Şimdi Ara

Kuryelere yeni düzenleme geliyor: Süre taahhüdü ortadan kalkacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi allah aşkına şu kural tanımaz, ırakta, pakistanda yaşıyormuş gibi motor sürenlere de ciddi yaptırımlar getirin ya. Kask takmazlar, ters yönden giderler, kaldırıma çıkarlar her şeyi yaparlar ama hiç ceza meza da almazlar. Bir kaç ay önce kaldırımda yürüyorum, motorlunun biri de çıkmış kaldırıma yolun öteki tarafına geçmeye çalışıyor yol da vermiyor üstüne bir de bana "dur len" diyor yol vermem için. Vallaha çok şanslı yanımda misafirlerim vardı bir şey diyemedim kaba gözükmeyeyim tatsızlık çıkmasın diye, orada onu yatırıp öyle bir dibine dibine bandırırdım ki bir daha motora binemezdi, kaskı maskı da yoktu zaten elimden de kurtulamazdı.

• 1 saatte geliyordu şimdi 2 saatte gelirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam da somali c.başkanı oğlunun öldürdüğü kurye haberinden sonra.. Bak sen şu işe nasılda kurye koruyucuları kesildiler bir anda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

hocam bir söz var; kasap et derdinde koyun can derdinde...

• onu bunu bilmemde bu paket servis başına aldıkları getirme haracına dur demeleri lazım kimi 22.90 diyor kimi 4.90 diyor kimi 17.90 diyor bir standart olayı yok ayrıca 90larda hiç unutmazdım 5 tane lahmacun söylerdim adam 1km ötede olsada getirirdi ve getirme ücretide almazdı. kazanç vardı ortam bereketliydi şimdi çoğusu olmuş üç kağıtçı malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 8 Aralık 2023; 20:44:32 >
  • Süreyi makul yapacaklarsa gönderim ücretini de "makul" yapsınlar o zaman.
    Var mı öyle 400 liraya ücretsiz gönderim, bir kolaya kola kadar gönderim parası...
    Oh ne ala memleket :D

• Hiçbir kurye zamanında getirmiyordu ki zaten? ben şimdi yemeği soğuk aldıktan sonra bir daha yemek sipariş eder miyim? hayır. Bu düzenleme eksi yazar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süre baskısı bittiği zaman doğru düzgün kullanacaklar mı motoru? Kasklarını düzgün takacaklar mı? Kurallara uyacaklar mı? Ben hiç zannetmiyorum...

Geçenlerde, sabah arkasında küçük çocuğu ile, muhtemelen çocuğunu okula bırakmak için yolda olan bir kurye gördüm. Kask kafasında yarım, çocukta yok. Ters yönden çıktı, ana yolda trafik var diye 2 şerit yolda ters yönden sürmeye devam etti. Arabada trafikte beklerken çocuk için ben stres oldum, -muhtemelen- babası kuralları çiğnemekte bir sakınca görmedi.

• Bunları yaparken bir de ehliyetsiz kuryelere de çözüm bulsalar keşke. Büyük yemek, market kuryelerini geçtim ama özellikle mahalle lokanta ve marketlerinde çalışan kuryelerin ehliyeti yok. Kask falan zaten takmazlar üstüne ters yönden gelirler. Bizim mahallede böyle ters yönden geldi diye iki kere kaza yaşadı kuryeler allahtan ikisinde de can kaybı olmadı ama üçüncü seferde olur demedi demeyin.

Altlarındaki motorları bilinçsiz kullanıyorlar. Kurye işi yapacak kişilerin ciddi bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Başka türlü çözemezsiniz.

• tobepeople kullanıcısına yanıt

Yaa işte bunlara yasak getirmeli. Kış lastiği neden almaz iki tekere. Kurye kaza yapsa daha mı iyi ! Hem adam ölebilir hem motor pert olabilir. Veya neden tam techisat vermez kuryesine firma. Ürünlerine kol gibi zamları yapmayı biliyorlar. Bunlara ceza gelmeli diyorum bende.

Türkiye'de 3-4 meslek varki. Nedense kimse üstlerine düşmüyor. Gerek iktidar gerekse muhalefet onların dertlerine sorunlarına odaklansa belki yüzde 1-2 oy artrıacak. ( Özellikle sözde muhalif partiler boş muhalefet yapacaklarına bu kişilere odaklansa dertlerine çare bulsa belki iktidar olacak. )

En başta motokuryeler.

Mesela bu 3 harfli marketlerde çalışan kasiyerler. ( Çalışma şartları çok kötü çok uzun çalıştırılıyorlar her işi yaptırtıyorlar izin yok vb çevremde 5-6 tane market var 1 kere gördüğüm çalışanı 1 hafta sonra göremiyorum o derece hızlı gir çık oluyor.)

Mesela kargo dağıtım elemanları. ( İşleri çok ağır ve çalışma şartları sıkıntılı )

Mesela büyük avm çalışanları.

• acaba şu ülkede beyni olan bir yönetici görecekmiyiz ??? getir den tatlı istiyorsun kurye 2 saat gelmiyor ve sonra sisteme sipariş teslim edilemedi ve imha edildi yazıyor. hayvan gibi tüm tatlıyı da yiyor tabi. kuryeler artık motoru çalıştırma zahmetine bile girmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce kurye dahil tüm motorların tek yön yolda tersten ilerlemeleri ve yaya yoluna motor sokup U dönüş yapmaları veya karşı caddeye girmeleri engellenmeli bunlara büyük cezalar verilmeli. kaldırımda motor süren dingiller bile var.

nasıl gecikmez 10 tane sipariş alıp 2 saate de gelebilir yolda durup sigara da içebilir şuanda bile geç gelen oluyor

• berk70 kullanıcısına yanıt

Bu işten ekmek yiyen insan niye durup sigara içsin? Gecikme illa olur, yol müsait olmaz, götürülecek arka arkaya kargolar vardır, teslim alandan kaynaklanan gecikmeler vardır. Kardeşim zaman zaman bu işi yapıyor. Yaşadıklarının biliyorum. Ne istiyorsunuz anlamıyorum, hayatını riske atsın, kelle koltukta bassın mı? Bu süre yüzünden kazalar oluyor bazen, yazık degil mi? Geçen biz de sipariş verdik 30 dk yerine 40dk da geldi, elemanın soluğu bilmem neresinden çıkıyordu. Çoğu insan da artistlik yapıyor böyle zamanda kuryeye.

Niye durup sigara içsin biliyo musun giderken sigara içmesi daha tehlikeli diyr

Her yerde ters yönden kaldırımdan gitmeseniz güvenli olur hızınızı trafiğe göre ayarlasanız güvenli olur süreyi yazan müşteriler değil işletme yarım saat 45 dk yazıyor sıkıntı varsa işletmeyle konuş

Müşteri yazan sürede gelmesini istiyor bu süreyi yazan müşteri değil bak işletme sen müşteriye atarlanıyosun ama 30dklik yol değilse işletme 30dk yazmıcsk ortada müşterilik bir şey yok kaç yazdıysa o sürede beklenir hatta alma kararı da buna göre veriliyor tabiki o sürede isteyeceğiz kuryenin bir sıkıntısı varsa işletme ile konuşsun süreyi yazan onlar

• berk70 kullanıcısına yanıt

Ben kurye değilim bu arada kardeşim zaman zaman yapıyor.

Süreyi veren işletme tabi ve ben de bu süre verilmesinin insani olmadığını düşünüyorum. İşletmeler çalışanlara köle muamelesi yaparlar, müşteriye hoş görünmek için şartları zorlarlar. Eleştirdiğim ilk nokta bu.

Diğer nokta da, insanımızın acımasız olması, birini ezmeye yer araması. Sisteme, patrona değil gücünu garibana yetirmesi. Markete gitseniz, stajyer kasiyer biraz yavaş olsa hemen üzerine giderler. Herkes kendini afedersin önemli bir bok zanneder, sanki atom parçalıyor, evrenin sırrını çözüyor, hayat kurtarıyor gibi dakika hesabı yapar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.