Şimdi Ara

Kürtleri Türkleştirmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
3
Favori
8.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerikada 30 milyon çinli yaşıyor ama onlar ülke kurcaz ayrılcaz demiyor

Bizim kiracılardan bir tanesi kürt mesela kendi bile sevmiyor arada kapıda rastlıyoruz küçük cocuga kürtler geçiyo kürtler geçiyo diyor

Sende kürtsün diyorum yok ben kürt değilim diyo neden acaba

Kimsenin kürtlerle sorunu yok tek sorun bölücü kürtlerle

Hiç bir vatandaşımız kimlik istemiyorda bu kürtlerin bir ayrıcılığımı var da istiyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

quote:

kusura bakmayın resmi ideolojiye göre yönlendirdiğimiz bilgi kaynakları doğuda daha önce neler yaptığımızı bizlere anlatmıyor
    türk insanı sanıyor ki kürtler durup dururken pkk yı kurdu bizi bölmeye çalışıyo
    yok ya niye böyle bişeye kalkıştılar acaba olayın gerilerinde birşeyler olmasın
    bir terör örgütünü yabancılar kurar ama desteğini senin yanlış yaptığın halktan alır

Bu ne biçim cümle,resmen adamlar haklılar demeye getiriyosun olayı,olayın gerisinde ne olursa olsun benim askerime kimse kurşun sıkamaz,kimse bayrağıma uzanamaz,o elleri kırarım...

hiç bir şekilde terör hoş görülemez ama sorun şu ki;
    istemeden bu lanetlediğiniz terörün devam etmesine yardım ediyorsunuz
    adamları yok sayarsanız, böyle tepki verirler

terörü çözmek için kürtleri aşşağılamaktan, bütün kürtleri pkk ile bir tutmaktan vazgeçmemiz lazım
    terörü çözmek için kürtlerin niye böyle yaptıklarınıda düşünmek lazımdır diyorum
    neticede sorunun kaynağına inmezsen o sorun herzaman devam eder

• quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011
    çok aşırı genellemişsin
    ne dediğin kötü şeyleri batıda hiç olmadığı iddaa edebilirsin nede doğuda güzelliklerin
    şimdi kürtler bizden çok aşşağı bir kültüre mi sahip dediklerinden bu sonucumu çıkarmamız gerekiyor.
    ve dahası bu onların kültürel varlığını yok saymamızımı gerektirir

Kültürlerinin kötü olduğunu falan söylemedim. Kötü olan gelişmişlik düzeyleri ve yaşam biçimleri. Bu Irak'ta, İran'da, Afganistan'da, Pakistanda da farklı değil. İnsan olarak kötüler demek değil bu. Benim ailece gidip geldiğim Kürt kökenli meslektaşlarım var. Dürüstlük ahlak gibi kriterlerde kuşkusuz batıya göre çok daha iyiler. Hem kendi aralarında konuşmalarında en çok eleştirdikleri konu toplumlarının geriliğidir. Ama konu böyle uluorta tartışılırken tavır değişik oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: baddread

quote:

Orjinalden alıntı: tourneo

quote:

Orjinalden alıntı: baddread

quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

Kabul edilmeyen Kürtlük değil ayrı devlet isteğidir sn. C4. Kimse Lazlığı, Gürcülüğü, Boşnaklığı tartışıyor mu? Herkes bunların farklı olduğunu bilmiyor mu?
    Dahası Türk kim? Hepimizin oluşturduğu Anadolu coğrafyası insanlarının oluşturduğu ortak kimlik değil mi Türklük? Önce Türk tanımı üzerinde uzlaşmak lazım.

Başlangıç noktası temel yanlışın kabulü olursa bir yol alamayız.

bakın burada arkadas ne demiş ?
    sen diyosun anadolu da ki herkesin adı turk....
    neden kürdiye olmadı ulkenin adı o zaman ? sen sıgarmıydın yerine oyle olsaydı... dayanabilirmiydin kurtler kadar ?

hadi orayı gectik... kurtler artık bi dal aramaya basladılar ... cunku savunan yok yıllar dır sefil insanlar...
    ve dtp gibi bölücü bir parti cıktı dedi ben sizi savunurum... ama sadece sizii... ya da kürtüm diyen herkesi...
    adamlar da cahil beyinleriyle bastılar oyu ...

sadece turkleri savunurum diyen parti yokmu ??? oda var....
    %20 oy alıyo turk ırkcılıgı yapıyo... dtp den gram farkı varsa oda savundugu ırk farkı...
    ama bunlara bişi diyen yok...

Kürtler daha önce hiç bir devlete sahip olamadılar kuramadılar yoksa kurdularda mı biz mi bilmiyoruz ?

Tarihte hiç geçiyorsunuz bile bu azınlıklamı kürdiye olcaksınız

YA SEV YA TERKET

ne sacmalıyon sen ya ? nedir yani az olmak devlet kuramamak mı demektir ?(ben devlet kursun demiyorum yanlış anlaşılmasın)
    kürdiye dedigim vakayı tam anlamadıgın burada zaten anlaşılıyo once yaazıları oku ondan sonra gel konus bide oyle yok burada yazarım banlanırım gibi lafları ettigini gormeyim...

bölücü her harakete karsıyım kardeşim kürt meselesi üzerine bölücülük le giden herkes vatana ihanet eder .

Ya sev ya terk et sloganına gelince sevmeyince kacmak size yakısır...

+ bu slogan cok sacma ... cumhuriyeti savunuyon ama laflara bak

Varsay ettim ne olcak he hacı kendini ne sanıyosun sen yada beni ne kadar tanıyosun

• Bence sorun ırkı Türk olanların diğer ırktan olanları küçük görmesi.Bir kaç örnek vereceğim; okulumuzda Ordulu bir arkadaşımız var.Bir konuda yanlış düşündüğünde vs. direkt "laz aklı işte" diye yapıştırıyorlar.Daha acı bir örnek, ben Aydın'da yaşıyorum, burada da tinerci tipli sokak çocukları var.Bazı arkadaşlarımızın önünü kesmişler, "Kürt çocukları önümüzü kestiler".Dedikleri aynen bu.Ve bu kesimdeki herkes bunu diyor.Benim de önümü kestiler ama her zaman "Kürt çocuğu" demekten kaçındım.Tinerci tipli çocuklar dedim.Olay burada kopuyor işte.

Bir de "kıro" tabiri var.Bildiğim sözlük anlamı, "Kürt'ten gelen, Kürt soyundan".Ama öyle bir hale gelmiş ki garip giyimli herkese "kıro" etiketi yapıştırılıyor.Ara sıra benim de ağzımdan çıkıyor bu kelime, ne yazık ki, öyle bir hale gelmişiz ki...

• quote:

Kürtler daha önce hiç bir devlete sahip olamadılar kuramadılar yoksa kurdularda mı biz mi bilmiyoruz ?

Tarihte hiç geçiyorsunuz bile bu azınlıklamı kürdiye olcaksınız

YA SEV YA TERKET

arkadaşım biraz daha düzgün türkçe kullanırsan daha güzel anlaşılacaksın
    herneyse hitabın banaysa ben kürt değilim.türküm
    (ama bence bunların fazla bir önemi yok)

şimdi
    kürtlerin bağımsız bir devlet isteyip istemedikleri bunda hakları olup olmadığını tartışmıyoruz
    bu dediğin o zaman anlam kazanır

biz kürtlerin tüerkleştirilmesini vede terör meselesini tartışıyoruz

ne kürtlerin daha önce bir devletlerinin olmaması nede başka birşey bizim onları asimile etmemizi meşrulaştırmaz

• @BAHTİYAR0011

Aşağıdaki yazımı başka bir konuya yazmıştım fakat burayada kopyalama gereği duydum,orada bir sorun olduğunun en az sizin kadar bende farkındayım,sorunların nasıl çözüleceğininde farkındayım.Ama birisi bu adamlar haklılar gibisinden laflar edince deliricek gibi oluyorum,sanırım orada yaşadıklarım beni bu konuda daha hassas yapıyor...

quote:

Ben askerliğimi Şırnak'ta jöh taburunda yaptım arkadaşlar,orayada meşhur yenifoçadan gitmiştim her nekadar iyi bir komando eğitimi alsakta,20 yaşındaki çocuğu sokaktan alıp 2 ay eğitim verip, hiç bilmediği bir coğrafyada teröristin önüne atan zihniyet durdukça daha analar çok ağlar bu ülkede...O halde;

1-Derhal profesyonel orduya geçilmeli,bu çocuklar kesinlikle örgütle sıcak temas sağlamamalı.O coğrafyada normal askerin yağacağı tek şey pusu atmak ve a.t. yapmak olmalı,çatışma ve operasyonlara sadece uzmanlar gitmeli...

2-Uzman ordunun masrafını karşılıyabilmek için askerlik süresi düşürülmeli, bir insanın askerlik sanatının temel prensiplarini öğrenmesi için 6 ay yeterde artar bile,peki geri kalan 9 ay sen bu çocuğu ne diye zorla alıkoyuyorsun bırak gitsin çalışsın,ekonomiye katkısı olsun..

3-Güneydoğudaki halk cahil,halk aç,halk sefil...İzmirdeki askeriyenin yemekhaneleri artıkları çöpe dökerken bidonların etrafında köpekler bekliyor,Orada insanlar bekliyor arkadaşlar...Güneydoğuda fabrika açandan 5 yıl vergi alınmasın gerekirse,elektrik,su ,arsa bedava verilsin,orada bir ekonomik hamleye ihtiyac var ancak o zaman genclerin dağa çıkmasını engelliyebilirsiniz.Bu masraflar devlet için hiçbirşeydir,güneydoğudaki 1 komando tugayının 1 yıllık masrafıyla 20 tane fabrika açarım ben oraya...

4-Çocuklar türkçe bilmiyor,tek bildikleri cümle ''Asker abi şeker,asker abi para''Benim burdaki yeğenlerimde kolejlerde üçüncü dillerini öğreniyorlar...Bunun hesabını biz ahirette veremeyiz arkadaşlar,bu çocuklarda bizim çocuklarımız,bakın bir bebek doğuyor ve 20 yıl sonra terörist oluyor fakat her bebek masum değilmidir,her bebek güzel değilmidir??Öyleyse ne oluyorda bu bebekler bize kurşun sıkıyor...Her köye,her mezraya okul kurulmalı,öğretmenler gitmeli,sağlık ocakları kurulmalı,doktorlar gitmeli.Ben izmirde oğlum için hastahane,doktor seçme lüksüne sahipken o bebekler orda ilaç bulamadıklari için ölüyorsa,biz bunun hesabını ahirette veremeyiz arkadaşlar...

5-Siz kurşun sıkmaya devam ettikçe karşınızdada size hep kurşun sıkan bir topluluk olucaktır.Bunların arkası kurşun sıkarak kesilmez arkadaşlar...

• quote:

Amerikada 30 milyon çinli yaşıyor ama onlar ülke kurcaz ayrılcaz demiyor

Bizim kiracılardan bir tanesi kürt mesela kendi bile sevmiyor arada kapıda rastlıyoruz küçük cocuga kürtler geçiyo kürtler geçiyo diyor

Sende kürtsün diyorum yok ben kürt değilim diyo neden acaba

Kimsenin kürtlerle sorunu yok tek sorun bölücü kürtlerle

Hiç bir vatandaşımız kimlik istemiyorda bu kürtlerin bir ayrıcılığımı var da istiyorlar

30 milyon çinli amerika kurulurkende orada olsaydılar (tabi buda yetmez) amerikanında adı batı ingiltere olaydı

cinliler coktan bunu engelleyip adını bile deiştirmişlerdi....

• quote:

Orjinalden alıntı: udkursun

quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

'' Türkleri Hainleştirmek ''

Kürtler hain midir peki?

Orada burada olay çıkaran polisi taşlayan, ben deilim..
  • quote:

quote:

Kaldı ki ne Türklüğün tam bir tanımı var ne de Kürtlüğün. Orta Asya orijinli toplulukların genel adı Türklük. Tarih boyunca birleştiklerinde güç, ayrıldıklarında yem olmuş boylar toplamı Türklük. Birileri Kürtleri fena halde gazlıyor. Kürtlerin Sümer, Asur orijinli olmaları sosyolojiye göre mümkün değil. Toplumlar ne kadar eski kökenli iseler gelişmişlikleride o derece ileri oluyor. Kürt kültür özellikleri bugün bile Asya kültürüyle örtüşüyor. Töre, nesilden nesile aktarılan yazısız Türk hukuku. Demekki onlarda Orta Asya halklarından biri.

eee bu ne demek aslında kürt diye bi millet yoktur geyiğimi
    adamların farklı bir dilleri, farklı bir kültürleri var
    ve kendilerini bizden farklı tanımlıyorlar

şimdi biz hala kürt diye birşey yoktur diyip adamları yok sayalım

eğri oturup doğru konuşmak lazım.tarihte bundan 3000 yıl önce bile kürtlere ait bir devlet yok.hatta 3000 yıllık bir tarh bile yok.

kürtçe dediğiniz 3-5 bin kelimelik karışık bir dil.nerdeyse %80i farsça kökenli,kalanlarda türkçe.arada kalan hibrit bir halk kürtler.bugün bu kadar eskiymiş,köklüymüş gibi gösterilmesi bana komik geliyor.

• Zaten tarih boyunca devlet kuramamış üç milletten biridir kürtler.Ermenilerle,yahudilere abileri kurdu şimdide bunlara kurmaya çalışıyolar...
  • quote:

quote:

quote:

Kürtler hain midir peki?

sen neden deilsin peki ?

• yalnız yahudileri bunlardan ayrı bir yere koymak lazım.onlarda araplarla sıkı dirsek temasındalar ama ayrılmaları yinede 3500 yıl kadar öncesine dayanır.bu süredede kendilerine ait bir kültür ve dil oluşturdular.bugün farsçayıda kürtçeyide bilmeyen birine iki dili dinletsek emin olun arada fark bulamaz.

dediğinde doğru .abiler yine iş başında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

quote:

Kaldı ki ne Türklüğün tam bir tanımı var ne de Kürtlüğün. Orta Asya orijinli toplulukların genel adı Türklük. Tarih boyunca birleştiklerinde güç, ayrıldıklarında yem olmuş boylar toplamı Türklük. Birileri Kürtleri fena halde gazlıyor. Kürtlerin Sümer, Asur orijinli olmaları sosyolojiye göre mümkün değil. Toplumlar ne kadar eski kökenli iseler gelişmişlikleride o derece ileri oluyor. Kürt kültür özellikleri bugün bile Asya kültürüyle örtüşüyor. Töre, nesilden nesile aktarılan yazısız Türk hukuku. Demekki onlarda Orta Asya halklarından biri.

eee bu ne demek aslında kürt diye bi millet yoktur geyiğimi
    adamların farklı bir dilleri, farklı bir kültürleri var
    ve kendilerini bizden farklı tanımlıyorlar

şimdi biz hala kürt diye birşey yoktur diyip adamları yok sayalım

eğri oturup doğru konuşmak lazım.tarihte bundan 3000 yıl önce bile kürtlere ait bir devlet yok.hatta 3000 yıllık bir tarh bile yok.

kürtçe dediğiniz 3-5 bin kelimelik karışık bir dil.nerdeyse %80i farsça kökenli,kalanlarda türkçe.arada kalan hibrit bir halk kürtler.bugün bu kadar eskiymiş,köklüymüş gibi gösterilmesi bana komik geliyor.

ne yani? birilerinin sayılması için oncelikle en az bi kac tane devlet kurmuş olması kendine öz olan dilinin baya bi gelişmiş olması mı lazım ?

• quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Zaten tarih boyunca devlet kuramamış üç milletten biridir kürtler.Ermenilerle,yahudilere abileri kurdu şimdide bunlara kurmaya çalışıyolar...

senin için kurtler adam deildir ama amerika gibi devlet kuranlar adamdır ...
    fransa gibi... italya gibi... birisi devlet kurmadı diye onu gormezden gelemezsin

abileri kurdu demişsin cunku abileri faşist adamlar ırk a gore devlet kuruyo her ırkın ayrı devleti olması gerektigi gorusunde bizde oyle dusunursek şimdiden ayırtalım bi yer kurtlere

bunlar ulkeyi bolmek yolunda ck iyi dusunceler devam ediniz dusuncelerinize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 12 Ekim 2008; 19:32:12 >
  • @baddread

evet öyle olması lazım.

sen hiç amerika birleşik devletinin sahip olduğu bir ırk gördünmü "amerikanlı" gibi. anglosaksonların,afrikalıların yeni kıtaya göç etmesiyle bir devlet kuruldu ve dilleride karışık bir ingilizce oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ferfecir

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Geç kaldık 1700 ve 1800'lü yılların ortalarında kürtleri asimile etseydik şimdi kürt sorunumuz olmayacaktı.Eğitim ve kültürel alanda yoğun baskı altında tutacaktık.Şimdi onlarda bizim kültürümüzden olacaktı aynı dili konuşuyor olacaktık.

Asimile etmek için tek ırk olmalısın ve öyle bir yeteneğin olmalı.
    Tarihe bakın öyle bir yetenek olsa idi şuan anadoluya değil kıtalara hükmedilirdi.

Bugün de öyle bir girişim sonuçsuz kalır. Dilleri, kültürleri belirli bir program çerçevesinde yok etmek mümkün değil fakat tarihin akışıyla tesadüflerle bu gerçekleşebilir. Dün kurtuluş savaşında bugün Doğuda dökülen , bayrak için akıtılan kan belirli bir ırkın değil bu coğrafyada yaşıyan insanların kanıdır. Al bayrakta Türk-Kürt-Çerkez kanını ayırt edebilmek mümkün değildir. Bunu ayırt etmeye çalışmayın.

Bizim dilimiz türkçe fakat öz türkçe değil. Kurduğumuz cümlelerde yer alan kelimeler dahi bu toprağın-tarihin renkliliğini gösterirken bazı renkler neden cansıkıyor ?

Bu ülkede sırf Türkçe-Kürtçe konuşulmaz. Sırf Türk ve Kürt yok. Çoğunluk TÜRK'üm diyor o çoğunluktaki Lazı,Çerkezi,Abazayı,Boşnağı,Zazayı,Süryaniyi,Rumu,Ermeniyi,Arabı ;
    Kürt sorunu yüzünden sözde "TÜRK" milliyetçiliği yaparak asimile etmek dil yok etmek şeklinde konuşarak rahatsız edersin. Sadece rahatsız etmek değildir bu yasa ve kural ihlalidir. Bu tür mesajlarınızı kendinize saklayın. Başkalarının attığı nifak tohumlarına alet olmayın. Size taş atana siz tarih kitabı ve güller atın...bir kere atın...

Nananena va goindinen..!

Laz arkadaşın varsa söyle atasözünü çevirsin yada mesajımı şikayet et yöneticilerden biri çevirebiliyor..

(:

Bizim laz,çerkes,tatar,zazalarla hiçbir sorunumuz yok.Anadoluda yaşayan halklar içinde kürtler haricinde kimse sorun çıkarmıyor.Zaten herkesin kültürüne saygılıyız.Benim laz arkadaşlarım da var onlarla alıp veremediğimiz birşey yok.Babam askerdeyken karadeniz köylerinde yaşlılarla rumca konuştuğunu anlatır durur.Ayrıca ben ırkçı değilim benim sülalemde her milletten insan var.Baba tarafım yunanistandan gelme sadece müslüman olduğumuz için beş parasız Türkiye'ye gönderilmişiz.Evde yaşlılar bazen rumca konuşur.Anne tarafım eskişehirli tatar-çerkes mısırlı arap bile var.Hepimiz türk olduğumuzu kabul ediyoruz türküz.Bu ülkenin kurallarıyla büyüdük aslımızı sorgulamadık.Bölünme,farklılaşma adına etnik ayrışma içine girmedik.Kendimizi başkasından farklı görmedik.

• Calpi84 ;

Sırf sizin mesajınızdan değil genel anlamda sanal ortamda yer alan o tür bir yere çekilebilecek kelimelerden rahatsız oluyorum. Bunun kimliğimle ilgisi de yok. Öz Türk olsa idim yine aynı hassasiyeti gösterirdim. Youtube vb sitelerde Lazca müzikler altında bunlar rumca konuşuyor yarın bunlar da bişey talep eden diyen kullanıcı adında 3 hilal bulunan çok beyni yıkanmış gördüm. Burası Türkiye türkçe konuşacaksın yaklaşımı düşüncesiz bir yaklaşımdır. Gaza gelmişliğin yaklaşımıdır. Bu yaklaşım yarın öbür gün aşırı ırkçılığı doğurur ve birilerinin istediği olur...

Örnek vermem gerekirse şu video ;http://www.youtube.com/watch?v=wZteJx8CaxM
    ve birinde değil hepsinde aynı şeyler. Birşeyleri insanların aklına bırakıyorum. Bu kadar mı cahil olunur. Bu kadar mı çabuk kanılır. Milliyetçilik duygusunun daha kabarık olduğunu zannedenler bu kadar mı az bilir tarihi toprağını toprağındaki kültürleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 12 Ekim 2008; 20:32:21 >

• quote:

quote:

quote:

Kürtler hain midir peki?

Vatan toprağını satanlar kadar haince olabilir mi sence?

Resmen ırkçılık yapıyorsun.Senin zihniyetindekiler olduğu sürece terör BİTMEZ !

• itidale davet ediyorum herkesi. topiği kitleteceksiniz arkadaşlar! lütfen daha müsamahakar olalım ve fikirlerimizi sükunetle ifade edelim.

kürtleri türkleştirmeye çalışmak doğru mu değil mi konumuz bu. başka mecralara çekmeyelim.
    t.c kimliği taşıyan herkes bu sınırları korumaya memur ve bu sınırlarda mevcut olan kanunlara uymakla mükelleftir demek yerine "t.c sınırları içerisinde yaşayan herkes türktür, türklüğü kabullenmelidir" diye dayatmak doğru mu? bunu tartışıyoruz. kendi aranızda kavgayı bırakınız bir yere varamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 12 Ekim 2008; 22:10:05 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.