Şimdi Ara

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
22.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alperen_69
    çok hoş bir makine bendede aeg buzdolabı var çok memnunum , fiyatı nedir makinanın

2440TL / 12 taksit.
  • Güle güle kullanmanız dileğiyle.
    Çok başarılı bir anlatım olmuş. Bende Aristondan kurtulunca bu makinayı almayı düşünüyorum. Uzak durulması için bende inceleme yapmıştım. Ariston AAQCF81U, diye aratılırsa bulunabilir.

http://resim.donanimhaber.com/m_45594125/tm.htm

Bir sorum olacak. Alt tarafta kondenser kısmın fotoğrafını eklemeniz ve filtre sistemini anlatmanızı rica edeceğim. Çünkü sadece Electrolux grubunda 2 değil 3 filtre mevcut diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 31 Temmuz 2012; 11:15:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan s40
    Güle güle kullanmanız dileğiyle.
    Çok başarılı bir anlatım olmuş. Bende Aristondan kurtulunca bu makinayı almayı düşünüyorum. Uzak durulması için bende inceleme yapmıştım. Ariston AAQCF81U, diye aratılırsa bulunabilir.
    Bir sorum olacak. Alt tarafta kondenser kısmın fotoğrafını eklemeniz ve filtre sistemini anlatmanızı rica edeceğim. Çünkü sadece Electrolux grubunda 2 değil 3 filtre mevcut diye biliyorum.

erhan s40, iyi dilekler için teşekkür ederim.

Ben son kullanıcı olarak; ulaşıp çıkarabildiğim, temizleyip geri takabildiğim parçaları çıkarıp biraz daha fotoğraf çektim. Umarım bilgi verici ve aydınlatıcı olur.

İlk olarak her kurutmadan sonra içinde biriken havları temizlediğim şöyle bir filtre var:
     AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)...

Havlar bu filtrenin içine doluyor; filtre ikiye açılıyor ve hafif ıslak elle veya elektrik süpürgesiyle havlar alınıyor:
     AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)...

Aynı filtre:

Aynı filtrenin açık hali:

Ön tarafın sol altında açılan şöyle bir kapak var:

Kapak açılınca görünen hali bu:

İlk fotoğraflardaki hav filtresini çıkarınca böyle görünüyor:

Bir önceki fotoğrafta görünen filtreyi çıkarınca da böyle görünüyor:

Çıkarılan ikinci filtre de bu:

Aynı filtre, başka açıdan:

Bir önceki filtre çıkarıldıktan sonra, oranın zemininde şöyle bir filtre daha var:

Biz cihaza hortumla su gideri bağlatmadık. Onun yerine su biriktirme tankını kullanıyoruz. Doldukça ekranda sinyal veriyor; suyu boşaltıyoruz:

Su biriktirme tankı:

Bütün bu filtreler ve onların bulunduğu yerler, nemli bir bezle silinebiliyor veya hafif ıslak elle biriken havlar alınıp atılabiliyor.
    Ya da üşenmiyorsan elektrik süpürgesiyle toz ve havları alabiliyorsun.

Sevgili erhan s40, benim son kullanıcı olarak cihazda ulaşıp, söküp, temizleyip geri takabildiğim parçalar bunlar.

"Ben olsam makinenin hangi parçalarını görmek isterdim?" diye kendime sorup, onların fotoğraflarını çektim. Bilmem yeterince bilgilendirici ve/veya aydınlatıcı oldu mu?

• Açıklama ve fotoğraflar için teşekkürler. Zemindeki 3. filtreye anlam veremiyorum. Su orada birikip 3.filtreden geçerek mi biriktirme kabına pompalanıyor. Yani esas amaç pompayımı korumak?

Bu arada hava girişine basit bir filtre (ben bilgisayar kasası filtresi taktım) takmanızı öneririm, hijyen açısından.
  • quote:

Açıklama ve fotoğraflar için teşekkürler. Zemindeki 3. filtreye anlam veremiyorum. Su orada birikip 3.filtreden geçerek mi biriktirme kabına pompalanıyor. Yani esas amaç pompayımı korumak?
    Bu arada hava girişine basit bir filtre (ben bilgisayar kasası filtresi taktım) takmanızı öneririm, hijyen açısından.

Suyun nereden geçerek biriktirme kabında toplandığını bilmiyorum. Ama bu üç filtrede de kurutma sonrası her hangi bir su izi, kalıntısı, vb. olmuyor. Yani bu filtrelerin bir şekilde suya temas edip etmediklerinden emin değilim.

Hangi hava girişine hijyen için filtre takabilirim; bunu da ben anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 31 Temmuz 2012; 12:12:07 >
  • İlk 2 filtre (büyük olanlar) zaten ıslanması imkansız olanlar. Tüm marka ve modellerde mevcuttur. Ama 3.filtre bildiğim kadarıyla birtek sizde var ve yeri çok orjinal. Yani makinanın kondenser kısmının altına ve önüne konumlanmış. Bu sebepten kondenserde biriken su filtrelenip mi pompalanıyor diye düşündüm. Ama oda pek mümkün gözükmüyor aslında. Çünkü kondenser plastik haznenin içinde hapsedilmiş ve biriken su gözükmüyor. O zaman bu filtre ne işe yarıyor?

Kastettiğim her kurutma makinesinin hava girişine takılabilecek aparattır. Ariston kurutma makinesi incelememdeki fotoğraflara bakabilirsiniz. Linki;

Genelde sağ altta bulunur bu kısım. ama resimlerden gördüğüm kadarıyla sizde buraya filtre eklemek için alt kapağın vidalarını sökmeniz gerekiyor. Çünkü bu kısım kondenserden ayrılmış ve sabit kapağın arkasında bırakılmış. Yinede yapılamaz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 31 Temmuz 2012; 13:12:28 >

• quote:

İlk 2 filtre (büyük olanlar) zaten ıslanması imkansız olanlar. Tüm marka ve modellerde mevcuttur. Ama 3.filtre bildiğim kadarıyla birtek sizde var ve yeri çok orjinal. Yani makinanın kondenser kısmının altına ve önüne konumlanmış. Bu sebepten kondenserde biriken su filtrelenip mi pompalanıyor diye düşündüm. Ama oda pek mümkün gözükmüyor aslında. Çünkü kondenser plastik haznenin içinde hapsedilmiş ve biriken su gözükmüyor. O zaman bu filtre ne işe yarıyor?
    Kastettiğim her kurutma makinesinin hava girişine takılabilecek aparattır. Ariston kurutma makinesi incelememdeki fotoğraflara bakabilirsiniz. Linki;
    Genelde sağ altta bulunur bu kısım. ama resimlerden gördüğüm kadarıyla sizde buraya filtre eklemek için alt kapağın vidalarını sökmeniz gerekiyor. Çünkü bu kısım kondenserden ayrılmış ve sabit kapağın arkasında bırakılmış. Yinede yapılamaz değil.

Bizim cihazın sağ alt tarafı vidalı. Oraya ulaşıp filtre eklemeye kalkmak beni teknik olarak aşar.
    Bir de 7 yıllık garantı yaptırdım; bu gibi müdahaleler cihazın garanti dışı kalmasına neden olabilir.
    Oraya baktım; ızgaralı bir panel var. Zaman zaman elektrik süpürgesi tutabilirim o panele.

Bilgi için teşekkürler erhan s40 .

• makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Yazıldığı gibi ürün aegnin sitesinde bile yok. Koca bir ayıp aeg.ye.
    Ürünün özellikleri çok iyi. Tasarım olarak bana göre bosh bir adım önde olsa da özellikle tamburun çift yöne dönmesinden ötürü bosch grubu tercih etmeyecgimden electrolux ve miele ile alınası bir cihaz. Gerçi ben mielenin de tasarımını beğenmiyorum o ayrı konu :)
    sayın şaman, electroluxten bu ürüne kaymanızın sebebi neydi acaba? Spesifik net bir şey var mı yoksa ikisi arasında kaldık bunu aldık mı ya da başka birşey? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim umursamamaız aha yabancı sitede ürün var bizdekiler üşenmişlerdir yav

aha ürün

http://www.aeg.co.uk/Products/Laundry/Freestanding/Dryers/T96699IH
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr
    makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Yazıldığı gibi ürün aegnin sitesinde bile yok. Koca bir ayıp aeg.ye.
    Ürünün özellikleri çok iyi. Tasarım olarak bana göre bosh bir adım önde olsa da özellikle tamburun çift yöne dönmesinden ötürü bosch grubu tercih etmeyecgimden electrolux ve miele ile alınası bir cihaz. Gerçi ben mielenin de tasarımını beğenmiyorum o ayrı konu :)
    sayın şaman, electroluxten bu ürüne kaymanızın sebebi neydi acaba? Spesifik net bir şey var mı yoksa ikisi arasında kaldık bunu aldık mı ya da başka birşey? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

emrahsnr,
    Electrolux'ün ısı pompalı EDH97981W modelini normalde almaya karar vermiştik. Ondan vazgeçip bu ürünü almamızın sebepleri, AEG'nin daha yeni olması, kâğıt üzerindeki özelliklerinin Electrolux'e göre biraz daha iyi olması. Ayrıca bunun ön kapağının cam kapak olması bunu tercih etmemizde önemli bir etken oldu. Ön kapak cam olduğu için çamaşırlar kururken ve dönerken görülebiliyor. Hiç bir artısı olmadığı halde, (çok saçma belki ama) böyle bir kozmetik mesele de bir tercih sebebi oldu işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 31 Temmuz 2012; 21:18:29 >

• Bu urune hayranim.Hayirli olsun.Aegnin sitesinden arastirdim ama bulamadim.Burda gorunce cok sevindim.Bende bu modeli dusunmeye basladim.Ama yeni oldugu icin endiselerim vardi.Size sormak isterim urun sessiz mi ve exstra sessiz fonksiyonunda kullandiniz mi nasil tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@
    Bu urune hayranim.Hayirli olsun.Aegnin sitesinden arastirdim ama bulamadim.Burda gorunce cok sevindim.Bende bu modeli dusunmeye basladim.Ama yeni oldugu icin endiselerim vardi.Size sormak isterim urun sessiz mi ve exstra sessiz fonksiyonunda kullandiniz mi nasil tesekkurler.

@CAN@,

Teşekkür ederim. Piyasada şu an satılan çamaşır kurutma makineleri içinde en sessiz olanlardan biri. Normal çalışırken çıkardığı ses 64 dB. Biz ekstra sessiz fonksiyonunu hiç kullanmadık, ama bu fonksiyonu da çalıştırınca 64 dB'nin de altında bir ses çıkararak çalışyor. İlk kurutmada bu ekstra sessiz fonksiyonunu da bir deneyip sonucu yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAMAN

quote:

Bu urune hayranim.Hayirli olsun.Aegnin sitesinden arastirdim ama bulamadim.Burda gorunce cok sevindim.Bende bu modeli dusunmeye basladim.Ama yeni oldugu icin endiselerim vardi.Size sormak isterim urun sessiz mi ve exstra sessiz fonksiyonunda kullandiniz mi nasil tesekkurler.

@CAN@,

Teşekkür ederim. Piyasada şu an satılan çamaşır kurutma makineleri içinde en sessiz olanlardan biri. Normal çalışırken çıkardığı ses 64 dB. Biz ekstra sessiz fonksiyonunu hiç kullanmadık, ama bu fonksiyonu da çalıştırınca 64 dB'nin de altında bir ses çıkararak çalışyor. İlk kurutmada bu ekstra sessiz fonksiyonunu da bir deneyip sonucu yazarım.

Çok teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

@CAN@,

Çok teşekkürler.

Rica ederim. Ürünün kullanıcı sayısı galiba henüz çok az. Bu nedenle ben de elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr
    makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Yazıldığı gibi ürün aegnin sitesinde bile yok. Koca bir ayıp aeg.ye.

emrahsnr,
    Electrolux'ün ısı pompalı EDH97981W modelini normalde almaya karar vermiştik. Ondan vazgeçip bu ürünü almamızın sebepleri, AEG'nin daha yeni olması, kâğıt üzerindeki özelliklerinin Electrolux'e göre biraz daha iyi olması. Ayrıca bunun ön kapağının cam kapak olması bunu tercih etmemizde önemli bir etken oldu. Ön kapak cam olduğu için çamaşırlar kururken ve dönerken görülebiliyor. Hiç bir artısı olmadığı halde, (çok saçma belki ama) böyle bir kozmetik mesele de bir tercih sebebi oldu işte.

evt tasarım konusnda electroluxten daha şık. teşekkür ediyorum cevabınız için.

• Bir ricam daha olacak. Mümkünse 3.filtrenin (küçük filtre) demonte edildikten sonra, makinedeki yuvasınında fotoğrafını çekebilirmisiniz. Teşekkürler.
  • quote:

Bir ricam daha olacak. Mümkünse 3.filtrenin (küçük filtre) demonte edildikten sonra, makinedeki yuvasınında fotoğrafını çekebilirmisiniz. Teşekkürler.
    erhan s40,

Bir süredir foruma girme fırsatım olmamıştı. En kısa sürede bahsettiğin yerin fotoğraflarını çekip buraya eklerim.
  • quote:

Bir ricam daha olacak. Mümkünse 3.filtrenin (küçük filtre) demonte edildikten sonra, makinedeki yuvasınında fotoğrafını çekebilirmisiniz. Teşekkürler.
    erhan s40,

Biraz gecikmeli olarak fotoğrafları çektim. Umarım istediğini doğru anlayıp doğru fotoğrafları çekmişimdir.

• quote:

@CAN@,

Cihazın sesini ölçme yöntemi bulmak biraz zor oldu. Sonunda bir Android gürültü ölçme uygulamasıyla ölçüm yapabildim. Tabii bu yaptığım ölçüm benim amatörce cep telefonuyla yaptığım bir ölçüm. Profesyonel bir desibel ölçme cihazı değil. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Cihaz normal fonksiyonda çalışırken bulunduğu ortamda kesinlikle rahatsız edici bir ses çıkarmıyor. Bu şekilde çalıştığında (benim cihazın dibinde yaptığım ölçümle) firmanın verdiği 64 dB değeri civarında bir ses çıkıyor. Ben çoğunlukla 60-64 dB arası ölçtüm:

Makineden yaklaşık bir metre uzaklaşınca gürültü 50-52 dB civarına düşüyor. Ekstra sessiz fonsiyonunda çalışınca daha da sessiz olacaktır büyük ihtimalle. Biz ekstra sessizde hâlâ çalıştırmadık. Bir bilgi daha vereyim; belki belirleyici olur: Televizyon seyrederken oturduğum yer kurutma makinesine yaklaşık 3 metre, televizyona ise yaklaşık 4 metre. Bu şekilde televizyon seyrederken sesi arttırma ihtiyacı duymadan, her zamanki sesle televizyon seyredebiliyorum. Makineyle ilgili yapılabilecek en son şikayet büyük ihtimalle çıkardığı sesle ilgili olurdu.

Çalışırken bulunduğu ortamı biraz ısıtıyor. Bulunduğu ortama bağlı olarak, bu belki yazın sorun olabilir. Klima çalışınca bu sorun da kalmıyor. Ama kışın (okyanusta damla kadar olsa da) ortamın ısınmasına mutlaka katkı yapacaktır.

Biz cihazı kullanmaya başladığımızdan beri her yönüyle bize sunduğu hizmetten memnunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 18 Kasım 2012; 1:35:14 >

• Eve kurutma makinesi geldikten sonra yaklaşık 20 gün geçti. Şimdiye kadar toplamda büyük ihtimalle 20-30 kez (bazı günler 2-3 kez) kurutma yapmışızdır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Çamaşır kurutma makinesi, bir evin yaşam kalitesinin artmasına kesinlikle katkıda bulunuyor. Çamaşırları asmak ve kurumasını beklemek zorunda olmadan makinden kuru olarak almak gerçekten büyük kolaylık. Ayrıca zaman kazandırıyor.

Bizim evin ön balkonu yoğun trafiğin işlediği bir sokağa bakıyor. Sokakta ciddi biçimde toz oluyor ve bu tozu, açık olan ön balkonda rahatlıkla görebiliyoruz. Arka balkon kapalı ve çok daha az toz oluyor. Ama orada da çamaşırın kuruması için (çamaşırın ve mevsimin durumuna bağlı olarak) 1-3 gün arası beklemek gerekiyor.

Sokaktaki bazı evlerde, (bence çok bilinçsizce) açık balkonlarda çamaşır kurutuluyor. Bizim balkonda açıkça gördüğümüz toz, demek ki kuruyan bu çamaşırlara da yapışıyor. Bence orada kurumuş olan çamaşır aslında bir yandan da ciddi şekilde tozlanmış oluyor. Çamaşır kurutma makinesiyle kuruyan çamaşırın, toz olmadan kuruduğunu bilmek gerçekten rahatlatıcı bir durum. Bir de bu çamaşırları giyenler, o evde yaşayan küçük çocuklar (hatta bebekler) ise, ebeveyn olarak insan daha da rahatlıyor. Özellikle tene temas eden iç çamaşırı ve havlu gibi eşyaların yumuşak olması da ekstra bir güzellik.

Bence sonuç: Tozun yoğun olduğu bir yerde yaşıyorsak, makineyi koyacak yer sorunu yoksa, bütçeden gerekli miktarı ayırabiliyorsak, çamaşır kurutma makinesi de alınmalı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.