Şimdi Ara

Kurduğum Sistemin Uygunluğu? (2000TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

8 yıl boyunca sorunsuz ve akıcı bir şekilde(son yıllarda oyun oynamadığımı göz önünde bulundurarak, günlük faaliyetlerime göre) kullandığım masaüstü bilgisayarım bozulduğundan(sanırım ömrünü doldurdu :) yeni bir sistem toplama mecburiyetine düştüm.

Son 1 hafta içinde neredeyse 0 bilgiye sahip olduğum donanımlar hakkında gerek donanımhaberden, gerek yabancı forumlardan epey bir şey öğrendiğimi sanıyorum.

Öncelikle kullanım amacım beni yine uzun yıllar götürecek, çok yüksek bir oyun performansı beklentisi olmadan, ama tasarım ve yazılım işleriyle az çok uğraştığımdan, bunlara daha yatkın bir sistem kurmak.

Overclock konusunda pek bir bilgim yok, yapmayı düşünmediğimden ona göre seçimler yapmaya çalıştım. Yine emin olmamakla beraber parçanın uzun vadede ömrünü kısaltabileceğini, bunu önlemek için de ekstra soğutma maliyeti çıkaracağını düşündüm.

Uzun yıllar memnuniyetle kulllandığımdan INTEL tabanlı bir sistem kurmak niyetindeyim. :)

BÜTÇEM: 1500+500(Monitor için) TL civarı(Mümkünse aşmayacak şekilde)

Önceki Sistemim(Merak edenler için):

Anakart: Gigabyte 915p Duo
    İşlemci: Intel® Pentium® 4 Processor 630 supporting HT Technology (2M Cache, 3.00 GHz, 800 MHz FSB)
    Bellek: 2x1 gb Kingston Ddr2
    Hard Disk: Samsung 160 Gb 7200 Sata
    Ekran Kartı: Nvidia GeForce 6600 LE 256mb

Beyler hayırlısıyla sistemimi toplamaya başladım. Son haliyle sistem şöyle olacak umarım.

ALDIKLARIM

INTEL CORE I5 4670 SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI 590 TL
    GIGABYTE B85-HD3 INTEL B85 SOKET 1150 DDR3 1600MHZ SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ANAKART 244TL
    (Bu iki parçayı sinerji.gen.tr'den aldım. Fiyatlar inanılmaz uygundu, siparişi verirken tereddüt etmedim değil ama siparişi 2 günde teslim ettiler, çok memnun kaldım, henüz sistemi tamamlayamadığımdan deneyemedim, umarım sıkıntı çıkartmazlar bana.)
    ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 192BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI (VATAN web özel indirimiyle kargoyla birlikte 473TL ye aldım.)
    TOPLAM:1320 TL bu kısım.

ALINACAKLAR:
    Kingston HyperX 8 GB (2x4GB) 1600 MHz DDR3 Kit CL9
    Seagate 1 TB 7200 64MB SATA3 / ST1000DM003
    Cooler Master N400 NSE-400-KKA600-N 600W Kasa TOPLAM:706TL+16TL

SON TOPLAM: 2050 TL civarı yapıyor sistemim. Yorumlarınızı bekliyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzada_m -- 14 Şubat 2014; 18:57:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: buzada_m

Arkadaşlar merhaba,

8 yıl boyunca sorunsuz ve akıcı bir şekilde(son yıllarda oyun oynamadığımı göz önünde bulundurarak, günlük faaliyetlerime göre) kullandığım masaüstü bilgisayarım bozulduğundan(sanırım ömrünü doldurdu :) yeni bir sistem toplama mecburiyetine düştüm.

Son 1 hafta içinde neredeyse 0 bilgiye sahip olduğum donanımlar hakkında gerek donanımhaberden, gerek yabancı forumlardan epey bir şey öğrendiğimi sanıyorum.

Öncelikle kullanım amacım beni yine uzun yıllar götürecek, çok yüksek bir oyun performansı beklentisi olmadan, ama tasarım ve yazılım işleriyle az çok uğraştığımdan, bunlara daha yatkın bir sistem kurmak.

Overclock konusunda pek bir bilgim yok, yapmayı düşünmediğimden ona göre seçimler yapmaya çalıştım. Yine emin olmamakla beraber parçanın uzun vadede ömrünü kısaltabileceğini, bunu önlemek için de ekstra soğutma maliyeti çıkaracağını düşündüm.

BÜTÇEM: 2000 TL civarı(Mümkünse aşmayacak şekilde)

FİYAT(1.TERCİH):2272TL(%30indirimden faydalanabilirsem)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba kardeşim.. Bütçen doğrultusunda, eğer senin için de sorun değilse AMD sistem toplaman daha mantıklı olacaktır.. Böylece işlemci fiyatı daha düşük olacak, diğer parçaları daha iyi seçebilecek ya da daha çok sayıda bileşen alabileceksin.. :) Şimdi uzun yıllar kullanabileceğin bir sistem yazayım sana..

İşlemci: AMD FX X8 8350

Anakart: Gigabyte 970A-UD3P

RAM: G-Skill 8 (2x4) GB RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V

Ekran Kartı: ASUS GTX 660 O.C. DCU II GDDR5 2 GB 192 Bit DX 11.1

Hard Disk: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

İşlemci Soğutucu: Xigmatek Gaia SD 1283 Intel / AMD

Kasa+PSU: Gigabyte IF-233 700 Watt MidT ATX Siyah (12V Kanalı 648 Watt)

TOPLAM: 2085 lira %30 indirimli fiyatlarla.. Vatan'dan toplandı.. Vatan'da yakalayacağın ilk %30 indirimde sistemi böyle toplayabilirsin.. Dolara bağlı olarak fiyat 15 - 20 lira oynayacaktır.. Bu sistem O.C. yapmadan en kötü 4 - 5 sene seni idare edecektir.. Bu zaman içerisinde zaten bir şekilde O.C. hakkında bilgin olacaktır, zaten çok da zor iş değil.. Sistemdeki tüm parçalar O.C. yapmaya müsait olacak şekilde seçildi.. bunu değerlendirebilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Merhaba kardeşim.. Bütçen doğrultusunda, eğer senin için de sorun değilse AMD sistem toplaman daha mantıklı olacaktır.. Böylece işlemci fiyatı daha düşük olacak, diğer parçaları daha iyi seçebilecek ya da daha çok sayıda bileşen alabileceksin.. :) Şimdi uzun yıllar kullanabileceğin bir sistem yazayım sana..

TOPLAM: 2085 lira %30 indirimli fiyatlarla.. Vatan'dan toplandı.. Vatan'da yakalayacağın ilk %30 indirimde sistemi böyle toplayabilirsin.. Dolara bağlı olarak fiyat 15 - 20 lira oynayacaktır.. Bu sistem O.C. yapmadan en kötü 4 - 5 sene seni idare edecektir.. Bu zaman içerisinde zaten bir şekilde O.C. hakkında bilgin olacaktır, zaten çok da zor iş değil.. Sistemdeki tüm parçalar O.C. yapmaya müsait olacak şekilde seçildi.. bunu değerlendirebilirsin..
    Hocam önerin için teşekkür ederim öncelikle.
    Marka fanatiği gibi gözükmek istemem ama , uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullandığımdan INTEL tabanlı bir sistem kurmaya daha niyetliyim açıkçası. Tabi burada kesinlikle bir kıyaslama yapmadığımı belirtmek isterim, tamamen memnuniyetten kaynaklı bir seçim. :)

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

AMD FX X8 8320 SOKET AM3+ 3.5GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
    ASUS GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    Xigmatek Asgard 382 Pure Bl. Ed. 600 Watt MidT ATX

• quote:

Orijinalden alıntı: Canxx27

AMD FX X8 8320 SOKET AM3+ 3.5GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
    Xigmatek Asgard 382 Pure Bl. Ed. 600 Watt MidT ATX

Alıntıları Göster
    İNTEL

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    COOLER MASTER RC-K380 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

• quote:

Marka fanatiği gibi gözükmek istemem ama , uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullandığımdan INTEL tabanlı bir sistem kurmaya daha niyetliyim açıkçası. Tabi burada kesinlikle bir kıyaslama yapmadığımı belirtmek isterim, tamamen memnuniyetten kaynaklı bir seçim. :)

Bir şey değil kardeşim.. Ben de aynı şekilde marka fanatiği değilim kesinlikle, ama imzamdaki AMD tabanlı sistemi yaklaşık 6 - 6.5 sene arası bir süredir kullanıyorum.. Ben de memnun kaldım.. Yeni alacağım sistem de kesinlikle AMD tabanlı olacaktır.. Yine de son karar senin tabi ki, ben önerim yaptım, alıp almamak senin bileceğin iş.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Canxx27

İNTEL

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    COOLER MASTER RC-K380 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

mantıklı bir seçim. yalnız. çok oyun düşkünü değilseniz grafik kartından kısabilirsiniz. kasa+power olarak corsair200r+550w olabilir. ek olarak.. overclock gibi şeyler yapmak istemiyorsanız. k serisi bir işlemci ve z87 serisi bir ana kart almanıza gerek yok. ordanda düşersek. fiyat belirbi miktar düşecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bir şey değil kardeşim.. Ben de aynı şekilde marka fanatiği değilim kesinlikle, ama imzamdaki AMD tabanlı sistemi yaklaşık 6 - 6.5 sene arası bir süredir kullanıyorum.. Ben de memnun kaldım.. Yeni alacağım sistem de kesinlikle AMD tabanlı olacaktır.. Yine de son karar senin tabi ki, ben önerim yaptım, alıp almamak senin bileceğin iş.. :)

Alıntıları Göster
    Hocam anakart için gaming modelini almanın gereksiz olacağını düşünüyorum, gördüğüm kadarıyla ekstrası çift slot olması, ona ihtiyacım olacağını sanmıyorum.(Yanılıyorsam düzeltebilirsiniz.)
    Düzeltme: B85 in gaming modeli sandım.

Ekran kartı GTX760 epey bir tavsiye edilen bir kart, ama bütçemi aşacağını düşünüyorum.

Önerilerin için teşekkürler.

@Canxx27

Ben de öyle düşünüyorum hocam, üstte kurduğum sistemi değerlendirir misiniz rica etsem.

@gtx295

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzada_m -- 6 Şubat 2014; 13:00:20 >

• quote:

Hocam anakart için gaming modelini almanın gereksiz olacağını düşünüyorum, gördüğüm kadarıyla ekstrası çift slot olması, ona ihtiyacım olacağını sanmıyorum.(Yanılıyorsam düzeltebilirsiniz.)
    Düzeltme: B85 in gaming modeli sandım.

Ekran kartı GTX760 epey bir tavsiye edilen bir kart, ama bütçemi aşacağını düşünüyorum.

Önerilerin için teşekkürler.

@Canxx27

Ben de öyle düşünüyorum hocam, üstte kurduğum sistemi değerlendirir misiniz rica etsem.

@gtx295
    Yukarı.
  • quote:

Yukarı.

Alıntıları Göster
    Sayın Buzada_m arkadaşım, öncelikle bilgisayar konusundaki tercihlerimiz çok benzerlik gösteriyor, öyle ki ben de kesinlikle İNTEL taraftarıyım ve O.C düşünmüyorum, yaklaşık 15-20 gün önce imzamdaki sistemi topladım, sadece ekran kartım biraz zayıf kaldı, malum dolar epeyce yükseldi. Diğer donanımları (anakart, işlemci, ram) öyle hadi deyince değiştirilmiyor hepsi birbiriyle bağlantılı ama ekran kartı öyle değil, bütçem ne zaman müsait olursa en iyisini alır takarım. Tercihlerin ile benim sistem aşağı yukarı aynı ve ben sistemden çok memnun olduğumu söylemek istiyorum. Eski sistemim İntel Core 2 Duo E7400, 4GB. Veritech Ram, Asrok 775 pin anakart, 460 Watt Cooler Master PSU, Asus GT430 ekran kartıydı.

• Hocam aynen öyle dediğin gibi, zaten kafamdaki anakart ve işlemci bunlar net bir şekilde, senin aldığın anakartta çift slot giriş var bildiğim kadarıyla, benim kullanım amacıma göre b85 g43 yeterli gelecektir diye düşünüyorum, yanılıyorsam düzelt lütfen. :)

Sistemi 1500 TL civarlarına çekip 500TL'lik bütçeyle de monitor almaya karar verdim, anakart ve işlemcinin çok uyumu olduğunu duydum, o yüzden o ikiliyi bozmayı düşünmüyorum. Diğer parçalarda ileriye dönük iyileştirme yapmak kaydıyla düşük seçim yapabilirmişim gibi geliyor.

EK: Bir de sistemi ne kadara topladığını öğrenebilir miyim. Ek olarak oyun performansından bahsedebilir misin kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzada_m -- 6 Şubat 2014; 22:51:45 >
  • quote:

Hocam aynen öyle dediğin gibi, zaten kafamdaki anakart ve işlemci bunlar net bir şekilde, senin aldığın anakartta çift slot giriş var bildiğim kadarıyla, benim kullanım amacıma göre b85 g43 yeterli gelecektir diye düşünüyorum, yanılıyorsam düzelt lütfen. :)

Sistemi 1500 TL civarlarına çekip 500TL'lik bütçeyle de monitor almaya karar verdim, anakart ve işlemcinin çok uyumu olduğunu duydum, o yüzden o ikiliyi bozmayı düşünmüyorum. Diğer parçalarda ileriye dönük iyileştirme yapmak kaydıyla düşük seçim yapabilirmişim gibi geliyor.

EK: Bir de sistemi ne kadara topladığını öğrenebilir miyim. Ek olarak oyun performansından bahsedebilir misin kısaca.

verdiğin fiyat aralığında amd sistem almak daha mantıklı bir tercih olur ille de intel derseniz performans daha düşük olacaktır çünkü işlemci ve anakarta verdiğiniz fazla para ekran kartını düşük almanıza ve oyunlarda ayar kısmanıza sebep olacak ekran kartını daha sonra değiştiririm demiş bir arkadaş ama 1 sene keyif alamadıktan sonra ne yapayım öyle işi

• merdas kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Peki en üstte kurduğum sistem için seçtiğim gtx660 yeterli olur mu ?
  • quote:

orta- üst seviye bir karttır ama amd düşünürseniz gtx 760 konabilir 2200 lira seviyelerine
  • quote:

Bana sistemin maliyeti Vatan Bilgisayar haftasonu indirimi ile;
    Anakart: 287 TL. , İşlemci:560 Tl., Ramler:245 Tl., PSU:247 Tl., İşlemci Soğutucu: 130 TL. gibi bir fiyata mal oldu. Oyun olarak şu an Call Of Duty Ghos lowda, Sniper Ghost Warrior 2, NFS The Run, F1 2013 oyunlarını son ayarda oynayabiliyorum. Battlefield 3, Criysis 3, NFS Most Wanted 2012 elimde var ama henüz kurmadım. Ekran kartını HD 7850 seviyesinde alırsan düşünüyorum ki güncel oyunlardan oynayamayacağın oyun olmaz.

Ayrıca kasa fotoğrafları da burda var;

http://forum.donanimhaber.com/m_86861352/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C__A__N -- 7 Şubat 2014; 0:19:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C__A__N

Bana sistemin maliyeti Vatan Bilgisayar haftasonu indirimi ile;
    Anakart: 287 TL. , İşlemci:560 Tl., Ramler:245 Tl., PSU:247 Tl., İşlemci Soğutucu: 130 TL. gibi bir fiyata mal oldu. Oyun olarak şu an Call Of Duty Ghos lowda, Sniper Ghost Warrior 2, NFS The Run, F1 2013 oyunlarını son ayarda oynayabiliyorum. Battlefield 3, Criysis 3, NFS Most Wanted 2012 elimde var ama henüz kurmadım. Ekran kartını HD 7850 seviyesinde alırsan düşünüyorum ki güncel oyunlardan oynayamayacağın oyun olmaz.

Ayrıca kasa fotoğrafları da burda var;

http://forum.donanimhaber.com/m_86861352/tm.htm

Alıntıları Göster
    GTX660 bildiğim kadarıyla HD7850 ayarında, hatta daha iyi bir kart olduğuna dair konuşmalar geçmişti sanırım forumda.

Herhalde 2000 Tl yukarıda kurduğum sistem + 500Tl ye de alttaki monitor işimi görecektir.

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-227e4lhab00-215-227e4lhab00-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=63281#allImages

Monitöre Ps3 de bağlayabileceğimi düşünüyorum, umarım yanılmam.

• quote:

GTX660 bildiğim kadarıyla HD7850 ayarında, hatta daha iyi bir kart olduğuna dair konuşmalar geçmişti sanırım forumda.

Herhalde 2000 Tl yukarıda kurduğum sistem + 500Tl ye de alttaki monitor işimi görecektir.

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-227e4lhab00-215-227e4lhab00-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=63281#allImages

Monitöre Ps3 de bağlayabileceğimi düşünüyorum, umarım yanılmam.

MSI
    970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    201 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    309 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    127 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    171 TL

COOLER MASTER
    RC-K350 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    265 TL
    +2 Tane
    COOLER MASTER SİCKLEFLOW 120MM KIRMIZI LED SESSİZ FAN
    45TL

SAPPHIRE
    HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    414 TL

Toplam : 1520 TL

Hepsi birbirine uyumlu, stabil, sorunsuz, kaliteli parçalar.

Hayırlı olsun , sonuçları benimle paylaş

bjk__murat

• quote:

Hocam aynen öyle dediğin gibi, zaten kafamdaki anakart ve işlemci bunlar net bir şekilde, senin aldığın anakartta çift slot giriş var bildiğim kadarıyla, benim kullanım amacıma göre b85 g43 yeterli gelecektir diye düşünüyorum, yanılıyorsam düzelt lütfen. :)

Hocam bence monitöre 500 TL vermektense 300 TL'ye AOC E2262Vw alın. 200 TL farkı ekran kartına yatırın. Ben bu monitoru kullanıyorum gayet de memnunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: XdC

quote:

Hocam bence monitöre 500 TL vermektense 300 TL'ye AOC E2262Vw alın. 200 TL farkı ekran kartına yatırın. Ben bu monitoru kullanıyorum gayet de memnunum.

Alıntıları Göster
    Şöyle bir şey fark ettim, Vatanda indirimli fiyatlar bile yüksek durumda, kur farkından dolayı indirim yapıyoruz diyip normal fiyattan satıyorlar anladığım kadarıyla.

• quote:

Şöyle bir şey fark ettim, Vatanda indirimli fiyatlar bile yüksek durumda, kur farkından dolayı indirim yapıyoruz diyip normal fiyattan satıyorlar anladığım kadarıyla.

Alıntıları Göster
    Bütçemi biraz daha zorlayarak şöyle bir sistem kurdum, Overclock yapmayı düşünmüyorum, çok yüksek oyun performansı da beklemiyorum o yüzden ekran kartını biraz düşük tuttum.

%25 indirimli fiyat ile şimdi alırsam 2588 TL , %30 indirime denk gelirsem 2415 TL'ye iniyor.

Kurduğum Sistemin Uygunluğu? (2000TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzada_m -- 8 Şubat 2014; 13:38:19 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.