Şimdi Ara

Kuşum erkek mi dişi mi çözemedim yardımm!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim muhabbet kuşum var ben dayımdan almıştım bana erkek dedi foruma resimlerini koymuşum bi arkadaşta dişi dedi kendisi şuan 4.5 aylık 5 aylığa yakın kuşum aynaya gidince böle koyu gri bir irisi var aynaya gisince dahada belirginleşiyo ayrıca şirin şirin ses çıkarıp yem kusuyo bildiğime göre kur yapıyo ve sadece erkek kuşlar kur yapar diye biliyorum artık erkek mi dişi mi şaşırdım 8 aylık olunca tam belirginleşir cinsiyeti ama şimdi öğrenmek istiyorum nolur konuma bi göz atın @HyperAkif @OguzhanY
     Kuşum erkek mi dişi mi çözemedim yardımm!!! Kuşum erkek mi dişi mi çözemedim yardımm!!! Kuşum erkek mi dişi mi çözemedim yardımm!!! Kuşum erkek mi dişi mi çözemedim yardımm!!! Kuşum erkek mi dişi mi çözemedim yardımm!!! Kuşum erkek mi dişi mi çözemedim yardımm!!! Kuşum erkek mi dişi mi çözemedim yardımm!!!@KUSCUM4283undefinedundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicimaviş -- 21 Ağustos 2014; 8:03:19 >

• Erkek Yönünden KUR:
    * Göz bebekleri küçülür ve iris halkası aşırı belirgin hale gelir.
    * Boyun ve baş hatta sırt tüyleri kabarır.
    * Dimdik bir duruş sergileyerek başını aşağı yukarı sallar.
    * Tüneğinde sabırsız/heyecanlı şekilde eşine doğru ileri geri gider gelir.
    * Gagası ile, dişinin kafasını kaşır, gagasına dokunur.
    * Dişiye kimi zaman yüksek tonda olmak kaydıyla şarkı söyler, cıvıldar. Konuşuyor dediğimiz erkek kuşlardan ise bildiği kelimelerle de kur yapabilir.
    * Yaptığı kur, dişi tarafından kabul edilmiş ise; başınının aşağı yukarı hareketi ile ağzına geri getirdiği besinleri dişiye ikram eder.
    * Dişi tarafında kalan ayağını dişinin üzerine doğru, basma isteği şeklinde uzatır.
    * Kanatlarını birbirinin üzerine bindirerek çapraz (çarpı işareti) duruma getirir (Bu davranışa bazen dişilerde de rastlanır).
    Not : Bu davranışlarından bazılarını hatta tümünü, tek erkek kuşlardan herhangi bir objeye yakınlık duyanlarda da görebilirsiniz

Dişi Yönünden KUR:
    * Erkeğin kur davranışları sırasında aşırı tepki göstererek kaçma, yer değiştirme, kızgın/yüksek sesle çığlık vs. gibi davranışlarda bulunmaz.
    * Genelde beklemededir.
    * Erkeğin şarkılarına eşlik edebilir.
    * Erkeğin gagası ile, kafasını kaşımasına, gagasına dokunmasına izin verir.
    * Erkeğin kur’unu beğenmiş ise onun verdiği besinleri kabul eder.
    * Erkeğin ayak uzatması, sonrasında çiftleşme hareketini getirebileceğinden bazen bu harekete olumsuz tepki verebilir.
    * Çok nadirende olsa dişi de erkeğe, erkeğin yaptığı kafa sallama hareketi yapabilir. alıntıdır

benim kuşum kafesteyken bazen mesela dışarıya balkona çıkardığımda serçe gördüğünde ya da elimi kafese doğru uzattığımda falan suluğu tutturmak için bi aparatı var ona yapıyo ya da büuük bi ayna var bizim omzumdayken aynaya götürüyorum kafa tüylerini kabartıyo aynaya bakıyo gözlerine dikkat ediyorum koyu gri irisi var daha da belirginleşiyo sonra omzunda bi ileri bi geri bi sağa bi sola gidiyo sonra kafasını sallıyo çok güzel ötüyo şakıyo resmen sonrada şirinbi ses çıkarıyo kafası ileri geri yapıyo sonrada ağzına yem getiriyo yanı yem kusuyo yani erkek gibi kur yapıyo ama fotoğraflara baksan dişi hareketlerine davranışlarına baksan erkek anlamadım gittim 8 aylık olduğunda belirleşecek ama şimdi öğrenmek istiyorum yardım edin arkadaşlar kuşum erkek mi dişimi tabii erkek olmasını daha çok isterim ama dişiysede dişi bu diye atmam satmam ... aynı davranırım yine sadece cinsiyetini bilmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicimaviş -- 21 Ağustos 2014; 9:13:42 >

• Kuşunuz dişi
  • KUSCUM4283 kullanıcısına yanıt
    tamam çok sağolun burda başka bir fotoğrafı var burdan çok belli oluyor
    bide ceresi soyuluyor bi zararı olmaz dimi teşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicimaviş

tamam çok sağolun burda başka bir fotoğrafı var burdan çok belli oluyor
    bide ceresi soyuluyor bi zararı olmaz dimi teşekürler

Dostum kalsiyum eksikliği olabilirmi acaba ?

• Black Agent kullanıcısına yanıt
    kafesinde gaga taşı hep duruyor ayrıca haftada bir yumurta sarısı ve kabuklarınıda veriyorum ama
    belki kuşum ergenliğe girdiği için falan olabilirmi internetten araştırdığıma göre kuşum 5 aylığa yakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicimaviş -- 21 Ağustos 2014; 13:49:43 >
  • Dişi gibi sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HyperAkif H kullanıcısına yanıt
    ceresine bakınca dişi gibi ama aynı yukarda anlattığım gibi erkek kuşlar gibi kur yapıyo aynaya götürünce falan
  • O zaman cere rengi tam olgunlasmamis olabilir küçük olduğundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HyperAkif H kullanıcısına yanıt
    bakıcaz artık 1 veya 2 aya belli olur dimi 5 aylık kendisi ayrıca ceresi böyle soyulur gibi oldu ergenliğe falan mı giriyor acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicimaviş -- 21 Ağustos 2014; 14:03:03 >
  • dişi dostum senin kuş
  • eski acik E kullanıcısına yanıt
    benim kuş aynı erkek gibi kur yapıyo da ondan araştırdım internette o şüphelendirmiş ti teşekürler arkadaşlar @eski acik
  • Büyük ihtimal dişi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim konumla ilgilendiğiniz için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.