Şimdi Ara

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
22.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞAMAN

Eve kurutma makinesi geldikten sonra yaklaşık 20 gün geçti. Şimdiye kadar toplamda büyük ihtimalle 20-30 kez (bazı günler 2-3 kez) kurutma yapmışızdır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Çamaşır kurutma makinesi, bir evin yaşam kalitesinin artmasına kesinlikle katkıda bulunuyor. Çamaşırları asmak ve kurumasını beklemek zorunda olmadan makinden kuru olarak almak gerçekten büyük kolaylık. Ayrıca zaman kazandırıyor.

Bizim evin ön balkonu yoğun trafiğin işlediği bir sokağa bakıyor. Sokakta ciddi biçimde toz oluyor ve bu tozu, açık olan ön balkonda rahatlıkla görebiliyoruz. Arka balkon kapalı ve çok daha az toz oluyor. Ama orada da çamaşırın kuruması için (çamaşırın ve mevsimin durumuna bağlı olarak) 1-3 gün arası beklemek gerekiyor.

Sokaktaki bazı evlerde, (bence çok bilinçsizce) açık balkonlarda çamaşır kurutuluyor. Bizim balkonda açıkça gördüğümüz toz, demek ki kuruyan bu çamaşırlara da yapışıyor. Bence orada kurumuş olan çamaşır aslında bir yandan da ciddi şekilde tozlanmış oluyor. Çamaşır kurutma makinesiyle kuruyan çamaşırın, toz olmadan kuruduğunu bilmek gerçekten rahatlatıcı bir durum. Bir de bu çamaşırları giyenler, o evde yaşayan küçük çocuklar (hatta bebekler) ise, ebeveyn olarak insan daha da rahatlıyor. Özellikle tene temas eden iç çamaşırı ve havlu gibi eşyaların yumuşak olması da ekstra bir güzellik.

Bence sonuç: Tozun yoğun olduğu bir yerde yaşıyorsak, makineyi koyacak yer sorunu yoksa, bütçeden gerekli miktarı ayırabiliyorsak, çamaşır kurutma makinesi de alınmalı.

toz olayı aslında çocuğun birazcık da toz alması gerekiyor bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından ama tabi o kadar da değil . güzel makine çok kolaylık sağladığı kesin bir de şunun ütü de yapanı çıksa o zaman on numara olucak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@
    Bu urune hayranim.Hayirli olsun.Aegnin sitesinden arastirdim ama bulamadim.Burda gorunce cok sevindim.Bende bu modeli dusunmeye basladim.Ama yeni oldugu icin endiselerim vardi.Size sormak isterim urun sessiz mi ve exstra sessiz fonksiyonunda kullandiniz mi nasil tesekkurler.

@CAN@,

Cihazın sesini ölçme yöntemi bulmak biraz zor oldu. Sonunda bir Android gürültü ölçme uygulamasıyla ölçüm yapabildim. Tabii bu yaptığım ölçüm benim amatörce cep telefonuyla yaptığım bir ölçüm. Profesyonel bir desibel ölçme cihazı değil. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Cihaz normal fonksiyonda çalışırken bulunduğu ortamda kesinlikle rahatsız edici bir ses çıkarmıyor. Bu şekilde çalıştığında (benim cihazın dibinde yaptığım ölçümle) firmanın verdiği 64 dB değeri civarında bir ses çıkıyor. Ben çoğunlukla 60-64 dB arası ölçtüm:

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)...

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)...

Makineden yaklaşık bir metre uzaklaşınca gürültü 50-52 dB civarına düşüyor. Ekstra sessiz fonsiyonunda çalışınca daha da sessiz olacaktır büyük ihtimalle. Biz ekstra sessizde hâlâ çalıştırmadık. Bir bilgi daha vereyim; belki belirleyici olur: Televizyon seyrederken oturduğum yer kurutma makinesine yaklaşık 3 metre, televizyona ise yaklaşık 4 metre. Bu şekilde televizyon seyrederken sesi arttırma ihtiyacı duymadan, her zamanki sesle televizyon seyredebiliyorum. Makineyle ilgili yapılabilecek en son şikayet büyük ihtimalle çıkardığı sesle ilgili olurdu.

Çalışırken bulunduğu ortamı biraz ısıtıyor. Bulunduğu ortama bağlı olarak, bu belki yazın sorun olabilir. Klima çalışınca bu sorun da kalmıyor. Ama kışın (okyanusta damla kadar olsa da) ortamın ısınmasına mutlaka katkı yapacaktır.

Biz cihazı kullanmaya başladığımızdan beri her yönüyle bize sunduğu hizmetten memnunuz.

Çok teşekkür ediyorum harikasınız umarım hep memnun kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oski32
    quote:

Eve kurutma makinesi geldikten sonra yaklaşık 20 gün geçti. Şimdiye kadar toplamda büyük ihtimalle 20-30 kez (bazı günler 2-3 kez) kurutma yapmışızdır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Çamaşır kurutma makinesi, bir evin yaşam kalitesinin artmasına kesinlikle katkıda bulunuyor. Çamaşırları asmak ve kurumasını beklemek zorunda olmadan makinden kuru olarak almak gerçekten büyük kolaylık. Ayrıca zaman kazandırıyor.
    Bizim evin ön balkonu yoğun trafiğin işlediği bir sokağa bakıyor. Sokakta ciddi biçimde toz oluyor ve bu tozu, açık olan ön balkonda rahatlıkla görebiliyoruz. Arka balkon kapalı ve çok daha az toz oluyor. Ama orada da çamaşırın kuruması için (çamaşırın ve mevsimin durumuna bağlı olarak) 1-3 gün arası beklemek gerekiyor.
    Sokaktaki bazı evlerde, (bence çok bilinçsizce) açık balkonlarda çamaşır kurutuluyor. Bizim balkonda açıkça gördüğümüz toz, demek ki kuruyan bu çamaşırlara da yapışıyor. Bence orada kurumuş olan çamaşır aslında bir yandan da ciddi şekilde tozlanmış oluyor. Çamaşır kurutma makinesiyle kuruyan çamaşırın, toz olmadan kuruduğunu bilmek gerçekten rahatlatıcı bir durum. Bir de bu çamaşırları giyenler, o evde yaşayan küçük çocuklar (hatta bebekler) ise, ebeveyn olarak insan daha da rahatlıyor. Özellikle tene temas eden iç çamaşırı ve havlu gibi eşyaların yumuşak olması da ekstra bir güzellik.
    Bence sonuç: Tozun yoğun olduğu bir yerde yaşıyorsak, makineyi koyacak yer sorunu yoksa, bütçeden gerekli miktarı ayırabiliyorsak, çamaşır kurutma makinesi de alınmalı.

toz olayı aslında çocuğun birazcık da toz alması gerekiyor bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından ama tabi o kadar da değil . güzel makine çok kolaylık sağladığı kesin bir de şunun ütü de yapanı çıksa o zaman on numara olucak

Ütü konusunda ben de aynı fikirdeyim. Böyle bir cihaz çıktığı anda potansiyel müşteriyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@
    Çok teşekkür ediyorum harikasınız umarım hep memnun kalırsınız.

Ben de öyle olmasını umuyorum.
  • @şaman bey
    acaba çamaşırların kırışıklıkları nasıl?
    saygılar..
  • AEG'de elbette pratikteki ölçümleriniz gerçekle eşdeğer çıkacak. Aldığınız makine Hotpoint veya Arçelik değil ki ultra sallamasyon değerler olsun :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

AEG'de elbette pratikteki ölçümleriniz gerçekle eşdeğer çıkacak. Aldığınız makine Hotpoint veya Arçelik değil ki ultra sallamasyon değerler olsun :)))

Saygılar usta.
  • çamaşır kurutma makinesi kullananlar buraya başlığında, birçok bosch (ve muadilleir olan siemens-profilo) kullanıcıları, çamaşırları küçülttüğünden, bu problemi de hassas kurutma ve ütü kuruluğunu aynı anda devreye sokarak çözmeye çalıştıklarını yazmışlardı (böylece bi dolu programı olmasına rağmen, örneğin dolap kuruluğu, extra kuru gibi programları seçemiyorlamış çünkü küçültüyormuş). hatta bir kullanıcı havlularının falan çok kötü çıktığıı, kenarlarının büzüştüğünü mü ne yazmıştı. bu makinede böyle bir sorun var mı acaba?

kırışıklık durumu nasıl acaba?

ben iş gereği bir de çok seyahat ediyorum ve ne zaman dışarda çamaşır yıkatsam, 1 beden küçülterekveryorlar iç çamaşırlarımı. eve aldığım makinede de aynı sorun olsun istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zehirli
    @şaman bey
    acaba çamaşırların kırışıklıkları nasıl?
    saygılar..

Kurutma makinesi ile ilgili hem burada hem de başka yerlerde pek çok konu okudum.
    Okuduğum konuların bazılarında "kıyafeti makineden çıkardığım gibi giyebiliyorum" anlamına gelecek şeyler yazılmıştı.
    Şimdi burada şunu söylemem gerek: Bizim bu makine kırıştırmadan kurutuyor. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
    Ama kırışsa da kırışmasa da bornozlar ve havlular dışında kalan her şeyi zaten ütülendikten sonra kullanılıyoruz.
    Bu nedenle diyebilirim ki, kuruyan çamaşırlar buruşmadan kuruyor. Ama ütülemeden de kullanmıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62
    AEG'de elbette pratikteki ölçümleriniz gerçekle eşdeğer çıkacak. Aldığınız makine Hotpoint veya Arçelik değil ki ultra sallamasyon değerler olsun :)))

Sevgili candogan62,

Forumda senin yazdığın ve benim rastladığım tüm yorumlarını dikkatle okuyorum; çok şey öğreniyorum ve takdir ediyorum. Zaman zaman sana "bazı markaları yücelttiğin" ve "bazı markalara karşı önyargılı olduğun" şeklinde eleştiriler yapılsa da, ben aslında senin yazdıklarının hepsinin altı doldurulmuş yorumlar olduğunu anlayabiliyorum. Körü körüne "şunu al, bun al, şunu alma, bunu alma, şu dandik, bu süper, öbürü hiper, diğeri mega" gibi tavsiyelerde bulunmadığını biliyorum. Yazdığın konuyu ya bir yerde okumuş, ya çevrende gözlemlemiş ya da şahsen yaşamış (örneğin kendi kullandığın bir ürün) oluyorsun. Neyse fazla uzatmayayım. Bence bir bilim adamı titizliğiyle inceleyip benim okurken çok şey öğrendiğim yorumlar yapıyorsun.

Makinenin gürültü düzeyiyle ilgili bilgi vermenin en mantıklı ve doğru yönteminin ölçüm yapmak olduğunu düşündüm. Biz insanların algı eşikleri birbirinden çok farklı olabileceği için, bana gürültülü gelen bir makine bir başkasını rahatsız etmeyebilir. Kimi insan en ufak bir tıkırtıda uyanır; kimisi ise her türlü gürültüde uyuyabilir. Dolayısıyla, bir sesi gürültü olarak görme eşiği çok farklılaşabilir. Ama o sesin desibel değeri dünyanın her yerinde ve herkes için aynı birimdir; sadece insanların bu sesi nasıl değerlendirdiği değişir. Makine için verilmiş olan üretici firma ses düzeyini ben objektif ölçümleme yaparak ölçüp, firmanın verdiği gibi olduğunu teyit etmiş oldum. Bundan sonrası, makinenin sesinin (yani 60-65 dB civarı) kişinin algı eşiğinde nasıl bir etki yaratacağına kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 20 Eylül 2012; 23:52:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr
    çamaşır kurutma makinesi kullananlar buraya başlığında, birçok bosch (ve muadilleir olan siemens-profilo) kullanıcıları, çamaşırları küçülttüğünden, bu problemi de hassas kurutma ve ütü kuruluğunu aynı anda devreye sokarak çözmeye çalıştıklarını yazmışlardı (böylece bi dolu programı olmasına rağmen, örneğin dolap kuruluğu, extra kuru gibi programları seçemiyorlamış çünkü küçültüyormuş). hatta bir kullanıcı havlularının falan çok kötü çıktığıı, kenarlarının büzüştüğünü mü ne yazmıştı. bu makinede böyle bir sorun var mı acaba?
    ben iş gereği bir de çok seyahat ediyorum ve ne zaman dışarda çamaşır yıkatsam, 1 beden küçülterekveryorlar iç çamaşırlarımı. eve aldığım makinede de aynı sorun olsun istemem.

emrahsnr,

Makinenin hafıza programlarından birini "pamuklular, dolap kuruluğu ve 1000 devir" olarak ayarladım ve hep o şekilde kullanıyoruz.
    Sen havludan bahsetmişsin, ben de ondan devam edeyim: Bu yazdığım programla kuruyan havlu ve bornozlar tam olarak kuruyor ve hiç buruşma olmuyor. Hem havluları hem de bornozları doğrudan kullanabilirsin. Kenarlarda büzüşme filan da yok.

AMAAA,

Pamuklu ve penye tarzında kumaştan yapılmış giysileri "acaba biraz da olsa küçültüyor mu?" diye kuşkulanmıyor da değilim. Senin yazdığın gibi "beden küçülmesi" demem zor. Belirgin bir şekilde küçülüyor diye yorum yaparsam makineye haksızlık yapmış olabilirim; göze net görünen bir sorun yok çünkü. %100 pamuklu kumaştan yapılmış pantolonlar giyiyorum; hiç bir değişiklik yok pantolonlarda. Ama sanki "tişörtlerim ve atletlerim vücuduma biraz fazla mı yapışıyor?" diye şüphelenmeye başladım. Şimdilik sadece şüphe duyabiliyorum; çünkü ben yaşa bağlı olarak enlemesine büyüyor da olabilirim.

Bu işi 1-2 aya kadar net bir biçimde ortaya koyarım ben.
    Şöyle ki:
    Makine gerçekten küçültüyor mu yoksa masum mu, bunu anlamanın yolu gene ölçüm yapmak bence.
    Bunun için yeni bir havlu, yeni bir fanila (kış geliyor) ve yeni bir sweat shirt alıp, bunları hiç yıkamadam bir ölçerim; değerleri kaydederim.
    Bundan sonra her yıkama ve her kurutma sonrasında tekrar ölçüp onları da kaydederim.
    Böylece, çok mütevazı bir uzunlamasına araştırma (longitudinal research) sonucu ortaya çıkmış olur.
    Şaka filan değil; Ekim ayında başlarım ölçümlere, buraya yazarım ölçtükçe.
    emrahsnr, bu durumda sen de araştırmanın teorik fikir babası oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 21 Eylül 2012; 0:39:25 >

• soruma verdiğiniz detaylı cevap ve alakanız için çok teşekkür ederim.

böyle bir inceleme, benim gibi birçok kullanıcı için çok çok faydalı olacaktır emin olun. rastgele küçülüyor demektense, istatistiki bir çalışma (hatta yeni alacağınız giysilerin kullanım öncesi ebatlarıyla birlikte 1. kurutma sonrası, 2. kurutma sonrası, ... , 10. kurutma,..., 20. kurutma sonrası ebatlarını da not almanız tam tamına mükemmel olur-yoksa abarttım mı ? :) çok daha kayda değer olacaktır.

dediğim gibi, alacak olursam sanırım sizin makineye benzer özellikleri olan (beyaz eşyada iyi mala verilen paraya asla acımam) bir kurutma makinesi alırım. ama aldığım cihazın da buruşturma-kırıştırma-küçültme gibi olumsuz özellikleri olmasını istemem.

siizn bu mesajınızdan sonra objektif bir çalışma yapacağınıza inanım arttı. malum kimse yoğurdum ekşi deme eğiliminde değil (hadi çoğu kimse diyelim).

sevgiler.

• AEG Lavatherm T96699IH

Electrolux EDH3498RDL

Her ikiside Türkiyede yok, bravo diyorum bu iki şirketede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

AEG Lavatherm T96699IH

Electrolux EDH3498RDL

Görip incelemek adına mı sordunuz? Ben dün beyazesyam.com'un Fatih'teki dükkanına gidip sipariş verdim. yurtdışından 4-5 güne geleceğini söylediler. Aceleniz yoksa bu yolla alabilirsiniz.
    Ayrıca L88489FL' çamaşır makinası da aldım. İnşallah memnun kalırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thevassago

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

AEG Lavatherm T96699IH

Electrolux EDH3498RDL

Görip incelemek adına mı sordunuz? Ben dün beyazesyam.com'un Fatih'teki dükkanına gidip sipariş verdim. yurtdışından 4-5 güne geleceğini söylediler. Aceleniz yoksa bu yolla alabilirsiniz.
    Ayrıca L88489FL' çamaşır makinası da aldım. İnşallah memnun kalırım.

Görmek istedik ama hiçbir yerde yok peşinat vrin getirtelim diyorlar iyide görmeden neyin peşinatı ya tamburunu beğenmezsem bana ufak gelirse.
    Koskoca dünya markası mağazalara koyamıyor mu bu ürünü, görmeden mal mı alınır anlamış değilim bizim milleti.
    Zaten arkadaş ısmarladı ama içinde işte şüphe var ya işime yaramazsa diye.

• merhaba arkadaşlar,
    banada şöyle 600-800 tl arası bir kurutma makinası önereceğiniz marka ve model varmı yani F/P açısından neyi önerirsiniz? tşkler şimdiden
  • Merhaba thevassago

T96699IH mikanesini beyazesyam.com dan kaç liraya satın aldınız?Bu zamana kadarda size ulaşmış olması lazım makineden memnunmusunuz?

Teşekkürler,
  • quote:

quote:

çamaşır kurutma makinesi kullananlar buraya başlığında, birçok bosch (ve muadilleir olan siemens-profilo) kullanıcıları, çamaşırları küçülttüğünden, bu problemi de hassas kurutma ve ütü kuruluğunu aynı anda devreye sokarak çözmeye çalıştıklarını yazmışlardı (böylece bi dolu programı olmasına rağmen, örneğin dolap kuruluğu, extra kuru gibi programları seçemiyorlamış çünkü küçültüyormuş). hatta bir kullanıcı havlularının falan çok kötü çıktığıı, kenarlarının büzüştüğünü mü ne yazmıştı. bu makinede böyle bir sorun var mı acaba?

emrahsnr,

Makinenin hafıza programlarından birini "pamuklular, dolap kuruluğu ve 1000 devir" olarak ayarladım ve hep o şekilde kullanıyoruz.
    Sen havludan bahsetmişsin, ben de ondan devam edeyim: Bu yazdığım programla kuruyan havlu ve bornozlar tam olarak kuruyor ve hiç buruşma olmuyor. Hem havluları hem de bornozları doğrudan kullanabilirsin. Kenarlarda büzüşme filan da yok.

AMAAA,

Pamuklu ve penye tarzında kumaştan yapılmış giysileri "acaba biraz da olsa küçültüyor mu?" diye kuşkulanmıyor da değilim. Senin yazdığın gibi "beden küçülmesi" demem zor. Belirgin bir şekilde küçülüyor diye yorum yaparsam makineye haksızlık yapmış olabilirim; göze net görünen bir sorun yok çünkü. %100 pamuklu kumaştan yapılmış pantolonlar giyiyorum; hiç bir değişiklik yok pantolonlarda. Ama sanki "tişörtlerim ve atletlerim vücuduma biraz fazla mı yapışıyor?" diye şüphelenmeye başladım. Şimdilik sadece şüphe duyabiliyorum; çünkü ben yaşa bağlı olarak enlemesine büyüyor da olabilirim.

Şöyle ki:
    Makine gerçekten küçültüyor mu yoksa masum mu, bunu anlamanın yolu gene ölçüm yapmak bence.
    Bunun için yeni bir havlu, yeni bir fanila (kış geliyor) ve yeni bir sweat shirt alıp, bunları hiç yıkamadam bir ölçerim; değerleri kaydederim.
    Bundan sonra her yıkama ve her kurutma sonrasında tekrar ölçüp onları da kaydederim.
    Böylece, çok mütevazı bir uzunlamasına araştırma (longitudinal research) sonucu ortaya çıkmış olur.

şaman üstad çamaşırlar küçülüyormu kıyaslama yapabildinizmi bir de şu ana kadar ilk kullanım izlenimlerinizden farklı bir izleniminiz varmı?yorumlarınız için teşekkürler!

• quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

quote:

emrahsnr,

AMAAA,

Şöyle ki:

şaman üstad çamaşırlar küçülüyormu kıyaslama yapabildinizmi bir de şu ana kadar ilk kullanım izlenimlerinizden farklı bir izleniminiz varmı?yorumlarınız için teşekkürler!

Bende Sizin Önerinizle Bu Makineden Almayı Düşünüyorum Ama En Çok Kafama Takılan Elbisleri Ufaltıyormu ve Elbiselerin Üstünden Ufak Ufak Aşındırıyor mu ? Bilgi Verirseniz Sevinirim Gerçekten ?

• Konuyu takip eden tüm arkadaşlara tekrar merhaba,

Küçültme ile ilgili ölçümleri yaptım ve sonuçlar aşağıda.

Ölçümleri yapmak için;

1 tane yeni havlu
    1 tane yeni sweat shirt
    2 tane yeni atlet

satın aldım.

Kurutma makinesinin pamuklu ve penye türü kumaşları küçülttüğünden şüphelendiğim için, hepsi 100% pamuklu olan bu 4 eşyayı aldım.

Bilenler bilir; bazı araştırmalarda bir “deney grubu” bir de “kontrol grubu” olur. Buradan hareketle, 2 atlet almamın sebebi de, birisini “ölçüm atleti” diğerini de “kontrol atleti” olarak kullanmaktı. Aynı markanın aynı beden 2 atletini aldım ve hangisi hangisidir karışmasın diye, kontrol atletini renkli iplikle işaretledim.

Bu 4 eşyayı öncelikle hiç kullanmadan ve hiç suyla temas etmeden çeşitli yerlerinden ölçtüm. Tüm görsellerdeki ilk ölçüm değerleri, hiç kullanılmadan yapılmış bu ölçümlerdir.

Daha sonra, bu eşyaları kullanıp, yıkayıp kurutarak 3’er 4’er defa tekrar ölçtüm. Sonuçlar şöyle çıktı:

1) HAVLU
    Pek çok el havlusu 50x90 cm. ölçülerindedir. Ben de aynı ölçülerde, iyi bir markanın kaliteli bir el havlusunu aldım. Hiç kullanmadan yaptığım ölçümde ben de 50x90 olarak ölçtüm. Daha sonra bu havlu diğer havlularla birlikte normal bir şekilde evde kullanıldı. 3 defa yıkanarak kurutma makinesinde kurutuldu. Aşağıdaki görseldeki değerleri (yatay ve dikey olarak) ölçtüm. Bu değerlerin hepsi santimetre. Yukarıdan aşağıya doğru ilk ölçümden son ölçüme olarak düşünün. SONUÇ: 100% pamuklu ve kaliteli bir havlu 3 yıkamada ve kurutma makinesinde kurutmada enden 3 cm. boydan ise 5,5 cm küçülmüş.

2) SWEAT SHIRT
    Sweat shirt de gene iyi bir markanın iyi bir ürünü. Bunu da 2 yerinden ölçtüm. İlk rakamlar, hiç kullanmadan ölçtüğüm değerler. Sweat shirt 4 defa yıkandı ve kurutma makinesinde kurutuldu. Ölçümler görselin üstünde. SONUÇ: Sweat shirt, 4 defa yıkanıp kurutma makinesinde kurutulduktan sonra dikey olarak 7,5 santim, yatay olarak da 1,5 santim küçülmüş.

3) ÖLÇÜM ATLETİ
    Aldığım iki atlet de gene kaliteli bir markanın atletleriydi. Şimdi bakıyorum da, araştırma yapmak pahalı bir işmiş yahu. Neyse konuya dönüyorum. Atletlerden birisini deney atleti olarak kullandım. Atletleri 3 yerden ölçtüm. İlk değerler gene hiç kullanılmadan ölçtüğüm değerler. Bu ölçüm atletini kullanıp, 4 defa yıkayıp kurutma makinesinde kurutarak ölçtüm. SONUÇ: Bu atlet boydan iki farklı yerden, birinden 7 santim diğerinden ise 5 santim küçülmüş. Ama burada ilginç bir ölçüm değeri var: Atlet enden sadece yarım santim küçülmüş. Sırtındaki kumaşın küçülmesini de düşününce toplamda 1 santim yapar. Tekstil, kumaş dokuma tekniği, kumaş türü, vb. konularda bilgim olmadığı için, buradaki sadece 0,5 cm.’lik küçülmeyi yorumlayamıyorum. Belki konuya hakim bir arkadaş, bunu okursa ve bizleri aydınlatırsa, neden böyle olduğunu öğrenebiliriz.

4) KONTROL ATLETİ
    Bu atleti 2 defa kullanıp, yıkayıp asarak kuruttum ve ölçtüm. Görseldeki ilk değerden sonraki iki siyah ölçüm bu değerler. Sonra bir kez daha kullanıp, yıkayıp, bu defa diğerleri gibi kurutma makinesinde kurutarak ölçtüm. Son kırmızı rakamlar da bu ölçümler. SONUÇ: Ölçülen bir yerinde, kurutma makinesinde kurutulmasa da hafif bir küçülme olmuş. Ama kurutma makinesinde ilk kurutulmada daha öncekinin iki katı gibi bir küçülme söz konusu.

GENEL DEĞERLENDİRME VE ÖNERİLER:
    Bu kurutma makinesi, 100% pamuklu 3 farklı eşya türünü belli oranda küçülttü. Biz makineyi, dolaplık kurutma ve kısa kırışık açma programında kullanıyoruz. Belki başka kurutma konfigürasyonlarında daha farklı ölçüm değerleri elde edilebilir. Çeşitli sentetik kumaşlarda durum nedir; buna da bakılabilir. Kumaşların türü, dokuma tekniği, vb. ileri bilgi gerektiren konular bu küçülmede etkili midir değil midir; buna da bakılabilir. Ben bu konularda hiç bilgi sahibi olmadığım için bir yorum yapamıyorum. Sadece kendi çapımda basit ama sistemli ölçümler yaparak sonuçları paylaştım.

Bir bilgi daha: Bunu kesin olarak tespit etmek belki çok zor. Ama sadece kaba bir gözlemle diyebilirim ki, makine elektrik faturasına ayda sanki 30-40 lira civarında bir ek getirdi. Tabii bunun arka planını (kullanma yoğunluğunu) da söylemek gerekir. Evde hemen hemen her gün çamaşır yıkanıyor ve makineyle kurutuluyor. Bazı günler ise yıkama ve kurutma bir defadan fazla da oluyor. Önemli bir bilgi de şu: Bizim evde bu yıkama ve kurutmalar büyük çoğunlukla, elektriğin en pahalı tarifeden kullanıldığı 17:00-22:00 saatleri arasında yapılıyor. En ucuz olan 22:00-06:00 saatleri arasında daha az maliyetli olacaktır mutlaka. Çünkü iki saat dilimi arasındaki fiyat farkı neredeyse 3 katına çıkıyor.

Biz bu makineyi bugünkü bilgimizle ve kullanma deneyimimizle gene de alır mıydık? Evet alırdık. Bence küçülmesinde pek sorun olmayan bornoz, havlu, nevresim, çarşaf, iç çamaşırı, bebek kıyafeti gibi şeylerin asılmadan, beklemeden, toplam 3-4 saat gibi bir sürede hem yıkanıp hem kurutularak tekrar kullanıma hazır hale gelmesi veya katlanıp kaldırılması için bile alırdık.

Bir marka ve/veya ürüne körü körüne destek vermeden ya da haksız yere yermeden, somut veriler üzerinden benim söyleyeceklerim bunlar arkadaşlar.

Çamaşır kurutma makinesi arayan herkese kolaylıklar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.