Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır LG F1480RDS5-AEGL87695WD-ElectroluxEWW168540-Siemens Yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
3.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimizde kurutma makinası ihtiyacımız var ve çamaşır makinamızdan da çok memnun olmadığımız için kurutmalı çamaşır makinası almak istiyorum.
    Özellikle 10 yıl motor garantisi olması nedeni ile LG F1480RDS5 modeli bende bir adım öne çıkmakta. Ama Electrolux ve AEG ile ilgili de güzel yorumlar okudum. Aşağıdaki makinalar ile ilgili yorumlarınızı paylaşmanızı ve beni yönlendirmenizi rica edeceğim.

Electrolux EWW168540 8 kg yıkama 6 kg kurutma
    LG F1480RDS5 9 Kg Yıkama 6 kg Kurutma 1400 Devir
    Aeg L87695WD 9 Kg Yıkama 7 Kg Kurutma
    Siemens WD14H420EU iQ500 Tam Kurutmalı 1400 Devir Çamaşır Makinesi (7 Kg. Yıkama-4 Kg. Kurutma Kapasitesi)

Değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Arda

• Arkadaşlar Merhaba,

Evimizde kurutma makinası ihtiyacımız var ve çamaşır makinamızdan da çok memnun olmadığımız için kurutmalı çamaşır makinası almak istiyorum.
    Özellikle 10 yıl motor garantisi olması nedeni ile LG F1480RDS5 modeli bende bir adım öne çıkmakta. Ama Electrolux ve AEG ile ilgili de güzel yorumlar okudum. Aşağıdaki makinalar ile ilgili yorumlarınızı paylaşmanızı ve beni yönlendirmenizi rica edeceğim.

Siemens WD14H420EU iQ500 Tam Kurutmalı 1400 Devir Çamaşır Makinesi (7 Kg. Yıkama-4 Kg. Kurutma Kapasitesi)

• Arda arkadaşım merhaba,

Ben de henüz almadım fakat kurutmalı istiyorum,

Önerilerle vardığım sonuç;

AEG L87695WD ya da 9+7
    ELEKTROLUX EWW1697MDW 9+7

İkisi aynı ürün (Beko-Arçelik, Bosh-Siemens gibi)

Belki yardımı olur.
  • Teşekkür Ederim. :) Bende hala alamadım.
    Karar verebilmiş de değilim. AEG üzerine yoğunlaştım, belki faklı önerileri olan da çıkarsa değerlendireceğim.
  • Ben siemens derim.Kurutma kapasitesi Aeg den düşük te olsa Aeg gibi su kullanarak değil gerçek bir kurutucu gibi havayı dışardan alıp kurutuyor.Kurutmalı makineler yıkama + kurutma işleminde yaklaşık 100-120lt su harcar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda10

Arkadaşlar Merhaba,

AEG ve Electrolux'te de 10 yıl motor garantisi var. Ses seviyesi düşüklüğü ve genel ürün dayanıklıkları açısından LG'den çok daha üstün.

Bosch/Siemens'in avantajı söylendiği gibi su kullanmaması. Ancak tambur kapasitesi az ve motoru fırçalı. Ses yalıtımı iyi olduğundan motoruna rağmen sessiz çalışıyor.

Electrolux EWW168540 eski kasa bir model. Ancak 1600 devir, su jeti, zaman yönetim özelliği ve A sınıfı enerji ile öne çıkıyor. Şimdiki çoğu yeni modelden üstün. Sadece kapak küçük.

Şu an piyasadaki en iyi kurutmalı çamaşır makinesi AEG L87695WD'dir. A sınıfı enerji, 1600 sıkma devri, Inverter sessiz ve dayanıklı motor, su jeti, program sürelerinin esnekliği, 3 amortisör, genel malzeme kalitesi, yünlü kurutma programı, buharla kırışık açma ve buharla kötü koku giderme programları öne çıkan rakipsiz özellikleri. 9kg çamaşırı kurutmak için 60lt kadar su harcıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 17 Şubat 2013; 9:35:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

AEG ve Electrolux'te de 10 yıl motor garantisi var. Ses seviyesi düşüklüğü ve genel ürün dayanıklıkları açısından LG'den çok daha üstün.

Bosch/Siemens'in avantajı söylendiği gibi su kullanmaması. Ancak tambur kapasitesi az ve motoru fırçalı. Ses yalıtımı iyi olduğundan motoruna rağmen sessiz çalışıyor.

Electrolux EWW168540 eski kasa bir model. Ancak 1600 devir, su jeti, zaman yönetim özelliği ve A sınıfı enerji ile öne çıkıyor. Şimdiki çoğu yeni modelden üstün. Sadece kapak küçük.

Şu an piyasadaki en iyi kurutmalı çamaşır makinesi AEG L87695WD'dir. A sınıfı enerji, 1600 sıkma devri, Inverter sessiz ve dayanıklı motor, su jeti, program sürelerinin esnekliği, 3 amortisör, genel malzeme kalitesi, yünlü kurutma programı, buharla kırışık açma ve buharla kötü koku giderme programları öne çıkan rakipsiz özellikleri. 9kg çamaşırı kurutmak için 60lt kadar su harcıyor.

Küçük ama önemli bir düzeltme yapalım Bosch/Siemens'in bu modellerde de kullandığı motor "EcoSilence Drive® BLDC (brushless direct current) motor" olarak belirttiği "FIRÇASIZ" SÜRTÜNMESİ OLMAYAN DOLAYISIYLA SES VE DİĞER AÇILARDAN EN VERİMLİ OLAN MOTOR TİPİ. sessizliğin ve verimin baş etkeni bu özellik ve teknolojinin seçimi.
    Belli bir süredir bende karar vermeye çalışıyorum şu anda Hangisi daha uygun bir fiyat seviyesine gelirse aşağıdaki iki alternatiften birini alacağım

Electrlx EWW1697MDW
    Aeg L87695WD

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sajen

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Küçük ama önemli bir düzeltme yapalım Bosch/Siemens'in bu modellerde de kullandığı motor "EcoSilence Drive® BLDC (brushless direct current) motor" olarak belirttiği "FIRÇASIZ" SÜRTÜNMESİ OLMAYAN DOLAYISIYLA SES VE DİĞER AÇILARDAN EN VERİMLİ OLAN MOTOR TİPİ. sessizliğin ve verimin baş etkeni bu özellik ve teknolojinin seçimi.
    Belli bir süredir bende karar vermeye çalışıyorum şu anda Hangisi daha uygun bir fiyat seviyesine gelirse aşağıdaki iki alternatiften birini alacağım

Electrlx EWW1697MDW
    Aeg L87695WD

@sajen hocam ben de sizinle aynı durumdayım, iki makineden birini alacağım, güzel bir kampanya ile.

bende çok araştırdım, bu forumu ve diğerlerini de okudum ve aeg-electrolux un şu anda alınabilecek en iyi combo makine olduğunu düşünüyorum.

şu anda fiyatlar 2300 seviyesinde, eğer güzel bir indirim veya world card kampanyası denk gelirse ikisinden birini alacağım, zaten aynı ürünler sadece kapak farklı bildiğim kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: balcı12

quote:

Orijinalden alıntı: balcı12

Merhabalar,

Yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.

Çamaşır makinesi: 9+7 KURUTMALI AEG L87695WD
    Bulaşık Makinesi : ELEKTROLUX ESF 6800ROX
    Buzdolabı : SIEMENS LOWFROST KG58EAL30N

5.520.-TL'YE alınmıştır.

Henüz kullanmaya başlamadım. ilk fırsatta deneyimlerimi de aktaracağım..

Ürünlerimi kullanmaya başladım,

Çamaşır makinem de yalnızca perdeleri yıkadım ve ıslak astım kurutma yapmadım ama yıkaması başarılı.
    Cihaz hiç sarsılmıyor, su alırken ve sıkarken biraz ses yapıyor fakat genel anlamda sessiz. program çeşitliliği iyi ve cihazı kullanmak kolay görünüyor.
    Daha ayrıntılarına geçmedim.

Bulaşık makinesini bir kez kullandım. 50 derece eco programını kullandım 3 saat sürdü ve program bitiminde kapağını kendi açtı. ( diğer programlarda bu özellik yok) Oldukça sessiz bana. Fakat bütün yıkama süresini takip etmedim.

AEG VE ELEKTROLUX en çok servis kalitesi bakımından hoşuma gitti. Bulaşık makinesini kurarken çeşmede değişmesi gereken bir parça vardı eşimim alıp gelmesini beklediler ve sorunu çözmeden gitmediler. Galoş giyiyorlar. Bu özenleri Firmanın takibinden kaynaklanıyor.
    Firma; servis sonrası arayıp servisin hizmeti ile ilgili sorular soruyor. Servis ve ürün memnuniyetimizi soruyor. Bu yaklaşımını çok beğendim. Ürünlerini kesinlikle öneririm.

Buzdolabının dondurucu bölümünde henüz bir buzlanma göremedim. (10 günlük kullanım) Soğutması başarılı. soğutucu bölümünün arka kısmında genellikle damlacıklar oluyor. zira bu da yiyeceklerin kurumasına engel oluyor. İlk günler uğultu şeklinde bir ses duyuyordum. kesildi.

Olumlu olumsuz tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Çamaşır makinemde bugün kurutma yaptım.
    Son derece başarılı buldum.

2 büyük, 5 küçük havlu ve 3 adet penye tshirt yıkayıp kuruttum.
    pamuklu programını kullandım, dolaplık kurutma yaptım, yaklaşık 4,5 saat sürdü.
    Fakat kırışıksız çıkardı.

• Aeg L87695WD model kurutmalı çamaşır makinemle koku problemi yaşıyorum.

Diğer çamaşır makinesinden çıkan yumuşatıcılı çamaşırlar mis gibi çıkar evin içini parfüm kokusuna boğardı.

Bu cihazda plastik kokusu gibi bir koku ile çıkıyorlar.

Hem makinede hem de çamaşırlarda oluyor bu koku. Önce yeni olduğu için diye düşündüm ama 2 aydır kullanıyorum..

Acaba bu sorunu yaşayan başka kimse var mı?
  • Süreç dün tamamlandı.
    2 ay şöyle geçti; Her alternatife her fırsatda bakıldı. Hatta kurutmayı az kullandığımız bir odaya koymayı düşünerek ayrı almaya karar vermiştik.
    Dart ye de 9 kg kapasiteli electrolux EWF1297HDW 1.699 TL idi bunu alıp eğer ihtiyaç duyarsak yanına B enerji sınıfı 8 kg EDC2086PDW (B olmasına rağmen nem sensörü ile ne zaman talep ettiğin kuruluğa eriştiğinde içindeki çamaşır durması bence öne çıkan bir özellik ve çok mantıklı) - Kurutma Makinesi sonradan alırız dedik.
    Fakat EWF1297HDW de jet sistem duşlama olmaması son anda vazgeçirdi bizi. Bazı beklenti ve taleplerimizin (Buharlı temizleme, yük sensörü, jet sistem duşlama, havalandırmalı temizlik gibi) Satıcı arkadaşlar sizi anca ya electrolux'ün 10 kg lık çamaşır makinesi tatmin eder yada fiyat/performns da şu anda Aeg L87695WD dediler ve electrolux panel düğme v.s. hariç tüm teknolojisinin bu makinede olduğunu aynı makinenin electrolux muadilinin 500-550 TL daha pahalıya satılırken kampanya mantığında Aeg L87695WD 2.499 TL ye satıldığını dövizdeki son artışlara rağmen fiyatın 2 aydır sabit olduğunu belirttiler ki hatırladım söyledikleri doğru idi. Bu makine bu fiyatlardaydı 2 ay öncede. İnsanın böyle zamanlarda karşısındaki bu lafları eden satıcılara güvenesi geliyor! Yoksa bu işi bitirmek çok zor. Bu meyanda aklıma bu forumlarda okuduğum Candoğan beyin, "Şu anda bazı yüksek beklentilerle piyasada alınabilecek en iyi makinenin Aeg L87695WD" diye belirttiği geldi aklıma. 5 dakika düşündük ve 2-3 ay önceki seneryoya yani ihtiyaç duyduğumuzda opsiyonel kullanma ihtiyacımızı gidereceğimiz kombi makina seçeneğine dönerek pazarlıkla Aeg L87695WD ' 2.399 TL ye aldık. Bu arada Electrlx EWW1697MDW'i 2.979 TL bedellerle satıyorlar. İki makina arasında fark yoksa 600 TL farkla bu makinayı nasıl satıyorlar oda ayrı bir soru! Cevabını bilen varsa memnun olurum.İhtiyaç dahilinde Kurutma için fazladan su ve enerji sarfedeceğiz vede havlar filtrede değil makinanın içinde kalacak. Bunun için elle temizlik yada kısa boş çalkalamalar yapıp telafi mümkün. Sonuç ta kurutma opsiyonlu iyi bir çamaşır makinesi aldık. 1600 dev. lik sıkması zaten bizi çok fazla kurutma kısmına ihtiyaç hissettirmez diye düşünüyorum. Buradan AEG den tek ricamızda böyle bir modele yük sensörü ve uyarı koyması olabilir. Bir tek o talep kriterimiz gerçekleşmedi. Koku ile ilgili ihtimali servis kuruluma geldiğinde soracağım ve not ettireceğim. Hangi düzeyde gerçekleşir bu problem ama plastik kokulu çamaşır giymek istemeyeceğimiz net. Kullandıktan sonra tecrübe ve yorumlarımızı ileteceğim buradan.

Tekrardan herkese iyi günler dertsiz seçimler dileklerimle...

• Merhaba,kurutmalı bir çamasır makınası alacağım.çesitli forumlardakı yorumları okudum kafam daha çok karıstı.genelde kurutmalı çamasır makınalarında kurutma b sınıfı.satıcı yonlendirmesi ile şoyle bir makına var gundemımde.kurutması da A sınıfı .hoover WDYN 11746 PG markaya kulakta bir duymusluk var sadece.ama dusununce lg samsung siemens elektrolux hangısı? aynı özellikler ne fıyata?siemens de aynı makına 2katı fıyata?
  • İlginç Aeg L87695WD açıklamasında üretim arçelik yazıyor
     Kurutmalı Çamaşır LG F1480RDS5-AEGL87695WD-ElectroluxEWW168540-Siemens Yorumlarınız
  • Merhabalar. Bosch kurutmalı çamaşır makinem 5 yıl içinde iflas etti. 3. yıldan itibaren sürekli arıza çıkarrtı ve beni çok bunalttı. Bel fıtığım nedeni ile yine bir kurutmalı makine almak en iyi çözüm olacak gibi ancak bosch servisindeki görevli ikisi birarada makinelerin verimli olmadığından,sık arıza yaptığından bahsetti. şimdi aeg veya elektrolüx alsam yine aynı şeyler olur mu diye endişeleniyorum. aeg veya elektrolüx kurutmalı makineler hakkında bilgisi ,tecrübesi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
  • Teşekkürler. Benim belimde problem var. o nedenle ikisi bir arada olanın kullanımı daha kolay olacak. ama birkaç yıl içinde yine problem çıkmaya başlar mı diye merak ediyorum. aeg veya elektrolüx kalitesi de bosch gibi mi acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.