Şimdi Ara

Kurban etinden sucuk yapmışlar acayip kokuyor (ssli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurban eti olmasa esek etidir diyecem lakin etleri gozumle gördüm
    Ha kasap bi isguzarlik yaptiysa onu bilemem
    Ama cok kötü kokuyor yahu tadina bakmadim
    Bu konuda bilgisi olan degerli kasaplardan mesaj bekler saygilar sunarım

Kurban etinden sucuk yapmışlar acayip kokuyor (ssli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kanatlandırmayan_Redbull -- 18 Ağustos 2019; 10:49:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kurban etleri nedense hep kokuyor.

Ette sorun yoktur. Neden kokuyorlar kimse bilmiyor da
  • Kıyma çektirmeye gittiğimde bizdede aynısı oldu. Çöpe atmak zorunda kaldık. Kıyma makinesinin ağzında eski çekilmiş etten kalıntılar oluyo o da sizin etle karıştığı zaman çürütüyo bütün eti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et kokar zaten. Fabrikasyon yiyeceklerine alıştığımız için kokan şeyler tuhafımıza gidiyor. Kokması normal.
  • Sucuk yaparken içine bol miktarda sarımsak konuyor. Kokuyor dediğiniz şey sarımsakdır. Et, buzdolabının dışında kalmadıysa kokmaz. Kurban daha kesileli kaç gün oldu ki koksun?
  • Yağlı et normalde kokar zaten. Kurbanlık etler genelde koyun eti olduğu için, koyun eti de çok yağlı bir et olduğu için çok kokar
  • Orijinal sucuk kokar zaten hiç köyde babanen yapmadimi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İçine nitrat koydu mu? Kasapta yaptırılan sucukta en büyük tehlike nitrat bence. Maalesef hemen bozulmasın diye bol bol koyuyorlar... Googledan nitratı araştırabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Kurban keserken hijyene dikkat etmiyorlar bu en küçük sebep.

- koyun, koç kesilmişse bazı bölgelerin hayvanları kokar, kasaplarda satılanlarda da geçerli bu en büyük sebeplerden biri. Mümkünse büyükbaşa ortak olun, sıkıntısı yoksa kokma riski yoktur.

- kurban kesilirken havalandırmak lazım. Etleri üstüste atmak altta kalan parçayı bozabilir. Ayrıca eti eve getirmeden önce poşete koyuyorsanız poşette çok beklerse kesin kokar, 5-6 saat olursa yanar, yenmez. En büyük sebep budur.

- eve eti geniş leğenlerde getirip dolaba koymadan önce dinlendirip havalandırmak lazım. Eti ayırın, sinirlerini ayıklayın, dağıtacağınız kısmı düzgünce kontrol edin. Etin kötü kısmını dağıtmayın, en son kavurmalık kısmı doğrayın ama dolapta 1 gün bekletmeden pişirmeyin. Aynı şekilde ağzı geniş kapta 1 gün bekletip kıymayı sonra çektirin.

- arkadaşların bahsettiği gibi sizden önceki kişinin eti sizinkine karışıyor ister istemez, sizinki de bir sonrakine karışacaktır. Bu da küçük sebep.

• Etin kanı çekilmeden işlem yapıldığı için kokuyor, aslında kokan et değil ette bulunan kan.
    Birde kasaplar ne kadar baharat konulacağını ayarlayamıyor veya ayarlamıyor, ben baharatçıya gidiyorum şu kadar sucuk yaptırcam bana ayarla baharat diyorum. Adam ayarlıyor çokta güzel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

Kurban etleri nedense hep kokuyor.

Ette sorun yoktur. Neden kokuyorlar kimse bilmiyor da
    Sen akilli adamsin hocam şu işi arastir bakalim
    Resim ekledim zoom yapta bi incele bakam hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Subsie

Etin kanı çekilmeden işlem yapıldığı için kokuyor, aslında kokan et değil ette bulunan kan.
    Birde kasaplar ne kadar baharat konulacağını ayarlayamıyor veya ayarlamıyor, ben baharatçıya gidiyorum şu kadar sucuk yaptırcam bana ayarla baharat diyorum. Adam ayarlıyor çokta güzel oluyor.
    Kasap esek etide koymus olabilir mi hocam?
    Bu devirden hersey beklenir

• quote:

Orijinalden alıntı: Daten

Et kokar zaten. Fabrikasyon yiyeceklerine alıştığımız için kokan şeyler tuhafımıza gidiyor. Kokması normal.
    Ama bu koku igrenc hocam hala yiyemedim cesaret edip

• quote:

Orijinalden alıntı: mcake±

- Kurban keserken hijyene dikkat etmiyorlar bu en küçük sebep.

- koyun, koç kesilmişse bazı bölgelerin hayvanları kokar, kasaplarda satılanlarda da geçerli bu en büyük sebeplerden biri. Mümkünse büyükbaşa ortak olun, sıkıntısı yoksa kokma riski yoktur.

- kurban kesilirken havalandırmak lazım. Etleri üstüste atmak altta kalan parçayı bozabilir. Ayrıca eti eve getirmeden önce poşete koyuyorsanız poşette çok beklerse kesin kokar, 5-6 saat olursa yanar, yenmez. En büyük sebep budur.

- eve eti geniş leğenlerde getirip dolaba koymadan önce dinlendirip havalandırmak lazım. Eti ayırın, sinirlerini ayıklayın, dağıtacağınız kısmı düzgünce kontrol edin. Etin kötü kısmını dağıtmayın, en son kavurmalık kısmı doğrayın ama dolapta 1 gün bekletmeden pişirmeyin. Aynı şekilde ağzı geniş kapta 1 gün bekletip kıymayı sonra çektirin.

- arkadaşların bahsettiği gibi sizden önceki kişinin eti sizinkine karışıyor ister istemez, sizinki de bir sonrakine karışacaktır. Bu da küçük sebep.
    Hocam olayi özetlemisin kuvvetli muhtemel kasapsin
    Yaniliyor muyum?

• Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    sanmam eşek eti daha pahalıya denk gelir inek etinden :D
  • amcamlar köyde kestikleri dananın kellesinden 4 koca kangal sucuk çıkartmışlardı o aklıma geldi nedense bende oradayken el arabasında bekleyen kesik koyun inek kafa ve bağırsaklarının fotosunu çekip kız arkadaşıma yollamıştım whatsuppdan
  • Sucukları güneş görmeyen serin bir yerde 5 gün dinlendirin, sonra dondurucuya koyun.

• Hocam kir 2 yumurta yapistir bak tadina sonra yazarsin

• Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Babam 1974-2000 arası kebapçıydı. Bizim dükkana kapanana kadar kıyma 1 kez bile almadı. Bismillah demeyi unuturlar ve eşek, domuz gibi birşeyler çakarlar diye başında bekler, hayvanın sakatat hariç hepsini arabaya atar gelirdi.

Hem de aşağı yukarı 15 yıldır kurban kesiyorum. Şahsi tecrübem de var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.