Şimdi Ara

Kuş pisligi boyayı eritmiş yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slmlar arkadaşlar bu gün aracımı yıkarken farkettim kuş pisligi aracın tavan boyasını eritmiş boya delinmiş gibi olmuş yaklaşık 1,5cm karelik bir alan acaba boya delindigi i,çin boyatmanın haricinde bir çözüm varmı diger sorum ise bu kuş pisliginin boyaya verdigi zarar büyürmü yani boyada zamanla kavlama falan olurmu acaba yardım ederseniz çok sevinirim saygılar...

not:boya koruma yaptıracaktım boya zedeli halde boya koruma olurmu acaba saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: figoelhan

Ustam ayni olay benim başima geldi nokta nokta bir tabaka oluştu 10 kuruş demir parasi kadar, pasta cila ile duzeleckmiş gibi degil boya ile olacak gibi ben oyle biraktim, ne kadar dikkat etsen daha çok sorun çikiyor :)
    Ne kuş mus o arkadaş nükleer asitlerlemi besliyolar ne yapılar.
  • Allah rızası için bi resim atarmısınız?
  • Ustam ayni olay benim başima geldi nokta nokta bir tabaka oluştu 10 kuruş demir parasi kadar, pasta cila ile duzeleckmiş gibi degil boya ile olacak gibi ben oyle biraktim, ne kadar dikkat etsen daha çok sorun çikiyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kuş mus o arkadaş nükleer asitlerlemi besliyolar ne yapılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Ne kuş mus o arkadaş nükleer asitlerlemi besliyolar ne yapılar.

Çevre kirliliği doğal olarak kuşların yiyeceklerine de bulaşıyor ve kuşlar ürik asit dışkılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim park yerinde hayırsever bir amca sabahları kuşlar için tam da arabaların yanına, altına yem atıyor. Kuşlar bir de koyu renk arabayı mı seviyorlar bilmiyorum arabanın hali içler acısı oluyor genelde. Çok bekletirseniz boyaya zarar veriyor gerçekten
  • Nasıl temizlediğinizi merak ettim açıkçası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kartalacar K kullanıcısına yanıt
    zımpara sonrasında polisaj başka çaresi yok. eğer astara inmiş ise lokal boya şart.
  • boya koruma yaptırılırsa arac ondan etkilenmiyomu arkadaslar?
    Birde bu boya koruma ne kadar süre etkili oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: manisali0645

boya koruma yaptırılırsa arac ondan etkilenmiyomu arkadaslar?

Sadece folyo korur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankarada yaşıyorum, istanbula gittiğimde martı pislemiş arabaya, maşallah dedim one mok öyle...
    ankaya gelene kadar dokunmamıştım, biraz daha kalsa neredeyse kaputu delecekmiş...
    hiç kafaya takmayın olduğu gibi kalsın, benim gibi yapın bir dahakine daha dikkatli olun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 23 Mart 2014; 12:35:49 >
  • arabada bir poşet ıslak mendil taşımamın yegane sebebidir bu canlılar :) Pislediğini görünce hemen almak lazım.
  • eski aracımda başıma gelmişti. tavana kuş pislemişti ve 1 hafta kadar öyle kalmıştı. silmedim gördüğüm halde. bişey olmaz dedim.

sonra bi baktım o bölgenin parlaklığı gitmiş, matlaşmış. resmen cila tabakasını eritmiş.. el sürülünce o böldenin kaygan olmadığı anlaşılıyordu, zaten gözlede görülüyordu çok net biçimde. daha sonra sonaxta nano boya koruma yaptırmıştım. üste attıkları cila oranın kayganlığını tekrar geri getirdi ama renk farkı belli oluyordu. geçmedi yani. o yüzden illaki boyatmak gerekiyor.

şimdi akıllandım yeni aracımda epeyce bir ıslak mendil taşıyorum, gördüğüm anda siliyorum.

sizde benim önceden yaptığım gibi bişey olmaz demeyin cidden baya baya zarar veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 23 Mart 2014; 13:02:57 >
  • Nano boya bile direnemiyor kuş pisliğine ki boya koruma bir şey değil zaten.
  • Slm lar cevap yazan arkadaşlara çok teşekür ederim peki arkadaşlar bu olay tavanda olmuş astara kadar inmiş bu hasar çogalırmı arabadaki oluşacak güneş yanıgı vernik kavlaması gibi olayları tetiklermi acaba yoksa yapı yapacagı bukadarmıdır aslında şu an cevabını aradıgım en önemli sorun budur saygılar...
  • kartalacar K kullanıcısına yanıt
    bence daha fazla ilerleme olmaz. ama onun üstüne bişey yaptırmanız lazım. yani o şekilde bırakırsanız o bölümde arabanın cilası yok olduğu için güneş oraya zarar verip daha değişik haller almasına neden olabilir.

o yüzden sonax ın yada başka biyerin nano koruması gibi bişey yapılabilir tavana. ben sonax ta yaptırdığım için biliyorum. başka yerlerde illaki yapıyolardır heralde.

en üst yüzeye bilmem kaç mikronluk bi tabaka atıyolar. üstteki mesajımda da dediğim gibi bu olaydan sonra bana yapılınca o bölümün matlığı gitti ve parladı kaygan oldu. ama tabi boya rengindeki değişme geçmedi. böyle bi tabakanında o bölgeyi koruyacağını ve ordaki hasarın çevresel nedenlerden dolayı artmayacağını düşünüyorum. ama o şekilde bırakılırsa güneşin ve suyun etkisiyle zarar daha da büyüyebilir.
  • Arabaların en büyük dış düşmanı net söylüyorum MARTILARdır. Bu martı terörü yüzünden tavan dahil birçok yerde iz, yanık ve çıkarılması çok zor taşlaşmış dışkıları yüzünden de vernikte çizik ve hasar oluştu. Bunları beslediğimiz için sonuç bu oluyor.

Yaşadığım yer şehir içi olduğu ve denizle alakası olmadığı halde martıdan geçilmiyor. Bu da ayrı bir garabet ve vahamet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Haziran 2019; 21:37:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisali0645

boya koruma yaptırılırsa arac ondan etkilenmiyomu arkadaslar?
    Boya korumanın türevleri var
    Arac yıkama sıklıgı, ne tür şampuan ve boya koruma destekli ürünler kullanılmazsa söylenilen yılın yarısını baz alın
    Normal koruma 1 yıl
    Seramik koruma 2
    Kristal koruma 5 yıl
    Marka önemli ve en önemlisi işçilik bu yüzden işçiliği iyi olanı bulup gideceksiniz
    Atıyorum seramik koruma kendisi 800 liraka kadar cıkıyor gyeon marka size 2000-2500 gibi fiyat cıkartırlar toplam.
    Bu yüzden işçilik önemli.

Aracımda boya koruma var birsey olmaz demekte yanlış,
    Atıyorum korumasız arac kuş pisliğine 1 hafta dayanırken seramik koruma 2 hafta dayanır

Neticesinde boya koruma süreyi uzatır yine zarar verir.

Boya koruma yapması cok basit 7 yasında aklı basındaki cocuk bile yapar o derecede.

Hiç birsey beceremiyorsanız hızlı boya korumalar var.
    Gyeon markanın

Bu marka ile baglantım yok
    Gtecniq,nanolex gibi markalar var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.