Şimdi Ara

kuzey köprüsü chipset çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Anakartımın kuzey köprüsü çok ısınıyor 55-60 derece nasıl bi soğutma uygulamalıyım?

Anakartım gigabyte ma785gt-ud3h

kuzey köprüsü chipset çok ısınıyor

gigabyte yazılı olan pasif soğutucu yeterlı gelmiyor ve standart soğutuculara göre sanırım daha büyük standart fanlı chipset soğutucuları buraya uyarmı ?

• Benim anakarttada aynı sorun vardı .
    Ben ses yapıyor diye fanlı soğutucuyu söküp yerine uzun bir aleminyum soğutucu taktım. Üzerine kasa fanı ile hava üfletiyordum sorun yoktu.

Kasayı değiştirince hava üfletme işini atladım yaklaşık 1,5 senedir bilgisayar bazen çoğunlukla ilk açılışta güç keserek kendini kapatıyordu.
    Her parçayı inceledim sounda suç anakartta kaldı ama bir tamirciye gidene kadar sorunun kuzey köprüsü ısınmasından kaynaklandığını çözemedim.

Uzun lafın kısası eğer pasif soğutusu üzerine hava üfletip soğutma sağlayamazsan daha büyük sorunlarla karşılaşabiirsin .
  • yan kapağa 12lik fan taktım bişey değimedi işte 55 derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: niva

yan kapağa 12lik fan taktım bişey değimedi işte 55 derece

Tam yükdeki sıcaklık mı ? boştaki sıcaklık mı ?

12 cm lik fan takmanız önemli değil kasa içine giren hava aynı oranla çıkması gerekir. Ayrıca kada içindeki kablo düzeni de önemlidir. Dağınık kablolar hava akımını engeller.
  • birtek firefox açık kablolarım dağınık egzos fanım var 2tane de giriş fanı var
  • Kasanın altına arka kısma gelecek şekilde 12 cmlik fan koyarsan yardımı dokunabilir bende 8-10 derece kadar farketti umarım sanada çözüm sağlar..
  • Dostum chipsetin soğutucusunun üzerine fan takabilirsen 9'luk yada 12 lik duruma göre bir şekilde bir yerden destek alarak montelemen lazım bak ozaman değişcektir merak etme,daha önce aynı sorun bende de vardı,Asus p5n-e sli anakartımın üzerindeki chipset soğutucusuna eski ekran kartından destek alacak şekilde 12 cm lik fan monte etmiştim ısı mısı kalmadı ortada.Ya da şöylede yapabilirsin şuanki var olan soğutucuyu çıkarıp yerine daha etkin bir chipset soğutucusu alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.