Şimdi Ara

KUŞ GRİBİ VE H5N1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sizlerinde bildiği gibi...
    Kuş gribi virüs kaynaklı ve bu nedenle de bulaşıcı hastalıktır. Hastalığa neden olan virüs grip (influenza) virüsü ile aynı aileden gelir ve hastalığa bu yüzden kuş gribi veya avian influenza da denir.

Bu hastalık kuşlara ve domuzlara bulaşabilir. Bilhassa kümes hayvanlarının yetiştirildiği çiftliklerde hayvanların birbirine çok yakın ortamlarda yaşmaları nedeniyle salgın tehlikesi çok yüksektir.

Kuşlarda hastalığın seyri sebep olan virüse göre değişir ve kuş gribi virüsünün 15 ayrı çeşidi vardır. Genelde tüylerde kırışıklık ve yumurtlamada azalma olarak kendini gösteren hastalık H5 ve H7 türündeki ( yani ağır patojen özelliğe sahip) virüsler sebebiyle ortaya çıkarsa oldukça öldürücüdür ve hastalığın bulaştığı kuşlar ilk güde ölürler.

H5N1 virüsü ile ortaya çıkan kuş gribi türü insanlara aslında kolayca bulaşabilen bir hastalık değil, yani özel şartlar dışında insana virüsün bulaşması çok zor.

Hastalığın bulaşması için kuşlarla yakın temas halinde olmanız gerekiyor veya dışkısının bol olduğu ortamda sık sık bulunmanız gerekiyor.

Yinede bu kadar önlemim alınması ve kuş gribinin gündemi bu kadar kurcalaması durup dururken oluşan bir sonuç da değil.

Aşırı önlemlerin 2 nedeni var: ilk neden H5N1 virüsü insana bulaştığında bu günkü veriler ile 122 kişinin 62'sinin (1) ölümüne sebep olarak uç düzeyde ölümcül sonuçlar yarattığını kanıtlamış olması.

İkinci neden ise virüsün mutasyona uğrama riski ile bağlantılı. Influenza virüsünün ailesinden gelen H5N1 (avian influenza) diğer influenza virüsleri gibi DNA değiş tokuşuna çok yatkın bir virüs.

Ölümcül etkileri de göz önüne alındığında, insana bulaştığı anda insandan insana kolayca bulaşabilen bir baksa grip virüsünde bulaşmayla ilgili gerekli DNA'yı edindiği takdirde, insanlar için ölümcül yeni bir grip virüsünün oluşması işten bile değil.
    Bu virüsün de bir gribin etkisi ile insanlara bulaşacağını düşünürsek, yol açacağı sonuçlar insanlığın varlığı adına bile tehlike oluşturacak seviyelere ulaşabilir.

Bu tehlikeyi gören birçok ülke yöneticileri ve bilim adamları ilk başta o kadar da tehlikeli görünmeyen kuş gribinin üzerine bu denli hassasiyetle gitme zorunluluğunu hissediyorlar.

H5N1 kuş gribi virüsünün hikâyesi

Şubat 2003:
    Virüs Hong Kong’da bir kişinin ölümüne neden olarak ilk kez gündeme oturdu

Aralık 2003:
    Güney Kore’de ilk H5N1 kuş gribi salgını.

Ocak 2004:
    Çin ve Japonya’da H5N1 kuş gribi salgını sonra Tayland ve Vietnam’a da ulaştı, bu son ülkelerde sekiz kişi öldü.
    Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ABD ve İngiltere’de aşı için gönüllü aramaya başladı.

Mart 2004:
    Virüs Asya’daki kuş sürüleri arasında yayıldı ve bu sürümlerle batıya doğru da ilerlemeye başladı.
    Vietnam ve Tayland’da yeni insan ölümleri meydana geldi.

Ağustos 2004:
    100 milyon tavuk itlaf edildi.
    Çin, domuzlarda da kuş gribi görüldüğünü duyurdu.

Kasım 2004:
    DSÖ, milyonlarca insanı öldürebilecek bir salgın olabileceğine dikkat çekti.

Aralık 2004:
    Yıl içinde H5N1 kuş gribi virüsü 32 kişinin ölümüne neden oldu..

Şubat 2005:
    Vietnam’da bu sefer 12 ölüm.
    H5N1 kuş gribi Kamboçya’ya da yayıldı.

Mayıs 2005:
    DSÖ Ocak 2004’ten beri Vietnam, Kamboçya ve Tayland’da 53 kişinin öldüğünü duyurdu.

Ekim 2005:
    Asya'dan gelen göçmen kuşların geçiş yolundan bulunan Romanya, Türkiye, Yunanistan, Makedonya, kuş gribi tespit edildi.

Peki böyle virüslü bir hastalığın bu aralar Türkiye'de sık görülmesi normal mi? Bu hastalığın Türkiye'ye yayılmasını sadece göç eden kuşlar mı sağlıyor bu bir komplo mu?SİZCE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::DESPERADO::. -- 25 Ocak 2006 0:13:32 >

• hayır neden dersen bu kuş gribi denen olay niye tek bizim ülkemizde varda komşu ülkekerde yok (ermenistan,yunanistan vs...) bu kesin çevre ülkelerden birinin işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: faceonbody

hayır neden dersen bu kuş gribi denen olay niye tek bizim ülkemizde varda komşu ülkekerde yok (ermenistan,yunanistan vs...) bu kesin çevre ülkelerden birinin işi
    Kaos teorilerinden bıktık artık!

Öbür ülkelerde olmadığından emin değilsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akarahmet

Alıntıları Göster
    ben öbür ülkeler demiyorum ki çevre ülkeler diyorum hangisinde war ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

başka bir pencereden bakalım o zaman diğer ülkelerde var ama önemsenmeyecek gündeme çıkarılmayacak kadar düşük tutuyorlar mücadele edebiliyorlar yada saklıyorlar. Şunuda unutmayalım şu günlerde kuş gribi ortaya çıkan ülkelere yardım söz konusu gelecek olan yardımda küçümsenecek bir miktar değil bunu duyan ülkeler herhalde saklamazlar yada (çok zenginler)

bende Türkiye' veya Dünya'nın güzel yanlarından bahsetmek ama unutmayalım ki
    insan geleceği için endişelenip plan yapmaz ise sorunlardan kurtulmazsa geleceği pekte iyi olmayabilir herşeyden önce gerçeklerden bahsetmeliyiz sözkonusu olan sağlığımız yaşamımız tehlikede...

• quote:

Orijinalden alıntı: .::DESPERADO::.

quote:

başka bir pencereden bakalım o zaman diğer ülkelerde var ama önemsenmeyecek gündeme çıkarılmayacak kadar düşük tutuyorlar mücadele edebiliyorlar yada saklıyorlar. Şunuda unutmayalım şu günlerde kuş gribi ortaya çıkan ülkelere yardım söz konusu gelecek olan yardımda küçümsenecek bir miktar değil bunu duyan ülkeler herhalde saklamazlar yada (çok zenginler)

bende Türkiye' veya Dünya'nın güzel yanlarından bahsetmek ama unutmayalım ki
    insan geleceği için endişelenip plan yapmaz ise sorunlardan kurtulmazsa geleceği pekte iyi olmayabilir herşeyden önce gerçeklerden bahsetmeliyiz sözkonusu olan sağlığımız yaşamımız tehlikede...

Alıntıları Göster
    Arkadaslar
    Bu hastalık Türkiye'nin doğusundaki bütün ülkelerde var.

Mesele şudur:

Bir yerde kanatlı ölümleri olur.
    Gidip bakarsınız, laboratuara örnekler yollar ve sonucunu alırsınız.
    AI. müspet ise
    Bizde kuş gribi var diye deklere eder ve önlemlerinizi alırsınız.

Bunları, özellikle de sonuncusunu yapmaz iseniz
    Sizde kuş gribi olduğunu kimse bilmez.
    Hele doğumuzdakiler gibi kapalı bir rejimle yönetiliyor iseniz
    basını da baskı altına alırsınız ve mesele hallolur.

Ancak şu varki,
    Biz uluslararası anlaşmaların gerektirdiği bildirimleri
    dürüstçe yaptığımız için
    Bildirimlerini yapmayan bu ülkeler şu anda yalancı ve güvenilmez duruma düştüler.

Mesele özetle budur.
    komplo teorileri falan üretmeye gerek yok.
    Göçmen Kuş bu, pasaport kullanmıyor her yere gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: suluuguru

Arkadaslar
    Bu hastalık Türkiye'nin doğusundaki bütün ülkelerde var.

Mesele şudur:

Bir yerde kanatlı ölümleri olur.
    Gidip bakarsınız, laboratuara örnekler yollar ve sonucunu alırsınız.
    AI. müspet ise
    Bizde kuş gribi var diye deklere eder ve önlemlerinizi alırsınız.

Bunları, özellikle de sonuncusunu yapmaz iseniz
    Sizde kuş gribi olduğunu kimse bilmez.
    Hele doğumuzdakiler gibi kapalı bir rejimle yönetiliyor iseniz
    basını da baskı altına alırsınız ve mesele hallolur.

Ancak şu varki,
    Biz uluslararası anlaşmaların gerektirdiği bildirimleri
    dürüstçe yaptığımız için
    Bildirimlerini yapmayan bu ülkeler şu anda yalancı ve güvenilmez duruma düştüler.

Mesele özetle budur.
    komplo teorileri falan üretmeye gerek yok.
    Göçmen Kuş bu, pasaport kullanmıyor her yere gider.

Alıntıları Göster
    peki bu pasaportsuz göçmen kuşlarında başlayan bu hastalığın NATO genel sekreterinin FBI ile CIA başkanlarının, İsrail savunma Bakanı'nın ziyaretlerinin hemen sonrasında ortaya çıkışının kesinlikle tesadüf olmadığını söyleyenler hata yapıyorlar o zaman ("çok saçma")

düşünelim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::DESPERADO::. -- 23 Ocak 2006 19:39:52 >

• quote:

peki bu pasaportsuz göçmen kuşlarında başlayan bu hastalığın NATO genel sekreterinin FBI ile CIA başkanlarının, İsrail savunma Bakanı'nın ziyaretlerinin hemen sonrasında ortaya çıkışının kesinlikle tesadüf olmadığını söyleyenler hata yapıyorlar o zaman ("çok saçma")

düşünelim ...

Alıntıları Göster
    quote:

Asya'dan gelen göçmen kuşların geçiş yolundan bulunan Romanya, Türkiye, Yunanistan, Makedonya, kuş gribi tespit edildi.

Desperado bunları siz aktarmışsınız.,dolaysı ile sadece ülkemize has bir vakıa olmadığını düşünüyorum.

• quote:

quote:

Desperado bunları siz aktarmışsınız.,dolaysı ile sadece ülkemize has bir vakıa olmadığını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    doğru söylüyorsunuz benim öğrenmek istediğim bu bir komplo mu yani bir çok teori var NATO genel sekreterinin FBI ile CIA başkanlarının, İsrail savunma Bakanı'nın ziyaretlerinin hemen sonrasında ortaya çıkışının hemen sonrasında olması biraz tuhaf bir tesadüf bir başka teori paket tavukçuluğun yayılması için tavukçuluğu yok ediyorlar bende ilk önce bilimsel demiştim önlem alalım uzak duralım ama yetkililerin söyledikleri biraz çelişkilere düşünce bende düşünmeye başladım umarım abartmıyorum ...

• quote:

doğru söylüyorsunuz benim öğrenmek istediğim bu bir komplo mu yani bir çok teori var NATO genel sekreterinin FBI ile CIA başkanlarının, İsrail savunma Bakanı'nın ziyaretlerinin hemen sonrasında ortaya çıkışının hemen sonrasında olması biraz tuhaf bir tesadüf bir başka teori paket tavukçuluğun yayılması için tavukçuluğu yok ediyorlar bende ilk önce bilimsel demiştim önlem alalım uzak duralım ama yetkililerin söyledikleri biraz çelişkilere düşünce bende düşünmeye başladım umarım abartmıyorum ...

Alıntıları Göster
    olaya bu gözle bakmaniz iyi ama sunu dusunun bir defa ulkelerinde göl olan butun ulkeler bu tehdit altinda batidaki butun ulkelerde bu mevsimde grip gorulmemesi gayet normal ancak baharda belli olur

ben ilk patlagin fransa ve italyada cikacagina ve sonra yumurta tavugunun cok oldugu hollandada bu gribi cesidinin gorulecegini dusunuyorum. komplo teorisi yanlistir cunku manyasta gorulen virusun suşu ile dogu bolgemizde gorulen suş farklidir.

laboratuvar ortaminda uretilen virusler daha cok yayilma egilim gosterirherpes viruslar hava yolu ile bulasmada mutasyona ugramazlar. dikkat edin salmonella gorulen gorulen yerlerde ve pastorella gorulen yerlerde sekonder enfeksiyondan dolayi ölüm olaylari oluyor.

bu olaylar su anda italyada cok fazla. guney fransada basladi. eger bir aciklama gelirse ilk o ulkelerden gelir ve butun dunya ve who bunun takipcisi. cunku fransa bir cok tavuk hatti ve hibritlerin ana vatani. asil tehlike ordan baslar. bu isten amerika gercekten karli cikar. o yuzden fransanin biseyleri saklamasina izin vermez.

cunku amerika shawer irkini dunyaya yaymak icin yillardi yogun caba gosteriyor.

tavuktaki viruslarin kolay bulasmamasinin nedeni agiz, bogaz ve burun mukozasinin savunmasi virusu ekarte etmek icin yeterlidir. ancak tukrukle birlikte mideye gecen virus bir sekilde asit ortamdan kana karisip akcigerlere yerlesir ve siddetli enfeksiyonlara neden olur. bunye zayif dusunce pastorela ve mycoplasmalar patojen hale gecip hastanin ölümüne neden olur.

Daha ilginci bu virus ve ölüm etkenleri vucudumuzda zaten var olan ama belli bir pik degere gelince patojen olan mikroorganizmalardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: METEOR2005

olaya bu gözle bakmaniz iyi ama sunu dusunun bir defa ulkelerinde göl olan butun ulkeler bu tehdit altinda batidaki butun ulkelerde bu mevsimde grip gorulmemesi gayet normal ancak baharda belli olur

ben ilk patlagin fransa ve italyada cikacagina ve sonra yumurta tavugunun cok oldugu hollandada bu gribi cesidinin gorulecegini dusunuyorum. komplo teorisi yanlistir cunku manyasta gorulen virusun suşu ile dogu bolgemizde gorulen suş farklidir.

laboratuvar ortaminda uretilen virusler daha cok yayilma egilim gosterirherpes viruslar hava yolu ile bulasmada mutasyona ugramazlar. dikkat edin salmonella gorulen gorulen yerlerde ve pastorella gorulen yerlerde sekonder enfeksiyondan dolayi ölüm olaylari oluyor.

bu olaylar su anda italyada cok fazla. guney fransada basladi. eger bir aciklama gelirse ilk o ulkelerden gelir ve butun dunya ve who bunun takipcisi. cunku fransa bir cok tavuk hatti ve hibritlerin ana vatani. asil tehlike ordan baslar. bu isten amerika gercekten karli cikar. o yuzden fransanin biseyleri saklamasina izin vermez.

cunku amerika shawer irkini dunyaya yaymak icin yillardi yogun caba gosteriyor.

tavuktaki viruslarin kolay bulasmamasinin nedeni agiz, bogaz ve burun mukozasinin savunmasi virusu ekarte etmek icin yeterlidir. ancak tukrukle birlikte mideye gecen virus bir sekilde asit ortamdan kana karisip akcigerlere yerlesir ve siddetli enfeksiyonlara neden olur. bunye zayif dusunce pastorela ve mycoplasmalar patojen hale gecip hastanin ölümüne neden olur.

Daha ilginci bu virus ve ölüm etkenleri vucudumuzda zaten var olan ama belli bir pik degere gelince patojen olan mikroorganizmalardir.

Alıntıları Göster
    Kuş gribinin yayılmasında haşereler ve farelerin de taşıyıcı olabildiği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Yıldırım, Türkiye'de kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribinin yayılmasının önlenebilmesi için yapılan çalışmalara daha fazla özen gösterilmesi ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bugüne kadar hastalığın görüldüğü bölgelerde, sadece kanatlı hayvanların itlafı yoluna gidildiğini ve alanın dezenfekte edilmesiyle yetinildiğini ifade eden Yıldırım, ''Ama gerçekte, bu itlaf ve dezenfekte çalışmaları, bölgedeki virüsün yok edilmesi ve yayılmasının engellenmesinde yeterli değildir. Çünkü, kuş gribinin yayılmasına neden olabilen küçük canlılar, dezenfekte çalışmalarından rahatlıkla kaçarak, korunabiliyor'' dedi.

Yıldırım, fare ve küçük haşerelerin virüsün hızlı şekilde yayılmasına neden olabileceğini ''Gereken temizliğin yapılmadığı sağlıksız kümeslerdeki kemiriciler kolay şekilde barınabilmektedir. 6 milimetrelik delikten dahi kolayca geçebilen bu hayvanların giremeyeceği yer yoktur. Bu nedenle fareler, girdikleri ev ve kümeslere, dışkı veya salya yoluyla virüsü kolayca bulaştırabilirler. Ayrıca, çok hızlı şekilde üreyebilen ve zor ölen fareler, bu sayede de virüsün bölgedeki diğer hayvan hatta insanlara dahi bulaşmasına neden olabilir. Bu nedenle itlaf ve dezenfekte çalışmalarında bu canılar unutulmamalı'' dedi.

Farelerin dışında kene, bit ve pire, bazı durumlarda hamam böceği gibi haşerelerin de virüsün yayılmasına yol açabileceğini belirten Yıldırım, bu hayvanların da kuş gribi virüsünü kanatlı hayvanların kanını emerek taşıyıcı şeklinde yayabileceğini söyledi.
     KUŞ GRİBİ VE H5N1

• quote:

Orijinalden alıntı: su*fi

Kuş gribinin yayılmasında haşereler ve farelerin de taşıyıcı olabildiği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Yıldırım, Türkiye'de kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribinin yayılmasının önlenebilmesi için yapılan çalışmalara daha fazla özen gösterilmesi ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bugüne kadar hastalığın görüldüğü bölgelerde, sadece kanatlı hayvanların itlafı yoluna gidildiğini ve alanın dezenfekte edilmesiyle yetinildiğini ifade eden Yıldırım, ''Ama gerçekte, bu itlaf ve dezenfekte çalışmaları, bölgedeki virüsün yok edilmesi ve yayılmasının engellenmesinde yeterli değildir. Çünkü, kuş gribinin yayılmasına neden olabilen küçük canlılar, dezenfekte çalışmalarından rahatlıkla kaçarak, korunabiliyor'' dedi.

Yıldırım, fare ve küçük haşerelerin virüsün hızlı şekilde yayılmasına neden olabileceğini ''Gereken temizliğin yapılmadığı sağlıksız kümeslerdeki kemiriciler kolay şekilde barınabilmektedir. 6 milimetrelik delikten dahi kolayca geçebilen bu hayvanların giremeyeceği yer yoktur. Bu nedenle fareler, girdikleri ev ve kümeslere, dışkı veya salya yoluyla virüsü kolayca bulaştırabilirler. Ayrıca, çok hızlı şekilde üreyebilen ve zor ölen fareler, bu sayede de virüsün bölgedeki diğer hayvan hatta insanlara dahi bulaşmasına neden olabilir. Bu nedenle itlaf ve dezenfekte çalışmalarında bu canılar unutulmamalı'' dedi.

Farelerin dışında kene, bit ve pire, bazı durumlarda hamam böceği gibi haşerelerin de virüsün yayılmasına yol açabileceğini belirten Yıldırım, bu hayvanların da kuş gribi virüsünü kanatlı hayvanların kanını emerek taşıyıcı şeklinde yayabileceğini söyledi.
     KUŞ GRİBİ VE H5N1

Alıntıları Göster
    Kuş gribi Aralık ayı içerisinde görülmesine rağmen
    Başbakanın kameralar önünde tavuk eti yemesiyle sümen altı ediliverdi.

Bir Hıristiyan geleneği olarak içimize sokulan
    “hindi yeme” zamanında nedense kimse kuş gribinden bahsetmedi.

Kimse kapı kapı hindi toplamadı.

Ta ki mevsim yılbaşından Kurban Bayramına dönünceye kadar.

Hindide bir şey bulamayanlar neredeyse büyükbaş hayvanlarda kuş gribi çıkaracaklardı.

İşin sadece bu kadarı bile bu işte bir bit yeniği olduğunu göstermiyor mu?

• quote:

düşünelim ...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .::DESPERADO::.

düşünelim ...

İsrail savunma bakanı çantasında mı getirdi virüsü?

• quote:

Orijinalden alıntı: selsan

quote:

Orjinalden alıntı: .::DESPERADO::.

düşünelim ...

İsrail savunma bakanı çantasında mı getirdi virüsü?

Alıntıları Göster
    quote:

6 milimetrelik delikten dahi kolayca geçebilen bu hayvanların giremeyeceği yer yoktur.

kardeş bu tür farenin fizyolojisini merak ettim doğrusu.

• quote:

quote:

6 milimetrelik delikten dahi kolayca geçebilen bu hayvanların giremeyeceği yer yoktur.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet

quote:

akarahmet:))
    kaynak belirtmeyi unutmuşum galiba, mynet'ten aldım bu bilgiyi, olduğu gibi. Oradaki ziraat mühendisine sormak lazım bu farenin fizyolojisini. Yalnız 6mm diye bahsederken fareden değil de diğer haşerelerden bahsediyor olması ihtimali yüksek. Belki de cm. dedi de haberde yazım hatası oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su*fi -- 25 Ocak 2006 12:37:38 >

• dün gazete okudum .prof.dr. osman şadi yenen çinde 9 milyar kanatlıya aşı yapıldığını söylüyor eklliyor bunu bizde yapabiliriz. ama biz sadece kuş gribi dersleri serileriyle aydınlatılıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuga

dün gazete okudum .prof.dr. osman şadi yenen çinde 9 milyar kanatlıya aşı yapıldığını söylüyor eklliyor bunu bizde yapabiliriz. ama biz sadece kuş gribi dersleri serileriyle aydınlatılıyoruz.
    quote:

Orjinalden alıntı: zuga

dün gazete okudum .prof.dr. osman şadi yenen çinde 9 milyar kanatlıya aşı yapıldığını söylüyor eklliyor bunu bizde yapabiliriz. ama biz sadece kuş gribi dersleri serileriyle aydınlatılıyoruz.

Gerçekten acı
    biz tedbir alıp iyileştirmek yerine İMHA etme kolaycılığına kaçıyoruz.
    sadece tavuklardan geçimini sağlayan insanlara üzülüyorum. Tüm sermayeleri diri diri yakılıyor ne yazık ki.
    İlk kuşgribi topikini açtığımda tartışmıştık bu hayvanların nasıl imha edileceğini de inanmak istememiştim diri diri yakılabileceklerine, veya hiç de insanca olmayan yöntemlerle itlaf edileceklerine.
    Yanılmış olmak ne kadar kötü.

• 24 saat içinde alınması gereken ilaçla ilgili sağlam bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: su*fi

24 saat içinde alınması gereken ilaçla ilgili sağlam bilgisi olan var mı?
    ROCHE inhibad.. (tam adını bilmiyorum) diye bi ilacı olması lazım onu kullancaksın Bide o 24 değil 48 saat olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: faceonbody

ROCHE inhibad.. (tam adını bilmiyorum) diye bi ilacı olması lazım onu kullancaksın Bide o 24 değil 48 saat olacak

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: faceonbody

teşekkür ediyorum faceonbady,
    ben de aşağıdaki bilgileri buldum.

"Tamiflu" tescil edildi
    Tamiflu’nun kuş gribi hastalığına yol açan H5N1 virüsüne karşı etkisini araştırmak üzere gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları, erken dönemde kullanılan ilacın kuş gribinin tedavisindeki etkisini onayladı. Sonuçları 20 Ocak 2006’da Londra’da gerçekleştirilen “21. Yüzyılın İlk Pandemisi” konferansında açıklanan araştırma ile erken dönemde verilen Tamiflu’niun H5N1 virüsüne karşı etkisine ilişkin yeni bir kanıt sunuldu.

Araştırma kapsamında, H5N1 virüsü ile enfekte olmuş dağ gelinciklerine, enfeksiyonun 4. saatinden itibaren 5 gün boyunca, insanlarda kabul edilen tedavi dozu olan günde iki kez 75 mg’ın karşılığı olacak şekilde 5 mg/kg oseltamivir verildi. Tamiflu’nun etken maddesini oluşturan oseltamivir ile gelinciklerin tamamında üst solunum borusunda virüs çoğalımının önüne geçti ve hiçbir ölümle karşılaşılmadı. Buna karşılık kontrol grubundaki gelinciklerin tümü H5N1 virüsüne bağlı olarak öldü.

Araştırmanın yönetitici St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi’nden Dr. Elena Govorkova, sonuçlarla ilgili olarak “bu ilk bulgular H5N1 influenza virüsünün tedavisinde erken dönemde alınan oseltamivirin etkinliğini göstermedir” dedi. Dr. Govorkova, oseltamivir tedavisinde optimum doz ve süreyi belirlemek üzere 24 ve 48 saat sonraki kullanımda etkinliğe ilişkin araştırmaların devam ettiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 14 Ocak 2006 itibarıyla dünyada 79’u ölümle sonuçlanan 148 kuş gribi vakası olduğunu bildirdi.

Bu araştırma, H5N1 de dahil olmak üzere tüm influenza virüslerine karşı etkili olmak üzere geliştirilen Tamiflu’nun etkinliğine ilişkin yeni bir kanıt sunuyor. Tamiflu’nun daha önce de insandan alınan H5N1 virüsü yüklenmiş deney hayvanları üzerinde yapılan araştırmalarda etkisi kanıtlanmıştı. H5N1’e karşı en etkin korumayı sağlayacak Tamiflu kullanımına ilişkin araştırmalar halen devam ediyor.

Ülkemizde kuş gribine bağlı ölüm vakalarının görülmesi üzerine ise Roche geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye 100 bin kutu Tamiflu daha sevketmiş, bunların 10 bin kutusu da bağış olarak gönderilmişti.

Roche ayrıca dünya genelinde bir salgına anında müdahale etmek üzere Dünya Sağlık Örgütü’ne 3 milyon kutu Tamiflu bağışlamış, daha sonra bunu 2 milyon kutu daha ilave ederek toplam bağış miktarını 5 milyon kutuya yükseltmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su*fi -- 29 Ocak 2006 21:32:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.