Arkadaslar merhaba, Uzun zaman arac baktik sonra gittik FordFocus 2 sifir collection hb otomatik vites aldim. Daha once arac tecrubem sifirdi, ehliyetim de yeni zaten. Neyse araci alali 1 ay oldu, en son bugun park ederken hafifceduvara carptim. On tamponda boyada soyulmalar felan oldu. bir de sol far baktim hafif yerinden cikmis. ezilme bukulme felan yok. Oncesinde de bir surtme vakam vardi. Anliyacaginiz arabaya dokunmak bile istemiorm artik. Arkadaslar felan dior tampon buyuk bisi de deil kafana takma ama oyle olmuor malesef. Kendime guvenim kalmadi. Arac henuz 285 km de. Autokinge gidip ufak hasardan yaptiracagim belki araci. Ya da kendim rotus boyasiyla halledecem bilmiorm valla.
Öncelikle geçmiş olsun fakat bunda moral bozacak birşey yok ki her insan basit hatalar yapabilir hemen soğuma derim insanlar çok büyük kazalar yapıp sonra araçlarını kullanmaya devam ediyor,2.el ilanlarına bak %80 i vuruk çırık illaki öğrenme aşamasından geçeceksin,olacaktır böyle şeyler boşver yani kolunu kapıya vurup morarttıktan sonra kendinden soğumak gibi birşey neyse uzatmayayım.
fotoğraf var mı? ama aracın kaskoluysa gidip değiştir bence. boya kalktıysa eskisi gibi olmaz rötuş yapınca.
quote:
Orijinalden alıntı: deniz6
Öncelikle geçmiş olsun fakat bunda moral bozacak birşey yok ki her insan basit hatalar yapabilir hemen soğuma derim insanlar çok büyük kazalar yapıp sonra araçlarını kullanmaya devam ediyor,2.el ilanlarına bak %80 i vuruk çırık illaki öğrenme aşamasından geçeceksin,olacaktır böyle şeyler boşver yani kolunu kapıya vurup morarttıktan sonra kendinden soğumak gibi birşey neyse uzatmayayım.
Oncelikle sagol. Valla ne bilim. Su arlar kafam asiri daginik. Kalacak yer problemim var. Zaten onun derdiyle ugrasiordum die dalginliktan bastik gaza frne basacagimiza.bakacagiz artik.
hocam sizinki kaza bile değil moral bozacak birşey yok, güle güle güvenle kullanın milletin aranasına neler neler oluyor tampon komple düşse bile üzülecek birşey yok yola devam...
quote:
Orijinalden alıntı: bachree
fotoğraf var mı? ama aracın kaskoluysa gidip değiştir bence. boya kalktıysa eskisi gibi olmaz rötuş yapınca.
foto aksam koyarim ama sirf bundan tamponu degismezler gibime gelior.
Aslinda kafama takilan asil sey, farin yerinden oynadi, kaputu tam kapanmior o nedenle. O konuda ne yapacagim.
gözle muayene edip yapabileceğin birşey varsa müdahale edersin tırnaklarından falan çıktıysa yerine oturtabilirsin ama tırnakları kırıldıysa yapabileceğin birşey yok. Gerekiyorsa farıda değiştirecekler.
Üzülmenin faydası yok tamir ettirip bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşamamak için ne yapmak gerekir diye düşünmek lazım.
Arabadan soğumak için çok küçük hasarlar bunlar. Tampondaki boya satarken zaten sorun olmaz, farıda servise işiniz düştüğü zaman düzeltirirsiniz.
Allah'ım ya, araba için yaptığınız heyecana bakın. Böyle üzüleceksen keşke almasaymışsın. Paran olmasına rağmen Şahin falan alman lazım.
Dünya malı için yaptığınız işlere bak. Otur ağla bari, tam olsun.
Yav arkadaş boşver. Geçen gün sağ arka tarafından sürtülmüş ya da ben sürtmüşüm galiba tüh be dedim geçti gitti.
Trafik, adı üzerinde, araçların hareket ettiği bir alan. Buna TEM de, köprü de, otopark da dahil.
Önemli olan KAZA YAPMAMAK ve KAZAYI ÖNLEMEK. Ufak tefek sürtmeler, tıklamalar, çizikler hiçbirşeydir. Canınızı böyle şeylere ASLA ve ASLA sıkmayın. Hayatta karşınıza can sıkıntısınızı hakeden çok daha vahim şeyler çıkabilir (ve bazıları da kaçınılmaz olarak çıkacaktır), küçük şeylere gülüp geçin, büyük şeylerden kendinizi koruyun.
Kendim aracıma toz kondurmuyordum. 2 ay önce ön tarafı paramparça oldu. Biz tek parça kaldık. Canım sıkıldı, ama can sevgim daha da arttı. Siz de maddi metaların öyle ya da böyle başına gelecek sayısız ufak tefek temas, değdirme, sürtme için lütfen canınızı sıkmayın. Farkında olun, not alın, bir daha yapmamaya çalışın, önleminizi alın, bunlar o.k. ve tamam, ama lütfen fabrikası olan hiçbirşey için üzülmeyin, çünkü DEĞMEZ...!
Selam ve sevgiler,
Taner Göde
millet arabayla takla atıyor duvara giriyor siz bir sürtmeden bu kadar üzülüyorsanız durum vahim , masraf çok bir şey çıkmayacaktır zaten sıkmayın canınızı , bu kadar dar park yerlerinde mecburen oluyor sürtmeler..
bu bana da olur, 3 defa arabayı sürttüm hepsi de dikkatsizlik yüzünden oldu, nasıl böyle bi hata yaptım diye kızdım kendime, gerçekten arabadan indikten sonra insan herşeyden soğuyor bi daha araba kullanmak istemiyor ama büyütmeye gerek yok can sağlığı olsun, takmayın kafanıza zamanla rahatlarsınız. yolunuz açık olsun.
İlk arabanız ise yeni ehliyet almışsanız alışma dönemindeyken böyle ufak tefek şeyler çok can sıkar o yüzden hak veriyorum size. Geçmiş olsun üzülmeye değmez yaptırıp binersiniz. Bundan sonrada daha dikkatli olup araca binip marşa bastığınız anda bütün dertlerinizden kafanızı kurcalayan şeylerden arınmayı öğrenirsiniz.
Yahu şu Dünya'da dert edilecek şeylerden kaza-bela,sağlık gibi Allah korusun da siz neyi dert ettiğinizi oturup 1 dk düşünün derim..
Bende sizin gibi yenı soforum ve arabam sıfırdı.3000 km yaptım.ılk arabam ve bende ufak bı surtme yasadım.Cok moralım bozulmustu ama dert etmeyın zamanla gecer.Yeterkı buyuk kazalar olmasın. sonucta ınsanız
geçmiş olsun tampon sonuçta plastik parça
Aracımı aldım alır almaz yağ değişimi 140TL girdi, sonra sağ yan ayna kırıldı ayna değişimi 20TL girdi( plastiği de biraz kırık ama kullanımı etkilemediği için şimdilik değiştirmedim ), park ederken sağ altı sürterek deldirdim. Boya tamirat 150TL girdi. Fren balataları bitmiş hatta diske de zarar vermiş biraz ama balataları diske uygun hale getirip yeniledik 120TL girdi. Uzun yola çıktık ön cam kırıldı yeni 310TL civarı girecek. Triger değişimi var yakında belki diskleri de değiştiririm girdimi sana 800TL civarı. Mazot aldığımda 3.3TL şimdi 3.7TL üzeri... eee ben ne yapayım sen bi onu söyle...
quote:
Orijinalden alıntı: RaptorFX
Aracımı aldım alır almaz yağ değişimi 140TL girdi, sonra sağ yan ayna kırıldı ayna değişimi 20TL girdi( plastiği de biraz kırık ama kullanımı etkilemediği için şimdilik değiştirmedim ), park ederken sağ altı sürterek deldirdim. Boya tamirat 150TL girdi. Fren balataları bitmiş hatta diske de zarar vermiş biraz ama balataları diske uygun hale getirip yeniledik 120TL girdi. Uzun yola çıktık ön cam kırıldı yeni 310TL civarı girecek. Triger değişimi var yakında belki diskleri de değiştiririm girdimi sana 800TL civarı. Mazot aldığımda 3.3TL şimdi 3.7TL üzeri... eee ben ne yapayım sen bi onu söyle...
Erkekler için hayatta MASRAF kapısı olacak 2 şey vardır.
- Birisi otomobil, erkeğin, hele hele Türk erkeğinin olmazsa olmazı - Diğerini erkekler zaten biliyorlar.
Bu nedenle arabana harcadığın her kuruşun karşılığını aracını kullanarak çıkarmaya çalış. Buna bu otomobile gerçekten ihtiyacın olduğun için aldığını varsayarak ifade ediyorum. Otomobil alıp benim gibi süs eşyası olarak garaja koyuyorsan ev ya da bir ev daha al, ya da en azından peşinatını öde, faydalı bir yatırım olsun.
Saydığın masraflar ile ilgili olarak da ucuzun da ucuzu vardır. 800 TL'lik trigger değişimini 120 TL'ye yaptırabilirdim ama o kadarına getirmeden araç satıldı (2006 Fiat Grande Punto). Ön camı serviste taktırma, oto camcılara git, hatta ana bayiiye git, daha da ucuza çıkar. Fren balataları ucuzdur, bitik balatayla yol alırsan diski de yer, bunda da yemiş. Diskleri tornada düzeltebilirsin ya da en iyisi sıfır al, fren tertibatında iş şakaya veya ucuza gelmez.
geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin hocam takmayın böyle şeyleri