< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kuryelere yeni düzenleme geliyor: Süre taahhüdü ortadan kalkacak (3. sayfa)
-
-
Dostum cidden Asya'ya gidip orayı görmelisin, 3 aydır Türkiye'de yoktum Vietnam'da mesela kaldırımdan araç geçmesi çok normal. Vietnam'da 10 gün motor kullandım ve motorculardan geçilmiyor. Ayrıca kaldırım bazen yoldan daha kalabalık oluyor. Tayland ve Vietnam'da da motorda geçilmiyor, oralarda daha çok bizdeki gibi trafik ama Filpinler de özellikle motorcular çok yaygın ve arabayla saatlerde sürünüyorsun yolda İstanbul trafiğinden beter, neyse ki moto taksi çok yaygın oralarda ve bunlar sayesinde daha iyi. 5 km'lik yeri 3 saatte gittim geçen hava alanı yakın olduğu için. O yüzden bu tip yerlerde önceliği ya motor ya da trene vermek gerekiyor. Mesela ben daha sonra akıllanıp tren kullandım, sonra bindim arabaya :)
Açıkçası motor taksi türkiye de de kullanılmalı süper faydalı bir şey. Ama uber gibi yapacaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi. Kaldırım için de ben de sevmiyorum kaldırımda kullanmayı ama yerine göre gerekiyor, Vietnam'da belirli saatlerde ve yollarda kaldırımı kullanmazsan saatlerce hareket bile edemezsin!
-
Buna şirketler çok göz yumuyor, normalde 1 siperişten fazla alırsan ikinci sipariş soğuk gider ama kurye sayısı az olunca, elden bir şey gelmiyor. Motorcu ne yapsın adam siparişleri bitirip evine gitmek derdinde , işletme sahipleri daha çok kazanmak için her şeyden kısıyor ve özelikle az eleman çalıştırıyorlar. Müşteri de genelde mağdur oluyor ama sebebi işe yerleri ; ben genelde çalıştığım işletmelerde diğer siparişler soğuk gider, diye 2 den fazla sipariş almamaya özen gösteririm ama almayınca da; yolunun üzerinde, niye bunu da almıyorsun? derler! Yani öncelikle sipariş sayısına bir şey yapılmalı, bir kere ne olursa olsun ikinci sipariş illaki biraz da olsa soğuk gider. Bu yüzden iki sipariş bile olsa soğuk gitme olasılığı yüksek: Ama yeri geliyor 2 tane değil 12 tane siparişi aynı anda alan kişileri biliyorum. Beni 6'ıncı paketi almadım ,diye azarlayanları saymıyorum bile!
-
Evet haklısın. Tanıdığım kuryeler 4 tane çıksa bile alıyor. Üçünü dağıtana kadar dördüncü buz gibi olur.
-
soğuyan yemekler içinde özel paketlemeler sıcak soğuk geçirmeyen paket zorunluluğu getirilmeli. kuryeyi önemseyen tüketiciyi de önemsemeli.
-
hindistan'da da öyle. üçüncü dünya ülkeleri için normal bir tablo evet.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X