Şimdi Ara

Kurandaki matematik hatasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Direk google a yazin cikar, ben de hesapladim hakikatten yanlislik var. Bence bu kur an i tanrinin gondermedigine kanittir. Madem matematigi o yarattiysa hicbir sekilde yanlislik yapmamasi gerekir. Kaldi ki baska yonlerden bakarsak, kur anda tanrinin surekli kendini ovmesi, ben soyle bagislayiciyim, boyle iyiyim demesi suphe uyandirici. Neden boyle seyler soyleme ihtiyaci duysun ki? Her iki uc cumlenin sonunda muhakkak ki soyle bagislayicidir denmesi, bence garip bir olay. Her seyden once kagit israfi, murekkep israfi. Tanrinin kendisi israfi sevmedigini soyluyor fakat neden kendisi ayni kelimeleri tekrarlayarak murekkep israf etmis zamaninda?
    Ben supheci bir insanimdir. Gercek kurtulus yolu bence budur. Suphe etmek, bilimi yaratir zamanla.
    Soyle soyleyeyim, tanri hic tehdit etmeseydi cehennemle, inanir miydiniz? Pek cok kisi inanmazdi. Peki tanrinin hic olmamasini ve dunyanin bizzat cennet gibi bir yer olmasini tercih eder miydiniz? Muhtemelen ederdiniz.
    Demek ki baska alternatifi olmadigi icin inaniyor insanlar. Ama bu dogru degil.
    Benden bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 23 Şubat 2018; 10:50:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Matematik hatası yok. Açıklaması mevcut, internette bulabilirsin.

Diğer açıdan örneklere fazla takılma ayet var:

Allah, bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler onun, Rablerinden (gelen) bir gerçek olduğunu bilirler. Küfre saplananlar ise, “Allah, örnek olarak bununla neyi kastetmiştir?” derler. (Allah) onunla birçoklarını saptırır, birçoklarını da doğru yola iletir. Onunla ancak fasıkları saptırır. (Bakara-26)

Şüphe dediğin gibi şart ama gerçekten tatmin olmayı arar insan bazen. Bence en ufak şüphen bile varsa gerçekten inanmıyor olursun. Yüksek ihtimal verdiğin için tercih etmiş oluyorsun.

Bende mesela emin değilim ama amacım kesin bilgiye ulaşmak hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum hz ali avliye yontemini gelistirmis sonradan. Ama bu kuran daki matematik hatasini acikliyor mu? Aciklamiyor. Eger oradaki mantik hatasi olmasaydi avliye diye bir yonteme ihtiyac duyulur muydu? Duyulmazdi. Demek ki hata var. Curuttum sizi efendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Biliyorum hz ali avliye yontemini gelistirmis sonradan. Ama bu kuran daki matematik hatasini acikliyor mu? Aciklamiyor. Eger oradaki mantik hatasi olmasaydi avliye diye bir yonteme ihtiyac duyulur muydu? Duyulmazdi. Demek ki hata var. Curuttum sizi efendi.

Yönteme gerek kalmazdı saçma açıklama yalnız. Yöntem hep vardır zaten. Sadece keşfedilir. Hata demen için hatayı temellendirmek lazım.

İntegrale, türeve, trigonometri gerektiren bazı şeylere hatalı mı dicez şimdi bu yöntemler olmadan önce sonuca ulaşılamıyorken?

• Miras bolusturme ayetinde verilen kesirleri topluyorsun, toplam 1,1.25 gibi bir sey cikiyor. Bir adam, mirasinin %112,5 unu nasil paylastirabilir bana soyler misin?

• bu ayetlere göre varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kız evlat, bir ana, bir baba ve eşini bıraktı.. yukarıdaki ayetlere göre miras paylaşımı şöyle olacaktır:

üç kız evlada mirasın 2/3'ü, ana ve babanın her birine 1/6, karısına 1/8 kalacaktır.

bu durumu, matematiksel olarak hesaplarsak:

(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 bulunur! (halbuki 1,0 olması gerekirdi!..)

...................soruya göre gidersek toplam karı hariç 5 bireye miras pay ediliyor.

her bir bireyin 1/40 oranında zekat vermesi gerekiyor. 5 birey için 5/40=1/8 oranı bulunur.

5 kişi mirası alır ve 1/40 ar oranda 5/40 lık bir zekat nisabını karıya bırakır.

1/8 fazla zekat nisabı olarak diğer murislerce karıya verilen miktardır.
  • Tanrının bir kitap göndermeye gerek duyması bile saçmalık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yks ile yerlesince ders saydirma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • buradaki örnekte sivrisinek ve ötesi denen şeyin ağırlık birimi olarak düşünülmesi mümkün.

altın tartan bir hassas teraziniz var ve bir sivrisinek kaç batman gelir. ancak bu şey acayip bir şekilde uçabilir bir canlıdır ve 0 ağırlığa rağmen bu şey sizin canınızı alabilecek anofeli taşır.

...............

0 ağırlığa rağmen çıkardığı sesle sizi huzursuz eder. bundan ötesi bir kısım canlıların bakteriler olduğunu düşünün virüsler de olur. bu canlılar daha ötesi olarak belki de mevcutsuz halleri ile dahi ölümcül veya can sıkıcıdır.

...............

insan dahi koca kainatta bir zerredir ve belki ses çıkarsa bir sivrisinek kadar manidar olur diye koca kainatta ses de duyulmaz. ilahi kudretin ses konusunda yalıtımı sağlam yapılmış bir kainat kurguladığını düşünün.

................

kitabi düşünüşte insanın kan denen huceyratı bakımından kan ruh denen oluşuma kaynak olabilir. yani bu canlı sizin ruh denebilecek hucrelerinizi emer ve bu oluş ona bir kanata vazifesi görür.

buna mukabil size bir kısım mikrobik sonuçları bırakır ve ruhi hastalık denebilecek bir asabiyeye neden olur.

..................

sıtma titremeli bir hastalıktır ve dünyada en fazla insanı öldüren canlı sivrisinektir. bu açılardan ötesi denebilecek haller belki de ölümün en fazla vukuu bulduğu dünya denen yere aittir. tonlarca ağırlıktaki dünya dahi bir sivrisinek hükmünde havada asılı durur ve kainatta en fazla insanı öldüren gezegen burasıdır.

..................

bize göre basite indirgenebilecek alay konusu olabilecek sivrisinek en nihayetinde kainatta yaşama bir delildir. bundan daha ağır olmayan astronomik büyüklükteki kainat sistemleri içresinde tek bir sivrisinek barındırmıyor olsa bizim için bir sivrinin kanadı kadar anlam taşımaz. yaşam bulunmaz bir nimete dönüşmüş haldedir.

• olaylara bakarken geniş açılı bakmak lazım.

ben A denen bir kadınla evlenip çocuk yaptım ve büyük bir hataya düştüğümü anladım.

sonra B C D ............... N kadar kadınla bunu yaptım ve aynı hatanın sonsuz kere denenmesinde aynı sonucu verdiğini gördüm. buradaki hata ne olabilir? bunu hiç düşündük mü? bu hatayla yaşayabilmek nasıl bir şey?

........................

ateizmin ilahının nasıl bir şey olduğunu biliyorum o ilahı red ediyorum ne demek?

yani bunları düşünmeden olası ilahları ve onların beyanlarını anlayabilecek idrak kapasitemizi ne şekilde oluşturacağız?

hele ki en ekber olanı nasıl anlayacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 20 Şubat 2018; 23:49:35 >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Zekadi nereden cikariyorsun da ekliyorsun denkleme? Adamin belki zekat verecek kadar mali yok bile. Yok yere degisken sokuyorsunuz resmen. Matematigi yerin dibine sokalim da inancimiz kalsin, bu nasil bir kafa yapisidir? Bal gibi hata var iste neyin kivirmasi bu? Sanirim ilahiyat okuyorsunuz. Cok belli.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    ölen adamın yerine zekat verilmesi ya da daha doğru ifade ile mirasın aslında geride kalanlara zekat olması gibi durumlar mümkün.

.................................

adam ölünce haliyle dinimiz de islam olunca kişinin ardından onun adına zekat(sadaka da olu) verecek kimseler en yakın hısım akrabası olmalı.

.................................

ayrıca sizin bir tasaddukunuz varsa bunun zekatı mümkündür hele ki bu tasadduk ölü ile bağlantılı ise malı temizleme adına en büyük ve en anlamlı fırsat da budur. zira mala haram karışmış olsa bir şekilde bunu mirasçıları temizleyecektir.

...................................

artı mal bölüşümünü geride kalanlar yapar ve geride kalanlar bu açıdan ilgili oranlar şeklinde bir paylaşım yapabilirler.

..................................

mirası red edebilirler ya da borca batıktır bu halde paylaşacak bir şey de olmaz haliyle. zaten yukarıdaki olay bir kurgu bu kurgu bize de ayrıca kurgulama hakkı tanır. mı?

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    malı 5 bölüp her biri müteveffa adına zekat (aslında kendileri adına da olur) miktarınca elindekini verir ve 1/8 de geride kalan eşin olur.

zekat islami bir olgudur ve amacı malı temizlemektir ve ölmüş bir adam açısından elzem bir durumdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Direk google a yazin cikar, ben de hesapladim hakikatten yanlislik var. Bence bu kur an i tanrinin gondermedigine kanittir. Madem matematigi o yarattiysa hicbir sekilde yanlislik yapmamasi gerekir. Kaldi ki baska yonlerden bakarsak, kur anda tanrinin surekli kendini ovmesi, ben soyle bagislayiciyim, boyle iyiyim demesi suphe uyandirici. Neden boyle seyler soyleme ihtiyaci duysun ki? Her iki uc cumlenin sonunda muhakkak ki soyle bagislayicidir denmesi, bence garip bir olay. Her seyden once kagit israfi, murekkep israfi. Tanrinin kendisi israfi sevmedigini soyluyor fakat neden kendisi ayni kelimeleri tekrarlayarak murekkep israf etmis zamaninda?
    Ben supheci bir insanimdir, babamdan bile suphe ederim. Gercek kurtulus yolu bence budur. Suphe etmek, bilimi yaratir zamanla.
    Soyle soyleyeyim, tanri hic tehdit etmeseydi cehennemle, inanir miydiniz? Pek cok kisi inanmazdi. Peki tanrinin hic olmamasini ve dunyanin bizzat cennet gibi bir yer olmasini tercih eder miydiniz? Muhtemelen ederdiniz.
    Demek ki baska alternatifi olmadigi icin inaniyor insanlar. Ama bu dogru degil.
    Benden bu kadar.

Kardeş niye insanların akıllarını karıştırıyorsunuz ? Allahın gönderdiği son kitabı Kuranda sık sık ( ben çok bağışlayıcığım ) demesi ve Cehennem ateşinin dehşetinden bahsetmesi kadar doğal bir olay yoktur siz Ateistlerin kafası niye böyle ters mantık çalışıyor çok merak ediyorum ?

• White Eagle 26 kullanıcısına yanıt
    iki kere iki beş eder demi kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkipudri

iki kere iki beş eder demi kardeş

Tabiki dört eder. Ne alaka ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    (2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 ederken 1.000 eder diyebildiğinize göre ,

Sizin mantığınızla iki kere ikinin beş etmesinden tabii bir şey olamaz
    allah bir ayet çıkarır , iki okur üç üflersiniz hatta 565 bile eder .
    Tamam iste ben de diyorum ki israf etmeyin allah israf edenleri sevmez yaziyor ama her ayetin sonunda allah bagislayicidir yaziyor. Bu nasil tezatliktir? Toplamda kac sayfa olduklarini saysak bu tekerrur eden kelimeleri, 200 sayfasi bu kelimelerle dolar. Hic mantikli gelmiyor bana.

• Yukarıdaki ornekte 5 murisin payı 7/40 şar orana 6. Muris! Karının payı 5/40 a tekabul ediyor dersek miras paylaşımında esasın 1/40 zekat nisabına göre oluştuğu düşünülebilir.

............

Mirasın 2/3 u kızlarındır 1/6 şar ana babanındır 1/8 karınındır denirse 1 birim mal önce 1/8 i ayrılır ve geri kalanın 2/3 ve 1/3 oranına göre de taksimi yapılabilir.

O kadar karıştırılacak bir şey yok gibi.

• Kuranı kerimdeki matematik hesabının ozunde materyalist tutumun meal anlayışı da göz onune gelmekte.

Kişi aklediş denen surece tam rabıta ile bağlanırsa mesela kendi kız kardeşi ile yaptığı evlilik üst soyun gensel aktarımın sonucu olarak kesinlik taşır.

Şimdi karının kişiyle evliliği kişinin kız kardeşi ile yapmak zorunda olduğu evliliğe sadakadır. Bu kadının miras payı bu açıdan onceldir ve zekat nisabı esas ise 1/40 tan 1/10 a kadar da artırılabilir.

Yani kitabın koyduğu kuralların değişken olması da mumkun gibi gözüküyor. Sonuçta evlilik islamın şartı yani farz olmadığı gibi zekat oruç hac gibi ibad şekilleri de her zeminde yaşam bulmaz. Bunlar tavsiyedir denmeli. Tabi ki ilahi kudretin tavsiyesi emir ötesi telakki edilse azdır.

Bana göre kadının benim kız kardeşimin yerine geçip beni zilletten kurtarması hali malımın tamamına sahip olmasını iktiza eder şeklinde duşundurur. Ancak bu kere de karım gensel olarak beni doğurarak benim aslında annem olduğunu işaret eder. Bu açıdan bu kadının beni zilletten kurtarırken başka Bi zillete suruklemesi mirasım konusunda kontrolsuz bir mal verişine neden olmamakta.

Hatta bu kere bana anne pozisyonunda olduğundan oturu kızgınlığa neden olup miras dışına itilmesine ve ancak zekat denen kurum vasıtasıyla anılmasına sebeb olmakta gibidir.

Bu nedenle gorunuş itibari ile karı önce miras dışı bırakılmış ve sonra( kız kardeşimi koruduğu için) mirasa dahil edilmişe benziyor.

• Kurandaki bir çok çelişkili ve şüphe uyandıran ayetlere bir şekilde din alimleri kılıfına uyduruyorlar ama Şu miras olayı kurandaki en büyük hatalardan biri. HZ. ömer bile farketmiş hatayı matematiği katlederek Avl (avliye) diye bir yöntem çıkarmışlar:)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.