Şimdi Ara

Kurduğum Linuxler Karasız Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc de windows 10 un yanına linux kurayım dedim (eskidende kurardım hep dual boot) neyse mint kurdum ubuntu kurdum elementary os kurdum. Üçüde karasız çalıştı. Hep yavaşlama falan, kurulum ekranı bile yavaştı. Fakat windows 10a geçicen sıfır sıkıntı çok hızlı. Acaba kurulumda mı hata yapıyorum ? 120 gb veriyorum, 4 gb da takas alan veriyorum

• güncel
  • Muhtemelen ekran karti suruculerini kurmamissiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

Muhtemelen ekran karti suruculerini kurmamissiniz.

Linux zaten otomatik olarak tanimiyor mu suruculeri?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

quote:

Otomatik tanima islemi ancak ureticilerin acik kaynak kodlu olarak dagittigi suruculer ile gerceklesir. Imzanizda gordugum kadariyla Nvidia grafik kartiniz var. Nvidia ve AMD bu konuda cok kotu une sahip. Yapmaniz gereken, Nvidia'nin sitesine gidip Linux surucusunu indirip kurmak. Ancak o zaman ekran kartiniz tam olarak calisir duruma gelecek.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

quote:

Otomatik tanima islemi ancak ureticilerin acik kaynak kodlu olarak dagittigi suruculer ile gerceklesir. Imzanizda gordugum kadariyla Nvidia grafik kartiniz var. Nvidia ve AMD bu konuda cok kotu une sahip. Yapmaniz gereken, Nvidia'nin sitesine gidip Linux surucusunu indirip kurmak. Ancak o zaman ekran kartiniz tam olarak calisir duruma gelecek.

O benim masaustu sistemin ozellikleri islemci isindigi icin kullanamiyorum suan.

Enistemden eski bi laptop aldim 2 gundur linux lite kurmaya ugrasiyorum suan. 200gb lik yedek kismina dokunmadan diskleri ayarliyorum hep bootmgr eksik hatasi aliyorum nedense

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• eger hem intel hem de nvidia gibi cift ekran kartina sahipseniz (ubuntu icin soyluyorum) software updates > additional driverslari secmeniz gerekebilir. yoksa ekran kartsiz gibi calisabiliyorlar.

Kurduğum Linuxler Karasız Çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 8 Ocak 2016; 0:08:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Intel + Nvidia hibrit GPU'lu sistemler için Bumblebee ya da Nvidia Prime çözümlerinden birini kurarak kullanım sorunlarını çözebilmeniz olası. Linux tarafında çok tecrübeniz olmadığını öngörerek Linux mint 17.3 ile Nvidia Prime çözümünü kullanmanızı önerebilirim.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=3500.0

Nvidia Prime ile yırtılma sorunu yaşarsanız, aşağıdaki konuda bunun da çözümü mevcut.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=5130.msg32838#msg32838

Açılış süresini hızlandırmak için birkaç ufak düzenleme de yapabilirsiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4442.msg28550#msg28550

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 9 Ocak 2016; 12:11:03 >

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.