Şimdi Ara

Kuşum Sağlıklı mı, Değil mi; Bir Türlü Anlayamıyorum. Hastaysa Ne Yapacağımı Bilmiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Benim adım Derya, Mersin Tarsus’ da ikamet etmekteyim. Yaklaşık 1 yıl önce yolda giderken erkek bir muhabbet kuşu bulmuştum, sahiplenip bakmaya başladım. Çok şükür; kötü dönemler atlatmamıza ve hâlâ hassasiyetimizin devam ediyor olmasına rağmen şu anda sağlıklıyız. Yalnız bu sene ben çok ilgilenemeyeceğimden dolayı; tek canı sıkılmasın diye (ben odamda klimayı en soğuk derecede açıp pcde site kodluyorum, onu da oturma odasında salıyorum, yalnız kaldığı için sürekli peşimden gelmek istiyor. Klima dokunur diye odama almıyorum, bu sefer de küsüyor ve konuşmuyor.) yaklaşık1 hafta önce yanına dişi bir muhabbet kuşu aldım. Aldığım yerde çok inceleyebilecek fırsatım olmamıştı ama kafese el sokunca falan kaçıyordu. Hâlâ da kaçıyor, orası ayrı. Yalnız gelince dikkat ettim; ilk günler sesi çok kısık çıkıyordu cik cik diye. Sonra hiç ötmez oldu. Yaklaşık4 gün boyunca arada az bir dal darıdan başka bir şey yemedi. Dünle bugün şükür ki normal yemi de kırmaya başlamış az da olsa. Dışarı çıkardım birkaç kez ama çok uçamadığını fark ettim. Ben önce kanatlarında sorun olduğunu düşünmüştüm ama sonra kendisi normal kuşlar gibi her iki kanadını da açıp sorunsuz esnetebildi. Bundan sonra solunum sıkıntısından şüphlenmeye başladım. Bir de yanına yaklaşınca gagasını açıp kapayarak sık sık nefes alıyordu ve bedeni de sarsılıyordu. Çok yere danıştım; “Alışma sürecindendir.” dediler. Ama bugün artık neredeyse emin oldum solunum sıkıntısı olduğundan. Çünkü hiç sebep yokken ve henüz beni görmüyorken; bedeni sabitken, kuyruğunun yukarı aşağı inip çıktığını gördüm. Şimdi de kafasındaki tüylerden birisi yerinden çıkmış ve burun kısmının oraya yapışmıştı. Tabi bu arada ilk 2 gün ishal de vardı, 3 gün üst üste probiyotik verdim, dışkısı düzeldi. Ne yapmalıyım? Çaresiz kaldım. Buralarda kanatlı veterineri de yok, olan veterinler de zaten çok pahalı; bir muayeneye 3bin TL istiyorlar. Veterinere götürebilecek maddi gücüm yok ama kızımı kaybetmek de istemiyorum. Henüz karantinada, oğlumla ayrı kafeslerde, kafesler yanyana. Karantina süreci bitince ikisini aynı kafese koymayı düşünüyordum ama şu an çok kararsız kaldım bu hastalık ihtimalinden dolayı. Lütfen bana bir yol gösterin.

Kuşum Sağlıklı mı, Değil mi; Bir Türlü Anlayamıyorum. Hastaysa Ne Yapacağımı Bilmiyorum.

Bu; bizim oğlan Behlül

Bu da kızım Bihter. Bu arada fotoları karışık sırayla atmış; düzgün dışkılar, son yaptıkları.

Bunlar da kızımın videoları:

Kuşum Sağlıklı mı, Değil mi; Bir Türlü Anlayamıyorum. Hastaysa Ne Yapacağımı Bilmiyorum.Watch unnamed | Streamablestreamable
    Watch unnamed | Streamable
    https://streamable.com/8r9uy0

Kuşum Sağlıklı mı, Değil mi; Bir Türlü Anlayamıyorum. Hastaysa Ne Yapacağımı Bilmiyorum.Watch unnamed | Streamablestreamable
    https://streamable.com/x7b9ma

https://streamable.com/0yhgei

https://streamable.com/jg1ama

@mubişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevdar_1986 -- 14 Ağustos 2024; 13:33:52 >

• Gayet sağlıklı görünüyor,hayvanlar yer değişimi sebebiyle alışma sürecinde bazı sıkıntılar yaşayabilir.
    Havaların sıcak olması sebebiyle yaptığı hareketler normal olabilir.Hayvanlari ceyrana bırakırsanız ishal soğuk algınlığı gibi şeyler yaşamalarına normal.Bu hayvanlar doğada büyümüyor .Bağışıklık sistemleri çok düşük ,havadan nem kapabilirler.
    Özellikle evde kafesi vs cam onlerinde vs bırakmayın.
  • lithran kullanıcısına yanıt

Yalnız düz sarı olan erkek, hasta olduğundan şühelendiğimse Rainbow dişi. Sizce o da sağlıklı mı? Bizim burası çok sıcak o yüzden cam balkonda sabit zaten kafesleri, bir cam açık bırakıyorum gece gündüz. Alışma sürecini ben de düşündüm ama fazla uçamaması çok saçma geldi bana etki olarak. Kanatları ya da kuyruğu da kesik değil. Kanatlarında da yara vs sıkıntı yok. Geriye tek ihtimal; solunum sıkıntısı yaşıyor olabileceği için çabuk nefes alıp vermesi ve nefesinin sıkışması kalıyor.

• Ben sadece cam önü ,balkon vs hayvanlar için uygun değil onu soyluyorum.Dikkat edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.