Şimdi Ara

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
22.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AEG Lavatherm T96699IH çamaşır kurutma makinesi aldık. Makineyi bulmak gerçekten zor oldu. Bizden sonra bu makineyi almayı düşünenlere faydası olabilir düşüncesiyle, oturup düşüncelerimizi yorumlarımızı yazayım dedim.

Öncelikle neden bu makineyi tercih ettiğimizi söyleyeyim: AEG markasını, yaşı benim gibi 40'ın üzerinde olanlar, çok kaliteli beyaz eşya üreten eski bir Alman markası olarak zaten geçmişten hatırlarlar. Sonra uzun yıllar AEG beyaz eşyalarını Türkiye'de göremedik. Firmanın ev aletleri bölümü, 1994 yılında başka bir beyaz eşya üreticisi olan İsveç firması Electrolux tarafından satın alınmış. Electrolux firması, AEG'nin isim haklarını da 2005 yılında satın almış. Böylece AEG beyaz eşyalarını tekrar üretmeye başlamış. Yani bizi AEG'yi tercih etmeye yönelten ilk etken, firmanın geçmişten gelen olumlu imajı oldu.

Tabii bu tek başına yeterli değil. Uzun süreli (yerli-yabancı) web sitesi, forum vb. okumaları yaptım. Alacağımız kurutma makinesinde olmazsa olmaz 3 önemli özellik belirledik:
    1) Mutlaka ısı pompalı olmalı
    2) En az A sınıfı enerji verimliliğine sahip olmalı
    3) Tamburu çift yöne dönerek kurutma yapmalı

Bu özelliklere sahip olan ve Türkiye'de satılan 3 markanın kurutma makinesini inceledik:
    1) Miele - Bu markayı zaten bilen bilir. Kurutma makineleri de, diğer ürünleri gibi kaliteleri tartışılmaz, üst düzey ürünler. Fakat Miele'nin bizim ilgi alanımıza giren makinesi 6-7 bin lira civarında idi. Bu fiyat benim gibi bir çok sıradan kullanıcı için erişilebilir sınırın üstünde bir fiyat. Bu yüzden Miele'yi eledik.
    2) Electrolux - Bu markanın ısı pompalı EDH97981W modeline karar verdik ve almak üzereydik.
    3) AEG'nin Lavatherm T96699IH modelini gördük.

Tam Electrolux'ün ısı pompalı modelini almak üzereyken, hem daha yeni teknoloji olması ve hem de kağıt üzerinde özelliklerinin daha iyi olması sebebiyle AEG'yi seçtik.

Şimdi gelelim ilk deneyimlerimize ve izlenimlerimize:

Şimdilik 3 farklı çamaşır türüyle 3 defa kurutma yaptık. İlk izlenimlerimiz olumlu.

Makine Polonya'da üretilmiş. Makinedeki malzeme ve işçilik kalitesi güzel. Her yerini çok dikkatli bir şekilde inceledim; ürünün bitirme detaylarında her hangi bir kusur bulamadım. Genel hatlarıyla "malzeme ve işçilikte ucuza kaçmışlar" demeye sebep olacak bir şey göremedim.

9 kilo kurutma kapasitesine sahip. Ama bizim denemelerimizde bu kadar çamaşır olmadı. Daha az çamaşır kuruttuk. Zaten buna bağlı olarak da, koyduğumuz çamaşırları, ilk gösterdiği zamandan çok daha kısa sürede kurutup durdu. Örneğin, en fazla çamaşır olan denememizde 2 yetişkin bornozu, 2 büyük boy banyo havlusu, 5-6 tane de el havlusunu yaklaşık 1 saatte kurutup durdu. Bu süre çok hoşumuza gitti. Çıkanları doğrudan katlayıp dolaba kaldırmak eşim için paha biçilmezdi Üstelik asarak kurutmaya göre, her şey yumuşamış bir biçimde kuruyarak çıkıyor.

Bunun dışında daha hafif kıyafetlerle iki kurutma daha yaptık. Onlar da 9 kilodan az olduğu için, makine bir saatten az sürede kurutup durdu. Kurutmaların hiç birinde, eşyalarda göze görünen bir buruşma olmadı ve çekme gibi bir sorun da görmedik. Yünlüler için özel kurutma sertifikasına sahip bir ürün. Ama yünlüler şu an ortalıkta olmadığı için deneme yapamadık.

A sınıfından %40 daha az elektrik harcıyor. Kontrol düğmeleri paneli dokunmatik. LCD grafik ekran göstergeleri var. İçine çamaşır koyarken ve kuruyanları alırken, kapak açıldığında tamburun üst tarafında kendi kendine yanan bir lamba var; görmeyi kolaylaştırıyor. En zor kuruyan çamaşırdan en kolay kuruyana kadar bir sürü program seçeneği var. dB simgesiyle gösterilmiş ekstra sessiz fonksiyonu eklenmiş. Bu fonksiyonu kullanılınca, sesi 64 dB’nin bile altına düşürerek çalışıyor; bu anlamda sessizlik isteyenler için gerçekten çok çok başarılı. Tambur çift yöne dönebiliyor. Çocuk kilidi var; kilidi devreye almak ve devreden çıkarmak çok kolay. Program bitince sesle uyarı yapıyor. Bir diğer pratik özelliği de şu: İki tane hafıza (M1, M2) koymuşlar. Sıklıkla yaptığınız iki kurutma konfigürasyonunu ayarlayıp bu hafıza tuşlarına atayabiliyorsunuz. Sonra tek tuşla (M1, M2) kurutma konfigürasyonu seçmek güzel bir kolaylık olmuş.

Olumsuz özellik olarak da belki şu söylenebilir: Cihazın Türkçe kullanıcı kılavuzu yok. Biz internetten İngilizce kullanıcı kılavuzunu indirip öğrenmek istediklerimizi ondan öğrendik.

Şimdilik deneyimlerimiz ve izlenimlerimiz bunlar. Yeni şeyler (olumlu ya da olumsuz) çıkarsa eklemeler, düzeltmeler yaparım.

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 29 Temmuz 2012; 13:08:13 >

• Mükemmel bir ürün seçmişsiniz. Bence de AEG Electrolux'e göre daha donanımlı ve özenli üretiliyor. Bu arada ben olsam dolap kapaklarını söküp cihazın güzelliğini ortaya çıkarırdım :)

• Hayret sitesinde yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Mükemmel bir ürün seçmişsiniz. Bence de AEG Electrolux'e göre daha donanımlı ve özenli üretiliyor. Bu arada ben olsam dolap kapaklarını söküp cihazın güzelliğini ortaya çıkarırdım :)

Sevgili candogan62,

4-5 yıl kadar önce senin önerinle bir çamaşır makinesi almıştık; bize ilk günkü performansıyla hâlâ hizmet ediyor; hiç sorun çıkarmadı. Bu nedenle, bir ürün için senden olumlu değerlendirme almak çok önemli. Bu makinede iyi bir tercih yapmış olduğumuza sevindim.

Ben fotoğrafları çektikten sonra dolap kapaklarını eşim istemedi. Makinenin güzelliğinden pek bahsetmedi Ama bizde hemen hemen her gün (hatta bazı günler birden fazla) çamaşır yıkandığı için kapaklarla uğraşmak istemediğini söyledi; ben de söktüm. Kapaklar şu anda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 29 Temmuz 2012; 14:05:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35
    http://www.aeg.electrolux.com.tr/node145.asp?CategoryID=1605
    Hayret sitesinde yok.

Evet, makine AEG'nin sitesinde görünmüyor. Ben de çağrı merkezini arayıp bu konuda sorular sordum. Siteyi güncellememişler; o nedenle görünmüyormuş henüz.
  • Şu an alınacak en iyi ürün gibi duruyor.
    Isı pompası, ProTex Plus XXL yumuşak tambur, Çift yöne dönen kazan (bu tambur olacak sanırım)

Tek kelime ile harika, alınacakların ilk sırasına yerleşti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35
    Şu an alınacak en iyi ürün gibi duruyor.
    Isı pompası, ProTex Plus XXL yumuşak tambur, Çift yöne dönen kazan (bu tambur olacak sanırım)
    Tek kelime ile harika, alınacakların ilk sırasına yerleşti.

Mat35,

Biz Electrolux'ün ısı pompalı EDH97981W modeline karar vermiştik. O da çok iyi makine. Hatta ben almak için tekno marketlerde arayıp sormaya başlamıştım. Tam o esnada bu AEG'yi gördük; üzerine biraz eğilip dikkatle inceleyince buna karar verdik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı uğurlu olsun. makine çok şık duruyor. Cihazı nerden ve kaça aldığınızı öğrenebilirmiyim acaba. Benim gibi almaya niyetli olanlara belki yardımcı olur :)
  • hayırlı uğurlu olsun o kapakları sökmeniz iyi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: emukl
    Hayırlı uğurlu olsun. makine çok şık duruyor. Cihazı nerden ve kaça aldığınızı öğrenebilirmiyim acaba. Benim gibi almaya niyetli olanlara belki yardımcı olur :)

Hocam,

Makine şu anda canlı olarak tekno marketlerde yok. Ben çeşitli çabalar ve uğraşılarla şirket merkezinden satın aldım; makine bize en yakın yetkili servise gönderildi. Servis getirip kurdu. 2440 TL/12 taksitle aldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059
    hayırlı uğurlu olsun o kapakları sökmeniz iyi olmuş

Teşekkür ederim efemre5059,

Kapakları baloncuklu ambalaj naylonuyla sarıp, (emir gereği) çoktan ortadan kaldırdım bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAMAN

quote:

Hayırlı uğurlu olsun. makine çok şık duruyor. Cihazı nerden ve kaça aldığınızı öğrenebilirmiyim acaba. Benim gibi almaya niyetli olanlara belki yardımcı olur :)

Hocam,

Makine şu anda canlı olarak tekno marketlerde yok. Ben çeşitli çabalar ve uğraşılarla şirket merkezinden satın aldım; makine bize en yakın yetkili servise gönderildi. Servis getirip kurdu. 2440 TL/12 taksitle aldık.

Evet AEG'de böyle bir sorun var. Çok az bayisi var ve fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Özellikle üst modellerde yetkili servis garantili bulmak için epey bi araştırma yapmak gerekiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam,

Evet AEG'de böyle bir sorun var. Çok az bayisi var ve fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Özellikle üst modellerde yetkili servis garantili bulmak için epey bi araştırma yapmak gerekiyor.

Doğru tespitler; katılıyorum.
    Electrolux-AEG ürünleri gerçekten pek çok kategoride iyi ürünler. Ama tanıtım ve pazarlamayı Türkiye'de daha ciddiye almaları gerekir. Ürünü almaya hazır müşterinin ürün bulmada sorun yaşaması anlaşılır bir durum değil.

• HAYIRLI OLSUN GUZEL CIHAZ :)
  • çok şık duruyor gerçekten makine ama iyi para imiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol
    HAYIRLI OLSUN GUZEL CIHAZ :)

Çok teşekkürler lazpanyol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oski32
    çok şık duruyor gerçekten makine ama iyi para imiş

Evet, belki ülkemiz şartlarında bir kurutma makinesi için biraz fazla para gibi.
    Ama evde ihtiyaç belirince çare kalımıyor; alınıp ödeniyor.
  • quote:

quote:

Evet, belki ülkemiz şartlarında bir kurutma makinesi için biraz fazla para gibi.

fiyatının hakkını veren güzel cihaz almışşınız ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059
    quote:

quote:

fiyatının hakkını veren güzel cihaz almışşınız ama

Biz de uzun yıllar sorunsuz kurutma yaparak fiyatının hakkını vermesini umuyoruz.

• çok hoş bir makine bendede aeg buzdolabı var çok memnunum , fiyatı nedir makinanın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.