    Benim bütün sata slotlarım doldu raid yapmak istiyorum ama sıkıntıdayım. Dışarıdan 2 adet external SSD alsam raid yapabilirmiyim ? Aynı model ve markamı olmalı
  • quote:

Benim bütün sata slotlarım doldu raid yapmak istiyorum ama sıkıntıdayım. Dışarıdan 2 adet external SSD alsam raid yapabilirmiyim ? Aynı model ve markamı olmalı

benim sata portlarıda dolu dvd yi usb sata çevirici üzerinden bağlayıp bir port kar etmeyi düşünüyorum yerine hdd takacağım
    harici olayı tam nasıl olur bilemiyorum harici olarak raid yapmadım dvd yazıcın var ise eçerideki usb lere bir çeviri tak sata portlarından biri boşa çıkar
  • Bir HDD için 6gbit port fazlamıdır.Çünki Eski bilgisayarımda raid 0 vardı ve raid 0 ı Sata 2.0 portuna değişik bir sata kablosu ile bağlamışlardı. Tek kablo 2 hard diske gidiyordu böyle birşey yapsak performans düşer mi. İki tane de DVd rw var ikisinide böyle bağlasam, eski hdd ile 1 hdd daha raid 0 ve bir portta boş kalır orayada bir ssd tek bağlarım ssd raid olur. Bi el atarsanız sevinirim
  • quote:

Bir HDD için 6gbit port fazlamıdır.Çünki Eski bilgisayarımda raid 0 vardı ve raid 0 ı Sata 2.0 portuna değişik bir sata kablosu ile bağlamışlardı. Tek kablo 2 hard diske gidiyordu böyle birşey yapsak performans düşer mi. İki tane de DVd rw var ikisinide böyle bağlasam, eski hdd ile 1 hdd daha raid 0 ve bir portta boş kalır orayada bir ssd tek bağlarım ssd raid olur. Bi el atarsanız sevinirim

iki hdd ye bir kablo gidiyor felan böyle birşey daha önce görmedim olacağınıda sanmıyorum benim iki adet dvd rw var ben her ikisinide içerideki usb portlarına usb sata çevirici ile takmayı düşünüyorum böylece sata portlarını dvd için meşkul etmemiş olacağım
    6 adet sata portum var iki adet sdd 3 adet depo diski iki adet dvd var toplam 7 adet sata ya bağlanması gereken donanım var fakat 6 adet port var
    böyle bir çevirici ile bu işi halletmeyi düşünüyorum
     Kural dışı başlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 14 Eylül 2013; 6:58:35 >

• alialtin A kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anlattığım sanırım bu kablo
    http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-Details.asp?EdpNo=2920412&SRCCODE=LSCMPUSA&cm_mmc_o=-ddCjC1bELltzywCjC-d2CjCdwwp&AffiliateID=dlUPo6w0KBI-qo9pVbZdbqk_huKv7CG8Zg&site=cp

Sizin yöntemde iyi duruyor ama bu kablo sanırım daha bir iş görür HDD raid için

• quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

quote:

Bir HDD için 6gbit port fazlamıdır.Çünki Eski bilgisayarımda raid 0 vardı ve raid 0 ı Sata 2.0 portuna değişik bir sata kablosu ile bağlamışlardı. Tek kablo 2 hard diske gidiyordu böyle birşey yapsak performans düşer mi. İki tane de DVd rw var ikisinide böyle bağlasam, eski hdd ile 1 hdd daha raid 0 ve bir portta boş kalır orayada bir ssd tek bağlarım ssd raid olur. Bi el atarsanız sevinirim

iki hdd ye bir kablo gidiyor felan böyle birşey daha önce görmedim olacağınıda sanmıyorum benim iki adet dvd rw var ben her ikisinide içerideki usb portlarına usb sata çevirici ile takmayı düşünüyorum böylece sata portlarını dvd için meşkul etmemiş olacağım
    6 adet sata portum var iki adet sdd 3 adet depo diski iki adet dvd var toplam 7 adet sata ya bağlanması gereken donanım var fakat 6 adet port var
    böyle bir çevirici ile bu işi halletmeyi düşünüyorum
     Kural dışı başlık.

Sata kontrolcüsü almak daha kolay gibi

• Benden iyi sistemi olucak acayip kıskandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

INTEL
    Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    863 TL

ASUS
    Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart
    355 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    200 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

CORSAIR
    120GB Neutron GTX Serisi SATA 3.0 SSD (555MB Okuma / 330MB Yazma)
    355 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
    427 TL

GIGABYTE
    GTX 780 WindForce OC, 3GB, PCIExp Ekran Kartı, GDDR5, 384 bit, 954/6008 Mhz
    1838 TL

CORSAIR
    Hydro Serisi™ H100i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
    324 TL

AOC 23.6" E2461FWH GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    502 TL

Toplam : 5020 TL.

Ne fark var ?

• 10bin tl verip siste toplamışsın ama ram, hdd ,sıvı soğutma ve güç kaynağını gerektiği gibi seçememişsin.En pahalı olan her zaman en iyi olan demek değildir ne yazık ki. Para olsa da bilgi olmayınca böyle oluyor işte.

edit: adam işletim sistemiyle antivirüse de para vermiş beyler

edit2: hem de norton almış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Angelo -- 14 Eylül 2013; 10:57:05 >
  • quote:

Hocam benim anlattığım sanırım bu kablo
    http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-Details.asp?EdpNo=2920412&SRCCODE=LSCMPUSA&cm_mmc_o=-ddCjC1bELltzywCjC-d2CjCdwwp&AffiliateID=dlUPo6w0KBI-qo9pVbZdbqk_huKv7CG8Zg&site=cp

Sizin yöntemde iyi duruyor ama bu kablo sanırım daha bir iş görür HDD raid için

o kablo özel bir ürün için olabilir sata portlarını bu şekilde çoklayamazsın ayrıca ssd raid yapınca sata portları tam kapasiteye yakın kullanılıyor eğer çoklansaydı bile bu port veri akışını paylaşmak zorunda kalırdı usb çoklayıcı gibi düşün usb 2,0 çoklayıcı ile kullanırsan 30mb saniye olan port kapasitesi çokladığın sayıya bölünür birden fazla usb cihaz takıp veri aktardığında hızın normalden daha düşük olduğunu görürsün
    ssd raid için bu bahsettiğim usb sata çeviriciyi kullanamazsın şünkü veri akışını karşılamaz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.