bahsettigim bu idi. ozellikle dresdene kurmalari guzel olmus. nufus azaliyordu. berlinden, hannoverden hatta munichten genc nufus tasimak istediler ama is yoktu pek yazilim, makina vs alaninda. |
Küresel çip kıtlığı daha da kötüleşiyor: İşte son durum (3. sayfa)
-
-
Tek merkezciligin zararlari. Koskoca cip uretimini tek firmaya vermisler neredeyse, o sikinti yasayinca tum dunya sikinti yasiyor, olaya bak.
Bir ara tum Turkiye'de elektrik gitmisti 5-6 saatligine, hatirlayan var mi? (Bir tek Igdir'da gitmemisti, Iran'dan mi ne aliyordu elektrigi herhalde.) Savas ciktigini dusunsene, dusman gelip salteri indiriyor, savasi kaybediyorsun aninda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 3 Kasım 2021; 2:54:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz yavas gelismesi gerekiyordu. Suan evlerde 6 12 cekirdek islemcilere gerek varmiydi yoo. Her sene yeni nesil cikacagina bir nesil 5 yil kullanilsa boyle bir tuketim furyasi olmazdi diye dusunuyorum.
İyice sidik yarisina döndü teknoloji.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ilk gidenler Kira fiyatlari ucmadan sansli olacak. Dresten yinede bos degil bircok firma nedense oraya saldiriyor. Hamburgdan birkac firma daha var bildigim oralara tesis acan.
Neyse chip krizinin asli belli zaten. Cin'in dünyaya tepkisi. Korona orada cikti, laboratuvar filan derken... "tüm dünya bana muhtac mesaji" verdi. Tabi bu tepki ülkelerde üretim daha pahali bile olsa kendi üretimlerinin ne kadar önemli oldugunu gösterdi. Ilk ataga kalkanlar yine güzek kazanacak.
Ha bu arada yari iletkende hammadde sorunu yok. Bazilari orada takilmis da. Dünaya en cok bulunan (Neredeyse heryerde var) yariiletkenler. Kumdan bile elde edilebiliyor.
-
silisyum milyonlarca ton olarak arap collerinden cikarilabilinir. evet hammadde sikintisi yok. sadece bu cin'in ac gozlulugu. umarim beter olur! dresden'de siyah sacli gorunce insanlar donup bakiyor :) sorun o biraz. araplar giderse herhalde ayaklanma cikar. ama bir yerde dresden, leipzig gibi sehirler en az suc oranlarina sahip. aslinda oraya yerlesmek isterdim ama benim amacim balkan ulkelerine araba mesafesinde 20-24 saati gecmeyecek guney sehirlerine yerlesmek. NRW artik bir nevi kucuk arabistan oldu.
-
İnsanoğlu tüketim canavarlığına bir son versin artık. Don değiştirir gibi ürün değiştirmeyi bırakalım.
-
acayip bir düzene ve zamana taniklik ediyoruz. Bu kasitli yapilan bir sürec. Tam olarak kimler bilemiyorum ancak kasitli olduguna inancim tam. Ticaret durdu, tedarik zinciri kirildi tam bir kaos ortami. Kimse hicbir sey sahibi olamiyor, satmak isteyen degerinde satamiyor. Ticaret baltalanip kriz yaratilmak, dünyaya kaos getirilmek isteniyor. Benim okudugum bu.
-
ben hep 50 liralık transistör alıyorum
-
Bu çip krizi de CHP yüzündendir kesin
-
kriz dediler şakır şakır ekran kartı ürettiler siz de bunu yediniz
-
Geçen senenin 30 liralık çipi, kendisi en ucuz mikrodenetleyici forum bebelerinin diliyle çöp bir çip olan
PIC16F628A olmuş 80 lira. Keza Atmel'in AT89S51'leri de bu durumda.
Çok değil kısa iki üç yıl önce 50 60 lira olan PIC16F877A 300 liraya yelken açmış durumda.
Maalesef hep 50 liralık çip alan çipsiz kaldı kalacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Ekim 2022; 16:42:40 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyat arttıracak kadar kriz olur sadece
-
raspberry pi fiyatına ne olmuş şimdi baktım da ülkede elektronik hobi falan olmaz aga bu fiyatlar ile
-
Tarihin en büyük yalanlarından bir tanesi,geri kalmış ülkeleri söğüşlemek için covid 19,iklim değişikliği,döviz kuru,hiper enflasyon yalanları ile desteklenerek ortaya çıkmış bir başka yalan. Ya bizi gerizekalı zannediyorlar,yada kendilerini dahi zannediyorlar.Neredeyse her 6 ayda bir yeni bir telefon,her yıl yeni model otomobil,her 3 aya bir yeni model işlemci,vb... piyasaya çıkıyor.Birileri hala kıtlıktan bahsediyor.Malı kıt gösterecek,fiyatını uçuracak.Taktik budur.Gerisi hikayedir.
saygılar..........................
-
magazin haberi,her yıl yeni nesil işlemci,ram,anakart,ekran kartı,mobil cihazlar son hız çıkmaya devam ediyor.
saygılar....................
-
Şu anda piyasada pek kriz kalmadı ama fiyatlar hala aşırı yüksek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X