Şimdi Ara

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
22.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞAMAN

Arkadaşlar,

AEG Lavatherm T96699IH çamaşır kurutma makinesi aldık. Makineyi bulmak gerçekten zor oldu. Bizden sonra bu makineyi almayı düşünenlere faydası olabilir düşüncesiyle, oturup düşüncelerimizi yorumlarımızı yazayım dedim.

Öncelikle neden bu makineyi tercih ettiğimizi söyleyeyim: AEG markasını, yaşı benim gibi 40'ın üzerinde olanlar, çok kaliteli beyaz eşya üreten eski bir Alman markası olarak zaten geçmişten hatırlarlar. Sonra uzun yıllar AEG beyaz eşyalarını Türkiye'de göremedik. Firmanın ev aletleri bölümü, 1994 yılında başka bir beyaz eşya üreticisi olan İsveç firması Electrolux tarafından satın alınmış. Electrolux firması, AEG'nin isim haklarını da 2005 yılında satın almış. Böylece AEG beyaz eşyalarını tekrar üretmeye başlamış. Yani bizi AEG'yi tercih etmeye yönelten ilk etken, firmanın geçmişten gelen olumlu imajı oldu.

Tabii bu tek başına yeterli değil. Uzun süreli (yerli-yabancı) web sitesi, forum vb. okumaları yaptım. Alacağımız kurutma makinesinde olmazsa olmaz 3 önemli özellik belirledik:
    1) Mutlaka ısı pompalı olmalı
    2) En az A sınıfı enerji verimliliğine sahip olmalı
    3) Tamburu çift yöne dönerek kurutma yapmalı

Bu özelliklere sahip olan ve Türkiye'de satılan 3 markanın kurutma makinesini inceledik:
    1) Miele - Bu markayı zaten bilen bilir. Kurutma makineleri de, diğer ürünleri gibi kaliteleri tartışılmaz, üst düzey ürünler. Fakat Miele'nin bizim ilgi alanımıza giren makinesi 6-7 bin lira civarında idi. Bu fiyat benim gibi bir çok sıradan kullanıcı için erişilebilir sınırın üstünde bir fiyat. Bu yüzden Miele'yi eledik.
    2) Electrolux - Bu markanın ısı pompalı EDH97981W modeline karar verdik ve almak üzereydik.
    3) AEG'nin Lavatherm T96699IH modelini gördük.

Tam Electrolux'ün ısı pompalı modelini almak üzereyken, hem daha yeni teknoloji olması ve hem de kağıt üzerinde özelliklerinin daha iyi olması sebebiyle AEG'yi seçtik.

Şimdi gelelim ilk deneyimlerimize ve izlenimlerimize:

Şimdilik 3 farklı çamaşır türüyle 3 defa kurutma yaptık. İlk izlenimlerimiz olumlu.

Makine Polonya'da üretilmiş. Makinedeki malzeme ve işçilik kalitesi güzel. Her yerini çok dikkatli bir şekilde inceledim; ürünün bitirme detaylarında her hangi bir kusur bulamadım. Genel hatlarıyla "malzeme ve işçilikte ucuza kaçmışlar" demeye sebep olacak bir şey göremedim.

9 kilo kurutma kapasitesine sahip. Ama bizim denemelerimizde bu kadar çamaşır olmadı. Daha az çamaşır kuruttuk. Zaten buna bağlı olarak da, koyduğumuz çamaşırları, ilk gösterdiği zamandan çok daha kısa sürede kurutup durdu. Örneğin, en fazla çamaşır olan denememizde 2 yetişkin bornozu, 2 büyük boy banyo havlusu, 5-6 tane de el havlusunu yaklaşık 1 saatte kurutup durdu. Bu süre çok hoşumuza gitti. Çıkanları doğrudan katlayıp dolaba kaldırmak eşim için paha biçilmezdi Üstelik asarak kurutmaya göre, her şey yumuşamış bir biçimde kuruyarak çıkıyor.

Bunun dışında daha hafif kıyafetlerle iki kurutma daha yaptık. Onlar da 9 kilodan az olduğu için, makine bir saatten az sürede kurutup durdu. Kurutmaların hiç birinde, eşyalarda göze görünen bir buruşma olmadı ve çekme gibi bir sorun da görmedik. Yünlüler için özel kurutma sertifikasına sahip bir ürün. Ama yünlüler şu an ortalıkta olmadığı için deneme yapamadık.

A sınıfından %40 daha az elektrik harcıyor. Kontrol düğmeleri paneli dokunmatik. LCD grafik ekran göstergeleri var. İçine çamaşır koyarken ve kuruyanları alırken, kapak açıldığında tamburun üst tarafında kendi kendine yanan bir lamba var; görmeyi kolaylaştırıyor. En zor kuruyan çamaşırdan en kolay kuruyana kadar bir sürü program seçeneği var. dB simgesiyle gösterilmiş ekstra sessiz fonksiyonu eklenmiş. Bu fonksiyonu kullanılınca, sesi 64 dB’nin bile altına düşürerek çalışıyor; bu anlamda sessizlik isteyenler için gerçekten çok çok başarılı. Tambur çift yöne dönebiliyor. Çocuk kilidi var; kilidi devreye almak ve devreden çıkarmak çok kolay. Program bitince sesle uyarı yapıyor. Bir diğer pratik özelliği de şu: İki tane hafıza (M1, M2) koymuşlar. Sıklıkla yaptığınız iki kurutma konfigürasyonunu ayarlayıp bu hafıza tuşlarına atayabiliyorsunuz. Sonra tek tuşla (M1, M2) kurutma konfigürasyonu seçmek güzel bir kolaylık olmuş.

Olumsuz özellik olarak da belki şu söylenebilir: Cihazın Türkçe kullanıcı kılavuzu yok. Biz internetten İngilizce kullanıcı kılavuzunu indirip öğrenmek istediklerimizi ondan öğrendik.

Şimdilik deneyimlerimiz ve izlenimlerimiz bunlar. Yeni şeyler (olumlu ya da olumsuz) çıkarsa eklemeler, düzeltmeler yaparım.

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)...

AEG Lavatherm T96699IH Çamaşır Kurutma Makinesi Aldık. Yorumlarımız (Fotoğraflı)...

Kullanıcı yorumlarınız için öncelikle teşekkürlerimi sunarım. Size bir sorum olacak. Bende böyle bir kurutma makinası alacağım fakat bizim için çamaşırları kırışık çıkarıp çıkarmaması önemli. Çamaşırları kırışık çıkartıyor mu ? Kırışıklık konusu çok önemli bizim için.

Elektrik konusunda da sanırım makul değerlerde yakıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi go44 -- 20 Ocak 2013; 12:10:10 >

• quote:

Konuyu takip eden tüm arkadaşlara tekrar merhaba,

Küçültme ile ilgili ölçümleri yaptım ve sonuçlar aşağıda.

Ölçümleri yapmak için;

1 tane yeni havlu
    1 tane yeni sweat shirt
    2 tane yeni atlet

satın aldım.

Kurutma makinesinin pamuklu ve penye türü kumaşları küçülttüğünden şüphelendiğim için, hepsi 100% pamuklu olan bu 4 eşyayı aldım.

Bilenler bilir; bazı araştırmalarda bir “deney grubu” bir de “kontrol grubu” olur. Buradan hareketle, 2 atlet almamın sebebi de, birisini “ölçüm atleti” diğerini de “kontrol atleti” olarak kullanmaktı. Aynı markanın aynı beden 2 atletini aldım ve hangisi hangisidir karışmasın diye, kontrol atletini renkli iplikle işaretledim.

Bu 4 eşyayı öncelikle hiç kullanmadan ve hiç suyla temas etmeden çeşitli yerlerinden ölçtüm. Tüm görsellerdeki ilk ölçüm değerleri, hiç kullanılmadan yapılmış bu ölçümlerdir.

Daha sonra, bu eşyaları kullanıp, yıkayıp kurutarak 3’er 4’er defa tekrar ölçtüm. Sonuçlar şöyle çıktı:

1) HAVLU
    Pek çok el havlusu 50x90 cm. ölçülerindedir. Ben de aynı ölçülerde, iyi bir markanın kaliteli bir el havlusunu aldım. Hiç kullanmadan yaptığım ölçümde ben de 50x90 olarak ölçtüm. Daha sonra bu havlu diğer havlularla birlikte normal bir şekilde evde kullanıldı. 3 defa yıkanarak kurutma makinesinde kurutuldu. Aşağıdaki görseldeki değerleri (yatay ve dikey olarak) ölçtüm. Bu değerlerin hepsi santimetre. Yukarıdan aşağıya doğru ilk ölçümden son ölçüme olarak düşünün. SONUÇ: 100% pamuklu ve kaliteli bir havlu 3 yıkamada ve kurutma makinesinde kurutmada enden 3 cm. boydan ise 5,5 cm küçülmüş.

2) SWEAT SHIRT
    Sweat shirt de gene iyi bir markanın iyi bir ürünü. Bunu da 2 yerinden ölçtüm. İlk rakamlar, hiç kullanmadan ölçtüğüm değerler. Sweat shirt 4 defa yıkandı ve kurutma makinesinde kurutuldu. Ölçümler görselin üstünde. SONUÇ: Sweat shirt, 4 defa yıkanıp kurutma makinesinde kurutulduktan sonra dikey olarak 7,5 santim, yatay olarak da 1,5 santim küçülmüş.

3) ÖLÇÜM ATLETİ
    Aldığım iki atlet de gene kaliteli bir markanın atletleriydi. Şimdi bakıyorum da, araştırma yapmak pahalı bir işmiş yahu. Neyse konuya dönüyorum. Atletlerden birisini deney atleti olarak kullandım. Atletleri 3 yerden ölçtüm. İlk değerler gene hiç kullanılmadan ölçtüğüm değerler. Bu ölçüm atletini kullanıp, 4 defa yıkayıp kurutma makinesinde kurutarak ölçtüm. SONUÇ: Bu atlet boydan iki farklı yerden, birinden 7 santim diğerinden ise 5 santim küçülmüş. Ama burada ilginç bir ölçüm değeri var: Atlet enden sadece yarım santim küçülmüş. Sırtındaki kumaşın küçülmesini de düşününce toplamda 1 santim yapar. Tekstil, kumaş dokuma tekniği, kumaş türü, vb. konularda bilgim olmadığı için, buradaki sadece 0,5 cm.’lik küçülmeyi yorumlayamıyorum. Belki konuya hakim bir arkadaş, bunu okursa ve bizleri aydınlatırsa, neden böyle olduğunu öğrenebiliriz.

4) KONTROL ATLETİ
    Bu atleti 2 defa kullanıp, yıkayıp asarak kuruttum ve ölçtüm. Görseldeki ilk değerden sonraki iki siyah ölçüm bu değerler. Sonra bir kez daha kullanıp, yıkayıp, bu defa diğerleri gibi kurutma makinesinde kurutarak ölçtüm. Son kırmızı rakamlar da bu ölçümler. SONUÇ: Ölçülen bir yerinde, kurutma makinesinde kurutulmasa da hafif bir küçülme olmuş. Ama kurutma makinesinde ilk kurutulmada daha öncekinin iki katı gibi bir küçülme söz konusu.

GENEL DEĞERLENDİRME VE ÖNERİLER:
    Bu kurutma makinesi, 100% pamuklu 3 farklı eşya türünü belli oranda küçülttü. Biz makineyi, dolaplık kurutma ve kısa kırışık açma programında kullanıyoruz. Belki başka kurutma konfigürasyonlarında daha farklı ölçüm değerleri elde edilebilir. Çeşitli sentetik kumaşlarda durum nedir; buna da bakılabilir. Kumaşların türü, dokuma tekniği, vb. ileri bilgi gerektiren konular bu küçülmede etkili midir değil midir; buna da bakılabilir. Ben bu konularda hiç bilgi sahibi olmadığım için bir yorum yapamıyorum. Sadece kendi çapımda basit ama sistemli ölçümler yaparak sonuçları paylaştım.

Bir bilgi daha: Bunu kesin olarak tespit etmek belki çok zor. Ama sadece kaba bir gözlemle diyebilirim ki, makine elektrik faturasına ayda sanki 30-40 lira civarında bir ek getirdi. Tabii bunun arka planını (kullanma yoğunluğunu) da söylemek gerekir. Evde hemen hemen her gün çamaşır yıkanıyor ve makineyle kurutuluyor. Bazı günler ise yıkama ve kurutma bir defadan fazla da oluyor. Önemli bir bilgi de şu: Bizim evde bu yıkama ve kurutmalar büyük çoğunlukla, elektriğin en pahalı tarifeden kullanıldığı 17:00-22:00 saatleri arasında yapılıyor. En ucuz olan 22:00-06:00 saatleri arasında daha az maliyetli olacaktır mutlaka. Çünkü iki saat dilimi arasındaki fiyat farkı neredeyse 3 katına çıkıyor.

Biz bu makineyi bugünkü bilgimizle ve kullanma deneyimimizle gene de alır mıydık? Evet alırdık. Bence küçülmesinde pek sorun olmayan bornoz, havlu, nevresim, çarşaf, iç çamaşırı, bebek kıyafeti gibi şeylerin asılmadan, beklemeden, toplam 3-4 saat gibi bir sürede hem yıkanıp hem kurutularak tekrar kullanıma hazır hale gelmesi veya katlanıp kaldırılması için bile alırdık.

Bir marka ve/veya ürüne körü körüne destek vermeden ya da haksız yere yermeden, somut veriler üzerinden benim söyleyeceklerim bunlar arkadaşlar.

Çamaşır kurutma makinesi arayan herkese kolaylıklar dilerim.

Küçülmeyle ilgili olarak kurutma makinası kullanmadan asarak kontrol etmek iyi olurdu. Belki yıkanıncada çekme yapabilir diye düşünüyorum. %100 kurutma makinasıyla alakalı olmayabilir diye düşünüyorum... Ürün kalitesinden de olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: go44
    Kullanıcı yorumlarınız için öncelikle teşekkürlerimi sunarım. Size bir sorum olacak. Bende böyle bir kurutma makinası alacağım fakat bizim için çamaşırları kırışık çıkarıp çıkarmaması önemli. Çamaşırları kırışık çıkartıyor mu ? Kırışıklık konusu çok önemli bizim için.
    Elektrik konusunda da sanırım makul değerlerde yakıyordur.

Çamaşırların kırışması konusunda bizim evde hiç bir sorun yaşamadık. Bu makine için "çamaşırları kırıştırıyor" demek haksızlık olur.
    Elektrik tüketimi konusunda da şikayet edilecek bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: go44
    Küçülmeyle ilgili olarak kurutma makinası kullanmadan asarak kontrol etmek iyi olurdu. Belki yıkanıncada çekme yapabilir diye düşünüyorum. %100 kurutma makinasıyla alakalı olmayabilir diye düşünüyorum... Ürün kalitesinden de olabilir.

go44,

Asarak kurutma da yaptım; onunla ilgili bilgi de var yaptığım ölçümlerde.
    Makine, yazdığım kumaş türlerini mutlaka belli oranda küçültüyor.
    Ama belki, senin de yazdığın gibi, çok kaliteli üretilmiş kumaşlar çekmeyebilir de.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trbc
    sn. şaman
    candoğan62 hangi makineyi almış.benim de bosch marka çamaşır makinesi çok çektirdi.en son amortisorleri bozuldu.şimdi yeni makine lazım kurutmalı mı alsak diyorum ama kararsızım.aristonun 10 kg yıkayıp 7 kg kurutan makinesi hem a sınıfı olması hem kapasitese hem de fiyat olarak makul duruyor ama ne dersiniz.pompasını bilmiyorum bu makine de çift yöne dönen yamburlu galiba? hem sizin hem de candoğan beyin yorumlarını alabilir miyim

trbc,

Mesajını anlayabildiğim kadarıyla şunları söyleyebilirim:
    Bu konularla ilgili olarak, büyük çoğunluk kurutmalı çamaşır makinesi almak yerine, eğer yer sıkıntısı yoksa mutlaka çamaşır makinesini ayrı kurutma makinesini ayrı olarak almayı öneriyorlar. Burada tercih kişinin kendisine kalıyor. Kendim herhangi bir Ariston ürününü alıp kullanmış değilim, ama benim forumdan genel olarak aldığım hava Ariston'un fazla önerilmediği.

Eğer kurutma makinesini ayrı olarak alacaksan, hem bu konuyu baştan sona oku, hem de kurutma makinesiyle ilgili bir sürü başka konu var, onları da oku. Makine alternatiflerini 2-3 taneye indir; sonrasında işin daha kolay olur.

Bizim bu makineyle ilgili her şeyi (hem olumlu hem de olumsuz) bu konuda yazdım ben. Şu anda kurutma makinesi alacak olsam AEG'nin bu makinesini gene alır mıydım? Evet alırdım.

Bu durumda, öncelikle yapman gereken şey, kurutmalı çamaşır makinesi mi yoksa ikisini ayrı ayrı mı alacağına karar vermek. Eğer ayrı ayrı almaya karar verirsen, hem bu konuyu hem de diğer kurutma makinesi konularını okuyup, 2-3 tane kurutma makinesi belirledikten sonra tekrar fikir sorman işini kolaylaştırır.

Makineleri ayrı ayrı almaya karar verdim ve çamaşır makinesini aldım. Şimdi kurutma makinesi bakıyorum.Kurutma makinesi için belirttiğiniz üç özelliğe ariston aaqcf 81 u modeli de sahip galiba.fiyatı da 1000tl civarında.Bu modeli neden elemiştiniz yahut biliyor muydunuz?

• quote:

quote:

quote:

sn. şaman
    candoğan62 hangi makineyi almış.benim de bosch marka çamaşır makinesi çok çektirdi.en son amortisorleri bozuldu.şimdi yeni makine lazım kurutmalı mı alsak diyorum ama kararsızım.aristonun 10 kg yıkayıp 7 kg kurutan makinesi hem a sınıfı olması hem kapasitese hem de fiyat olarak makul duruyor ama ne dersiniz.pompasını bilmiyorum bu makine de çift yöne dönen yamburlu galiba? hem sizin hem de candoğan beyin yorumlarını alabilir miyim

trbc,
    Mesajını anlayabildiğim kadarıyla şunları söyleyebilirim:
    Bu konularla ilgili olarak, büyük çoğunluk kurutmalı çamaşır makinesi almak yerine, eğer yer sıkıntısı yoksa mutlaka çamaşır makinesini ayrı kurutma makinesini ayrı olarak almayı öneriyorlar. Burada tercih kişinin kendisine kalıyor. Kendim herhangi bir Ariston ürününü alıp kullanmış değilim, ama benim forumdan genel olarak aldığım hava Ariston'un fazla önerilmediği.
    Eğer kurutma makinesini ayrı olarak alacaksan, hem bu konuyu baştan sona oku, hem de kurutma makinesiyle ilgili bir sürü başka konu var, onları da oku. Makine alternatiflerini 2-3 taneye indir; sonrasında işin daha kolay olur.
    Bizim bu makineyle ilgili her şeyi (hem olumlu hem de olumsuz) bu konuda yazdım ben. Şu anda kurutma makinesi alacak olsam AEG'nin bu makinesini gene alır mıydım? Evet alırdım.
    Bu durumda, öncelikle yapman gereken şey, kurutmalı çamaşır makinesi mi yoksa ikisini ayrı ayrı mı alacağına karar vermek. Eğer ayrı ayrı almaya karar verirsen, hem bu konuyu hem de diğer kurutma makinesi konularını okuyup, 2-3 tane kurutma makinesi belirledikten sonra tekrar fikir sorman işini kolaylaştırır.

Makineleri ayrı ayrı almaya karar verdim ve çamaşır makinesini aldım. Şimdi kurutma makinesi bakıyorum.Kurutma makinesi için belirttiğiniz üç özelliğe ariston aaqcf 81 u modeli de sahip galiba.fiyatı da 1000tl civarında.Bu modeli neden elemiştiniz yahut biliyor muydunuz?

trbc,

Çamaşır makinesi hayırlı olsun.
    Kurutma makinesi ararken biz Ariston'la hiç ilgilenmedik. Bu nedenle benim sorduğun ariston kurutma makinesiyle ilgili fikrim yok.
    Forumda aramanı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vlkngc
    Merhaba,
    Kabul etmelerinin sebebi teknik verilerle karşılarına çıktım.Üşenmedim işyerimden ses ölçüm cihazı aldım ve ölçüm videoları çektim.Makinın teknik verisinde 65db yazıyor benim makinam 78db e kadar çıkıyor.o yüzden 2.makinemi aldığımda da aynın ses çıkarsa şimdide söylediğim gibi makinemi merkeze teste alıp ölçüm yapabilirler gerçeği görecekler zaten.O yüzden tekrar denemeye değer.
    vlkngc,

Makineyi kusurlu olarak kabul etmeseler de, seni üzmeyip ve süründürmeyip para iadesi yapmaları firma adına en azından olumlu bir davranış olmuş. Şimdi ben senin yerinde olsam, yeni makine sorunsuz çalışırsa yeni bir video çekip sadece bilgi olsun diye sorunu kabul etmeyen kişilere link gönderirdim.

Merhabalar,

AEG silivriden bir servis ekibi gönderdi ve sorunu buldular:)kompresör sabitleme civataları gevşekmiş:)onlar sıkıldı ve sessiz bir şekilde çalışıyor.Şimdi teknik serviste videolarımı izleyip 'bana göre normal' diyen o arkadaşa mail atmada sıra:)o bunu hakketti:)

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,
    Kabul etmelerinin sebebi teknik verilerle karşılarına çıktım.Üşenmedim işyerimden ses ölçüm cihazı aldım ve ölçüm videoları çektim.Makinın teknik verisinde 65db yazıyor benim makinam 78db e kadar çıkıyor.o yüzden 2.makinemi aldığımda da aynın ses çıkarsa şimdide söylediğim gibi makinemi merkeze teste alıp ölçüm yapabilirler gerçeği görecekler zaten.O yüzden tekrar denemeye değer.
    vlkngc,

Makineyi kusurlu olarak kabul etmeseler de, seni üzmeyip ve süründürmeyip para iadesi yapmaları firma adına en azından olumlu bir davranış olmuş. Şimdi ben senin yerinde olsam, yeni makine sorunsuz çalışırsa yeni bir video çekip sadece bilgi olsun diye sorunu kabul etmeyen kişilere link gönderirdim.

Merhabalar,

AEG silivriden bir servis ekibi gönderdi ve sorunu buldular:)kompresör sabitleme civataları gevşekmiş:)onlar sıkıldı ve sessiz bir şekilde çalışıyor.Şimdi teknik serviste videolarımı izleyip 'bana göre normal' diyen o arkadaşa mail atmada sıra:)o bunu hakketti:)

sorununuzun çözülmesine sevindim uzun yıllar sessiz birşekilde kullanırsınız inşallah

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,
    vlkngc,

Merhabalar,

Evet, o arkadaşa böyle bir ders vermek lazım ki, en azından bir süreliğine de olsa kendisini kötü hissetsin ve neyin "normal" neyin "anormal" olduğu konusunda algılarını ve referanslarını bir gözden geçirsin.

Sonuç olarak sorunun çözülmesi güzel; şimdi gönül rahatlığıyla makinenin keyfini sürebilirsin vlkngc.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,
    vlkngc,

Merhabalar,

Evet, o arkadaşa böyle bir ders vermek lazım ki, en azından bir süreliğine de olsa kendisini kötü hissetsin ve neyin "normal" neyin "anormal" olduğu konusunda algılarını ve referanslarını bir gözden geçirsin.

Sonuç olarak sorunun çözülmesi güzel; şimdi gönül rahatlığıyla makinenin keyfini sürebilirsin vlkngc.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben bu kurutma makinesini almak istiyorum iyi bir fiyata hiç bir yerde bulamıyorum varmı bir tavsiyesi olan ? Veya bunun kalitesinde başka bir önerisi olan.

• bende AEG966699ıh kurutma aldım fakat çalıştırı yoruz 10 veya 15 dakika sonra gösterge panalinde DURAKLATILDI yazıyor içine bakıyoruz çamaşırlar daha kurumamış ne yapmalıyız bekliyoruz makine çalışmıyor öyle duruyor acaba doğru ayarmı yapamıyoruz makinayı kollanmayı bilenler bize yardım edebilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34murat -- 6 Kasım 2013; 0:31:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34murat
    bende AEG966699ıh kurutma aldım fakat çalıştırı yoruz 10 veya 15 dakika sonra gösterge panalinde DURAKLATILDI yazıyor içine bakıyoruz çamaşırlar daha kurumamış ne yapmalıyız bekliyoruz makine çalışmıyor öyle duruyor acaba doğru ayarmı yapamıyoruz makinayı kollanmayı bilenler bize yardım edebilirmi

34murat,

Servis görevlisinin makineyi kurarken nasıl programlanacağını anlatması gerekirdi.
    Makineyle birlikte kullanıcı kılavuzu geldi mi? Eğer geldiyse, bu kılavuza bakarak, tekrar doğru programlayıp denemek gerek.
    Eğer doğru programlandığı halde kendi kendine "DURAKLATILDI" yazıyorsa, bu durumda servise danışmak gerekir.

• Merhabalar tamburun cift yone dönmesi makinanizda nasil olmaktadır mesela 15 dk sağa sonra solami dönüyor electrolux 3498 aldim tambur surekli ayni yonde ozelliklerinde cift yone tambur diyor anlayamadim servis net birsey demiyor yardimcı olursaniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinada -- 6 Aralık 2013; 0:13:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derinada

Merhabalar tamburun cift yone dönmesi makinanizda nasil olmaktadır mesela 15 dk sağa sonra solami dönüyor electrolux 3498 aldim tambur surekli ayni yonde ozelliklerinde cift yone tambur diyor anlayamadim servis net birsey demiyor yardimcı olursaniz sevinirim
    Bizim makinede tamburun çift yöne dönmesinin belli bir zamanı, süresi filan yok. Saat yönüne dönerken bir anda duraklayıp saatin tersi yönüne dönmeye başlıyor. Bu durum, büyük ihtimalle biz kullanıcıların anlamadığı, makinenin kendi çalışma algoritmasıyla ilgili olabilir. Makinenizde bir sorun olmasına pek ihtimal vermiyorum. Ama eğer makinenizin döndüğü yönün tersine döndüğünü görmek isterseniz, çalışırken duraklatıp (pause) sonra tekrar çalıştırın, büyük ihtimalle önceden döndüğü yönün tersine dönecektir. Bizim cihaz öyle yapıyor.

• quote:

Aynı makineden biz de almak istiyoruz ancak banyo'da müsait yerimiz yok. Su biriktirme deposu var mı? Gider bağlantısı olmadan kullanabilir miyiz?
  • mightywings kullanıcısına yanıt
    mightywings,

İlk mesajımdaki ilk fotoğrafta bulunan ve üzerinde "AEG ve LAVATHERM" yazan bölme su tankı. Biz aldığımızdan beri su tankıyla kullanıyoruz.
  • quote:

mightywings,

İlk mesajımdaki ilk fotoğrafta bulunan ve üzerinde "AEG ve LAVATHERM" yazan bölme su tankı. Biz aldığımızdan beri su tankıyla kullanıyoruz.

Çok teşekkürler..
  • ŞAMAN kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

AEG marka ve modelden memnunmusunuz acaba? Sizin ürününüzü internette arattım ancak bulamadım. Ürünü tavsiye edermisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PETERSBURG kullanıcısına yanıt
    PETERSBURG,

Siteye nadiren girdiğim için, mesajını şimdi gördüm.

Makinenin performansından memnunuz. İyi kurutuyor, çabuk kurutuyor.
    Ama satış sonrası için AEG firmasından çok memnun olduğumu söyleyemem.
    Şimdi yeniden kurutma makinesi alacak olsam, AEG değil de Bosch veya Sıemens bakardım.
  • Merhaba,

Kapakta buhar sızıntı olup olmadığına dair kontrol eder misiniz? Benim makinemde bu sorun var:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=25430445&p=168#114552025 . Konu ile ilgili kendi makinenizdeki durumu paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.