Şimdi Ara

Kütüphane sistemi nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatımda hiç kütüphaneye gitmedim bu yüzden sistem nasıl çalışır bilemiyorum Kütüphanede üye olma bana yarar mı... Aklımda bir sürü kitap var bunları bulamıyorum baktığım kadarıyla Kütüphanede var Sorum şu Kütüphanede kitap satın alabilir miyim kütüphane oldugu için daha ucuza mi aldırım Ödünç verme sistemi zaten veriyorum Üye olmam neye yarar ? Bu sistem nasıl çalışır Anlatır mısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle seni tebrik etmeme izin ver. Kütüphane gerçekten çok güzel bir ekosistemdir. İstediğin kitabı belirlenmiş sürelerde ödünç alabilirsin. Bazı kütüphaneler süre bitince geri getirmeni ister. Bazıları da online olarak süre uzatma hakkı tanır. Elbette bu da sınırlıdır. Süre geçerse ücret cezası vardır. Kitap satın almak biraz istifçilik. Aynı kitap okul kütüphanesinde olmasına rağmen illa gidip satın alan arkadaşlarım vardı. Kendi koleksiyonlarına katmak istiyorlarmış. Tek derdin okumaksa kütüphane en iyi dostun olacak.

Süreç şöyledir genelde: Kayıt olursun. Katalog tarama sistemleri vardır internet sitelerinde. Genellikle YORDAM adlı bir yazılım olur. Oradan istediğin kitabı tararsın. Varsa ve müsaitse raf numarasını alıp gidip kendin alırsın ve görevliye kayıt ettirsin. Var ama müsait değilse yani başka almışsa randevu oluşturursun. O geri getirince ilk sana verirler kitabı. Üniversite kütüphaneleri genelde güzel olur. Tam olarak nereden faydalanmayı düşünüyorsun?

• Bir şehir Kütüphanesinden Tarih kitaplarına ilgim var fakat bazılarını bulamıyorum Ödünç al verme gibi durumu fazla yapamam Evim ile kütüphane arası çok uzun illa bir otobüs kullanmam lazım birde kış olunca okuldan vakit bulamiyinca aldığım kitabı iade etmek zor olur bu yüzden satın alım gibi bir şey var mıdır ? Sırf kendi kütüphaneme eklemek için değil (zaten yok)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütüphaneler kitap satmazlar. Zamanında kitaba ulaşabilmek için büyük çileler çekmiş bazı büyük insanların hikayeleri vardır. Abraham Lincoln örneğin kilometrelerce yürürmüş kitaba ulaşmak için. Bahaneleri bir kenara bırakacaksınız öncelikle.

Ben kütüphanelerden genellik roman tarzı kitapları alıyorum. Listeye baktığımda yaklaşık 1000 liralık kitabı kütüphaneler aracılığıyla temin etmişim. Okuduğum üniversitenin ve ilin kütüphanelerini kullanıyorum. İlk Halk Kütüphanelerinde E-Devlet üzerinden işlem yapmak mümkün. Kitap sorgulama, süre uzatma gibi. Alırsınız kitabı süre bitimine 2 gün kala E-Devlet'ten uzatırsınız 15 gün daha o sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigelow -- 18 Temmuz 2019; 11:58:4 >
  • Uye olmak tabiki cok iyi olur.hem maddi acidan rahat edersin hemde istedigin kitaplari buyuk olcude okursun.iyi okumalar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi Nasıl Yapılır?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.