Şimdi Ara

Kurandaki matematik hatasi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hangi tablodan bahsediyorsunuz? ben tablo felan göremedim. doğru ve sağlıklı bir yaklaşım olmayacak dediğiniz şey nedir? iddianızı veya ispatınızı da mail yoluyla duyurma gibi bir girişim yapmanıza vesile olan şey nedir? ilgili kuran ayetlerinin doğruluğunu ispatlamaya mı çalışıyorsunuz?

“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin tâ kendileridir.” (Maide, 5/44)

kuran ayetini matematik hatası var deyip tartışma konusu yapanlar, matematiğin kendilerine ait olduğunu mu sanıyorlar? miras edilecek payın, paydaya eşit çıkması gerektiği husunda, kendilerine ayet mi indirildi? ya

bu konu, tartışılacak ya da ispatının yapılmasına ihtiyaç duyulan bir konu değildir.

• The souls migration kullanıcısına yanıt
    quote:

miras edilecek payın, paydaya eşit çıkması gerektiği husunda, kendilerine ayet mi indirildi? ya
    Ayet inmesine gerek yok bunu bilmek için. 100.000 tl miras varsa 100.000 tl miras bırakabilir bu da 1 oluyor oran olarak.
  • Bilal Aksoy B kullanıcısına yanıt
    Bir Kur'an Müslümanı olarak soru sormak isterim. Yaptığın yöntemi ilk defa görüyorum. Açıklaman tatmin edici olarak görülüyor, matematik bilmeyenin anlaması zor gerçi.

Özetleyecek olursam anlayamayacaklar için; mirasta önceliğin çocukta olduğunu ve ayette 1 çocuğa göre oran verilen diğer mirasçıların 11. ayette belirtilen çocuk sayısına göre çocuktan kalan mirasta oranlandığını matematiksel olarak açıklayarak mirasın her daim 1e eşit olduğunu iddia ediyorsun.

1- 2 kız çocuk olması durumuna 1/2 oran mı veriyorsun 2/3 mü?

2- Diyelim ben öldüm ve 3 adet 300000'er TL değerinde evim, 500000 TL değerinde 40 dönüm tarlam, 100000 TL değerinde bir adet arabam var mirasçılar için. 2 kızım, 1 oğlum, 3 adet eşim, annem ve 2 erkek 1 kız kardeşim sağ olarak sana geldiler. Nasıl paylaştırırsın mirasımı? kim evi kim tarlayı kim arabayı ne şekilde alır?

Oran belirlemenin yanında ayrıca kalan malın maddi değeri önemsenmeksizin kim tarafından sahiplenileceği de düşünüldüğünde ne yaparsın? Atıyorum kızın teki ev istemiyor sadece arabayı istiyor, 3 eş de ev istiyor, annem de ev istiyor, tarlayı ise aslen kimse istemiyor desek ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torlofan -- 28 Ağustos 2019; 19:25:56 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.