< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tierra del Fuego -- 9 Ocak 2014; 21:56:55 > |
Kusmanız Gerektiğinde Yardım
Mide bulantısı ve kusma isteği yaygın bir sorundur. Kusmanız gerektiğini hissediyorsanız ancak kusamıyorsanız, bu durum rahatsız edici ve endişe verici olabilir.
Kusamamanın Nedenleri
- Parmak atıyorum kusamıyorum: Parmak atmak mide bulantısını geçici olarak azaltabilir, ancak kusmayı tetiklemez.
- Kusamıyorum ne yapmalıyım: Bu durumda su içmek, derin nefes almak ve mideyi sakinleştirici bitki çayları içmek yardımcı olabilir.
- Neden kusamıyorum: Mide asidinin yemek borusuna geri akması nedeniyle kusamama meydana gelebilir. Bu duruma reflü denir.
- Kusmam lazım: Mide bulantısı şiddetliyse ve kusamıyorsanız, bir doktora görünmeniz önerilir.
Kusmak İçin İpuçları
- Kusmam lazım kusamıyorum: En yaygın kusma yöntemi, parmağınızı boğazınızın arkasına hafifçe yerleştirmektir.
- Kusmak isteyip kusamamak: Midenizi serin suyla doldurmayı ve dizlerinizi göğsünüze çekmeyi deneyebilirsiniz. Bu, karın bölgenize baskı yaparak kusmayı tetikleyebilir.
- Kusmayı önlemek için yapılması gerekenler: Eğer kusmak istemiyorsanız, mide bulantısını azaltmak için zencefil çayı içebilir veya atıştırmalık yiyebilirsiniz.
Uyarılar
- Mide bulantısı ve kusma dehidrasyona neden olabileceğinden, kusamıyorsanız bol su için.
- Sürekli kusma yaşıyorsanız, ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Böyle bir durumda bir doktora görünmeniz önemlidir.