Şimdi Ara

Kurs dışında tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Grammer olarak b1 seviyesindeyim ama bir dil kursuna gitmek istemiyorum. Sürekli grammerle uğraşmak ya da Grammer almak için kursa deli gibi para döküp zaman harcamak istemiyorum. Lingusta, memrise vs gibi programlardan satın alıp grammer + kelime bilgisini oradan alıp üstüne bir yabancı hocadan haftada iki saat kadar speaking dersi almak gibi bir planım var ama ne kadar doğru ne kadar yanlış olur bilmiyorum. Tavsiyeye ihtiyacım var. Ya da şöyle şöyle yaparsan daha yararlı olur gibi her şeye açığım, teşekkürler 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yabancı hocayla kesinlikle yapın tavsiye ederim baya faydası oluyor

+grammer eksikliğini youtubedan halledebilirsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDifference35 -- 28 Şubat 2018; 22:34:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheDifference35 kullanıcısına yanıt
    Bilemedim hocam. En kötü kursta olsa insanı disipline sevk eder gibi geliyor ama gidipte grammer için para dökmekte istemiyorum :/
  • egowest kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan kursa gidiyorum c1 hafta içi 5 gün

+haftasonuda ayrı kursa gidiyorum

Haftasonu ingilizce speaking yapıyorum özel hocayla 2-3 saat

+ 2 haftada bir telefon ithalatı için izmire gelen nijeryalı birisiyle görüşüyorum full ingilizce konuşuyoruz mecburen

-Kurs ne kattı dersen A2 de baslamıstım sadece kelime olarak çok geliştirdi. Grammer işini kitaplardan ve youtubedan halledebilirsin.Yabancı hocaya odaklan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende b1-b2 arası seviyedeyim cambly mi yararlı olur mu sizce yoksa yüz yüze ders mi alsam sıcak bakmasamda?
  • Kurslar evde çalışmaktan daha faydalıdır.Ben bu görüşteyim.
    Ama etkili olması için eve gelip tekrar yapman ve ek olarak 4 beceride çalışmalar yapman gerekir.
    Öyle yarım saat tekrar değil.Ciddi tekrarlardan bahsediyorum.Dünyanın en iyi kursuna da gitseniz eğitmenler size konuları tekrar etmenizi önerecektir.
    Öğrenciler bunları yapmadığı için hep suçu kursa atıyorlar.Çok çaba harcamak gerek.

Kelime bilgisini geliştirmek için online uygulamaları kullanmayın.
    Bunun yerine çok basit metinlerden başlayarak okuma çalışmaları yapın.Kelimeleri context dediğimiz bağlam içinde görerek öğrenmek en etkili ve doğru yoldur.

Gramer bilmeden,biraz kelime birikimin olmadan nasıl konuşma pratiği yapacaksınız?

Bakın bu konuşma pratiği yapma olayını birçok insan çok yanlış değerlendiriyor.
    Bu tarz konuşma siteleri etkisiz demiyorum yanlış anlaşılmasın.
    Ama bunların etkili kullanılabilmesi için kişinin önce biraz gramerde ilerlemesi bolca okuyup kelime bilmesi gerek ki konuşurken şu yapıyı kullanayım,şu kelimeyi kullanayım diye on dakika düşünmesin.Asıl geliştirmesi gereken konuşma becerisine odaklanabilsin.
    Bazı arkadaşlar hayır sen yanlış düşünüyorsun bu siteler başlangıç seviyesinden itibaren başlıyor diyecekler
    Hemen bunu da cevaplayayım evet başlangıç seviyesinden başlıyorlar.
    Fakat seviyenizi siz ilerletip sonra bu sitelerde daha ileri düzey konuşma pratiği yapmak varken basit konuşma pratikleri için bu kadar para harcamak bana biraz para israfı geliyor.Kullanmayın kesinlikle demiyorum.Gramer ve kelime konusunda birikiminiz arttıktan sonra kullanmanızı öneririm.

Benim önerim;
    Grameri en azından upper seviyesine getir.
    Sonra bolca okuma çalışmaları yap.Fakat okuyacağın şeyin ses dosyası olmalı.Dinleyip ağzınla tekrar et.Hem speaking hem reading hem listening hem gramer hatta dolaylı yoldan writing bile gelişir.

Bundan sonra kursa gideceksen yine git o seçim sana ait.Başarılar.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz hocam. Evde insanın dikkati sürekli dağılıyor. Kurs bu konuda iyi olur sanırım. Tekrar konusunda da çok haklısınız, ben çoğu zaman tekrar yapmam ve doğal olarak unutuyorum. Bilmiyorum belki çok klişe olacak ama ingilizce altyazılı bir film izlerken min %80 ini anlıyorum geri kalan kısımlarda kelim eksikliğinden. İzlerken zorlanmıyorum sadece kavga gürültü sahnelerde hıza yetişemiyorum bazen :) Anladığım cümleleri geri kuramıyorum ama çok garip geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.