Şimdi Ara

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
22.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Samsung alin:) sorunsuz makine, hemde ultra sessiz

Samsung'un kurutma makinesi yok ki :) Hangi varsayıma dayanarak sessiz dediniz merak ettim.

kurutmali çamaşır makinesi var, sessizliği yukardaki videolara göre dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • para iadesinde fatura bedeli iade edilir.

• Dün makineyi ilk kez kullandım,
    kurutma makinesiyle 2 uzun sayılacak tecrübem olmuştu.
    biri ingiltere'de kaldığım apartmanın çamaşır odasındaki bütün çamaşırlarımı özenle mahveden, kuruluktan buruş buruş giyilmez hale getiren rezalet, adını bile hatırlamadığım beni kurutma işinden soğutan makina,
    diğeri askerliğimi yaptığım yerde bulunan, arçeliğin basitinin basiti, ingiltere tecrübemden sonra; "lan belki de iyisi doğru düzgün işe yarar" dedirtip aklıma kurutma makinesi opsiyonunu sokan, ama yine de kötü bir makina.

Yatmadan önce çamaşır makinamdaki 1 adet bornoz bir kaç pantalon gömlek don çorap vs'yi AEG' ye attımçalıştırıp yattım. Sabah karşılaştığım sonuç beni hakkaten şaşırttı, bu kadar yerinde, kararında bir kurutma ve en ufak kırışıklık yok (kırışıklık azaltmayı en uzun sürede tuttum, ama zaten ne kadar sürede yaptığı hiç umrumda değildi.)
    makina -DB modunda(sessizlik) çalıştırmama rağmen sessizdi, volkan arkadaşımızın bahsettiği taktuk sesler kesinlikle yoktu, yalnızca dönme sesini biraz duyabiliyordum, yattığım odanın hemen karşısına koymuştu servis geçici olarak (Çamaşır makina'mın üstüne konması için vantuz vs gerekliymiş, onların ödemesini yaptım fakat henüz getirip kurulumu yapmadılar.) Uyurken hiç rahatsız etmedi.
    Oldukça memnunum.

VLNGC,AEG'nin makinamızda sorun yok demesi, biraz ayıp olmuş. Fakat sonrasında, size para iadesi önermeleri gerçekten beğenimi kazandı.
    Yerinizde olsam yapacağım şey, aynı makinada bir kez daha şansımı denemek olurdu, size belli ki hatalı bir ürün gelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: geem

Dün makineyi ilk kez kullandım,
    biri ingiltere'de kaldığım apartmanın çamaşır odasındaki bütün çamaşırlarımı özenle mahveden, kuruluktan buruş buruş giyilmez hale getiren rezalet, adını bile hatırlamadığım beni kurutma işinden soğutan makina,
    diğeri askerliğimi yaptığım yerde bulunan, arçeliğin basitinin basiti, ingiltere tecrübemden sonra; "lan belki de iyisi doğru düzgün işe yarar" dedirtip aklıma kurutma makinesi opsiyonunu sokan, ama yine de kötü bir makina.

Yatmadan önce çamaşır makinamdaki 1 adet bornoz bir kaç pantalon gömlek don çorap vs'yi AEG' ye attımçalıştırıp yattım. Sabah karşılaştığım sonuç beni hakkaten şaşırttı, bu kadar yerinde, kararında bir kurutma ve en ufak kırışıklık yok (kırışıklık azaltmayı en uzun sürede tuttum, ama zaten ne kadar sürede yaptığı hiç umrumda değildi.)
    makina -DB modunda(sessizlik) çalıştırmama rağmen sessizdi, volkan arkadaşımızın bahsettiği taktuk sesler kesinlikle yoktu, yalnızca dönme sesini biraz duyabiliyordum, yattığım odanın hemen karşısına koymuştu servis geçici olarak (Çamaşır makina'mın üstüne konması için vantuz vs gerekliymiş, onların ödemesini yaptım fakat henüz getirip kurulumu yapmadılar.) Uyurken hiç rahatsız etmedi.
    Oldukça memnunum.

VLNGC,AEG'nin makinamızda sorun yok demesi, biraz ayıp olmuş. Fakat sonrasında, size para iadesi önermeleri gerçekten beğenimi kazandı.
    Yerinizde olsam yapacağım şey, aynı makinada bir kez daha şansımı denemek olurdu, size belli ki hatalı bir ürün gelmiş.

Merhaba geem,

Şuan piyasada en iyi makina T96699 olduğundan bende senin söylediğin gibi iade parasını alıp yenisini alıcam.Aeg ye de böyle söyledim,iade etmeyip değişim yapın sonuçta yine aynısı alıcam dedim ama kabul etmediler.Makinede tak tuk sesinden öte (fermuar metal aksam sesi..vb) kompresörün sesi bizi rahatsız ediyor.AEG hatayı kabul etmediğinden değişim yapmıyor,benide mağdur etmemek içinde para iadesi yapıyor.Bakalım yenisi nasıl olacak:)

• quote:

Orijinalden alıntı: vlkngc

quote:

Oldukça memnunum.

Merhaba geem,

Şuan piyasada en iyi makina T96699 olduğundan bende senin söylediğin gibi iade parasını alıp yenisini alıcam.Aeg ye de böyle söyledim,iade etmeyip değişim yapın sonuçta yine aynısı alıcam dedim ama kabul etmediler.Makinede tak tuk sesinden öte (fermuar metal aksam sesi..vb) kompresörün sesi bizi rahatsız ediyor.AEG hatayı kabul etmediğinden değişim yapmıyor,benide mağdur etmemek içinde para iadesi yapıyor.Bakalım yenisi nasıl olacak:)

başınıza gelene üzüldüm. fazla sorun çıakrmadan ücret iadesi yapmaları da iyi olmuş. LG beni çok süründürdü çünkü. Ama aynı makşneyi tekrar almak risk değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

quote:

Oldukça memnunum.

Merhaba geem,

başınıza gelene üzüldüm. fazla sorun çıakrmadan ücret iadesi yapmaları da iyi olmuş. LG beni çok süründürdü çünkü. Ama aynı makşneyi tekrar almak risk değil mi?

Merhaba,

Kabul etmelerinin sebebi teknik verilerle karşılarına çıktım.Üşenmedim işyerimden ses ölçüm cihazı aldım ve ölçüm videoları çektim.Makinın teknik verisinde 65db yazıyor benim makinam 78db e kadar çıkıyor.o yüzden 2.makinemi aldığımda da aynın ses çıkarsa şimdide söylediğim gibi makinemi merkeze teste alıp ölçüm yapabilirler gerçeği görecekler zaten.O yüzden tekrar denemeye değer.

• quote:

Merhaba,
    Kabul etmelerinin sebebi teknik verilerle karşılarına çıktım.Üşenmedim işyerimden ses ölçüm cihazı aldım ve ölçüm videoları çektim.Makinın teknik verisinde 65db yazıyor benim makinam 78db e kadar çıkıyor.o yüzden 2.makinemi aldığımda da aynın ses çıkarsa şimdide söylediğim gibi makinemi merkeze teste alıp ölçüm yapabilirler gerçeği görecekler zaten.O yüzden tekrar denemeye değer.
    vlkngc,

Makineyi kusurlu olarak kabul etmeseler de, seni üzmeyip ve süründürmeyip para iadesi yapmaları firma adına en azından olumlu bir davranış olmuş. Şimdi ben senin yerinde olsam, yeni makine sorunsuz çalışırsa yeni bir video çekip sadece bilgi olsun diye sorunu kabul etmeyen kişilere link gönderirdim.

• quote:

detaylı anlatım ve ölçümleriniz için teşkkürler. Sanırım çekme problemi olmayan bir kurutma makinesi yok...

Bir tekstilci olarak size şunu söyleyebilirim. Çekme problemi makinenin değil aldığınız giysilerin bir problemi. İmalattan önce kumaşların çekmezliği yeteri kadar iyi yapılmamış ise bilhassa ilk 3 yıkamada çekme olacaktır. Çekmenin oranı ne derece sanfor (çekmezlik) yapıldığına bağlı olarak değişecektir. Uluslararası standartlar, örme (halk tabiri ile penye) kumaşlarda boyda %5 ende %3 veya daha az olması gerekir. Lacoste tipi örgü kumaşlarda çekmezlik % 12 veya üzeri olabilir ve ende çekme olmaz veya genişleme olabilir. Aldığınız giysilerin kalitesine bağlı olarak imalat aşamasında bu kontroller ne kadar titiz olarak yapılırsa kurutma makinelerinizdeki çekme oranları o kadar düşük olacaktır. Tabi iki kurutmadaki kurutma tipi seçiminiz de bunu etkiler. Ütüye hazır kurutma, dolapta saklamaya göre daha az çekme yapacaktır.

• selamlar arkadaşlar
    benim aeg 'de aynı sesi yapıyor çat çut sesler gelmeye başladı. ama kurutmasından ve herşeyinden memnunum bazen geliyor bazen gelmiyor. anlam veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acosan
    quote:

detaylı anlatım ve ölçümleriniz için teşkkürler. Sanırım çekme problemi olmayan bir kurutma makinesi yok...

Bir tekstilci olarak size şunu söyleyebilirim. Çekme problemi makinenin değil aldığınız giysilerin bir problemi. İmalattan önce kumaşların çekmezliği yeteri kadar iyi yapılmamış ise bilhassa ilk 3 yıkamada çekme olacaktır. Çekmenin oranı ne derece sanfor (çekmezlik) yapıldığına bağlı olarak değişecektir. Uluslararası standartlar, örme (halk tabiri ile penye) kumaşlarda boyda %5 ende %3 veya daha az olması gerekir. Lacoste tipi örgü kumaşlarda çekmezlik % 12 veya üzeri olabilir ve ende çekme olmaz veya genişleme olabilir. Aldığınız giysilerin kalitesine bağlı olarak imalat aşamasında bu kontroller ne kadar titiz olarak yapılırsa kurutma makinelerinizdeki çekme oranları o kadar düşük olacaktır. Tabi iki kurutmadaki kurutma tipi seçiminiz de bunu etkiler. Ütüye hazır kurutma, dolapta saklamaya göre daha az çekme yapacaktır.

acosan,

Bu çok önemli bir bilgi. Kıyafetlerin küçülmesinde tek suçun kurutma makinesinde olmadığını bir tekstilciden duymak makineyi biraz da olsa temize çıkarıyor.

• quote:

selamlar arkadaşlar
    benim aeg 'de aynı sesi yapıyor çat çut sesler gelmeye başladı. ama kurutmasından ve herşeyinden memnunum bazen geliyor bazen gelmiyor. anlam veremedim.

geem,

Bu çat çut sesi kıyafetlerin metal parçalarının veya aksesuarlarının tambura çarpma sesi ise, bunun için yapılabilecek bir şey yok.
    Ama mesela, sadece havluları kuruturken geliyorsa o zaman sesi dikkatle incelemek gerekebilir.
  • yok ya arkadaşın sorunun aynısı gibi geldi bana pek metal bişi yoktu, aama emin de olamadım şimdi yani aynı çamaşırlar çamaşır makinesinden ses getirmediler cunku, ama acaba suyla dolu olduğundan mıdır?
  • quote:

yok ya arkadaşın sorunun aynısı gibi geldi bana pek metal bişi yoktu, aama emin de olamadım şimdi yani aynı çamaşırlar çamaşır makinesinden ses getirmediler cunku, ama acaba suyla dolu olduğundan mıdır?

vlkngc de ben de kurutma esnasında videolar çekip YouTube'a yükledik. Onları seyredip daha net karar verebilirsin ne olduğuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acosan

quote:

ben zaten bu tekstil sektörüne inovasyona argeye yeterli bütçe ayırmadıkları için çok kızıyorum. Önceleri kumaş kalitesi daha ön plandayken şuman tasarımve streetfashion denen şey öne geçti. Al kullan at. Kırışmayan leke tutmayan çekmeyen kumaş üretme ve bunu kullanma yönündeki adımlar çok cılız. Mesela ben şu ana kadar kurutma makşnedinde kurutulabilir ibareli etiketi olan giyecek en fazla 10 tane falan görmüşümdür (baya abarttım bu sayıyı daha da azdır aslında) .
    Ama topun tamamını da tekstile atmamak gerekir diye düşünüyorum. Yüksek ısıyla kurutma yapan makinelerin daha suçlu olduğu aşikar. Ama ben bu makineyi kullanacaksam ne nasıl olsa çekecek diye bikaç beden büyük çamaşır almak zorunda olmalıyım ne de fellik fellşk giysi etiketlerine bakarak çamaşır almak durumunda olmalıyım. Yapılamayacak şeyler değil bence. Ama sırası var heralde. Pazarlama stratejisi de olabilir bu ürünletr belki de hazır ama seri ürrtime geçilmiyor da olabilir...

• :))) benim de ilk giydiğimde dar geliyor ama bir iki oturup kalkınca açılıyor gibi geliyor pantalonlar. çocuklar mı buyuyor, giysiler mi çekiyor henuz tam karar veremedım ama dar gelmiş gibi olunca kilo vermeliyim diyorum kendime. iyi motivasyon oldu bana.
  • Sn Şaman, paylaştığınız bilgiler (tabi diğer arkadaşların da) bizim için çok faydalı oldu. Yakın zamanda bir kurutma makinası alacağız. AEG Lavatherm baya aklımıza yattı.
    Sormak istediğim bir konu var. Bizim küçük bir köpeğimiz var. Kurutma makinası elbiselere, çoraplara yapışan tüyleri de topluyor mu? Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maramara
    :))) benim de ilk giydiğimde dar geliyor ama bir iki oturup kalkınca açılıyor gibi geliyor pantalonlar. çocuklar mı buyuyor, giysiler mi çekiyor henuz tam karar veremedım ama dar gelmiş gibi olunca kilo vermeliyim diyorum kendime. iyi motivasyon oldu bana.

Ben de pantolonlarda benzer şeyleri yaşıyorum; ama giyilemeyecek kadar çekip küçülmedi pantolonlar.
    Kumaş türüne bağlı olarak çekme ve küçülme mutlaka oluyor. Bunun ölçümlerini yapıp ilk sayfada verileri paylaştım.
    Artık kurutma makinesinde kurutulacak bazı kıyafetleri 1-2 beden büyük alıyoruz; 2-3 kurutmadan sonra küçülme ve çekme bitiyor, beden tam oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitada
    Sn Şaman, paylaştığınız bilgiler (tabi diğer arkadaşların da) bizim için çok faydalı oldu. Yakın zamanda bir kurutma makinası alacağız. AEG Lavatherm baya aklımıza yattı.
    Sormak istediğim bir konu var. Bizim küçük bir köpeğimiz var. Kurutma makinası elbiselere, çoraplara yapışan tüyleri de topluyor mu? Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum.
    Saygılar.

yigitada,

Bizde evcil hayvan yok; bu nedenle şimdiye kadar makinenin filtrelerinde evcil hayvan tüyü olmadı hiç.
    Ama makinede, benim kullanıcı olarak erişebildiğim (ve temizleyebildiğim) 3 tane filtre var.
    Kurutulan eşyaların üzerindeki havlar bu üç filtre tarafından filtreleniyor.
    Kurumuş olarak makineden çıkan kıyafetlerin üzerinde her hangi bir şey kalmadığı için, öyle tahmin ediyorum ki her türlü hayvan tüyünü de bu filtreler yakalayacaktır.
    Şimdi aklıma şu geldi:
    Aslında kurutma makinesine gelene kadar, kıyafetlerin üzerindeki kedi, köpek tüylerini çamaşır makinesi arındırmaz mı normalde?
    Evcil hayvan besleyen ve kurutma makinesi kullanan arkadaşlar varsa belki onlar doğrudan kullanıcı deneyimlerini yazarlar.

• sn. şaman
    candoğan62 hangi makineyi almış.benim de bosch marka çamaşır makinesi çok çektirdi.en son amortisorleri bozuldu.şimdi yeni makine lazım kurutmalı mı alsak diyorum ama kararsızım.aristonun 10 kg yıkayıp 7 kg kurutan makinesi hem a sınıfı olması hem kapasitese hem de fiyat olarak makul duruyor ama ne dersiniz.pompasını bilmiyorum bu makine de çift yöne dönen yamburlu galiba? hem sizin hem de candoğan beyin yorumlarını alabilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: trbc
    sn. şaman
    candoğan62 hangi makineyi almış.benim de bosch marka çamaşır makinesi çok çektirdi.en son amortisorleri bozuldu.şimdi yeni makine lazım kurutmalı mı alsak diyorum ama kararsızım.aristonun 10 kg yıkayıp 7 kg kurutan makinesi hem a sınıfı olması hem kapasitese hem de fiyat olarak makul duruyor ama ne dersiniz.pompasını bilmiyorum bu makine de çift yöne dönen yamburlu galiba? hem sizin hem de candoğan beyin yorumlarını alabilir miyim

trbc,

Mesajını anlayabildiğim kadarıyla şunları söyleyebilirim:
    Bu konularla ilgili olarak, büyük çoğunluk kurutmalı çamaşır makinesi almak yerine, eğer yer sıkıntısı yoksa mutlaka çamaşır makinesini ayrı kurutma makinesini ayrı olarak almayı öneriyorlar. Burada tercih kişinin kendisine kalıyor. Kendim herhangi bir Ariston ürününü alıp kullanmış değilim, ama benim forumdan genel olarak aldığım hava Ariston'un fazla önerilmediği.

Eğer kurutma makinesini ayrı olarak alacaksan, hem bu konuyu baştan sona oku, hem de kurutma makinesiyle ilgili bir sürü başka konu var, onları da oku. Makine alternatiflerini 2-3 taneye indir; sonrasında işin daha kolay olur.

Bizim bu makineyle ilgili her şeyi (hem olumlu hem de olumsuz) bu konuda yazdım ben. Şu anda kurutma makinesi alacak olsam AEG'nin bu makinesini gene alır mıydım? Evet alırdım.

Bu durumda, öncelikle yapman gereken şey, kurutmalı çamaşır makinesi mi yoksa ikisini ayrı ayrı mı alacağına karar vermek. Eğer ayrı ayrı almaya karar verirsen, hem bu konuyu hem de diğer kurutma makinesi konularını okuyup, 2-3 tane kurutma makinesi belirledikten sonra tekrar fikir sorman işini kolaylaştırır.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.