Şimdi Ara

KURBAN PAZARLARI FİYATLARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
12.823
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mask345

Arkadaslar hepinizin bayrami mubarek olsun. Bugun kurbanimizi kestik, yarin da bir kac arkadas uygun bir hayvan bulursak adak ve akikalarimizi kesmeyi dusunuyoruz. Anadolu yakasi icin uygun fiyatli tavsiye edebileceginiz bir yer var mi?

Tv de gördüm, üsküdarda bir hayvan pazarında satıcılar epey şikayetciydi ellerinde cok hayvan kalmasından. Yeri tam olarak bilmiyorum yalnız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mask345

Arkadaslar hepinizin bayrami mubarek olsun. Bugun kurbanimizi kestik, yarin da bir kac arkadas uygun bir hayvan bulursak adak ve akikalarimizi kesmeyi dusunuyoruz. Anadolu yakasi icin uygun fiyatli tavsiye edebileceginiz bir yer var mi?

Öncelikle Allah kabul etsin kardeşim kestiğiniz kurbanı,yalnız adak ve akika için biraz beklemenizi tavsiye ederim nedenine gelince bütçesi kurban kesmek için dar olan vatandaşlar genellikle kurban almak için bayramın 2. ve 3. günü tercih ettiğinden önceliği onlara vermek daha doğru olur hayvan kalması açısından adak ve akikayı her zaman kesmek mümkün sonuçta,benimki bir öneri ben böyle düşünüyorum açıkcası,siz zaten kesmişsiniz Allah kabul etsin tekrar.
  • İzmir için bilgi verecek arkadaş varmı dostlar yarın veya ertesi gün bende bakacağım, inşallah ucuzlar biraz daha
  • değerli forum üyeleri bu bayramda yine kesemedim istanbul ve maddi şartlardan dolayı yanlız babam konyadan iki koyunu 550 ye almış hayvanlar gayet iyiymiş. ben sırf trafik belasından gitmemiştim bilseydim giderdim. ALLAH hepinizin kurbanını kabul etsin. Yardımlarınız hayırlarınızı kat kat sevap olarak hanenize yazsın...Fakirleri sevindirmek insanların gözlerinde küçükte olsa bir kıvılcım yaratmak kadar büyük sevap yok bence.
    son olarak kimileri et bayramı olarak görür kimileri hayvan katliamı ancak gerçek inanan kişi herkese her düşünceye saygı duyar. Herkesin günahı sevabı kendisi ile ALLAH arasındadır...
  • istanbul avrupa yakası...380 kg dana...3400 tl...bugün alındı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 13.kazım

istanbul avrupa yakası...380 kg dana...3400 tl...bugün alındı...

çok iyi fiyat
  • Çekmeköyde alındı. 440 kg 3700 liraya.

• koyun fiyatlarını yazarmısınız
  • Mehmetçik Vakfı'na verdim kurban parasını, gayet güzel kesildi. En azından ayakkabısı delik olan şehit ailelerinin karnı doysun, ben eti her ay yiyebiliyorum çok şükür. Tamam et pahalı falan ama arkadaşlar inanın bir hamburger ya da ekmek arası döner yiyebilmek için 5-6 gün sürekli çalışmak zorunda kalan yani o kadar az para alan insanlar var. Kurban etini yemeseniz daha iyi olur, önce akrabayı gözetin daha sonra komşuları vs. dağıtın hepsini. Ha bir pişirimlik etinizi ayırın kendinize ama kurbanlık et buzdolabına girmez, ayıptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoksan

Bayrampaşa İstanbulda dün gidip gezdim Trakyanın kıvırcık cinsi koçları 18 - 20 KG et çıkıyor ve 700 TL dendi.

26 ekim bayramın 2. günü 30 35 KG et çıkan koç aldık kesim dahil 450 TL Bayrampaşa cezaevi koyun pazarı Hala kesemeyenler varsa dhada ucuza buradan alabilecekler 350 - 400 civarına kadar aynı koç alabilirler bugün kalmışsa tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYINTAP999

Çekmeköyde alındı. 440 kg 3700 liraya.

Allah kabul etsin benim soyledigim yerden mi aldin.?

• Türkiye sınırları içinde en ucuz et Ardahan da satiliyor. kg 4 tl

ticari olarak ilgilenenlere duyurulur.

• Öncelikle kurban kesen arkadaşların kurbanlarını Cenab-ı Allah kabül etsin inşallah
    Arkadaşlar büyükbaş ve küçükbaş hayvandan anlayan varmı aranızda örneğin canlı olarak 500 Kg gelen bir büyükbaştan kemikler ve sakadat çıktıktan sonra safi olarak ortalama kaç kg et düşer
    Bu oran küçükbaşlarda ne kadardır canlı olarak 60 Kg gelen bir küçükbaştan ise ne kadar et düşer
    Yardımcı olursanız sevinirim
    Bu arada kurbanı et içinmi keseceksin diye düşünen arkadaşlar olabilir kesinlikle öyle düşünmeyin benimki merak
    Ben zaten orta büyüklükte bir keçi kestim alırken canlı olarakta tartmadık kestikten sonra da etini tartmadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimone

Öncelikle kurban kesen arkadaşların kurbanlarını Cenab-ı Allah kabül etsin inşallah
    Arkadaşlar büyükbaş ve küçükbaş hayvandan anlayan varmı aranızda örneğin canlı olarak 500 Kg gelen bir büyükbaştan kemikler ve sakadat çıktıktan sonra safi olarak ortalama kaç kg et düşer
    Bu oran küçükbaşlarda ne kadardır canlı olarak 60 Kg gelen bir küçükbaştan ise ne kadar et düşer
    Bu arada kurbanı et içinmi keseceksin diye düşünen arkadaşlar olabilir kesinlikle öyle düşünmeyin benimki merak
    Ben zaten orta büyüklükte bir keçi kestim alırken canlı olarakta tartmadık kestikten sonra da etini tartmadık

% 55 ile carpabilirsiniz canli kilogrami.
    Bu verdigim deger et verdigim kemik toplamidir.
    Kemik degisir bazisi ince kemikli olur bazisi kalin ama ortalama olarak % 20 kemik cikar.

• İstanbul Pendik hayvan pazarından 7 hisse 5700 tl'ye alındı.Canlı ağırlığı tahmini 600-700 kg civarıydı, 250 kg et,100 kg civarı kemik verdi,hayvan Tokat malı olup 2,5 yaşındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansarx18 -- 28 Ekim 2012; 11:59:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Orijinalden alıntı: kimone

Öncelikle kurban kesen arkadaşların kurbanlarını Cenab-ı Allah kabül etsin inşallah

% 55 ile carpabilirsiniz canli kilogrami.
    Bu verdigim deger et verdigim kemik toplamidir.
    Kemik degisir bazisi ince kemikli olur bazisi kalin ama ortalama olarak % 20 kemik cikar.

Kendi kestiğimiz kurbandan örnekler vereyim. Kesilecek yer ve fiyatlar ile büyükler ilgilendi. Kesim bölgesi İstanbul-Pendik.

425 kg canlı ağırlığı olan hayvan, 5750 ye bayramdan bir kaç hafta önce anlaşılarak alındı. Buradan fiyat veren arkadaşlar ile kıyas yapıldığından pahalı alındığı görünüyor ama olsun niyet önemli.

Bu fiyatın içerisinde kesme, parçalama gibi her şey dahil. Oldukça sıhhi ortamda kesiliyor ve çok fazla uğraşmadan alıyorsunuz. Sadece ortaklar paylaşımda biraz uğraşıyorlar.

425 kg hayvandan, 225 kg civarı et + kemik çıktı. Yani keseceğiniz hayvanın %50-55 i si kadarı hissedarlara kalıyor. Hayvanın yapısına cinsine göre değişmekle birlikte %35 civarıda kemik oluyor. Buda yaklaşık 70-75 kg civarında.

Bir önceki mesajda arkadaş Pendik ten aldıkları hayvan için tahminin 600 demiş ama eğer 600 kg ise ve 5700 e alınmışsa çok çok iyi fiyata alınmış. Gerçi çıkan et ve kemikten 600 den de fazla olabileceği anlaşılıyor.

Allah herkesin kurbanını ve niyetini kabul etsin.

İyi bayramlar.

• Gebze de babamin dayısindan ciftlıginden aldik bu sene, bıraz pahalı satar ama akraba ısi, 2 ayri tosun 4750 tl 5 er hısse yapildi 220 kg et ve kemik cikmis. Kesimi dayimin oglu yapti ciftligin bı kosesınde : )

Tabı aksiyonsuz olmaz, tosunlar delı cikti :) yuları koptu, kacip ahırina girdi.

Herkesin kurbanini Allah kabul etsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coca-Cola

Mehmetçik Vakfı'na verdim kurban parasını, gayet güzel kesildi. En azından ayakkabısı delik olan şehit ailelerinin karnı doysun, ben eti her ay yiyebiliyorum çok şükür. Tamam et pahalı falan ama arkadaşlar inanın bir hamburger ya da ekmek arası döner yiyebilmek için 5-6 gün sürekli çalışmak zorunda kalan yani o kadar az para alan insanlar var. Kurban etini yemeseniz daha iyi olur, önce akrabayı gözetin daha sonra komşuları vs. dağıtın hepsini. Ha bir pişirimlik etinizi ayırın kendinize ama kurbanlık et buzdolabına girmez, ayıptır.

Allah kabul etsin bende benzer birsey yaptım böylesi daha iyi galiba imkan olduğu dönemlerde bir tanede kendimize kesiyoruz. Bağış olmadan kesildiğinde elbette bayram süresince gelene gidene ikram için bir miktar ayırmak lazım bir pisirimlik olmaz 4 gün boyunca gelecek misafiride gözetmek lazım. Şimdi bakıyoruz adam almış dağıtmıyor difrize basıyor bence on yargılı olmamak lazım adamın kaçıncı kurbanı olduğunu bilmiyoruz belki iki tanede bağış yaptı. Bunu yasamış biri olarak bu goruntuye hep temkinli olmusumdur. Allah kurbanı gereği gibi yerine getirip ihtiyac sahibini gözetenin kurbanını kabul etsin. Selamlar iyi Bayramlar.

• Arkadaşlar dün öğleden sonra İzmir de Karşıyaka sırtlarındaki doğançay bölgesinden yaklaşık canlı ağırlık 45 kg olan küçükbaşı 420 tl ye aldım, Karşıyaka Alaybeyde Tansaş ın arkasındaki ÇOCUK ESİRGEME YURDU na çocuk esirgeme önünde durağı olan nakliyeci amca ile hayvanı götürdük, çocuk esirgemedeki kasaphanede usüllere uygun olrak ÜCRETSİZ olarak kestiler ve makbuz kestiler, çok memnun kaldım ve tüm işlem bir saatte bitti, Hepmizin kurbanını Allah kabul etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 28 Ekim 2012; 13:55:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monarch@

Türkiye sınırları içinde en ucuz et Ardahan da satiliyor. kg 4 tl

ticari olarak ilgilenenlere duyurulur.

Kaynak var mı hocam? Her mevsim bu fiyatta mı?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.