Şimdi Ara

Kuran-i Kerim de Nuh Tufani (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anlattigin meseleyi dogru kabul ediyorum ve destekliyorum.
    Fakat bu konunun hocalik veya meseleye hakim olmayla bir ilgisi yoktur.
    Yazili metinlere ve ayetlere atifta bulunarak ornek gosterdim. Hicbir yorum yapmadan sadece ayetleri bile kopyala-yapistir yapsam; konu rahatca anlasilir.
    Hz.Nuh un kavmini helak ettik denliyor ayetlerde. Buradan bile bolgesel oldugu acikca goruluyor. Bolgede buyuk bir afetin yasandigi jeologlar tarafindan da ispatlanmis ve bolgenin kadim halklarida sozlu ve yazili metinlerle bunu tarihe tasimislar.. O halde inanmamak icin ustun bir caba harcamak gerekiyor.
    Yani kisacasi sorun bende degil, israrla inanmak istemeyenlerde. Dunyada, bu afetin yasandigina dair bir kanit, iz olmasa; hakli bulacagim onlari ama hem bilim, hemde tarih VAR diyor..
  • Quoted from gılgamış

Şurippaklı Ubar-Tutu'nun oğlu, evi sök. Bir gemi yap ….. Canını kurtar! Canlı yaratıkların her türünden geminin içine yükle. Yapacağın geminin her yanı uyumlu bir ölçüde olsun. Onun eni ve boyu bir ölçüde olsun. Yağmura karşı onun her yanına bir çatı kur!"
  • Bill Russell kullanıcısına yanıt
    ben beyni küçümsemiyorum bilakis önemserim lakin siz fazlaca abartıyorsunuz..daha doğru ifade ile madde adına manayı bir kenara rahatlıkla atıyorsunuz..bir başkalarıda mana adına maddeyi yok sayıyor..

hatta örnek verelim izleyin lütfen..özellikle 10:00 dk sonrasını madem her şey beyinde.. tasvip etmediğim bir düşünce sistemi ama..madde adına manayı bi kenara atanlara bunu sunar keyifle cevap vermelerini beklerim..zira layıkları ancak budur..işi n içinden çıkmalarınada izin vermem

benim anlayışıma göre madde ve mana içiçe geçmiş bütünlük içinde hareket eden birbirinden etkilenen varlık bütünüdür..kudurmuşcasına hased eden kıskançlıktan çatlayan birinin bu ahlakını tamamiyle hormon ve enzimlere yüklemek nasıl bir garabet ise..sinir halinde insan kızdığında yani nefsin bozuk ahlakı olan gadab esnasında biyolojik bedene dair işaretler de küçümsenemez görmezden gelinemez ..kalp hızlıca atmaya başlar kan basıncı yükselir ateş artar damarlar kabarır..nefsin kötü ahlakı vucud bulurken biyolojik beden de bundan kaçınılmaz olarak etkilenir..

• Şu mana, ruh, öz neyse; şunu birde biz çözseydik iyi olucakmış. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lotusx L kullanıcısına yanıt

zamanla çözeceksiniz ..muhakkak ki çözeceksiniz..aslen çok kısa sürede biraz yıpratıcı tecrübe ile kesin şekilde çözebilirsinizde...bunun için hem temel birikim hemde emek vermek lazım gelir..ehh sizde buna pek gönüllü değilsiniz hani..kıyıdan kıyıdan ilişip geçiyorsunuz...yoksa ne hacet bunca emeğe..seyri sülüke dahil olup gerek zat gerek sıfat gerekse melekut alemini..tv izler gibi..hayatı gözlemlediğiniz gibi..müşahade edersiniz ..şeksiz şüphesiz kesin bir iman-yakin elde edersiniz..şaka yapmıyorum..son derece ciddiyim..

imkanlı-mümkün yani..ancak baştada belirttiğim gibi..bu konuda heves ve emek gerekir..
  • Yıpratıcı tecrübe... :) Neyse; belkide değişir fikirlerimiz, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir sonuçta. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 28 Aralık 2015; 22:55:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lotusx L kullanıcısına yanıt
    seyri sülük yıpratıcıdır.. nefs tezkiyesi kolay iş değil yani..ancak keşfin açılmasına sebeb olması açısından oldukça verimlidir..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.