Şimdi Ara

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
22.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ses ile problemimi video ekleyerek anlatmaya çalıştım.Yorumlarınızı bekliyorum..

• Ben apartmanda yasiyorum, yukardaki gibi ses gelse aninda alt ve ust katlar ziyaretime gelir. Makinenin kurulmasinda denge sorunu yoksa hemen iade edin bence, cok fazla ses.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkngc

Merhaba

Ses ile problemimi video ekleyerek anlatmaya çalıştım.Yorumlarınızı bekliyorum..

Cihazın dengesinde veya kompresör motorunun gövdeye temas ettiği takozlarda sorun var gibi görünüyor. Yani kompresörün titreşimi cihazda sese neden oluyor. Değişim talep edin.

• quote:

Merhaba
    http://youtu.be/kMKZuBSskCE

vlkngc,

Evet, bu ses normal değil. Bizim makineden bu şekilde ses hiç çıkmadı şimdiye kadar.
    Ben de servis (ve mümkünse değişim) talep etmek gerektiğini düşünüyorum.
    Çalışırken ben de bir video çekip YouTube'a koymaya çalışırım.
  • Normal ses bu seviyede olmalı sanırım.

http://www.youtube.com/watch?v=-7hAKjxZhfk&feature=related
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Merhaba

http://youtu.be/kMKZuBSskCE

Cihazın dengesinde veya kompresör motorunun gövdeye temas ettiği takozlarda sorun var gibi görünüyor. Yani kompresörün titreşimi cihazda sese neden oluyor. Değişim talep edin.

quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19

http://www.arcelik.com.tr/kurutma-makineleri-yogunlastirmali-2772-KT-Kurutucular.html

Arkadaşlar linkteki ürünü 699a satıyorlarmış. Çamaşır kurutma makinesi hakkında hiçbir bilgim yok. Bildiğim sadece makineye ihtiyacım var. Şimdi çıkıp bana öyle şeyler söyleyin ki. Bende lavatherme yöneliyim. Forum tecrübemle tabiki Lavatherm alırım ama niye lavatherm? Isı pompası nedir ne işe yarar? Şimdiden teşekkürler.

Candoğan hocam şu soruma bir yorumun varmı?

• Ses konusu kişiden kişiye değişir fakat arkadaşımızınkinde bir sorun olduğu çok belli.Bence Aeg nin kurutucuları sessiz bendeki Boschla aynı gibi ama bilemedim aynı diye hatırlıyorum benim makinemde kondanseri temizlediği için 2 yada 3 kere durup çamaşırlardan topladığı suyu kondansere boşaltıyor.Sanki kovayla su dökermiş gibi bir şırıltı geliyor.Birde mekanizmadan tak sesi :)
  • Merhaba,

Bugun yetkili servis gunduz geldi,ben iste oldugumdan evdekiler kisa bir program calistirip servisteki arkadas yaninda calistirmislar.servis 5 dakika izleyip makinanin arka tarafinin duvara cok yakin oldugunu makinayi biraz ilerlye alinmasini soylemis,tekrar olursa bilgi verilmesini makinayi teste alacaklarini soylemisler.Bende isten gelir gelmez tekrar calistirdim ve bir kayit daha yaptim,bana gore pek fark yok.servisi aradim yarin makinayi evden alip teste sokacaklarmis ardindan da servis raporu olusturacaklarmis.Bakalim testte ne cikacak..

http://youtu.be/sDRt2zoYTJQ
  • ii günler şaman bey.bizde yorum ve tavsiyelere guvenerek aynı makınadan aldık.ornegin renklileri yıkadıgım zaman makineden uc kot pantolon dort kazak bi miktar renkli cıkıyor.kurutmaya atacagım zaman bu camasırları üc kerede kurutuyorum.o zaman kolaylık bunun neresinde oluyor?sizin kullandığınız programlar neler?mesela azıcık renkli çamasır atıyorum yınede bir ıkı saatten önce durmuyor.yorumlarda demissinizki az miktarda camasır atınca beklenen sureden daha cabuk bitiyo.mesela su anda iki kilo kadar renkli camasırı makineye attım.dolap kurulugu.1800 devir.30 min.buda en az iki saat surecek.ben nerde hata yapıyorum.malesef hayyallerim suya dustuuu.ama guzel tarafı cekmeemesi ve kırısıksız cıkması.galiba ben makinenin dilini çözemedim.bu kadarii yorumlar olduguna gore.cvplarınızı bekliyorım..emeginize saglık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan3239
    ii günler şaman bey.bizde yorum ve tavsiyelere guvenerek aynı makınadan aldık.ornegin renklileri yıkadıgım zaman makineden uc kot pantolon dort kazak bi miktar renkli cıkıyor.kurutmaya atacagım zaman bu camasırları üc kerede kurutuyorum.o zaman kolaylık bunun neresinde oluyor?sizin kullandığınız programlar neler?mesela azıcık renkli çamasır atıyorum yınede bir ıkı saatten önce durmuyor.yorumlarda demissinizki az miktarda camasır atınca beklenen sureden daha cabuk bitiyo.mesela su anda iki kilo kadar renkli camasırı makineye attım.dolap kurulugu.1800 devir.30 min.buda en az iki saat surecek.ben nerde hata yapıyorum.malesef hayyallerim suya dustuuu.ama guzel tarafı cekmeemesi ve kırısıksız cıkması.galiba ben makinenin dilini çözemedim.bu kadarii yorumlar olduguna gore.cvplarınızı bekliyorım..emeginize saglık.

kaptan3239,

Makineniz hayırlı olsun.

Kot pantolon (pamuklu kumaş) ve kazakları (muhtemelen yünlü örgü) zaten bir arada yıkamak çok doğru bir şey değil galiba.
    Olabildiğince hem renk hem de kumaş türü olarak birbirine benzer eşyaları bir arada yıkamak gerekir deniyor.
    Bizim evde de buna dikkat ederek yıkanıyor eşyalar.

Bizim makinede benim ayarladığım ve hafızaya aldığım iki programda da öyle saatler süren kurutma yapmıyor.
    Şu anda işyerindeyim; tam doğru olarak hatırlamıyor olabilirim. Ama mesela en sık kullandığımız konfigürasyonu ben,
    dolap kuruluğu + 30 dakika kırışık azaltma + 800 devir olarak ayarladım. Bununla kullanıyoruz büyük çoğunlukla.
    İlk kurutma başlayınca dijital ekranda bizde de uzun bir kurutma süresi gösteriyor.
    Ama çoğu zaman, o gösterdiği zamandan önce bitiyor kurutma.

Şimdi aklıma bir şey geldi. Bizde bir ara şöyle bir durum da oldu:
    Bir ara uzunca bir süre, makinenin ön alt tarafındaki iki filtreyi temizlemedim.
    Bizim kurutma işlerinin de çok uzamaya başladığını öğrendim.
    Kurutma 3-4 saatte bitmeye bile başlamış.
    Hemen aklıma bu iki filtre geldi. Kapağı açıp baktığımda filtrelerin çok dolduğunu ve neredeyse tıkalı olduğunu gördüm.
    Bunları temizledikten sonra makine gene eski haline döndü.
    Bu filtrelerin fotoğraflarını çekip ilk sayfaya koymuştum; onlardan bahsediyorum.
    Bu filtrelere bakmak gerekebilir.

• detaylı anlatım ve ölçümleriniz için teşkkürler. Sanırım çekme problemi olmayan bir kurutma makinesi yok...

• quote:

ii günler şaman bey.bizde yorum ve tavsiyelere guvenerek aynı makınadan aldık.ornegin renklileri yıkadıgım zaman makineden uc kot pantolon dort kazak bi miktar renkli cıkıyor.kurutmaya atacagım zaman bu camasırları üc kerede kurutuyorum.o zaman kolaylık bunun neresinde oluyor?sizin kullandığınız programlar neler?mesela azıcık renkli çamasır atıyorum yınede bir ıkı saatten önce durmuyor.yorumlarda demissinizki az miktarda camasır atınca beklenen sureden daha cabuk bitiyo.mesela su anda iki kilo kadar renkli camasırı makineye attım.dolap kurulugu.1800 devir.30 min.buda en az iki saat surecek.ben nerde hata yapıyorum.malesef hayyallerim suya dustuuu.ama guzel tarafı cekmeemesi ve kırısıksız cıkması.galiba ben makinenin dilini çözemedim.bu kadarii yorumlar olduguna gore.cvplarınızı bekliyorım..emeginize saglık.

1800 devir demissiniz camasir makineniz 1800 devir mi?eger siktiginiz camasirlar 1800 devirde degilse ve siz 1800 diyebayarladiysaniz yanlis olur.O camasir makinasinda kac devirde sikildigini gostermek icindir.Kusura bakamayin mobildeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr
    detaylı anlatım ve ölçümleriniz için teşkkürler. Sanırım çekme problemi olmayan bir kurutma makinesi yok...

Ben başka markalardaki çekme ve küçültme durumunu bilmiyorum tabii.
    Ama gerçekten de küçültmeyen bir kurutma makinesi olmayabilir.
    Çünkü günümüz rekabet koşullarında, firmalar, sahip oldukları insan kaynağının kalitesi dışında birbirlerinin neredeyse her şeyini kopyalayabilir durumdalar.
    Örneğin Bosch firması, ani manevralarda, virajlarda, kayma gibi durumlarda araçların tekrar çizgisine dönmesine yardımcı olan ESP'yi (Elektronik Stabilite Programı) bulmuş. Kimi otomobil firmaları bunu ESP olarak kullanıyor. Ama diğer bazı firmalar da aynı prensiple çalışan kendi sistemlerini üretip kendi isimlerini vermişler. Bu sistemlere de mesela Toyota VSC demiş, Honda VSA demiş, vb.
    Bir firma hiç küçültmeyen bir kurutma makinesi yapsa, mutlaka diğer firmalar da hemen benzerini (veya kendi versiyonlarını) yapardı.
    Sonuç olarak, ben bizim makinenin küçültmesini, "kısa sürede kuru çamaşır istemenin bedeli" olarak düşünüyorum ve "küçültmeyen çamaşır kurutma makinesi üretildi de biz mi almadık?" diye avunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

detaylı anlatım ve ölçümleriniz için teşkkürler. Sanırım çekme problemi olmayan bir kurutma makinesi yok...

Çamaşırlar yıkanırken bile bir miktar çekerken 50-60'C sıcaklığa maruz kalıp çekme yapmaması imkansıza yakın bir durumdur. Yani her kurutma makinesinin çekme yapması bence olağan bi durum. Kimisi çok çekme yaptırır, kimisi az; o da zaten makinenin yazılımı, tambur yapısı ve sensörünün gelişmişliği ile alakalı diye düşünüyorum.
  • Bende arcelik var hep kullanıyoruz hic çekme yaptigini gormedim

• Bende samsung var, hanimin soyledigine gore;gözle görülür bir çekme yokmus.

• quote:

kaptan3239,

Makine ilk başladığında, kurutmanın süreceği tahmini süreyi dijital ekranda gösteriyor;
    ama çoğu zaman bu gösterdiği süreden önce kurutma bitiyor
    demiştim.
    Bununla ilgili bugün zaman tuttum; sonucu paylaşayım dedim:
    Bu akşam pamuklu kumaşlardan yapılmış eşofman ve pijama gibi kıyafetler yıkandı ve kurutuldu.
    Kurutma 18:37'de başladı, bitiş süresi olarak da 21:20 gösterdi.
    Yani tahmini kurutma süresi başta 2 saat 43 dakika idi.
    Kurutma 20:09'da bitti ve sesli sinyal verdi.
    Başlangıçta 2 saat 43 dakika süreceği tahmin edilen kurutma 1 saat 32 dakikada bitmiş oldu.
    Bu da, başlangıçtaki tahmini süreden 1 saat 11 dakika daha erken bittiği anlamına geliyor.
    Makinenin bizim ulaşabildiğimiz 3 filtresini hep temiz tutup doğru konfigürasyonla kıyafetleri kuruttuğumuz sürece,
    kurutmanın çok uzun sürmesi diye bir şey söz konusu değil. Hatta tam tersine, öngörülen süreden daha önce bitmesi söz konusu.
    Bir kurutmada, benim böyle yaptığım gibi süre tutup verileri paylaşabilir misin?

• tesekkürler detaylı anlatım için.makinenin dilinden anlamaya baslayınca hıc sorun kalmıyo zaten.su anda iki makine camasır kuruttuk sorunsuz bır sekılde.bende su programı kullanıyorum sadece dolap kuruluğu.30 min.1800 devir.tam bir saat kırk dakikada kupkuru camasırlarım oluyor.nevresimler için de cok ideal oldu.benimde tavsiyem carsaf nevresim gibi kumaslar olunca makine nasıl olsa geniştir kurutur deyipte tıka basa yapmayın.nevresimler biribirinin içine dolandığından nemli kalabiliyor.gerekirse iki kerede kurutun.ayrıca makineden cıkan camasırlar sanki yarı utulu halde cıkıyor.camasırlarımızen az iki üç gün boyunca mis gibi kokuyor.oysa dısarda kurutulan camasırlar sadece yogun bir is kokusu barındırıyor,toz ve gorunmeyen tuyler de cabası.çamasır yıkamak için hafta sonu kabusları bitiyor.bir kaç saat içinde yıkanmıs kurumus yumusacık ve mis gibi kokan çamasırlar.bir saaatte utu dersek kısa zamanda duzenli ve toplu ev.en azından kalorifer peteklerinin üzerleri boş.deneyimleri paylasan yorum yazıp ilgilenen ve makineyi tavsiye eden kişilere saygılarımızla.

• quote:

tesekkürler detaylı anlatım için.makinenin dilinden anlamaya baslayınca hıc sorun kalmıyo zaten.su anda iki makine camasır kuruttuk sorunsuz bır sekılde.bende su programı kullanıyorum sadece dolap kuruluğu.30 min.1800 devir.tam bir saat kırk dakikada kupkuru camasırlarım oluyor.nevresimler için de cok ideal oldu.benimde tavsiyem carsaf nevresim gibi kumaslar olunca makine nasıl olsa geniştir kurutur deyipte tıka basa yapmayın.nevresimler biribirinin içine dolandığından nemli kalabiliyor.gerekirse iki kerede kurutun.ayrıca makineden cıkan camasırlar sanki yarı utulu halde cıkıyor.camasırlarımızen az iki üç gün boyunca mis gibi kokuyor.oysa dısarda kurutulan camasırlar sadece yogun bir is kokusu barındırıyor,toz ve gorunmeyen tuyler de cabası.çamasır yıkamak için hafta sonu kabusları bitiyor.bir kaç saat içinde yıkanmıs kurumus yumusacık ve mis gibi kokan çamasırlar.bir saaatte utu dersek kısa zamanda duzenli ve toplu ev.en azından kalorifer peteklerinin üzerleri boş.deneyimleri paylasan yorum yazıp ilgilenen ve makineyi tavsiye eden kişilere saygılarımızla.

Makinenin hava kanallarını hep açık tutup doğru konfigürasyonla kullanıldığı sürece o da işini iyi yapıyor.

• quote:

tesekkürler detaylı anlatım için.makinenin dilinden anlamaya baslayınca hıc sorun kalmıyo zaten.su anda iki makine camasır kuruttuk sorunsuz bır sekılde.bende su programı kullanıyorum sadece dolap kuruluğu.30 min.1800 devir.tam bir saat kırk dakikada kupkuru camasırlarım oluyor.nevresimler için de cok ideal oldu.benimde tavsiyem carsaf nevresim gibi kumaslar olunca makine nasıl olsa geniştir kurutur deyipte tıka basa yapmayın.nevresimler biribirinin içine dolandığından nemli kalabiliyor.gerekirse iki kerede kurutun.ayrıca makineden cıkan camasırlar sanki yarı utulu halde cıkıyor.camasırlarımızen az iki üç gün boyunca mis gibi kokuyor.oysa dısarda kurutulan camasırlar sadece yogun bir is kokusu barındırıyor,toz ve gorunmeyen tuyler de cabası.çamasır yıkamak için hafta sonu kabusları bitiyor.bir kaç saat içinde yıkanmıs kurumus yumusacık ve mis gibi kokan çamasırlar.bir saaatte utu dersek kısa zamanda duzenli ve toplu ev.en azından kalorifer peteklerinin üzerleri boş.deneyimleri paylasan yorum yazıp ilgilenen ve makineyi tavsiye eden kişilere saygılarımızla.

Tambur çift yöne döndüğü halde çok fazla nevresim çarşaf atınca iç içe dolanıyorsa o zaman çift yöne dönmemnin çok da önemi kalmıyor gibi bende Bosch WTW86561TR var tek yöne dönüyor tambur saat yönünde dönüyor böyle tıka basa çarşaf nevresim ve iç çamaşırı falan atınca küçük çamaşrılar nevresimlerin içinde kalıp hafif nemli kalabiliyordu demek ki tambur çift yöne dönüncede pek bir şey farketmiyor nevresim çarşaf tarzı şeyler kurutunca tıka basa doldurmamak lazım

Bu arada kurutma makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah en az 10-15 yıl sorunsuz kullanırsınız

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.