Şimdi Ara

Kuryelere yeni düzenleme geliyor: Süre taahhüdü ortadan kalkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yemek, market ve kargo taşımacılığı yapan motokuryelerin yaygınlaşmasıyla birlikte hem kuryeler hem de trafik için birtakım sorunlar baş göstermeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaşanan sorunları gidermek için taslak düzenleme hazırladı. Taslakta son değişikliklerin yapıldıktan sonra yeni kuralların yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Yönetmelikle birlikte kuryelere ve kurye işletmelerine yetki belgesi zorunluluğu getiriliyor. Mevzuata uymayanlara idari para cezası ve yetki belgesinin iptali gibi cezalar uygulanacak.

Süre taahüdü kalkıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde değişik öngören taslak düzenlemenin 12. maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“P1 ve P2 yetki belgesi sahipleri teslim aldıkları kurye gönderini taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan makul bir sürede alıcısına ulaştırmakla yükümlüdür. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 10 uyarma verilir.”

Bu maddenin yürürlüğe girmesinin ardından teslimat süresi hakkındaki taahhütler ortadan kalkacak. “30 dakikada kapında” gibi ifadeler kullanılamayacak. Bu sayede kuryelere teslimat süresi hakkında baskı yapılamayacak. Ancak teslimat için saat aralığı hizmeti verilebilecek.

Ayrıca Bkz.TCDD, elektrikli araçları 15 dakikada şarj eden süper hızlı şarj istasyonları kuruyor

Kuryelerin gideceği reflektif yelek üzerinde “KURYE” ibaresi ve firmalarının U-Net numaraları görünür şekilde yazılacak. Yetki belgesi sahipleri, “teslimi mümkün olmayan adresler” için kurye gönderisi kabul etmeyecekler. Alıcıya teslim edilemeyen ürünler aynı süre içerisinde göndericisinde geri götürülecek. Kurye gönderisinin bozulabilir gıda olması durumunda gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacaklar. Motokurye şirketleri, çalıştırdıkları kuryelere mevzuata uygun koruyucu ekipman sağlamakla yükümlü olacak. Satılması, sevk edilmesi ve ticari yasaklanmış ürünler taşınamayacak.

Taslak düzenleme üzerinde son çalışmaların yapılması için sektör temsilcilerinin görüşleri alınacak.

Kaynak:https://www.gebzeto.org.tr/wp-content/uploads/2023/12/TOBB-Karayolu-Ta%C5%9F%C4%B1ma-Y%C3%B6netmeli%C4%9Finde-De%C4%9Fi%C5%9Fiklik-Yap%C4%B1lmas%C4%B1na-Dair-Y%C3%B6netmelik-Tasla%C4%9F%C4%B1.pdf

• Kurye mobbingine son :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teslimattaki "makul süre" kime göre neye göre makul olacak?

Sıcak teslim edilmesi gereken bir ürünü 2 saatte soğuk olarak teslim ettiğinde bence makul derse ne yapacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi typhoone -- 8 Aralık 2023; 17:44:14 >
  • Olması gereken Kuryelere kaliteli kask ve koruyucu kıyafet ekipman takma zorunluğu getirmek. Takmayan kuryelere ve çalıştığı firmaya ağır cezalar kesmek.

Kuryeler ne kask ne eldiven ne koruyucu mont hiçbiri olmadan akan trafikte hatalı işler kırmızı ışıkta geçmeler kullanarı içe saymalar kaldırımlara çıkmalar flan yetmezmiş gibi birde ekipmansın kasksız gezip ölüme resmen davetiye çıkarıyorlar. E5 e bile kasksız çıkıp kendileri ile birlikte trafikteki herkezide tehlikeye atıyorlar...

• typhoone T kullanıcısına yanıt
    Tüketici olarak katılıyorum ama kurye olsam bu uygulama benim işime gelirdi. Kanun koyarken ifrat ve tefrit de kaçmadan iki tarafı da memnun edecek kanunlar olmalı. Çizilen çerçevenin dışına çıkanlara yaptırım uygulanması lazım.

• keepsakee kullanıcısına yanıt
    Bu uygulama tam tersi daha çok mobinge sebep olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gene herzamanki gibi sorunun kaynağının tam tespiti bulunup onu dogrudan çözüm üretmek yok.Hiçbir firmaya böyle kural dayatamassın.Örnek mesela getirin olayı bu zaten adamların faaliyeti müsterisine kısa sürede hızlı hizmet vermek insanlar getire bu yüzden para ödüyor öyle olsa insanlar nie kurye siparişi versin? Gider Migrosdan alışveriş yapar böyle Ticaret olmaz iş gelişimi olmaz.Firmalar insanlara hizmet veremez bu şekilde.Sorunun kaynağı bu değil.Az.eleman çalıştırıyorlar az eleman çalıştırıyorlar.İşverenler 500 Tane ayrı iş varsa 500 işe ortalam 10 Tane eleman koyuyor.Gidin heryerde kuyruk var Mağazaya gidiyorsun 1 saaat kuyruk bekliyorsun Bankaya gidiyorsun 1 saat sıra bekliyorsun tamam çok işe az elaman bütün sorun budur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazı kargo şirketlerinin kuryeleri apartmana girmeye üşendikleri için apartmanın dışındaki doğalgaz panosuna bırakıp gidiyorlar sonra bana mesaj geliyor kuryenin özel numarasından "doğalgaz panosuna bıraktım" diye keşke bunlara da çözüm bulunsa. getirdiğin ürün belki de aşırı kıymetli bir şey onu oraya koyarak bunun sorumluluğunu alıyor musun? bu dediğimi en çok sürat kargo yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockies -- 8 Aralık 2023; 15:13:8 >
  • Kuralları yine piyasanın kendisi belirler. Bürokratlar istediği kadar kural çıkarsın. Hızlı teslim eden kurye daha çok iş bulur, geç teslim edenin sözleşmesi iptal edilir. Ankaradakiler yine icraatta görünmeye çalışıyorlar.

• Hocam o biraz çalışan insana göre değişiyor. Şimdiye kadar kargo konusunda hiç sorun yaşamadım. Evde olmasam bile , bir şekilde kapıyı açtırıp kargoyu kapıma bırakıyorlar. Ertesi gün uğrarız sorun değil diyen bile oldu.

• Bu düzenleme müşteri ile kuryeleri daha çok karşı karşıya getirir ve her iki taraf içinde daha fazla soruna neden olur.

• Motor yerine bisiklet gerekli bıktık ters düz demeden kullanmaları.

• Buna en çok yürüyerek 5 dk mesefaye motorla 1 saatte teslimat yapmayan fastfood kuryeleri sevinecek.

• İnsanlar çok zalim ve acımasız. Süre taahhüdü kuryelerin can güvenliğini riske atmalarina neden oluyordu. Hiçbir işyeri hicbir kurye bilerek gecikmez. Is başına para alırlar. Ama benim acımasız halkım yemeği 5 dakika gecikti diye olay yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüm gelmeden tedbir gelmez

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kuryelerin yaşadığı tüm olumsuzluklar aç gözlü firmala kaynaklı. Eve siparişte mesafe şartı konmalı, izmir bostanlıya aleybeyden yemek getiren firmalar var.

• Bir kurye olarak çok gereksiz ve zaman kaybı bir uygulama. Ben kuralların çoğuna uymaya çalışıyorum fakat kuryeler kırmızıda geçiyor, kask takmıyor, ters şeritlerden geçiyor. Bu sayede benden fazla paket atıyor tabi ki fazla para kazanıyor. Adam gibi denetleme gelmesi gerekiyor. Koyacaksın kavşaklara iki tane trafik polisi plakayı görecek cezayı yapıştıracak sürekli. Adam kaskı önüne koymuş motorun öyle geziyor ceza yemiyor. Kaskı var diye. Kaskı takmıyor ama. Trafik işini çözmek için radikal kararlar alınması gerekiyor. Kırmızı ışıkta geçen, ışık sarıya dönerken hızlı geçen, yaya geçidinden geçen vs... bunlara cezaların kesilmesi gerekiyor artık. İlla trafik polisi gezerken denk gelecek de öyle ceza veriyor tabi motoru yakalarsa.

Sadece motorcular için değil arabalar içinde geçerli. Adam taksiyle sıfıra sıfır arkamdan geliyor yağmurda. Ben şimdi telefona bir gözle bakıyorum navigasyona adrese, arkama bakıyorum mecburen acaba sağımdan yada solumdan geçmeye kalkar mı diye. Takip mesafesi 5cm-50cm arası trafikte.

• O diilde saka ulkede saka meclis var. Paso kanun cıkarıo sanki uyan var mıs gibi.

Her kosede bi kuralsızlık, bi hırsızlık var, sadece gostere gostere yapanlara gidip gostermeden yapsınlar die ceza verioalar.

Meclis halkın aynası. Böle halka böle tarak. Aynı torba yasada emekli vekillere 4-5 maas alan bürokratlara kıyak maas lar da var. Ama gazteci kalmadından onları okumaz duymazsınız. Zaten halkta ...lemez. O kadar amadı doyuruk uc bes partiliyi mi doyuramıcaz der gecerler.

Kendi anam babamdan biliom. İki yuzlu riyakar bi milletiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 8 Aralık 2023; 20:47:28 >
  • Son zamanlarda getir bile 2 saatte teslimat yapiyordu. Simdi artik makul der ertesi gun gelirler.

• Sokak köpeği sorununu çözmeliler kuryeleri en büyük sıkıntıya sokan bu motoru direk kovalıyorlar kaç kez şahit oldum o panikle kaza yapan kamyon altına giren çok oldu haberlere defalarca çıktı....

Çözerler mi?
    İmkansız ellikinin garanti ettiği koltuklarında hiçbir sorunu gerçekten çözmeden otururlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.