Kuvvet olmadan hareket olur mu? fizikçi arkadaşlar bu konuya bilimsel olarak açıklama yapabilir misiniz? İyi forumlar.
Buram buram Fen liseli kokusu alıyorum
Etki tepki yasası gereği bir etkilenme olmalı ki devinim olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#
Etki tepki yasası gereği bir etkilenme olmalı ki devinim olsun.
olur panpa, Newton un 3 kanunu var bi oku.
hareketli bi cisim hiç kuvvet etki etmeden aynı hızla aynı doğrultuda sonsuza kadar gider.
Hareket dediğin şey bir enerji türüdür. Herhangi bir cisimi hareket ettirmek için ona enerji vermelisin. Kuvvet evet gerekli. Burada geniş düşünmelisin. Yere bıraktığın bir bozuk paraya da aslında kuvvet uygulanır. Elinde tuttuğun ve hareketsiz olan bir bozuk paraya da kuvvet uygulanır. Dünya üzerinde hareket eden yada etmeyen her türlü cisme bir kuvvet uygulanır. Yerçekimi, sürtünme, itme-çekme, kütle çekim, manyetik kuvvet vs...
quote:
Orijinalden alıntı: Duellist
Hareket dediğin şey bir enerji türüdür. Herhangi bir cisimi hareket ettirmek için ona enerji vermelisin. Kuvvet evet gerekli. Burada geniş düşünmelisin. Yere bıraktığın bir bozuk paraya da aslında kuvvet uygulanır. Elinde tuttuğun ve hareketsiz olan bir bozuk paraya da kuvvet uygulanır. Dünya üzerinde hareket eden yada etmeyen her türlü cisme bir kuvvet uygulanır. Yerçekimi, sürtünme, itme-çekme, kütle çekim, manyetik kuvvet vs...
Küvet diye okudum
Başlangıçta hareketliyse olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: PeopleCanFly
Başlangıçta hareketliyse olabilir.
kütle kaybederse olur
Çavuş işte daha iyi bi örnek varmi.
Onur.
kullanıcısına yanıt
Kan basıncı sağlıyor onu.
Hareket eden cismin enerjisi olur, enerjiyi de bir şekilde bir yerden alması gerekeceği için bir kuvvete ihtiyacı var. Kuvvet dışında bir şeyle harekete geçer mi diye düşündüm ama bir şey aklıma gelmedi. Elektronlar bile kablo içinde elektrik alanların yarattığı kuvvetler ile ilerliyor. Hareket halinde olmayan cisimleri harekete geçirmek için bir başlangıç kuvvetine ihtiyaç var sanırım. Öte yandan hareket eden bir cisim kuvvet olmadan hareketini devam ettirebilir ama hareketi değiştirmek için de yine bir kuvvet gerekecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: adilazimdegilx
Kan basıncı sağlıyor onu.
Hareket eden cismin enerjisi olur, enerjiyi de bir şekilde bir yerden alması gerekeceği için bir kuvvete ihtiyacı var. Kuvvet dışında bir şeyle harekete geçer mi diye düşündüm ama bir şey aklıma gelmedi. Elektronlar bile kablo içinde elektrik alanların yarattığı kuvvetler ile ilerliyor. Hareket halinde olmayan cisimleri harekete geçirmek için bir başlangıç kuvvetine ihtiyaç var sanırım. Öte yandan hareket eden bir cisim kuvvet olmadan hareketini devam ettirebilir ama hareketi değiştirmek için de yine bir kuvvet gerekecektir.
Olmaz.
Hareket olmasi icin kuvvet gerekir BKZ:Beline kuvvet
quote:
Orijinalden alıntı: Onur.
... diyecektim ki, zaten denilmiş.
quote:
Orijinalden alıntı: Kıpçak Beği
quote:
Orijinalden alıntı: Onur.
... diyecektim ki, zaten denilmiş.
Alıntıları Göster
x = v . t kardeşim . konu kilit üye ban forum silinsin
Force gücü?
E=F.x x=V.t Hareket yok yani sıfır dersek; E=F.(V.t) E=0 F burada istenilen değeri alabilir diğer çarpan 0 olduğu için. Klasik fizik teorilerine göre oluyor.
Not:Eski bir sayısalcı
quote:
Orijinalden alıntı: Eldarion
E=F.x x=V.t Hareket yok yani sıfır dersek; E=F.(V.t) E=0 F burada istenilen değeri alabilir diğer çarpan 0 olduğu için. Klasik fizik teorilerine göre oluyor.
Not:Eski bir sayısalcı
durağansa ilk hareket kuvvetle olur
Birlikten kuvvet doğar kardeşlerim, gelin birlik olup sıkıntılara beraber göğüs gelelim, mutluluklarımızı beraber yaşayalım.