Şimdi Ara

KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
18 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü1 Mobil
5 sn
318
Cevap
0
Favori
16.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E 200 KOMPRESSOR'u geçtikten sonra yaktığı farları görebildim. LED tipi DRL'ler bile var, E 200 KOMPRESSOR'dan çok daha önce takmışŸ...

KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

E 200 KOMPRESSOR'u geçtikten sonra yaktığı farları görebildim. LED tipi DRL'ler bile var, E 200 KOMPRESSOR'dan çok daha önce takmışŸ...

Komprösör tamamda bu volvo üğraştırırdı bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cleatur -- 4 Eylül 2011; 15:11:50 >

• Orijinalden alıntı: rockonur

Orijinalden alıntı: kadir_pentagram

bence o bu değil sadece cehaletten kaynaklanıyor.

bakımı ne kadar ucuz olursa olsun sonuçta bindiğiniz araca canınızı emanet ediyorsunuz ben bir araç alırken önce güvenliğe bakarım.

size bir anımı anlatayım geçen yıl yolda giderken annem bir şey gösterdi kafamı bir döndüm araba küt etti arkadan bir doğana çarpmışım indim baktım yaklaşık 5 km lik hızla çarpmama rağmen doğan ın bagaj kısmı resmen içe gömülmüş bizim 97 passatta ise sadece plaka biraz çizilmişti.

şimdi gelelim bakım masrafına bizim passat sıfır tl masraf yaptı doğan ise 150 tl masraf (gerçi ben ödedim ) şimdi karar verin hangisinin bakım masrafı daha az?

kuş serisi alıp konserveye bineceğime sağlam araba alır güvenle gezerim.

bence senin hayal gücünün sınırlarını fazla zorlamışsın
    bu nasıl bir mantık doğanın bagaj içeri göçtü senin arabanın plaka çizildi o nasıl oldu
    doğanın bağajı senin arabanın plaka seviyesindemi ?
    hangi fizik kurallarına göre doğanın sacı senin plakanın sacından aman ayrıntıyı atlamayalım boyasından daha dayanıksız adamın plakasının boyası tofaşın kaportasından daya dayanıklı
    hiç kaza görmedinmi sen arkadan çarpan her zaman daha çok hasar alır hemde avrupa standardlarına göre "yaya" güvenliğide göz önüne alınarak üretilmiş bir araçta
    bakım masraflarından kasıt servis masraflarıdır senin kullandığını idda ettiğin arabanın agır bakım masrafına doğan komple motor yaptırır okeyto demek istenen budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazır -- 4 Eylül 2011; 16:42:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nazır

Orijinalden alıntı: rockonur

bakımı ne kadar ucuz olursa olsun sonuçta bindiğiniz araca canınızı emanet ediyorsunuz ben bir araç alırken önce güvenliğe bakarım.

size bir anımı anlatayım geçen yıl yolda giderken annem bir şey gösterdi kafamı bir döndüm araba küt etti arkadan bir doğana çarpmışım indim baktım yaklaşık 5 km lik hızla çarpmama rağmen doğan ın bagaj kısmı resmen içe gömülmüş bizim 97 passatta ise sadece plaka biraz çizilmişti.

şimdi gelelim bakım masrafına bizim passat sıfır tl masraf yaptı doğan ise 150 tl masraf (gerçi ben ödedim ) şimdi karar verin hangisinin bakım masrafı daha az?

bu nasıl bir mantık doğanın bagaj içeri göçtü senin arabanın plaka çizildi o nasıl oldu
    hangi fizik kurallarına göre doğanın sacı senin plakanın sacından aman ayrıntıyı atlamayalım boyasından daha dayanıksız adamın plakasının boyası tofaşın kaportasından daya dayanıklı
    hiç kaza görmedinmi sen arkadan çarpan her zaman daha çok hasar alır hemde avrupa standardlarına göre "yaya" güvenliğide göz önüne alınarak üretilmiş bir araçta
    bakım masraflarından kasıt servis masraflarıdır senin kullandığını idda ettiğin arabanın agır bakım masrafına doğan komple motor yaptırır okeyto demek istenen budur

Alıntıları Göster
    Yıllarca babamın reno 12'lerine sonra da Doğan'a bindim. 10 sene evvel önce VW polo classic aldık sonra Ford Focus. Bir daha mecbur tutulmadıkça önceki arabalara binmem. VW'i de Fordu da babamın muhalefetine rağmen aldık. Babam eski esnaf, sağlamlık, konfor ve kaliteden önce hatta tek kriteri parçasının bol ve ucuz olması. Bu yüzden düşük kaliteli ürünlere bile bile fazla para vermeye razı. Bunu sadece otomobilde değil beyaz eşya ve elektronikte de yapıyor. Daha kötüye daha fazla ödüyor. Bu davranış türü bugün her nekadar eskisi kadar yaygın olmasa da hala geçerli. Mesela sıfırı 73 bin TL olan bir mazda 6'nın hatasız 15 bin kmde olan 2010 modeli aylardır 42 bin'e alıcı bulamıyor. Toplumun kriterleri ve tercihleri farklı olabilir. Bu da talebi ve fiyatları kendince şekillendirir.

• Orijinalden alıntı: xmiralay

fizik diyorsun ama konusunda isminden başka bir şey bilmiyorsun

senin düz mantığınla baktığımız zaman bütün arabalar çelik ve sacdan yapılıyor o zaman bütün arabaların sağlamlığı aşağı yukarı aynı olmalı

şimdi sana ufak bir fizik dersi vermek istiyorum

basınç= kuvvet/yüzey alan dır. mühendislerin yapmaya çalıştıklarıda budur. yani otomobilleri aldığı darbeyi arabanın bütün gövdesine yayacak şekilde tasarlıyorlar böylece basınç kuvveti en aza iniyor.

dipnot; basınç birim alana düşen kuvvet miktarıdır.

ayrıca hiç tanımadığın bir insanı yalancılıkla itham etmenin doğruluğunu kendi kendine sorgulamanı rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScuttleButtin -- 4 Eylül 2011; 21:12:42 >

• Orijinalden alıntı: kadir_pentagram

Orijinalden alıntı: xmiralay

senin düz mantığınla baktığımız zaman bütün arabalar çelik ve sacdan yapılıyor o zaman bütün arabaların sağlamlığı aşağı yukarı aynı olmalı

basınç= kuvvet/yüzey alan dır. mühendislerin yapmaya çalıştıklarıda budur. yani otomobilleri aldığı darbeyi arabanın bütün gövdesine yayacak şekilde tasarlıyorlar böylece basınç kuvveti en aza iniyor.

ayrıca ufak tefek şeyler için yalan söylemek huyum yoktur böyle insanlardan da nefret ederim istersen yarın arabamın ön kısım resimlerini çekip siteye yüklerim.

2+2=4 hocam neyden bahsediyosun sen şimdi doğana vurdum bağaj içine katlandı benim arabanın boyası çizildi arabanında değil plakanın diyosun sora fizik dersi veriyosun bu neyin kafası allahaşkına koskoca araba doğan değil trabantda olsa o dediğin çok zor be hacım
    basınç = kuvvet/basınç ee senin arabanın yaptığı kuvvet karşıdaki arabanın bağgajını katlıyor yani doğanın bagajı senin plakanın seviyesinde biyerde onu mühendis tasarlamamış zaten ama senin arabanın bütün gövdesine yayılmış ve yaya güvenliği de göz önüne alınarak tasarlanmış avrupa bir arabanın önündeki plastik hiç bir aksama denk gelmemiş farlar herşey sağlam ama plaka eğilmiyor bile yani oda darbeti gövdeye yaymış sadece plakasının boyasını çiziyor yani sen bir yayaya çarmış olsaydın yayayı ikiye bölücektin ama senin arabanın bütün gövdesine yayılıcaktı ozaman bu mantıklımı şimdi

• quote:

ayrıca ufak tefek şeyler için yalan söylemek huyum yoktur böyle insanlardan da nefret ederim istersen yarın arabamın ön kısım resimlerini çekip siteye yüklerim.

2+2=4 hocam neyden bahsediyosun sen şimdi doğana vurdum bağaj içine katlandı benim arabanın boyası çizildi arabanında değil plakanın diyosun sora fizik dersi veriyosun bu neyin kafası allahaşkına koskoca araba doğan değil trabantda olsa o dediğin çok zor be hacım
    basınç = kuvvet/basınç ee senin arabanın yaptığı kuvvet karşıdaki arabanın bağgajını katlıyor yani doğanın bagajı senin plakanın seviyesinde biyerde onu mühendis tasarlamamış zaten ama senin arabanın bütün gövdesine yayılmış ve yaya güvenliği de göz önüne alınarak tasarlanmış avrupa bir arabanın önündeki plastik hiç bir aksama denk gelmemiş farlar herşey sağlam ama plaka eğilmiyor bile yani oda darbeti gövdeye yaymış sadece plakasının boyasını çiziyor yani sen bir yayaya çarmış olsaydın yayayı ikiye bölücektin ama senin arabanın bütün gövdesine yayılıcaktı ozaman bu mantıklımı şimdi

Alıntıları Göster
    bizim milletimiz sadece istanbulda falan araba kullanıp memleketin oralardan ibaret olduğunu zannediyor galiba.

şu passatı olanları göreyim ben köy yollarında şahin doğanın gittiği yere gidiyomuymuş.

sen corsanla passatınla arabayı toplarken adamlar senelerce biniyor bu araçlara köy yollarında.

onca araba kullandım, kuş serisinden kullanıncaya dek nefret ettim ancak ben bu kadar vefalı araç görmedim. yeterki kaportası sağlam olsun. sür dağa taşa.

geçenlerde arkadaşım şahin aldı. 90 model araç 0 gibi. oysa balığa gitmek için ikinci araç olarak kullanılıyormuş. adam şimdi güvenlik mi desin başka birşey mi?

ustamızın kartalına yandan kamyon çarptı. kartalın direği yerinden oynamış ki mobeseden bulupta izletebilsem kartal nasıl olmuşta dağılmamış dersiniz.

yukarıda bir arkadaş doğana arkadan vurduğunu söylemiş passatla. passatla doğanı karşılaştırmak zaten bir hata değil mi? frene basmamışsınızki hasar almamışsınız. frene bassaydınız bu 150 tlnin yanına kendi aracınız içinde birşeyler eklerdiniz.

ben megane'a arkadan çarpan slxin bagaj kapağını arka cama yapıştırdığınıda gördüm. ne yani şimdi doğan megane'dan daha mı sağlam ve güvenli.

liseli tartışmaları tarzında tartışmalar çıkıyor forumda gerçekten üzülüyorum. yahu bütçe adamın, zevk adamın, araba adamın derdi başkalarının. ne kuş serisiymiş ya ne kadar yara açmış gönlümüzde. bitiremedik bir türlü aşağılamayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoe_ -- 5 Eylül 2011; 4:07:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BFCEFA2F8

quote:

İşte bakın arkadaş ne kadar güzel ağzıyla yakalanmış. Öndeki arabaya çarpan 8/8 kusurlu arkadaş ''cehaletin'' kimde olduğunu da ispatlamış. Sahin-doğan-mercedes-lamborghini .. Hiçbir araba saatte 100 kilometre ile giderken bir yere çarparsa sizi kurtarmaz arkadaşlar. Araba iyi olunca kazada yaralanma - ölme riskiniz azalmıyor. Hiçkimse de ben kaza yapmam arabaya güvenmem demiyor. 11 senedir şahine biniyorum hiç kazam yok ama avrupa arabaları çok pert gördüm yolda buna ne diyecez?

ABS yok çok iyi frenlemeler yaptım,
    Beygir düşük çevre yolunda avrupa arabaların hiç basmadığı kadar bastım,
    Avrupa arabası olupta böbürlenen eş dost arkadaşın arabası evin önünde yatarken ben o sahil senin bu dağ benim gezdim tozdum,

Arabayla hava atmayın, hepsi gavur malı. Adam gibi şöförlük olduktan sonra araba ne olursa olsun iyidir.

Ankara çayyolunda sağımdan audi a4 solumdan bmw 3.20 hızla makas yaptı kapışıyorlar. İleride 150 ile yan yana çarpıp savruldular Abs edl kurtarabildimi?

Alıntıları Göster
    Hayirlisiyla hepsi hurdaya ciksa da kurtulsak. Bunlarin artik hobi arabasi olmasi lazim, ki savunanlarin cogu da ayri bir kullanim zevki olusundan, modifiye edilebilirliginden, daga tasa vurulabilmesinden, baliga cikilirmis, vefakarmis vs. bunlardan soz ediyor. Bu iste klasik Vosvos, 2CV argumanidir. Kus serisi sevimlidir, sosyal-tarihsel onemi vardir, ama artik gercek anlamda tarih olmasi gerekir.

Halk olarak hala ne kadar fakir oldugumuzun, maddi imkanlar elverebildiginde bile fakir gibi dusundugumuzun vucut bulmus halidir kus serisi. Parcasi ucuz, ustelik basitliklerinden oturu duzgun bakilirsa fazla sorun cikarmayan araclar olduklari icin ikinci elde hala tercih ediliyorlar. Bu kadar bir sey. Fakirlik kendi kulturunu, kendi sembollerini yaratiyor. Bir-iki cocuk yapip duzgun bir arabayla yilda bir kere ailesiyle duzgun bir yere tatile gitmek yerine uc-dort tane peydahlayip sonra kotu bir arabayla yazlari iki haftada bir cumbur cemaat piknik-mangal olayina sardirmak. Su anda boyle bir izlenim uyandiriyor bende kus serisi. Bu olayin bir sonraki safhasinda adam Sahin'i satiyor, uzerine bir Sahin parasi daha ekleyip kazali, boyali eski bir Mercedes ya da BMW (ya da baska D sinifi bir arac) aliyor, guzel araba ve prestij hevesini onda gideriyor. Yoksulluk, gormemislik psikolojisine oradan devam. Bu durumu nitelemek icin de "tadindan yenmez" benzeri ifadeler kullaniliyor, bir erinc, kendinden memnuniyet, yapilanin begenilmesi halinin kodlanisi olarak.

Sonucta bir sosyal tabaka olayi. O tabaka Turkiye'de hala cok genis oldugu, ve onumuzdeki yillarda hala genis kalacagi icindir ki, kus serisinden kurtulusumuz halkin kendi iradesi ile degil tumuyle dogal yollardan, bu arabalarin cok buyuk cogunlugunun yillar icinde hurdaya cikip geride kalanlarin da antikamsi bir deger kazanmasiyla olacak. Kus serisinin Anadol'lasmasi zaman alacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

bizim milletimiz sadece istanbulda falan araba kullanıp memleketin oralardan ibaret olduğunu zannediyor galiba.

Bu cümlenin altına bende imzamı atarım. Bazı arkadaşlara inanamıyorum 140'a basamazmışta falan da filanda. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları içinde nerede 140 ile gidiyorsunuz bilemedim. Millet bas bas bağırır Kurallara uyun diye. Valla Bizim araba sıfır olarak alındı ve 94'ten beri bizde hatta orjinal ve Allaha şükür Türkiye Cumhuriyeti Karayollarının her köşesinde kurallara uygun olarak yol alıyor. Kurallar dahilinde Altınızda Arabanın Kralı olsa benim aracımdan hızlı gidemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanal03

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

Bu cümlenin altına bende imzamı atarım. Bazı arkadaşlara inanamıyorum 140'a basamazmışta falan da filanda. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları içinde nerede 140 ile gidiyorsunuz bilemedim. Millet bas bas bağırır Kurallara uyun diye. Valla Bizim araba sıfır olarak alındı ve 94'ten beri bizde hatta orjinal ve Allaha şükür Türkiye Cumhuriyeti Karayollarının her köşesinde kurallara uygun olarak yol alıyor. Kurallar dahilinde Altınızda Arabanın Kralı olsa benim aracımdan hızlı gidemezsiniz.

Alıntıları Göster
    sana söylüyorum anlayabilmen için önce enerji kuvvet ve basınç konularını öğrenmen lazım her şeyi bakkal matematiği ile açıklayamazsın. sen hala boya diyorsun plaka diyorsun neyse daha fazla tartışmayacağım ve cevap vermeyeceğim.

son olarak çok sevdiğim şu sözü paylaşıyorum.

alimle tartıştım ikna ettim ama ne zaman ki cahille tartıştım hep kaybettim.

iyi forumlar.

• quote:

sana söylüyorum anlayabilmen için önce enerji kuvvet ve basınç konularını öğrenmen lazım her şeyi bakkal matematiği ile açıklayamazsın. sen hala boya diyorsun plaka diyorsun neyse daha fazla tartışmayacağım ve cevap vermeyeceğim.

iyi forumlar.

sen hala neyden bahsediyosun hadi bana açıkla bakıym hangi kuvvet basınç enerji konusu hangi fizik kimya biyoloji matematik bilimi arkadan çarpan araç olduğun halde önündeki arabanın bağajını katlayıp senin sadece plakanın boyasını çizdirmeni açıklıyor he felsefede bilim dalı sen ondan yararlanıyosun sonuçta felsefenin yarısı varsayım

yalan söylüyosun sora kıvıramıyınca liseden (ki liseyi bitirdiğinden emin değilim) derslerde ögrendiğin 3 kelimeyle savunma yapıyosun bence yalanı hiç söylemeseydin bu duruma hiç düşmezdin acıdım haline

senin o kazanı kabul eden alimi getirin bana bende anlından öpiym bu foruma en azından 15 yaşından küçükleri almamalılar

• quote:

quote:

iyi forumlar.

sen hala neyden bahsediyosun hadi bana açıkla bakıym hangi kuvvet basınç enerji konusu hangi fizik kimya biyoloji matematik bilimi arkadan çarpan araç olduğun halde önündeki arabanın bağajını katlayıp senin sadece plakanın boyasını çizdirmeni açıklıyor he felsefede bilim dalı sen ondan yararlanıyosun sonuçta felsefenin yarısı varsayım

yalan söylüyosun sora kıvıramıyınca liseden (ki liseyi bitirdiğinden emin değilim) derslerde ögrendiğin 3 kelimeyle savunma yapıyosun bence yalanı hiç söylemeseydin bu duruma hiç düşmezdin acıdım haline

senin o kazanı kabul eden alimi getirin bana bende anlından öpiym bu foruma en azından 15 yaşından küçükleri almamalılar

Alıntıları Göster
    Öncelikle 97 Doğan Slx için konuştuğumu söyleyeyim. Zamanında sıfır km almıştık ve hala bizde. 95.000km de ve pek ekstra masraf çıkarttığını da hatırlamıyorum.(Değişmesi gerekn balata vs. hariç)

-Abs yok ama frenleri çok iyidir. Ayrıca çok küçük bir miktar karşılığında takılabiliyor.

-Klima var! Soğutma konusunda biraz yetersiz geç soğutuyor havayı biraz zaman geçiriyor. Ancak ısıtma konusunda kullananlar bilir arabayı soğuk çalıştırdıktan en fazla bir km sonra max. konumda elinizi yakacak kadar sıcaklıkta hava verir. Isıtma konusunda daha bu kadar başarılı araç görmedim. Ve klimayı açtım çekiş düştü gitmedi vs. durumlar asla olmaz.

-Hidrolik direksiyon var. Ve gayette hoş bir direksiyonu var büyük ama zevk veriyor araba sürdüğünüzü anlıyorsunuz.

-Konfor yeterli. Eğer kullanırsanız bilirsiniz. Slx corsa dan gayet geniş bir araçtır. Koltukları rahattır. Görüş açıları mükemmeldir. Aksesuara uygundur konforu dilediğiniz gibi arttırabilirsiniz. Ama bizim aracımız orjinal ve orjinal olmayan şeyleri araca takmayı sevmiyorum. Ayrıca far yıkama bile vardır.

-Şekil göreceli bir kavram ancak. Orjinal bir 97-98 Doğan Slx'in özellikle "alev kırmızı" diye geçen rengi ise ve de araç bakımlı bir araç ise gayet hoştur.

-Gücüne gülmeyin boş yere. 1000cc bir araçtan kat kat daha güçlüdür. Araç eğer gerçekten orjinal ve bakımlı ise çok rahat hızlanır ve yüksek hızlarda da çok stabildir. Örneğin bizim aracımız eğimsiz düz bir yolda LPG'de çok rahat bir şekilde 180 km.yi görebiliyor. Virajlı bir yolda ise zaten başka bir 1.6 atmosferik motorlu bir araç da bu kadar hızlanamaz. Hızlansa da o hızlarda viraja giremez. Birde arkadan çekiş/itiş olayı var ki bunun zevki başkadır.

-Araç bence gayet ekonomik. Önce yakıtından başlayayım. Lpg ile tam uyumludur ve kullanışınıza göre yakıtı gayet makuldür. 130km/h den sonra içmeye başlar. Ama o kmlere kadar gayet uygundur. Örneğin ben genelde hız sınırını pek aşmam ve sürekli tam sınırda (110+11=121) 120km ile giderim bu hiçbir zaman değişmez ve bu hızda uzun yolda km başına 20.4 , 20.7 (gidiş-dönüş) yakmıştı en son. LPG litre fiyatı 2.37 idi sanırım.
    Parçaları ucuzdur ve rahat bulunur. 'Aracım serviste bir haftadır parça bekliyor' gibi söylemler duyamazsınız. Pek parçada lazım olmaz iyi bakarsanız. En son değiştirdiğimiz parça far sigortası oldu. 95.000km de ki ilk değişmesiydi ve yanlış hatırlamıyorsam 4-5 lira idi. Ve bunları kendiniz değiştirebiliyorsunuz. Mesela sarı park lambalarını beyaz ile değiştirdim ve arıza ışığı vs. yanması gidi derdim olmadı.

-Her araba kıyaslama konusunda söylenir. 'C5 almayın Passat alın ikinci eli iyidir hemen satarsınız' gibi ikinci el sözleri. İkinci eli en iyi olan araçlar halen kuş serisidir. Satışa çıkardıktan fazla bir zaman geçmeden hemen satabilirsiniz.
    -------

--- Ayrıca sizin beğenmediğiniz Kuş serisi otomobillerin çoğunda daha bir kaç seneye kadar D sınıfı araçlarda bile jant kapağı olmasına rağmen o yıllarda bu otomobillerde çelik jant standarttır.
    --- Motorsiklete çarpıp ölen Kuş Serisi sürücüsü demişler. Ben hayatımda böyle bir şey duymadım. Ayrıca babam kuş serisinden daha kötü bir araçla 96 yılında çok ağır bir kaza geçirdi virajı alamayarak taklalar attı(mış). Ve çok şükür sapasağlam çıkmış o arabadan kimsenin yarımına ihitaç bile duymadan. Ve "peugeot 106 motorsiklet kazası" diye en bilindik arama motorunda aratırsanız görürsünüz modern araçların sağlamlığını!
    --- Arkadan doğana çarptım bende hasar yok onda var deyip gülerek anlatan arkadaş tebrik ederim sizi yolda giderken yolunuzdan başka bir şeye bakıp başkalarını riske attığınız için(!)
    --- mcu38 bir mesajında arabaları kapıştıralım diye açmadım demişsin ancak ilk mesajında 'GÜÇ---GÜLÜYORUM' diye bir tabir kullanmışsın. Açıkçası bunu ilk okuyunda minimum 2000 atmosferik veya 1.4-1.6 turbo motorlu bir aracın var zannetmiştim. 1000 cc atmosferik bir araç kullanırken bu yorumu yapacağın aklımın ucundan geçmezdi.
    --- Aracın sağından solundan torpidosundan camından çıtırtı gelip deli de olmuyorsunuz. Çok şükür yıllardır böyle sorunumuz olmadı. 100 110 kmye kadarda hiç rahatsız edecek bir ses almıyor içine ondan sonrasında da zaten çok cüzi bir miktara ses sistemi taktırıp keyfinize bakabilirsiniz. Alacağınız bir teyp iki çift de hoparlör.

Gel gelelim bütün bunlara rağmen Kuş serileri çok mükemmel araçlar değil. Herkes ister Volvo S80'lere Mercedes e200 lere binmeyi ancak ülkemizin durumu bu. Ben sadece bu araçların birkaç apaçi ve birkaç bilmeden söz söyleyenler tarafından bu kadar kötü bir şeymiş gibi gösterilmesine karşıyım.

İyi günler
    ---
    Emektar

Apaçi.Slx (Aynı araçtır. Bir arkadaş tarafından yapılmıştır.)

Edit: Resim ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanpht -- 5 Eylül 2011; 15:27:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m3hm3tozc4n

Emektar

çok diri duruyor. Allah nazardan saklasın.

@blue rondo biz anadoludayız. coğrafi özellikler ve yollar ortada maalesef. bunu ister ülke ekonomisine dayandırın, ister başka birşeye. ancak gerçek olanları göz ardı edemiyoruz.

doğu karadenize yapılan sahil yolunda giderken içimden hep geçiriyorum. yollar heryerde böyle olsa arabalarımız arıza yaparmıydı diye.

peugeot ülkemizde nedense dağılıyor. neden? kötü olduğundan mı? hayır yollar kötü olduğundan.

ben opel combomuzun orasını burasını ses yapmasın diye titizlikle hemen yaptırıyorum. opel kötü olduğundan mı? hayır.

yan komşumun civicini çok sık kullanıyorum. çarpraz geçe geçe bir hal oldum 2 gündür köy yollarında. altı yere vuruyor. honda kötü olduğundan mı yoksa yollar kötü olduğundan mı?

köy yolunu geçtim ilçe yolunda 98 model astranın altını vurdum yere ki takla atıyorduk. tam tepeye çıktığımızda biryer çökmüş durumdaydı. ılgaz samsun yoluydu hatta. buralar bile bozuk maalesef ki zengin değiliz işte. siz biz arabamızı alıyoruz birşey olursa yaptırıyoruz ancak herkes aynı durumda değil.

bu sene dedemin köyde binmesi için doğan l aldık. 10 milyar doğana vermem bunun yerine birçok araç alabilirim. ancak tamir için merkeze gitmem gerekiyor. parça için ankaradan sipariş etmem gerekiyor. e 2 arabayada güç yetmiyor bazen. ne yapalım bizde bunu tercih ettik.

aldığımız aracı heryerde kullanıyoruz. ilçeye inmeyeyim köy için aldım diyemiyorum. dedemde köyde yaşamak istiyor artık yaşından dolayı. yakıt az olsun arıza yaptığı zaman ilçeye inip yaptırayım diyor.

kastamonuda ikamet ediyorum bende. ww ustası yok adam gibi. peugeot, citroen, bmw yada birçok markanın ne servisi ne de düzgün bir ustası var burada. parça için ankara usta için çoruma giden birçok kişi var. çünkü ustanın ustalığı yetersiz.

buda insanları fiat, tofaş, mercedese yönlendiriyor. uğraşmak istemiyor millet basit şeylerden çünkü bu şehirin iki tarafıda dağ.(ılgaz ve küre)

yaşadığınız yerlerden ibaret değil Türkiye. doğuda kim bilir nereler var. x5 gibi bir suvnin altını vurduysam yere acırım. para kolay kazanılmıyor.

eğer tofaş kullanan biri çakma xenon açtıysa, sis yaktıysa, egzos takıp basbas bağırtıp sizi sinirlendiriyorsa, olmadık yerde makasa girip canınızı tehlikeye atıyorsa o zaman kızmak hakkınız. ama arabaya değil sürücüsüne.

birçok araç var bunları yapan. ben şimdiye kadar gördüğüm hiçbir cruze'da xenon sis yapmayan görmedim. gündüz bile yakıyorlar göz alıyor. suç chevroletin mi? yoksa sürücülerin mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: lervolerto

Kuş serisinin piyasası bulunuyor beğenmeyenler olabilir ama şuanda bir şahin-doğan-kartal satın almak isterseniz istediğiniz özellikteki arabayı 2 saatte alır 2 saatte "yağına suyuna" baktırır akşam 7 de yola çıkarsınız.

Corsa 1.0, Escort, proton şahinden iyi arabadır ama piyasası sığdır istediğiniz gibi bir aracı bulmanız haftalarca sürebilir.

Alıntıları Göster
    Bence bu araçların trafikte olması tehlikeli ama herkesinde 14 15 bin lira verip araç alabiliceğini sanmıyorum ayrıca kuş serisinede 10 11 bin tl verenlere dicek bişey bulamıyorum

• quote:

quote:

iyi forumlar.

tamam dostum sen kuşunla sokaklarda fink atmaya devam et. ben yalan söylemiyorum istediğine inan seni inandırma gibi bir amacım yok zaten.

bahsettiğim konular lise konusudur hatta bir kısmı ilk okul konusudur ama senin bunları bile bilmediğin açık . çok şükür liseyi bitirdim harcımı bugün yatırdım hayırlısıyla 4 yıl sonra inşaat mühendisiyim.

dip not; felsefe bilim değildir.

sana fazla zaman harcadım hadi git işine apaçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScuttleButtin -- 5 Eylül 2011; 19:59:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: exlem16

Bence bu araçların trafikte olması tehlikeli ama herkesinde 14 15 bin lira verip araç alabiliceğini sanmıyorum ayrıca kuş serisinede 10 11 bin tl verenlere dicek bişey bulamıyorum

Alıntıları Göster

0 km aldığımız 94 model, (hala) benzinli şahinim var. Hurdaya çıksın vs gibi yorum yapanların bu terbiyesizliklerini sadece sanal ortamda yapabilecek kapasitede olduklarına inanıyorum. Boş işleri bırakın. İsteyen buyursun gelsin, orjinal bir tofaş nasıl olur görsün, samimiyim kapım her zaman açıktır.

• quote:

tamam dostum sen kuşunla sokaklarda fink atmaya devam et. ben yalan söylemiyorum istediğine inan seni inandırma gibi bir amacım yok zaten.

bahsettiğim konular lise konusudur hatta bir kısmı ilk okul konusudur ama senin bunları bile bilmediğin açık . çok şükür liseyi bitirdim harcımı bugün yatırdım hayırlısıyla 4 yıl sonra inşaat mühendisiyim.

bence foruma çocuklardan önce ayak takımını almasınlar.

iddan neydi hatırlayalım saate 5km hızla 97 passatla tofaşa çarptın tofaşın bağajı katlandı senin sadece plakanın boyası çizildi şu izin günlerimde ailemizin neşe kaynağı oldun

şundan emin oldum senin fink atacak değil köşedeki fırından ekmek almaya gidecek bir araban dahi yok.

yani bir sol koltuğa oturup öncamdan bir tofaş görmüş olan herhangi bir organizma ( byoloji dersinden öğrendiğin 3 kelimeyi de bu vesile ile öğrenicez diye umuyorum beklemedeyim ) tek hücreli dahi olsa bu kadar bilinçsiz dayanaksız bir yalan söyleyemezdi bak yanlış anlama ama burada sana bulaşmamak için kimsenin müdahil olmadığını bil yoksa buradaki kimseyi kandırmış değilsin

yalanının yüzüne vurulmasını yediremedin kendine yalan söylüyosun üzerine birde çamur yapıyosun basettiğin olayın gerçekleşmesinin imkanı yok..!

bahsettiğin konu lise ve hatta ilk okul konuları ney ney fizik(1) dedin kuvvet(2) basınç(3) dedin kreşe giden her türk evladı bu 3 kelimeyi cümle içinde kullanabilir seninde ona güvendiğin anlaşılıyor. zaten kendini kaybetmişsin iyice ilk okulda fizik dersinden bahsediyosun çok geç kalmışsın bizim zmanımızda anaokulunda nükleer fizik dersi görürdük

ha bide tofaşın bağajını katladın senin araba arkadan çarptığı halde plakasının boyası çizildi yani senin araban (1997 passat) doğanın bağaj seviyesinden yüksekte ve vurduğun en nihayetinde bir araba ve saçdan yapılmış bir araba saate 5km ile vurmuşsun birde. metinde kimya diyecem fakat korkuyorum yani doğanın sacdan değil su buharından yapılmış olduğunuda söyleyeceksin az sonra arabanın tamponunu bile esnetmedi balta gibi girdi arabaya buna kargalar bile güler

not: felsefe Tüm bilimlerin anasıdır güzel kardeşim orada senin lisede felsefe derslerinde uyudunmu şaibeli tabi (burda ortaya koyduğun mantıklı uydurma ve algılama yeteneğin lise dengi bir bilinç düzeyinle olduğun dahi tartışmalı)... algılayamadığın bir espri mevcut kaçırmışsın şimdi git üniversteyi bitirince tekrar oku şans vermiyorum ama belki dahada anlamazsan bana ulaş ben sana açıklama yapıym

• quote:

quote:

quote:

iyi forumlar.

Sen nasıl böyle tabirler kullanabiliyorsun ve karşındakini böyle küçük görebiliyorsun anlamış değilim. Birde kendi ağzınla söylemişsin okuduğunu gerçekten yazık!

• quote:

Orijinalden alıntı: m3hm3tozc4n

quote:

quote:

quote:

iyi forumlar.

Sen nasıl böyle tabirler kullanabiliyorsun ve karşındakini böyle küçük görebiliyorsun anlamış değilim. Birde kendi ağzınla söylemişsin okuduğunu gerçekten yazık!

dostum o beni ne hakla yalancılıkla suçluyorsa ben de o hakla böyle tabirler kullanıyorum.

herkese hak ettiği gibi davranmak lazım.

• quote:

dostum o beni ne hakla yalancılıkla suçluyorsa ben de o hakla böyle tabirler kullanıyorum.
    herkese hak ettiği gibi davranmak lazım.

Tamam o arkadaş yanlış konuşmuş olabilir ama böyle konuşmakta bir üniversite adayına mühendis adayına inan yakışmıyor. Ve inan arkadan tamamen suçlu bir şekilde bir araca çarpıp sonra ondan hasar var ben de yok demek de aynı şekilde yakışmıyor.

İyi akşamlar...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.