Şimdi Ara

Kuran-i Kerim de Nuh Tufani (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diğer alimlerinizde suların coşması olarak ele alıyorlar onu.

Bende bölgesel olduğuna dair bir ifade göremedim. :)

Kuran da her hayvandan, her canlidan (bocekten vs) birer cift de gemiye al, gibi bir soz ve ifade mevcut degildir.

Böyle söylemiştin. Ama HUD-40'ta geçen ifade net. Bölgesel bir ifade yok. Eğer bu sözünde belirttiğinin aksine ifadeler üzerinden gitmek yerine mantıki temellendirme yapıcaksak başka tabi. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Biraz uzun olacak ama tamamini okursan, meseleyi net sekilde gorebiliriz.

O, dedi ki; "Ben, beni sudan koruyacak bir dağa çıkacağım". Nuh da "Bu gün Allah'ın merhamet ettiğinden başkasını, Allah'ın bu emrinden koruyacak kimse yoktur." dedi. Derken dalga aralarına giriverdi. O da boğulanlardan oldu.

Allah tarafından denildi ki: "Ey yeryüzü suyunu yut! Ey gökyüzü sen de suyunu kes! Ve sular çekildi. Emir yerine gelmiş oldu. Gemi de Cudi dağı üzerine oturdu. O zalim kavme böylece dünyadan uzak olun denildi.

Tufan olayını bilimsel olarak çözebilecek en mantıklı yaklaşımın 'suyun uzaydan geldiği' teorisi olduğunu savunan Yavuz Örnek, "Tufana sebep olması mümkün olan başka bir olay daha var. Dünyada bugünkü kadar su yoktu. Su uzaydan geldi. Tufan olayını bilimsel olarak çözecek en mantıklı düşünce budur. Bakın Mayalar ne diyor. "göklerden büyük gürültüler geldi ve ardı arkası kesilmeyen yağmurlar gece gündüz yağdı. Gökler yere iniyordu sanki karalar çöktü ve bir anda her şey sona eriverdi.

"Tabi ki sadece mayaların efsanesi ile böyle bir iddiada bulunamayız. Ancak yeraltı sularının ve buzulların dünyada bir tufan oluşturamayacağı da bir gerçektir. Suyun uzaydan geldiğine dair üç delil vardır. Birincisi Kuranı kerimde bildirilen "biz göklerin kapılarını açtık" ayeti kerimesi, yeraltı sularının yetersizliği ve kültürlerdeki bilgiler. Gerçek şu ki tufanın bütün dünyada olduğunu bildikten sonra mevcut şartlar içinde böyle bir tufanın oluşması için dünyada bulunan sudan çok daha fazlasına ihtiyaç vardır ve bu da dünya dışından gelmiştir" dedi.

Örnek, teorisini, "Birinci ihtimal bir kuyruklu yıldızdır. Kuyruklu yıldızlar donmuş su, toz ve gazlardan ibarettir. Dünyanın yörüngesine giren dev bir kuyruklu yıldız tufana sebep olur. Hem çekimle mağmayı tetikler, yeraltı sularını yeryüzüne çıkarır hem de bünyesindeki buzun erimesi ile suyunu dünyaya kaptırır. İkinci ihtimal ay bir astronomik olayla atmosferini kaybetti. Su buharı ve gazlardan oluşan karışım bin yıl gibi bir zamanda dünyaya ulaştı. Üçüncü bir ihtimal dünyaya yakın geçen bir gök cisminin atmosferini dünyaya kaptırması. Dördüncü ve zayıf bir ihtimal dünyanın aydan başka bir uydusu daha vardı. Atmosferini dünyaya kaptırdıktan sonra uzayın boşluğuna gitti. Beşinci bir ihtimal su buhar halinde göktaşları gibi uzayın bilinmeyen bir yerinden geldi" diyerek sürdürdü.

Bunu bilimsel baska gerceklerle sabitleyelim:

Bilinen genel görüş, Dünya'nın başlangıcında, suyun iki temel etkenle ortaya çıktığı şeklindedir. Birincisi; yanardağlardan fışkıran gazlarla birlikte su buharının da çıkması ve bu su buharının, bulutları, ardından da yağmurları oluşturmasıdır. İkincisi ise; buzullardan oluşan küçük kuyruklu yıldızların ve donmuş asteroitlerin Dünya'ya çarpmalarıdır.

O teori üretenler saçmalıyor, yakın zamanda (10 milyon yıl bile olabilir bu yakın zaman) kuyrukluyıldızlar dünyaya çarpmış olsa bunun izlerini görürdük. "Kraterler nerede?" diye sorarım o hocalara. 65 milyon yıl önce çarpan meteorun izi duruyor, Meksika Körfezi. Biraz daha düşününce, "Gelen su nereye gitti?" diye bir soru daha sorarım.

Ya tüm bunları geçtim, bir Tanrı neden bir kavime herhangi bir sebepten savaş açar? Lut kavmi için de aynısı geçerli, neden Tanrı insanlara savaş açar? Hadi diyelim savaş açtı, Tanrı ol diyerek yaratıyorsa sevmediği insanları da bitkilere ve hayvanlara zarar vermeden yok edebilirdi.

Nuh'un gemisine aldığı hayvanların ayrıcalığı neydi? Bitkilerin suçu neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 26 Aralık 2015; 16:53:04 >

• bilim tanrinin yaratmadigini soyluyor, sozu sana ait degilmi? Buyur ispatla..

Pan gu baltasini vurdu ve evren genisledi.. bunun cince kaynagi nerede? Yada hangi dilden cevrildiyse..

Gökleri ve yeri bir örnek edinmeksizin Yaratandır... (Enam Suresi, 101)

O inkar edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

Ne Güneş'in Ay'a erişip-yetişmesi gerekir, ne de gecenin gündüzün önüne geçmesi. Her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler.
    (Yasin Suresi, 40)

'Özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış' göğe andolsun; siz, gerçekten birbirini tutmaz bir söz (çelişkili ve aykırı görüşler) içindesiniz. Ondan çevrilen çevrilir, kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler'; ki onlar, 'bilgisizliğin kuşatması' içinde habersizdirler. (Zariyat Suresi, 7-11)

Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık.
    Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.
    Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.
    (Müminun Suresi, 12-14)

... Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz? (Zümer Suresi, 6)

Allah, her dişinin neyi yüklendiğini (neye hamile kaldığını) ve döl yataklarının neyi eksiltip neyi eklediğini bilir. O'nun Katında herşey bir miktar (ölçü) iledir. (Rad Suresi, 8)

Şüphesiz Allah, bir sivrisineği de, ondan üstün olanı da, (herhangi bir şeyi) örnek vermekten çekinmez. Böylece iman edenler, kuşkusuz bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler; inkâr edenler ise, "Allah, bu örnekle neyi amaçlamış?" derler. (Oysa Allah,) Bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayete erdirir. Ancak O, fasıklardan başkasını saptırmaz. BAKARA SURESİ / 26 )

bunlarmi mantiksiz?

“Yaratan Rabbinin adıyla oku O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı Oku, insana bilmediklerini belleten,
    kalemle (yazmayı) öğreten Rabbin, en büyük kerem sahibidir" (Alak,1-5)

"Ya Öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen , ya da ilmi seven ol Fakat sakın beşincisi olma (yani bunların dışında kalma)
    helâk olursun" (Mecmeu’z-Zevâid ve Menbeu’l-Fevaid, c 1, s 122)

• Lotusx L kullanıcısına yanıt
    Yazilanlari okumuyorsun herhalde...
    Sadece Hz.Nuh un kavmi helak olmus... Acikcada belirtiliyor.. O zaman sorun ne?
  • Tufan meselesini bir kenara bırakırsak; o zamanlarda söz konusu geminin inşa edilip, anlatıldığı kadar büyük bir felakete dayanabilmesi de bilimsel olarak mümkün değil.

Gerçi olmayan suyun bir şekilde orada olduğunu iddia edenler buna da bir kılıf bulacaklardır.
  • Allah razi olsun. Konularini takip ediyorum gercekten yararli konular.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Allah, insanlara savas acmiyor. Iste bunlar hep tevrat da gecen ifadeler...
    Kuran da sadece Hz.Nuh un kavminden olup O' na zulum edenler, Allah a isyan edenler ziyana ugramistir seklinde belirtiliyor.

Olaya humanist yaklasipta, hakla batilin birbirinden ayrilmasi meselesinde tarafsizlik belirtemezsiniz. Bu dunya boyle bir yer degil.. Gemiye alinan ve alinmayan hayvanlar zaten insanlarin veya baska canlilarin yemegi olacakti. Onlarin mutlak sonu dunyada boyledir. Dolayisiyla tufan kopsada, kopmasada onlar zaten yasamlarini baska amaclar ugrunda tuketeceklerdi.
    Bu tufanin kopmasi veya lut kavminin basina gelenler, sonraki nesiller icin birer kissa, ornek teskil etmesi icindir.
    Bak ben iman ediyorum, Allah in sonsuz merhameti yaninda buyuk bir azabi oldugunuda goruyorum. Demekki bu tur yikimlar, azaplar hepsi bizler icin canli birer ornek. Ve cehennem vaadinin ne kadar olasi olacagi yonunde ispattir.
    Tabii dusunup, ders alanlara.
  • @Lews Therin Telamon
    @mahmudhudavendi

Muhtemel bir kuyruklu yıldız veya parçası vakası için;

https://en.wikipedia.org/wiki/Tunguska_event

Buzul kütleside olsa yamur olup yağmaz. Masalları bilimle bağdaştırmaya çalışmaya bir son verin artık @mahmudhudavendi...

• quote:

Allah, insanlara savas acmiyor. Iste bunlar hep tevrat da gecen ifadeler...
    Kuran da sadece Hz.Nuh un kavminden olup O' na zulum edenler, Allah a isyan edenler ziyana ugramistir seklinde belirtiliyor.

Olaya humanist yaklasipta, hakla batilin birbirinden ayrilmasi meselesinde tarafsizlik belirtemezsiniz. Bu dunya boyle bir yer degil.. Gemiye alinan ve alinmayan hayvanlar zaten insanlarin veya baska canlilarin yemegi olacakti. Onlarin mutlak sonu dunyada boyledir. Dolayisiyla tufan kopsada, kopmasada onlar zaten yasamlarini baska amaclar ugrunda tuketeceklerdi.
    Bu tufanin kopmasi veya lut kavminin basina gelenler, sonraki nesiller icin birer kissa, ornek teskil etmesi icindir.
    Bak ben iman ediyorum, Allah in sonsuz merhameti yaninda buyuk bir azabi oldugunuda goruyorum. Demekki bu tur yikimlar, azaplar hepsi bizler icin canli birer ornek. Ve cehennem vaadinin ne kadar olasi olacagi yonunde ispattir.
    Tabii dusunup, ders alanlara.

Ben daha fazla sana cevap verip konuyu uzatmayacağım kardeşim. Sana göre sen haklısın, bana göre ben haklıyım. Bu tartışmanın sonu gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

Tufan meselesini bir kenara bırakırsak; o zamanlarda söz konusu geminin inşa edilip, anlatıldığı kadar büyük bir felakete dayanabilmesi de bilimsel olarak mümkün değil.

Gerçi olmayan suyun bir şekilde orada olduğunu iddia edenler buna da bir kılıf bulacaklardır.

Kazanı, motoru herneyse artık ondan varmış. Gemi son model çıktı. :)

• quote:

bilim tanrinin yaratmadigini soyluyor, sozu sana ait degilmi? Buyur ispatla..

Pan gu baltasini vurdu ve evren genisledi.. bunun cince kaynagi nerede? Yada hangi dilden cevrildiyse..

Gökleri ve yeri bir örnek edinmeksizin Yaratandır... (Enam Suresi, 101)

O inkar edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

Ne Güneş'in Ay'a erişip-yetişmesi gerekir, ne de gecenin gündüzün önüne geçmesi. Her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler.
    (Yasin Suresi, 40)

'Özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış' göğe andolsun; siz, gerçekten birbirini tutmaz bir söz (çelişkili ve aykırı görüşler) içindesiniz. Ondan çevrilen çevrilir, kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler'; ki onlar, 'bilgisizliğin kuşatması' içinde habersizdirler. (Zariyat Suresi, 7-11)

Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık.
    Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.
    Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.
    (Müminun Suresi, 12-14)

... Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz? (Zümer Suresi, 6)

Allah, her dişinin neyi yüklendiğini (neye hamile kaldığını) ve döl yataklarının neyi eksiltip neyi eklediğini bilir. O'nun Katında herşey bir miktar (ölçü) iledir. (Rad Suresi, 8)

Şüphesiz Allah, bir sivrisineği de, ondan üstün olanı da, (herhangi bir şeyi) örnek vermekten çekinmez. Böylece iman edenler, kuşkusuz bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler; inkâr edenler ise, "Allah, bu örnekle neyi amaçlamış?" derler. (Oysa Allah,) Bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayete erdirir. Ancak O, fasıklardan başkasını saptırmaz. BAKARA SURESİ / 26 )

bunlarmi mantiksiz?

“Yaratan Rabbinin adıyla oku O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı Oku, insana bilmediklerini belleten,
    kalemle (yazmayı) öğreten Rabbin, en büyük kerem sahibidir" (Alak,1-5)

"Ya Öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen , ya da ilmi seven ol Fakat sakın beşincisi olma (yani bunların dışında kalma)
    helâk olursun" (Mecmeu’z-Zevâid ve Menbeu’l-Fevaid, c 1, s 122)

ben görmedim

yasin suresinde " hepsi de bir gökte yüzüp durur" diyor ama siz "kafir"lerin bulduğu yörüngeyi nasılda uydurmuşsunuz şimdi öyle demek istemiyor böyle diyor

benim için o ayetler bir şey ifade etmiyor
    ben zaten ispatladım değil mi ? bir tane bilim camiası tarafından kabul görmüş bilimsel olarak evreni allah yaratmıştır diyen bir bilimsel çalışma var mı ? yok işte sana ispat

https://en.wikipedia.org/wiki/Pangu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 26 Aralık 2015; 16:59:05 >

• Bill Russell kullanıcısına yanıt
    Hz.Muhammed in dusmanlarinin gozu onunde gecip gitmeside o zamanin teknelojisiyle mumkun degildir. Bugun bile "stealth camouflage" a asina degiliz.
    Yada magaranin onune cok kisa surede bir orumcegin yuva yapmis olmasi..

Hz.Nuh, peygambermi? Islam inancina gore evet.. Kuran da gecen tufan gerceklesmismi? Evet.. Yazili ve sozlu kaynaklar bunu dogruluyormu? evet..

Birden fazla kaynak, bir konu hakkinda ayni hukmu veriyorsa; yanlistir denemez. Dogru kabul edilir veya dogruya en yakin. Ta ki aksi ispatlanana kadar.
    Bu bir ornek.. Allah evreni yaratmis.. Bir bolgeyi sular altinda birakmak istese, bunun onlarca yolu var..
  • Geceyi ve gündüzü, Güneş’i ve Ay’ı yaratan O’dur. Hepsi feleklerinde (yörüngelerinde) yüzerler.

Felek, astronomi ile ilgili bir terim olup, müstedir (yuvarlak) hareketlerle akan dünya küresi ve bu kürenin mıntıkası, ay ve güneşle beraber seyyarelerden (gezegenler) her birinin hareket ettiği yörüngesi anlamına gelir (Mehmet Zeki Pakalın, Osmanlı Tarih Deyimleri ve Terimleri Sözlüğü, I/596).
  • quote:

Yazilanlari okumuyorsun herhalde...
    Sadece Hz.Nuh un kavmi helak olmus... Acikcada belirtiliyor.. O zaman sorun ne?

Böcükleri soruyorum onlara ne olmuş? :)

Sorun diğer canlılar için bölgesel bir ifade olmaması. Zırt pırt ayet yazıp, ifadeleri öne çıkarıp, sonrada mantıki temellendirme yapmanıza takıldım.

Neyse ikisi bir arada olabilir. Kapatıyım konuyu. :)

akil var mantik var..
    Benim ulkemde yikim olacaksa, yani benim kavmim, halkim helak olacaksa.. Ben neden gidip avustralyadaki kanguruyu, kualayi gemiye alayim?
  • quote:

Bu bir ornek.. Allah evreni yaratmis.. Bir bolgeyi sular altinda birakmak istese, bunun onlarca yolu var..

İşte... Ulvi bir varlığın mucizelerine inanıp, olduğunu belirttiğin şeylere bilimsel dayanak bulmaya çalışman absürt kaçıyor.

Ulvi varlık sonuçta. Yoktan var edebiliyor dimi. ;)

Bilimsel temellendirme için kuyruklu yıldızdan kopan kütleyi örnek gösteriyorsun ama o kütle buzul kütlesi olsa bile etkisinin ne olacağını bilmiyorsun. :)

• quote:

akil var mantik var..
    Benim ulkemde yikim olacaksa, yani benim kavmim, halkim helak olacaksa.. Ben neden gidip avustralyadaki kanguruyu, kualayi gemiye alayim?

Okudukça gülüyorum. Ben kapattım o konuyu.

• quote:

Hz.Muhammed in dusmanlarinin gozu onunde gecip gitmeside o zamanin teknelojisiyle mumkun degildir. Bugun bile "stealth camouflage" a asina degiliz.
    Yada magaranin onune cok kisa surede bir orumcegin yuva yapmis olmasi..

Hz.Nuh, peygambermi? Islam inancina gore evet.. Kuran da gecen tufan gerceklesmismi? Evet.. Yazili ve sozlu kaynaklar bunu dogruluyormu? evet..

Birden fazla kaynak, bir konu hakkinda ayni hukmu veriyorsa; yanlistir denemez. Dogru kabul edilir veya dogruya en yakin. Ta ki aksi ispatlanana kadar.

Zaten o bahsettiğiniz şeylerin olduğuna dair masalsı yazılar dışında bir bilgi yok, ki bunlar da bilimsel ve tarihsel olarak kanıt sayılamaz. Dediğiniz şeylerin kanıtı olsa adı inanç olmazdı.

Benzer düşünceyle hareket edersek Erich von Daniken'i de peygamber ilan etmemiz gerekir zannediyorum.

• Nuh tufanı ile alakalı değişik bilgiler okumak isteyen aşağıdaki linke göz atabilir.

quote:

Venüs Jüpiter’in şiddetli patlaması sonucu ondan ayrılmış bir gezegendir. Patlamadan sonraki devresinde güneş etrafındaki yörüngesine oturmadan önce dünyamızın yolu üzerine çıkarak ilk seri afetlere yol açmıştır. Halen son derece sıcak olması gerekir. (1950’lerde bu iddia anlamsız bir varsayım olarak dikkate alınmamış ancak ilk defa 1962’de Venüs yakınından geçen Mariner 2 uzay aracı yüzey sıcaklığı 430°C olarak kaydetmiş, sonradan ise kesin sıcaklığın 480°C olduğu saptanmıştır). Venüs atmosferi son derece yoğundur, (ki bu da 1966’da Rus uzay aracı Venera 3’ün, karşılaşacağı şiddetli basınca hazırlıksız olarak, Venüs atmosferine girişi sırasında parçalanmasıyla kanıtlanmıştır).
    d) Uydumuz ayda kozmik afetlerden etkilenmiştir. Merih üzerinde de dünya ile yakın geçiş sonucu meydana gelen olaylardan kalıntılar olmalıdır.
    f) Evren sadece kitlelerin (gezegenler, güneş vb. ) bulunduğu bir boşluk olmayıp, manyetik alanların kesiştiği ve akım yüklü zerreciklerle dolu bir verdir.
    e) Önce Venüs sonra Merihle dünya arasındaki kozmik sürtüşmeler, dünyanın ekseni üzerinde yana yatmasına ve kutupların alt üst olmasına sebep olmuştur.

https://insanveevren.wordpress.com/2011/04/26/bir-dahimi-bir-cilginmi-velikovsky/#more-938

edit:imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 26 Aralık 2015; 20:41:07 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.