Şimdi Ara

Kurtlar Vadisi Bilgisayar Oyunu Yapıyoruz!(Gönüllü Team)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖN SÖZ :Arkadaşlar,bazı şeyler çalışılarak ve emek sarf edilerek yapılır.Bugün Avrupa devletleri bazı konularda ülkemizden ilerideyse bunun sebebi çalışmaları,emek sarf etmeleri.Emek sarf eden,çabalayan karşılığını alır.Bugün,ülkemiz teknolojik alanda maalesef ki çoğu ülkeye göre gözle görülür şekilde geride.Bu teknolojik sektörlerden bir tanesi de video oyunu sektörü.Türk oyun sektöründen bahsetmek imkansız çünkü,üreten bir firmamız maalesef ki yok.Türkiye'de oyun sektörü o kadar vasat seviye de ki,bazı oyunların Türkçe çıkmasına sevinir hale geldik,ünlü bir oyunu(herkes biliyor,isim vermeyelim)içinde bir kaç Türk yetkili çalışıyor diye sahiplenip,Türk firması diye lanse ediyoruz.Sektör o kadar vasat halde.Biz Türk evlatları olarak,Türk gençleri olarak bazı şeyleri değiştirmek bizim elimizde.Boş oturmakla,yorum yapmakla,konuşmakla bazı şeyleri düzeltemeyiz,çabalamamız gerekiyor.

Bir video oyunu yapmak için uzun uğraşlar gerekiyor fakat ne kadar uğraşırsanız o kadar başarılı oluyorsunuz Dünya'daki her şeyde olduğu gibi bu işte de.Sıkı bir çalışmayla bu işi başarırız.Haydi birazda projeden bahsedelim.

Proje,güçlü ve göze çarpan bir çıkış yakalamak için Kurtlar Vadisi adlı kült ve en ünlü Türk yapımı olan dizilerden birini konu alıyor.Hazır bir projeyi zaten başka bir platforma aktarmak,işimizi ve yükümüzü bir hayli azaltıyor.Müzikler,karakterler,ortamlar,hikaye,objeler(silahlar,araçlar vs) ve daha bir çok şey hazır.Kurtlar Vadisi'nin Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil edeceğini düşünüyorum.Bu konuda eğer derseniz ki,telif hakkı yer proje diye,ona şöyle cevap verelim.Eğer ortada başarılı bir şey varsa ve bir şeyler başaracağına inanılırsa destek görür.Daha açık bir şekliyle,biz bu projeyi bir sponsora,hatta gidip direkt Pana Film'e,Kurtlar Vadisi'nin isim hakkını alabiliriz.Sonuçta ortada gönüllü bir takımın(firmanın) yaptığı başarılı bir yapım var.

Projeyi şu şekilde düşünüyorum.Kurtlar Vadisi Pusu'nun Cahit,Abdülhey,Memati karakterleri bir arada olduğu bir sezonun işlenmesi,sebebiyse bu karakterler çok sevilen karakterlerdi.Onu birlikte karar verir seçeriz.Oyunda 3.şahıs kamerası kullanırız.(Max Payne gibi yani.)

Bir düşünün,flash oyun olarak kurtlar vadisi oyunu yapılmıştı internette hatırlarsınız.(Aslında o yapma bile değildi orjinali George Bush'tu o,değiştirmişler.)O oyun bile ne kadar tutmuştu internet kafelerde bile oynanıyordu.
    Bu oyunun ne kadar gündem yapacağını ve kaliteli olursa ne kadar ilgi göreceğini bir düşünün.Kurtlar vadisi'ne olan ilgiliyi ve hayran kitlesini tartışmaya bile gerek yok.Oyun gerçekten kaliteli olursa inanıyorum ki +35 olan kitleyi bile bilgisayar kullanmaya sevk eder bu oyun.Düşünsene,Kurtlar Vadisi'nin fanatiği bir adama,daha önceden izlediği bir sahnedeki Polat olma şansı veriyoruz.Kara ile adam kaldırma şansı veriyoruz.Abdülhey ile buzdolabına giriyor adam :)Dizi'nin müziklerini tartışmaya gerek yok,isterseniz bir daha internetten dinleyebilirsiniz,oyuna nasıl bir atmosfer katacağını düşünün.

Bu işin altından kalkarsak,neler başaracağımızı konuşmaya bile gerek yok diye düşünüyorum.

Artık asıl konuya gelinebilir.Gönülü bir Donanım Haber Oyun Firması kurmayı düşünüyorum.Aranan nitelikteki gönüllüler(Aşağıdakilerden bir tanesine sahip olması yeterli)
    -3D Modellemelerden anlayan.
    -Photoshoptan anlayan.
    -Müzik yapım programı kullanabilen.
    -Yazılım dili bilen.

Ayrıca oyunun yapımı dışında da gönüllü arkadaşlar aranıcak bunlar;
    -Seslendirmeler konusunda yardım.
    -Oyundaki düşmanları tasarlamamız için model olmak isteyen arkadaşlar.

Arkadaşlar aranıyor.Benim takımdaki görevim,tüm bunları birleştirecek olan oyun motorunu kullanmak.(Oyun motorlarının tamamına hakimim desem abartı olmaz çünkü hepsinin çalışma mantığı aynı)Fakat hangi oyun motorunu kullanacağımızı veya kendimiz mi yazacağımızı belirlememiz gerekiyor.Hepinize teşekkür ediyorum katılım için.

Edit 1 :Arkadaşlar,konuya gelen ilgi genel anlamda beni mutlu etti.İşin ciddiyetinin farkına varmısınız zaten.Gayet istekli arkadaşlarımız var,hepinize ilgilerinizden dolayı teşekkür ediyorum tüm mesajları okudum.Fakat,insana en büyük darbe güven eksikliğidir.İnandıktan sonra her şey yapılabilir.Öncelikle inanacağız ve bir arkadaş ''anca mario yaparsınız'' diye bir yorum atmış,o arkadaşa da oyunu ben yollayacağım :)).Özel mesajda atıyorsunuz cevaplar veriyorum ve takımda yer almak isteyen herkesle bu yola çıkacağız,haberini vermek istedim.

Edit 2:Konuyla ilgili bir açıklama,konu sürekli aktif kalacaktır.Fakat bazı arkadaşlar Kurtlar Vadisi olmamasını söylemiş,o sıkıntı değil zaten daha iyi bir proje düşünürsek onu yaparız ve bu gönüllü firma tek bir projelik firma olmayacak zaten,mesala Osmanlı ile ilgili gelmiş geçmiş en iyi oyunu niçin yapmayalım ?(Zaten bir oyun olduğunu söylemek söz konusu değil tarihimiz hakkında)Fakat ilk oyunumuzla kendimizi ispatlarsak,Türk Oyun Sektörü'ne bomba gibi girmemek içten bile değil.

Edit 3:Ekibi tamamladıktan sonra gelişmeler bu başlık altından takip edilecek.Yapılan modellemeler,kısa oynanış fragmanları gibi oyun detayları bu başlık altından yayımlanıcak.

Edit 4:Ekip listesini hazırlayınca yine bu başlık altından paylaşacağım.Katılmak isteyen ve destekleyen herkese sonsuz teşekkürü bir borç bilirim dh ailesi.Dh oyun ekibini bekleyin,desteklerinizi ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haseryo -- 23 Ocak 2017; 21:41:22 >

• merhaba yazıyı okumadım ama böyle bişeyde gönüllü olmak isterim. tiyatrocuyum seslendirme eğitimi aldım ayrıca bazı oyunlarda seslendirme yaptım. onun haricinde çizim yeteneğimde var karakalem yağlıboya karikatür portre bilgisayardan çizim, az buçukta photosop yetenegım var eğer uyarsa size katılmak isterim

edit: yazıyı okudum. tiyatrocu olduğum için çok fazla senaryo yazıyorum. bu yüzden senaryo konusunda da yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 23 Ocak 2017; 17:6:41 >
  • Hocam şahsi görüşümce oyun motoru kullanmadan oyun yapmaya çalışmak zaman israfıdır
    Başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 23 Ocak 2017; 17:28:45 >
  • yıllar önce biz de oyun yapma girişiminde bulunmuştuk

sonuç hüsran olmuştu

başarılar
  • Arkadaşlar konuya kısa sürede güzel bir ilgi oldu.Özel mesaj atan arkadaşlar lütfen,daha detaylı bir mesaj atarsanız sevinirim.(Mesala photosop deneyiminiz vs) Teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

Hocam şahsi görüşümce oyun motoru kullanmadan oyun yapmaya çalışmak zaman israfıdır
    Başarılar

Hocam konuyu okumamışsın ne yazık ki :) Zamanım oyun yapım programlarının,yazım dillerinin içinde yüzmekle geçti.
  • Tutar. Basarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBI open dı door -- 23 Ocak 2017; 17:47:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben müziği alırım flütle cendere cendere cendere çalarım.
  • Yapıldı zaten yıllar önce

• quote:

Orijinalden alıntı: Sturmbannführer

Yapıldı zaten yıllar önce

Ciddi bir mesaj olarak kabul etmiyorum bunu :)))Ben bir Türk Firması oluşturmaktan bahsediyorum sen Amerikalıların yapmış olduğu oyuna yapılmış bir modifikasyonu(yama,mod) gösteriyorsun..Bu mesaj bile bu firmayı kurmamızın ne kadar hayati olduğunu gösteriyor adeta :))

• Hocam fikir çok iyi, Türkiye'nin en büyük bilgisayar-bilişim forumu burası. Buradan oyun çıkmayacak da nereden çıkacak ?

İş ciddiye binerse forum yönetiminin de destek olacağını düşünüyorum.

Yalnız oyunun konusu biraz sıkıntılı bence, daha geniş kitlelere hitap etmek için Kurtlar Vadisi yerine başka şeyler de yapılabilir. Kurtlar Vadisi zamanında tuttu şimdi de tutar diye bişey yok bence konuyu ekip olarak planlayarak belirleyin.

Hatta konu-senaryo işi için de ayrı bir ekip oluşturabilirsiniz.

Size ve oluşturacağınız ekibinize şimdiden başarılar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

Hocam fikir çok iyi, Türkiye'nin en büyük bilgisayar-bilişim forumu burası. Buradan oyun çıkmayacak da nereden çıkacak ?

Yalnız oyunun konusu biraz sıkıntılı bence, daha geniş kitlelere hitap etmek için Kurtlar Vadisi yerine başka şeyler de yapılabilir. Kurtlar Vadisi zamanında tuttu şimdi de tutar diye bişey yok bence konuyu ekip olarak planlayarak belirleyin.

Hocam mesaja harfi harfine katılıyorum.Değerli görüşün için teşekkür ediyorum.Fakat kendi görüşümü belirtirsem,Kurtlar Vadisi'nin tutmama imkanını düşünmüyorum,yani öyle bir şey olamaz benim gözümde.Çünkü zamanında tuttu evet,biz de en çok tutan,en verimli zamanını işleyeceğiz zaten :)) Ve şöyle bir şey var,video oyun platformunda düşünürsen Kurtlar Vadisini,oyun platformuna çok ideal bir yapım.Tabii ki yine başka oyun veya proje de düşünülebilir mesala yüce ulusumuzda milyonlarca işlenecek olay var.Siyasi olaylardan tutta askeri olaylara kadar her şey işlenebilir.Fakat Kurtlar Vadisi'nin çok çok fazla tutacağını düşünüyorum.Çünkü zaten hali hazırda bir kitlesi var ve gayet kendini ispatlamış bir yapım.

• Arka sokaklar da fena olmaz bence

Rez alıyorum şuan yardımcı olamam ama proje uzar da 1 2 yıl sürerse o zaman yeterli olabilirim
  • başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haseryo

quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

Hocam fikir çok iyi, Türkiye'nin en büyük bilgisayar-bilişim forumu burası. Buradan oyun çıkmayacak da nereden çıkacak ?

Hocam mesaja harfi harfine katılıyorum.Değerli görüşün için teşekkür ediyorum.Fakat kendi görüşümü belirtirsem,Kurtlar Vadisi'nin tutmama imkanını düşünmüyorum,yani öyle bir şey olamaz benim gözümde.Çünkü zamanında tuttu evet,biz de en çok tutan,en verimli zamanını işleyeceğiz zaten :)) Ve şöyle bir şey var,video oyun platformunda düşünürsen Kurtlar Vadisini,oyun platformuna çok ideal bir yapım.Tabii ki yine başka oyun veya proje de düşünülebilir mesala yüce ulusumuzda milyonlarca işlenecek olay var.Siyasi olaylardan tutta askeri olaylara kadar her şey işlenebilir.Fakat Kurtlar Vadisi'nin çok çok fazla tutacağını düşünüyorum.Çünkü zaten hali hazırda bir kitlesi var ve gayet kendini ispatlamış bir yapım.

Başarılar o zaman hocam umarım istediğiniz gibi bir oyun yaparsınız bizde seve seve oynarız.

• Bence konu Behzat Ç ya da özgün olmalı.
  • Kurtlar Vadisi olmasın.
  • İnşaallah hayata geçirilir. Başarılar.
  • Sefil_Arbaletçi kullanıcısına yanıt
    lol
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.