Şimdi Ara

Yeni Gümrük Vergileri Ne Zaman Uygulanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
417
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 ağustos 2024'de resmi gazetede yayınlanan ve 15 gün sonra yürürlüğe girecek olduğu söylenen yeni vergilendirme kanununun uygulanmasında; alınan ürünün fatura kesim tarihi mi, gümrüğe giriş tarihi mi baz alınacak? Bununla ilgisi bilgisi olan ve resmi bir kaynak verebilecek var mı? Dün bu karar yayınlanmadan saatler öncesinde Aliexpress üzerinden 120'şer Euroluk 2 ürün satın aldım. Tahmini geliş 14-20 Ağustos arası diyor. 21 Ağustos ise kararın yürürlüğe girme tarihi. Ne yapılması gerekir bu durumda? Aldığım ürünleri Türkiye'ye getirmenin tek yolu Avrupa veya Amerika'ya gidip oraya sipariş edip yanında getirmek, böyle bir imkanım da yok.

• 14-20 Ağustos teslimat görünüyorsa öncesinde gümrükten geçmesi lazım. 21 Ağustostan önce gümrükten geçmesi yeterli.

Ben de karar çıktıktan sonra sipariş verdim 30 dolar altında olduğu için en kötü ihtimalle fazladan yüz lira vergisi çıkar öder alırım diye umuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Hocam ben 21 ağustos'tan önce faturası kesilen ürünlere eski prosedür uygulanacagını düsünüyorum, gümrüğe ne zaman ulasacagının garantisi yok sonuçta. Yogunluktan gümrükte beklerken 21 ağustos geçebilir. Ama kötü niyetli kişiler faturayı önceden kesmiş gibi gösterip 21 agustos sonrası gönderirse düşük vergi ödeyerek bu da riskli duruyor. Belki bir süre işi sıkı tutmayıp sonradan tamamen güncel tarifeye geçebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revenge® -- 20 Ağustos 2024; 18:0:13 >
  • ürün tr ye geldi 2 gündür gümrüğe sunulmadı 3600 tl lik ürün gümrükte mi kalır

• okis kullanıcısına yanıt
    Benim de dün sabah geldi 100 euro paket. Bakalım nolacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Revenge® kullanıcısına yanıt
    Oyle birsey yok hocam suana kadar hal olmasi gerekiyordu
    Abdden alsiveris yapiyoruz bizim gönderiler normalden önce cikti

Gumrukten 20 sine kadar gecmesi gerekiyordu

Fatura tarihine bakmiyorlar
    Yeni Gümrük Vergileri Ne Zaman Uygulanacak

Aynen boyle

Magdur ettiler milleti bekleyenler kesinlikle takilicak ek sure verirlermi kesin konusmim ama zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 21 Ağustos 2024; 13:58:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 13 ünde sipariş verdiğim ürün çinden gelip 20 sinde gümrükten geçti, şimdi ptt de. ben yırttım galiba.

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Hocam benim 2 paketim vardı biri 20sinde geçti, diğerinde güncelleme yok geçerse 21inden sonra yüzde 30 vergiyle geçmiş olacak 30 euroyu zaten geçmiyordu. İsteseler gümrükte 2 hafta bekletirlerdi ama öncesinde geçirdiler birini. Bence yoğunluk var, bu hafta cogu kişinin siparişi sorunsuz geçecek gibi geliyor.

• Aliexpress 13 Ağustos %30 vergi ödediğim siparişim (30 euro altı) 21 ağustos varışlı, dün gümrüğe girdi, bugün ek vergisiz gümrükten çıkıp PTT kaydı yapıldı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.