kesmeyi bilmeyipde hayvana acı cektiren hayvanlar var
Evde kesicez
bahçede keseriz her sene gibi
yol kenarında kesicez
evde okulda iş yerinde parkta sokakta bahçede
değil tabiki.Allah nasip ederse belediyenin kesim alanında
bodrum katta
Sanayide ki dayımların mobilya atölyesinde keseriz herhalde.
bu sene kesemiyoruz kesecek olanların kurbanı mubarek olsun.
Şaka bir yana herhalde Mehmetçiğe bağışlarız her sene olduğu gibi.
Hala kurban kesecek parası olan varsa Allah kabul etsin. Biz kesemeyiz bu sene..
Gene mi kurban yahu. Evime kurban eti girmesini istemiyorum. Eti severim ama eve et geliyor üzerinde kanlar fışkırıyor. 6 ay o etin bitmesini bekliyorum. 6 ay et yiyemiyorum. birde koyun eti falan geliyor bir pis kokuyor bir pis kokuyor. en sevmediğim bayram kurban bayramı. ramazanı severim.
bizim gibi cahil toplumlarda kurban bayramı yasaklanmalı. vahşetten başka bir şey değil ,hersene onun yerine kurban bedelini fakirlere vermek çok daha mantıklı..ayağında ayakkabısı yok 1 gün et yese nolur yemese nolur..
Evin önünde..
mutfakda
KURBAN BAGISINIZ LOSEVLE HAYAT BULSUN
lösemili bir çocuğun tedavi maliyeti 250 ooo.-YTL dir. Ne yazık ki lösemili ailelerin %87 i asgari ücretin altında gelire sahip % 12 sinin de hiç bir sosyal güvencesi yoktur. Siz de lösemili bir çocuğa hayat verecek 1000 kişiden birisi olmak istemez misiniz. LÖSEV´e yapacağınız kurban bağışınızla hem dini vecibeleriniz yerine gelsin hem de bir çocuğun hayatı kurtulsun.
Biz kesemeyeceğiz malesef. Kesenleri Allah kabul etsin.
KURBAN BAGISLARINIZ HAYAT BULSUN
lösemili bir çocuğun tedavi maliyeti 250 ooo.-YTL dir. Ne yazık ki lösemili ailelerin %87 i asgari ücretin altında gelire sahip % 12 sinin de hiç bir sosyal güvencesi yoktur. Siz de lösemili bir çocuğa hayat verecek 1000 kişiden birisi olmak istemez misiniz. LÖSEV´e yapacağınız kurban bağışınızla hem dini vecibeleriniz yerine gelsin hem de bir çocuğun hayatı kurtulsun.
quote:
Orjinalden alıntı: groll
bizim gibi cahil toplumlarda kurban bayramı yasaklanmalı. vahşetten başka bir şey değil ,hersene onun yerine kurban bedelini fakirlere vermek çok daha mantıklı..ayağında ayakkabısı yok 1 gün et yese nolur yemese nolur..
Arkadaşım Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı biz Müslümanlar içindir neden yasaklansınki ? Cahiliyet bunun neresinde ? Kurban bedelini fakirlere verince Kurban ibadetini yerine getirmiş olmazsın Bu bir yardım değildir ibadettir bu ibadetlede eti etrafındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtırsın. Hiçbir ibadet birbirinin yerini tutmaz.
Yukarda söylediğim gibi
Hemen hemen bütün semtlerde bu işi profesyonelce yapan müesseseler var buralardan haberleri olmayan arkadaşlara bildirmek istiyorum Bunun için bana PM atın cevaplıym