sizce kim yener? bence 2 sonuc var.şİMDİ KANgalın kas gücü kurtunkinden fazla ve büyük ama.Şimdi kurtla kangal kangal boyunluk tasması kapışsa kangal kazanır.Ama kangal o dikenli boyunluklardan giymezse kurt yener bence.Çünkü direk boyna yapışıolar ve bırakmıolar.Ama gerçekte adil bi şekilde kapışırlarsa kurtun şansı yok. BOXINg!
kangalın kabiliyetine bağlı birazda.iyi yetiştirilmiş bir kangal kurtla kapışabilir.boyunluk tasması olursa her zaman kapışır ama tabiki kurt güzel bi hayvan affetmez
hehe konu karışık biraz :) kangal diorum ben de :)
Siz Hiç Bİ Huskey in Manyak Sinirlenmiş Halini Gördünüzmü...
Kangal tabii ki....
sen hala burada mısın mike tyson? kovulmamış mıydın sen daha önce n defa ?
evet tamamda benim demek istediğim doğrusunzu herkez kangal diyor. adil olarak dövüşürlerse kurt yener fakat tasm takılırsa kafadan kangal yeniyor zaten.ama bak şu maç çok derbi geçerk.tasmasız kangal ve saf kurtun ölünceye kadar boğuşması..
bre kuş beyinli farklı farklı nicklerle girdiğinde sanıyor musun ki farkedilmeyeceksin ?
senin gibi saçma sapan post atan var mı ?
lol da lol. öle bişey dedimmi lol? malı sana iade ediyom valla hatta bitane daha diimde bana deiin içinkinin faizi olsun bari.
lol. eer bu dediqlerini kanıtlarsan önünde eğilecem ama kanıtlayamassan o güsel beynini matkapla delip alıp yiecem valla.tadları güsel oluo lol. o kus beyin lafı bana dediin içni bende sana diom bi klere daha diemde bana dediin için faizi olsun dimi ama.
kurt dediğiniz kurt köpeğiyse, havada karada uzayda kangal tokatlar. ama bildiğimiz dağ kurduysa kurt da boğabilir kangal da. yalnız şu var: kurtla başedebilen tek köpek cinsi kangaldır. kurtların da çekindiği tek köpek yine kangaldır. muhteşem bir hayvan. çok sadık(konuyla ilgisi yok ama içimden geldi)
erişkin bir kangal bir değil 3-4 kurt ile başa çıkabilir. kangallar bir kavgada önce dişlerini değil gögüsleri ile vuruşlarını kullanırlar ki bu vuruş isabet ederse zaten karşısındaki hayvanın iç organlarını parçalayabilir. ayrıca çok zeki köpeklerdir, rakibinin ölüp ölmediğini anlamak için kalp atışlarını dinlerler.
masterobi 3-4 kurtla mümkün değil çıkamaz. evet dediğin gibi göğüsü çok güçlü. çerkez dediklerine katılıorum al sana benden +1
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by çerkez</i> <br />kurt dediğiniz kurt köpeğiyse, havada karada uzayda kangal tokatlar. ama bildiğimiz dağ kurduysa kurt da boğabilir kangal da. yalnız şu var: kurtla başedebilen tek köpek cinsi kangaldır. kurtların da çekindiği tek köpek yine kangaldır. muhteşem bir hayvan. çok sadık(konuyla ilgisi yok ama içimden geldi) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bence tibet mastifini bir araştır [pssd] Hayvan idealde 80cm yükseklikte ve 100kg ağırlıkta. Jaguarlara karşı sürüleri savunuyor.
Ama kurtla kangalı karşılaştıramayız o da ayrı tabii. Kurtlar ince yapılı, zeki ve dayanıklı hayvanlar. Bir hafta aç kalabiliyorlar.
Kangallar da zeki tabii, ama daha çok içgüdüsel bir hareketleri var. Koruma psikolojilerinde alman kurtlarından farklı olarak sürüyü savunmak yerine saldırgana yöneliyorlar. Bu yüzden bir ara bir proje kapsamında afrikada sürüleri çitalara karşı koruyacaklardı ama oldumu olmadı mı bilmiyorum.
Bu arada en zekiler kategorisinde poodle (kaniş) en zeki, ikinci pincher (çeyrek bir dobermana benziyor). Zaten bu yüzden bu iki tür sirklerde kullanılır. Kolay eğitilir ve kendilerinden istenileni kolay anlarlar. (doberman da çok kolay eğitilir, yeter ki onu anlayacak biri eğitsin)
neyse yine çok yazdım galiba, benden bu kadar [type]
"as a lion is to a cat,so is a mastiff compared to a dog..." öyle derler.
afrikadaki surulerı koruma projesi basarılı olmus bıldıgım kadarıyla. Afrikalı ıle yapılan roportajda adam kangallar surulerıme bekcılık yaptıgından berı suruden bır hayvan bıle eksılmedı dıyordu. ---------------------------------- Kurt kangal kapısmasında ise gorusum;kangal 3-4 kurtla falan basa cıkamaz öeehh yanı. Tek kurdu oldurmesı bıle onun ıcın buyuk basarı. Eger kangalların boyunlarında su tellı tasmalardan olmassa kurt buyuk ıhtımalle kangalı havada karada ... Ama kangalda cok guclu bır hayvan hatta biz turklerın gözbebeği.
yok be dostum . tasmasızda göğüs darbesiyle indiriyor valla.ama çekişmeli olur kesin bişey diyemeyiz.ama her zaman kangalın bi avantajı vardır.